Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası ne yapmalıyım???

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ASYANIDA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
17
0
36
Aydın
MKızım şu an 21 aylık 14 aylıkken kreşe vermek durumunda kaldım.Ben öğretmenim ve tayinimiz çıktı tanımadığım kişilere emanet etmektense kreşi tercih ettim doğrusu. Bulunduğumuz yerde 2 yaş altı alan tek bir kreş vardı ve başka seçenek olmadığından oraya verdim.Ancak bu kreş tam düzenini oturtmuş bir yer değil.Öğretmeni ve yardımcı anne çok iyi kızım da çok seviyor. Ama kreşte çok eksiklikler var bir kere çalışan kişi sayısı başta 8-9 kişiyken şimdi 4 e indi başta çocuk gelişimci almışlardı 2 ay anca durdu sanırım öğrenci sayısı az olduğundan fazla personel çalıştıracak para bulamıyorlar.Bir de yarıyıl tatilinde başlayıp 2 ay süren bir tadilat dönemi oldu bu arada. Açıkçası olumsuzluklar çok.Ama kızım alıştı oraya ve seviyor önümüzdeki sene yine oraya mı göndereyim diye düşünüyorum.Kreş değiştirmek doğru olur mu?Burada çok övülen bir kreş daha var oraya gidip gördüm çok kalabalık bir yer her yaş grubu ayrı çok fazla aktiviteleri var sergiler gösteriler dans,ingilizce, karate dersleri gibi... Fiyat olarak da hemen hemen aynı. Ne yapmam gerektiğine karar veremedim bizim kreşin artıları kızımın alışmış olması ve yardımcı annenin çok iyi olması.Gerçi ben hazirandan itibaren 3 ay kızımı kreşe göndermeyeceğim unutabilir orayı yeni kreşe alışması da zor olmaz sanırım. Çok uzattım hikaye oldu kusura bakmayın ama tavsiyenize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...

21 aylık bebek 3 ay tatilde mutlaka unutacaktır. kreşi eğitim yuvası olarak görüyorsanız, sosyal aktiviteleri daha çok olan okula göndermenizi tavsiye ederim hem daha fazla öğrenci olduğundan daha fazla arkadaşı olacaktır. yalnız bu durumun şöyle bir dezavantajı var, çocuğunuzla ister istemez daha az ilgileneceklerdir. ama çocuğunuzla rahat rahat ilgilenebilecekleri bir yere emanet etmek istiyorsanız, eski okuluna devam edebilir. yani bu durumda sizin kreşe bakış açınız önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…