Ne Yaptıysam olmadı oğlumu memeden kesemedim

gulceayyuzlum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.670
1.269
333
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı tam bilemedim ama doğru yere açtığımı düşünüyorum:)
gerçekten de bir derdim var
oğlum 2 yaşını bitirdi okadar meme müptelasıki günümüzün yarısından çoğunu meme emerek geçiriyor ve bu durum beni çanımdan bezdirdi.aranızda bana fikir verecek olan arkadaşlardan aciiiiilll öneriler bekliyorum

Ablam için araştırıyorum bu konuyu bende.. en son limon tuzunu suda eritip sürdüklerini duydum, işe yarıyormuş canım denemelisin :)

merhaba ben öğün eksilterek denedim ve etkili oldu bir anda olmuyor biraz zamana yayılıyor ama cocugu da tiksindirmeden doğal bir bıraktırma yöntemi. ayrıntılarını google amcaya adem güneş sütten kesme yazarsanız ulaşabilirsiniz. kolay gelsin

Canım o henüz iki yaşında ve sen onun annesisin yanlış anlama ama şuncacık bir konuda bile otorite kuramazsan nasıl olacak bu iş? Yarın birgün bunun wc eğitimi var şusuvar busu var varda var yani ayrıca onun iyiliği için artık kesmen gerek çünkü sana eziyet ona da dudak tiryakiliği :) kesmelisin ki gereken besinlerin alımına başlansın havalar güzelleşti gündüz Park'ta balkonda oyala yorulsun gece de sebat göster en fazla 3 gece ağlar ondanda bişey olmaz ayrıca babaannem der ki memeyi kestim dediğin an geri vermeyeceksin çocuk tutarsız olurmuş ben iki kızımda da birini iki yıl diğerini bir buçuk yıl emzirdim ve kestim anında bitti yani bunun öyle sihirli bir formülü filan yok sabırlı ol sebat göster Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
sürekli bişeyler yedirmeyi deneyebilirsiniz ki aklına meme gelmesin, benim kız 14 aylık oda oyuncak yaptı artık beni, sürekli peşimde meme meme diye geziyor. emse içim yanmayacak iki çekiyor hart ısırıyor o kadar.

Merhaba,
ben de 20 ay emzirmiştim.ne mutlu size dolu dolu anne sütü alabilmiş ama artık yetsin dimi ya?

ben kızımı 20 aylıkken kestim ilaç kullanmam gerekliydi o yüzden azalta azalta degil şak diye yaptık.çok zor bir süreç ama artık gerekli...

öncelikle sakın tüy yapıştımak,salça sürmek tarzında çocugun görsel hafızasına kazınacak bir şey uygulamayın.

ben tat alma duyusunu önde tutarak sirke sürmüştüm.önce ekşi geldi sonra cuk cuk emip sütün tadıyla agzının tadı yerine gelince devam etmişti:))

arkadasımın oglu sirkenin kokusundan ve tadından rahatsız olmuş bu şekilde bırakmıştı.ben bir fiske karabiber serpmiştim kokudan emmek istememişti.defaten anne süt dedi istedi

devamında ama :Melekler sen büyüdün diye sütünü aldı yeni doğan üve bebeklere götürdü diye anlatmıştım.ÜVE diye agladıklarından kızım yenidoğanlara üve bebek derdi:))

onlarda büyüsün abla abi olsun yazık demiştim...valla buruk bir süreç.anne için yıpratıcı bir şey bu yaslara kadr emzirmek ama inanın özleyeceksiniz...

Allah saglık versin,güle güle büyütün...

yengem siyah elektirik bantları varya onu carpı seklinde yapmıstı gögsüne cocuk yazık içicek memenin ucunu bulamıyo ve o siyahlıktan korktu sanırım öyle bıraktırdı.2 yasında bıraktırdı ısırıyomus artık dana kadar oldu yeter emdigi dedi :)

-Görümcem ilk çocuğunda saç yapıştırmış göğsüne.
Saçı gören yeğenimiz öcü diyerek almamış memeyi.

-Bir arkadaşım da ketçap sürmüştü.
Kanıyor olmaz demiş oğlu bir kez ağzına almış alış o alış.

-Gene görümcem ikizlerde bant yapştırmış sadece.
Memeyi ağza almaya çalışan ufaklıklar görmüşler ki göğsün ucu yok bir daha denememişler bile emmeyi.

-Nane çayı ve adaçayı da sütü azaltıp kesiyormuş.

-Bebeği sık ve az öğünlerle doyur ki aklına emmek gelmesin fazla.
Malum ne kadar aç olursa o kadar emmek ister doyamaz.

-Halamın gelini limon sürmüş ekşi olan memeyi torunu birdaha almamış.

-Emzirdikten sonra kullandığımız göğüs petleri var ya onlara tuzda dvülmüş sarımsak koy.
Göğsünde beklet.Sonra çocuk emmek istediğinde o kokuyu alır almaz yanaşmıyormuş bir daha emmeye.

-Bir de aktarlarda satılan sarı sabır taşı varmış sadece bir kişiden duydum.
Onunla da kolayca bıraktırabilyormuşsun.

