Ne yapmaliyim?

EsinBanu

İnsanlık İnce İş
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
1.140
14
158
Diğer
Merhaba kizlar,
bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var.

Yakin zamanda kariyerim acisindan oldukca faydali olacak bir is teklifi aldim,
yalniz isi kabul edersem bir sene boyunca sık sık sehir disina cikmam, arastirma yapmam ve projenin her asamasinda bulunmam gerekecek,
ayrica gittigim yerlerde 5-10 gün kalmak durumundayim.
Bir sene sonunda proje tamamlanacagi icin yönetici olarak kurumun basina getirilecegim ve sık sık seyahat etmem gerekmeyecek.
Esime konuyu actigimda gelecegim acisindan harika bir firsat oldugunu söyledi ve sehir disina cikmak durumunda olmam onu pek rahatsiz etmedi.

Biraz önce aklima geldi acaba yolculuk sirasinda basima birsey gelir mi? diye sordum ( sonucta Türkiyenin bir cok ilinde bulunacagim)
yok canim ne olacak dedi, tv izlemeye devam etti.
Malum su siralar evliligimde gel-gitler yasiyorum.

Henüz düsünme asamasindayim, ama ayda en az 5-10 gün evde olmamam bir sorun yaratir mi?
Teklif cazip ama bu durum evliligimizi kötü etkiler mi ?

Yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim.

tepki vermemesini biraz tuhaf karşıladım ben:44:

evde bir süre bulunmamanız bi bakıma iyi de olabilir. belki sizi özler,hareket kazanır evliliğiniz...

Esinin cok sakin bir sekilde karsilamasi sasirtici acikcasi.
Belkide ara ara birbirinizden bu sekilde ayri kalmaniz evliliginizin selamati hakkinda
size de yardimci olacaktir.

Benimde evliligimde sorunlar var ve esimle en az 1yil ayri kalma durumdayiz.
Bende ayni seyi dusunuyorum zaman zaman.
Evliligim uzerine nasil bir etki yaratacak acaba ?
Yasayip gorecegiz sanirim.

Evliliğiniz , siz ve eşiniz az çok hatırladığım bir konu.

Bunlar üzerinden değerlendirirsem bu iş teklifi eşiniz ya da evliliğiniz üzerinde nasıl bir tepki oluşturur bilemem ama eminim ki sizin açınızdan olumlu olacaktır.

Bana biraz uzaklaşmaya , başka sorumluluklara kanalize olmaya ihtiyacınız var gibi geliyordu ; bu durumda hem bunu gerçekleştirirsiniz hem de eşiniz rahat rahat tekrar dizilerini izler

Belli olmaz ; bu tür ayrılıkların büyük mucizeler oluşturduğunu söyler bir çok rivayet evliliklerde...

Esin bence kabul etmelisin canım.

Böyle fırsatlar herzaman karşısına çıkmaz insanın.Şuan sorumlu olduğun tek kişi eşin ,ilerde çocuğun olsa asla böyle bir işe kalkışamazsın belki.Eşin problem çıkartmadığına göre bence düşünülecek birşey yok.

Tabi eğer iş teklifi seni heyecanlandırmadıysa zaten kabul etme.

Eşinle ayda 5-10 günlük ayrı kalmanızın ilişkinizi nasıl etkileyeceğini kestirmek çok zor.

Belki bu ayrılık ilişkinizin kopma noktası olur,belki özlem ilişkinize yeni heyecanlar katar.

Ama ben senin yerinde olsam kesinlikle kabul ederdim bu teklifi.

Esin teklifi kabul et kendi gelecegin için...

Ancakkkkkk senin de aklına takılanın ne oldugunu çok iyi biliyorum.

''Eşin, seni herkesten kıskanan, yaşlı amcaya selam verdin diye geceyi sana zehir adam,
nasıl olur da senin 5-10 günlük iş seyahatlerine gitmeni gayet normal karşılar?''

Şimdi senin aklındaki de bu degil mi?

Evet haklısın, senin eşin buna tepki göstermeliydi,
sakin karşılaması beni de çok şaşırttı açıkçası.

Bir önceki konunla ilişki kurdum.
Sanki canına minnet gibi davranmış :26:

yolunda giden bir ilişkide bu harika olur
sürekli dip dibe yılış yıylış bir ilişkidense araya mesafe girmesi özlem olması kavuşunca daha keyifli olmanızı sağlar
ama zaten sorunlu bir ilişkiyse belki de gidişatı görme açısından da faydalı olabilir
gelecek açısındansa kesinlikle bir fırsat
kimse için gelecekten kariyerden vazgeçilmemeli

bence işine bakmalısın. eğer bundan bişeyler çıkarıp seni terkedecekse eşin bırak gitsin.. sonuçta istemiyorsa ve onun için bi önemin yoksa bitmesi en iyisidir.. ancak bir yıl sonunda bi sorun olmazsa için rahat gönlün rahat bi şekilde evliliğini sürdürürsün...

