Ne Yapmalıyım ?

beybibeybi

oldğu kadar olmadğı kader
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
331
4
68
İzmir
Selam arkadaşlar cok yakın zamanda kendi evime çıkacak olsamda benım büyüklük derecesini tahmin edemediğim bi sorunum var.
Kayınvalıdem.

İyi anlaşırız arda takısırız aynı evde falan oturuyoruz ama bu olay biraz fazla canımı sıkıyor.
Kayınvalıdem tam 2,5 yıl önce hastalandığı için doktora gitmiş ve sigarayı bırakmazsan kurtaramayız demiş doktor.
Ve ogün günde 3 4 paket sigara içen kayınvalıdemle kayımpederim aynı anda sigarayı bırakmışlar.
ben aralarına daha sonra katıldım. ve kayınvalıdem 60 kilo olan bi bayanmış ogüne kadar daha sonra sigarayı bıraktığı için hemde menepoza girdiği için kilo almış şuan 85 kilo ve 3 aydır spora gidiyo zayıflıcam diye içmediği ot çöp kalmadı. tabi bizde destek olduk ama kayınvalıdem sırf kilo vermek için tekrar sigaraya başladı ve babamdan gizli içiyor.

Ben hayatım boyunca ailemde kimsenin sigara içtiğini görmedim annem babam kocam hiç birimiz sigara içmeyiz ben içilen ortamda duramam bile benim asıl sorunum Kayınvalıdemı nasıl caydırabilirim bu işden hem kendine zarar hemde ilerde bi bebeğim olunca onlara bırakıp çalışmayı düşünüyorum bu şekilde devam ederse sevmek için bile vermeyebilirim o derece iğreniyorum o illetten yardım edin lütfen

teşekkürler

önce sen konuş,sağlığı açısından zararlarından,sigarasızda zayıflanabiliceğinden bahset,

hatta teşvik amaçlı netten değişik diyet menüleri bul.

gene devam ediyorsa aynı şeye,eşine söyle,o da olmadı kayınpederine(tabi kayınpederine eşin çıtlatsın durumu)

hem kayınvaliden için endişelendiğinden hemde sizinde kötü etkilendiğinizi anlatın.

inşallah bu tehlikeli davranıştan vazgeçer bir an önce :44:

hastanelerde sigara bıkrakma merkezleri oluyo canım oralara götürebilirsin, devlet hastalerinde oluyo genelde, kilo vermek için karbonhidratı kessin, hiç ekmek yemesin, zaten menapozdan dolayı metabolizması çok yavaştır artık, tekrar 60 a düşmeyi zaten beklemesin bence, nikotin bantlarıda işe yarıyor bu arada

önce sen konuş,sağlığı açısından zararlarından,sigarasızda zayıflanabiliceğinden bahset,

hatta teşvik amaçlı netten değişik diyet menüleri bul.

gene devam ediyorsa aynı şeye,eşine söyle,o da olmadı kayınpederine(tabi kayınpederine eşin çıtlatsın durumu)

hem kayınvaliden için endişelendiğinden hemde sizinde kötü etkilendiğinizi anlatın.

inşallah bu tehlikeli davranıştan vazgeçer bir an önce :44:

Benden de gizli içiyor sadace kocama diyor bana gizliden sigara al diye
bende sakın dedim almıcaksın ama babama söylememiz çok da iyi olmayabilir
Neler yaptım su bir senedir kendimi yasam koçu gibi hissediyorum birlikde diyet yapmalar
yürüyüşlere çıkmalar sürekli yemesin diye elinden bişeyleri almalar ama biraz da gayret etmesi gerekiyordu
tüm gün oturup kıpırdamadan spora gidip gelip yatıyordu son zamanlar ınan tabıkı böyle zayıflayamaz gercekten
ne yapıcamı bılmıyorum tamamen ilişkimi bile kesebilirim o derece sinirliyim

en doğrusu oturup konuşman canım . bak ilerde bebeğin old. zmn çok problem olurrr şimdiden onun için uğraşşş bıraktrmaya çalış

hastanelerde sigara bıkrakma merkezleri oluyo canım oralara götürebilirsin, devlet hastalerinde oluyo genelde, kilo vermek için karbonhidratı kessin, hiç ekmek yemesin, zaten menapozdan dolayı metabolizması çok yavaştır artık, tekrar 60 a düşmeyi zaten beklemesin bence, nikotin bantlarıda işe yarıyor bu arada

işte aklın yolu birdir zaten 50 yasındakı bi kadının 3 çocukdan sonra mümkün değil menepozada gidriyse aldığı kiloları rahat vermesi
gençken metabolızması daha hızlı calışıyordu ve sigara kullanıyordu şimdide ozaman sigara kullandığı için zayıf oldugunu düşünüyor
ayrıca ben ne kadar ekmeği aşı elınden aldıysamda o bulgurları tatlıları pilavları bırakmadı bu haldeykende zayıflayabileceğine inandı
sanmıyorum 2,5 yıl sıgarayı tek hamlede hayatından cıkartıp tekrar bir hiç uğruna hayatına sokan kadının tedaviye olumlu cevap vereceğini