Oncelikle 2 yasina kadar emzirebildigin icin sende bebeginde cok sanslisiniz, tebrik ederim seni.

Bir cok rivayet var bu konuda birde her bebek ayni degil…ama ben duydugumu anlatayim...

Memeye sac yapistirinca tiksiniyormus bebekler, deneyebilirsin.

ben 2 oğlumu da vics ile braktrdm.her meme istediklerinde vicsi göstermeden sürdüm,kokusundan kaçtılar.

Merhabalar benim kizim da 25 aylik ve daha yeni kestik memeyi... memeye cook duskundu.. ben bant, sac vs. Gibi seyleri yapistirmanin ve cocugu tiksindirip korkutmanin cok yanlis oldugunu dusunuyorum. Bir cok kitapta da okudum bunu... biz etap halinde biraktik memeyi.. once gunduz keyfi emmesini biraktirdim.. gunduz sadece ogle uykusuna yatarken emdi. Sonra gece uyandiginda vermemeye basladim.. gece uyandiginda bi yudum su verip, sarilip meme artik bitti diyip geri yatirdim.. biraz agladi ama cok cabuk alisti.. sadece gunduz ve bir kere gece uykusuna yatarken emdi bir hafta kadar. Sonra gunduzi biraktik.. en son da cok sukur gece uykusundna onceki de bitti :)) ikna yoluyla bol sabirla cocuga travma yasatmadan biraktirin.. artik kucuk degiller.. dediklerimizi anliyorlar.. siz en sevdiginiz seyi, kendinizi emniyette hissettiginiz yeri korkutulup tiksindirilip birakmak istermisiniz??

acı oje sürdüm bende... eczaneden aldım.. hiçbir ararı yok.. alışkanlıklardan kurtulmak için birebirmiş..
zaten dilini bir kere dokundurduğun zaman, bi daha kolay kolay dokundurmaya cesaret edemiosun..
gece onu sürdüm..uyandı tabi dokundurdu bi kere, acı dedi.. biberonla süt verdim..
acı acı dio şimdi, emmek istemio... yanlız kararlı olmanız lazım..
sürdüğünüz zaman bi hafta acısı geçmio..
ayy kıyamadım, emsin diyemiosunuz :)
kolay gelsin....

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Valla ben bundan bi 20 gün önce 20.5 aylıkken kestim
İyiki kesmişim ilerde zor olabilirdi
Ben yara bandı yapıştırdım aklımda yoktu karar vermemiştim
Anne Ufff dedi istemedi ağladı biraz her meme diye geldiğinde öyle yaptım
Dışarda oyaladım ve kestim
Bunu deneyebilirsin
Zor ama sabır şart bir de şanslısın havalar iyi dışarda oyalabilirsin yorabilirsin

bende 20 aylık ken kestim memeyi niyetim iki yaşına kadar emzirmekti ama canımdan bezdirdi tuvalete bile gidemiyordum akşam işten gelince sürekli emiyordu gece ne o ne ben uyumuyorduk haftasonu karar verdim gece uyumassa diye salça sürdüm gündüz bir şekilde geçti gece krizlere girdi ama asla emzirmedim kesin karar verdim benim kızım öyle azaltarak keseyim diyeceğim bir çocuk değildi olmadı öyle yapamadım şak diye kestim 3-4 gün sonra herşey normale döndü çok şükür

cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.yazılanların neredeyse hepsini uyguladım.şuan oğlum çok acı biberleri dahi yiye biliyor(meme ucunda onada alıştı :)
sabırla günlerdir kesmeye çalışşıyorum kendinini kaybediyor öyle bir ağlamak öylebir bağırmak tutuyoki anlatamam sanırsınız yetişkin:)
olmuyo .valla sadaka vericem kesince
salça sürsem siliyo acı sürsem bulup bir havlu sıkısıkı siliyo,bişey yapıştırsam çıkarıyo nekıl netüy nede başkabişey olmuyo
hani bişey olmalı meme ucuna sürülebilen fakat sağlığa zararlı olmamalı
ağzında memeyle uyumak istiyo çıkınca uyanamıyoda yatamıyoda ağlıyıp duruyor işimiz zor anlayacağınız
ilk oğlumda böyle zor olmamıştı ama bu oğlum çoooook çetin
umarım hayatındada istediği şeyleri böyle azim ve kararlılıkla elde eder:) nediyim artık

cnm yazdım ben işte.. acı oje süreceksin.. zararsız o... zaten ağzına alıp ememez mümkün değil.....
silsen yıkansan bile bir hafta geçmior kesinlikle... dene mutlaka

yorumun için teşekkür ederim çok güzel yazmışsın
bende tam senin yaptığın şekilde ikna yoluyla memeden şükürler olsunki kesebildim
bugün tam 5 gün oldu emmiyor
babasıyla bügün dr gitti orada meme emen bebekleri görünce
_ baba meme güzel babasıda
_anneden emersin demiş oda
_anne meme bitti meme dok anne meme vermiyor demiş
ne güldüm negüldüm
zor bir burakma süreci oldu ama oğlumun kendi iradesiyle burakmasını sağladım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…