Eşinizin bu kadar rahat olması tuhaf geldi bana..

Soruya gelirsem de ben olsam giderdim

Madem onun için sorun yok, ben mesleğimde ilerlemek ve daha iyi bi standartta yaşamak isterim..

Hiç bir şeyin garantisi yok nasılsa, bari mesleğimde bi yerlere geleyim diye düşünürdüm

eğer sen istiyorsan bu teklifi kabul etmelisin..geleceğin açısından iyi olacak bu.

eşinle olan durumunu biliyorum ve davranışları seni şaşırtmaya devam ediyor.ama bu seyahatler ikinize de iyi gelecek ben eminim.belki de ayrı kalmak,evliliğinize yeni bir pencere açacak.

ayrıca eşinin kıskançlıkları seni rahatsız ediyorsa belki o yüzden bu sefer ses çıkarmamıştır.

bir de sana bir tavsiyem olacak,eşinin her yaptığından her söylediğinden olumsuz manalar çıkarma lütfen..

Esin, kesinlikle bu işi kabul etmelisin.

Eşinin kıskanç olduğunu hatırlıyorum, şu an böyle davranması üzücü fakat dikkate değer bir tutum, hani normalde ' ne güzel işte eşin destekliyor' altını niye deşiyoruz? derdim fakat bir gariplik olduğu ortada. Bu kariyere destek değil gibi, öyle olsa sohbetin daha farklı dallanıp budaklanması gerekirdi. Yani en azından, hayatım nasıl olacak ki diyip biraz hafılanıp dertlenip ama yine de önünü kapatmak istemem, sen eve gelemediğinde ben yanına gelirim gibi değişik fikirler üretebilirdi...

Eşinle en son yaşadığın problemi de düşünününce...

Bence sakın onu bırakır gidersem, onun da rahatlığına gelir herşey daha çok karışır vs. gibi düşüncelere sakın kapılma. Aksine, eğer bu gerçekse ve onun rahatlığına gelecekse, er ya da geç ortaya çıkacaktır.
Böyleyken iyi bir işin olması, kafanı meşgul edecek bu seyahatlerin olması belki de çok iyi gelecektir sana, seni daha güçlü kılacaktır.

Kesinlikle kabul etmelisin.

Kadesa belki de senin yaklaşımın gibi bir yaklaşım gerek biraz da :)
Çünkü insan beyni direk şüpheye odaklı olduğundan o açıdan bakıyor.
Belki de doğru olumsuz manalar çıkarmamalıyız...

Kadesa belki de senin yaklaşımın gibi bir yaklaşım gerek biraz da :)
Çünkü insan beyni direk şüpheye odaklı olduğundan o açıdan bakıyor.
Belki de doğru olumsuz manalar çıkarmamalıyız...

canım genelde pozitif bakmaya çalışıyorum.ve ben Esinin eşinin onu çok sevdiğini ve hala kıskandığını düşünüyorum.ancak bu kıskançlık sorun olduysa ve geçmişte Esin ve eşi bundan dolayı tartışmalar yaşadıysa bu sefer ılımlı davranmak istemiş olabilir.kıskançlık yüzünden eşinin geleceğiyle oynamamak istemiş olabilir.ben her davranışın altında bir bahane aranması taraftarı değilim.insanlar değişebilir ya da öyle görünebilir.

zaten başka bir düşüncesi varsa er geç çıkacaktır ortaya,o yüzden şüphelerle yaşamak yerine deneyip görmek lazım :)

Haklısın gerçekten, ben hiç bu açıdan bakmamıştım, eminim ki Esin için de güzel bir bakış açısı olacaktır yazdığın, gerçekten de şüphelerle yaşamak yerine deneyip görmek lazım, birşeylerin saklısı gizlisi varsa bu zaten ortaya çıkacaktır...

canım herkes kabuyl et demiş ama ben biraz farklı düşünüyorum

aynı şey yakın zamanda bnm de başıma geldi..2 yıl boyunca ayda bir 2-3 gün şehir dışına çıkmam gerekiyordu hem de benim için maddi manevi inanılmaz bir fırsattı ..önce çok heyecanlanmama rağmen ben kabul edemedim düzenimin bozulacağını düşündüm..yılda 1 kez eşim ailesinin yanına gidiyor 2 gece kalıyor , o 2 gece nasıl geçiyor bi de bana sor birbirimizi çok özlüyoruz gece uyuyamıyorum eğer işi kabul edersem böyle durumlara alışırız evliliğimizin büyüsü bozulur gibi geldi bana

bi de ayda 10 bile olabilir diyorsun ki bu hayatınızın 1/3 ü demek bence ayrı kalmak için fazla uzun bir süre

yine de şartlarını en iyi sen bilirsin, hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…