işte aklın yolu birdir zaten 50 yasındakı bi kadının 3 çocukdan sonra mümkün değil menepozada gidriyse aldığı kiloları rahat vermesi
gençken metabolızması daha hızlı calışıyordu ve sigara kullanıyordu şimdide ozaman sigara kullandığı için zayıf oldugunu düşünüyor
ayrıca ben ne kadar ekmeği aşı elınden aldıysamda o bulgurları tatlıları pilavları bırakmadı bu haldeykende zayıflayabileceğine inandı
sanmıyorum 2,5 yıl sıgarayı tek hamlede hayatından cıkartıp tekrar bir hiç uğruna hayatına sokan kadının tedaviye olumlu cevap vereceğini

canım bence onun derdi zayıflamak değil, yoksa dediğin gibi aklın yolu bir, pilav tatlı yiyerek zayıflanırmı
bence onun derdi sigara, araştırmalara göre sigara içenlerin %80 i tekrar başlıyormuş, ve tekrar başlaması öncesinde kaç senelik tiryaki olduyla orantılı
babam 3-5 kez bıraktı başladı, sonra kalp krizi geçirdi ondan sonra artık tamamen bıraktı, malesef tamamen vazgeçmeleri için kalp krizi gibi büyük bi olay yaşamayı bekliyorlar
ilkin kendin bişeylerin farkına varması lazım, eğer kendinde kararlılık ya da istek yoksa sen ağzınla kuş tutsan bişey yapamamzsın ki

canım bence onun derdi zayıflamak değil, yoksa dediğin gibi aklın yolu bir, pilav tatlı yiyerek zayıflanırmı
bence onun derdi sigara, araştırmalara göre sigara içenlerin %80 i tekrar başlıyormuş, ve tekrar başlaması öncesinde kaç senelik tiryaki olduyla orantılı
babam 3-5 kez bıraktı başladı, sonra kalp krizi geçirdi ondan sonra artık tamamen bıraktı, malesef tamamen vazgeçmeleri için kalp krizi gibi büyük bi olay yaşamayı bekliyorlar
ilkin kendin bişeylerin farkına varması lazım, eğer kendinde kararlılık ya da istek yoksa sen ağzınla kuş tutsan bişey yapamamzsın ki

allah günah yazmasın ama öğrendiğimden beri içimden gelmiyoda değil sigara yüzünde söyle iyice bi hasta olsa dr.lar tekrar korkutsa gözünü bıraksa diyorum ama kıyamıyom yine :(

Benim annem sigarayı bırakalı 18 ne oldu canım öyle sigara bıraktırma merkezi falan yoktu eskiden annemde bırakınca kilo ald biraz sigarayı bıraktıktan sonra nikotinin vucuttan atılması 10-12 yılı buluyormuş bıraktıktan sonra hiç içmedi hatta evimizde sigara bile içilmez gelen misafirlerimiz anlayışlıdır.2 komşumuz sigara bırakma merkezine gitti 6 ay sonra geri başladılar sigara önemli olan beyinde bitirmek yoksa sigara bıraktırma merkezi bile fayda etmez.

artıl iyice cani seyler düşünmeye başladım
Acaba sigaraya mağruz kalmış hasta bebeklerin resimlerini göstersem yada sigara içmekten mahvolmuş ölmek üzere olan birini mi
Belki korkar ve kendiliğinden bırakır allah yukarda ya hep korkutma yöntemiyle müdehale edesim geliyor

artıl iyice cani seyler düşünmeye başladım
Acaba sigaraya mağruz kalmış hasta bebeklerin resimlerini göstersem yada sigara içmekten mahvolmuş ölmek üzere olan birini mi
Belki korkar ve kendiliğinden bırakır allah yukarda ya hep korkutma yöntemiyle müdehale edesim geliyor

Sigara için ile sigara içmeyen insanların akcigerleri göster ve sigaranın içindeki maddelerin neler oldugu göster arkadaşım.

kızlar tam kaynanam spora gidiyodu of tüf yoruluyom falan dedi bende neden gidiyon madem sigaraya başladın sigarayla zayıflıcan boşune ne paralar döküyosun salona dedim
O da başlamadım kı dedi sadece pğluma söyledim al diye oda almadı dedi
Eğer içmeye başlarsan bidaha kesinlikle konusmam senle dedim torunun olursa onu bile sevdirmem dedim
benı tehtitmi ediyosun dedi kaçtı yaa nasıl bi çözüm bulucam bu işe

Back