• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım tel mi porselen mi? (resimli)

beybifeys

doktorunuz sizlerle
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
232
0
46
İstanbul
$Dis.jpg doktor tel veya porselen karar senin dedi hangiisi sizce düğünüm mayısta:44::44:

lütfen açtığınız konuların başlığının içeriği yansıtmasına ve doğru başlık altında olmasına artık dikkat edin
konu geyik konusu değil ağız diş sağlığı konusudur
ilgili başlığa taşınmıştır, bilginize.

insanın kendi dişi en güzeli bence tel taksan maksimum 3 sene çekersin ama ömür boyu çok güzel dişlerle dolanırsın. porselende ise 1 günde hazır olur ama çok yapay duruyor bence benim annemin de porselen geçen sene yaptırdı küçükken tel takmamış tabi onların zamanında nerdee :D çok yapay duruyo, ben de ondan gördüğüm için kendi bozuk dişlerime direkt tel taktırdım. bir de porselen kendi dişlerin kadar dayanıklı değildir, çay, kahve lekesinden çok çabuk etkileniyor. çok çok çok dikktli bakmak lazım

Son düzenleme:
Tabiyiki tel taktır dişlerin sağlılklı gözüküyor ve beyazda ..hemen tel tedavisine başla porselen çok yapay duruyoo hem insanın kendi dişi gibi durur mu hiççç ..

bence tel ile düzelme imkanı varsa tel taktır porseleni ileriki bir yaşta düşünebilirsin insanın kendi dişi gibi yoktur
hatta tel ile düzeltme yaptırdıktan sonra ister beyazlatıcı ister laminate yaptırabilirsin ama normal porselen dilşlerini küçültecekler
bu yaşta değmez bence

bencede tel taktır şeffaf olanından ben de evlenicem büyük ihtimalle evlendiğimde telli olucam henüz taktırmadım 1-1,5 aya takılmış olur.şuanki doktoruma sordum evlenirken doktoruna rica et telleri bi kaç günlüğüne çıkarsın dedi mümkünmü bilmiyorum da inş.olur

kesinlikle tellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll . fikrim budur. diğerleri yapay oluyor güzel değil. tel ile hem diş eti bile nasıl güzel oluyor düzene giriyor şekilleniyor. bence tel. benidme var tellerim . çok rahatsız ederse evlilik tarihini uzatırsın :64: bu bir günlük çıkarma durumu da varmı hiç bilmiyorum ama varsa iyiymiş :52: :52:

tel taktır,
porselen daha kısa bi çözüm olarak görünsede,
kendi dişlerinden vazgeçme derim ben

kesinlikle katılıyorum, mayısa kadar güzel sonuçlar alabilirsin
dişlerin sağlıklıysa tel tercih et ama gördüğüm kadarıyla arkalarda yok, bence en iyisi porselen

arkada ki dişlerin görünmemesi aslında normal olandır.

bence en sağlıklısı diş teli olur senin için. porselen yaptırıp da dişlerine zarar verme derim ben..

bencede kesinlikle tel taktırmalısın.. porselene kıyasla daha uzun bir tedavi olur ama daha olumlu sonuçlar alırsın..hem sağlıklı hemde doğal olur..

bence dişlerinden vazgeçme derim saqğlam dişlerini çektirmenin bi mantığı yok..bende zamanında senin gibi kararsız kalmıştım hatta porselen yaptırmayı düşünmüştüm nede olsa 1-2 haftada kesin çözüm diye.ama doktor tavsiye etmedi ve 8 aydırda tel tedavisi görüyorum.kendi dişlinin yerini hiç bişey doldurmaz unutma.senelerde sürse tedavisi bence tel taktır deerim

Bazi doktorlari anlamak mumkun degil. Saglikli disler için porselen önermek ne kadar mantikli?
Insanin kendi disi ile yapay dis hiç bir olur mu?
Ben sahsen dislerini yaptiranlari gorunce uzuluyorum onlar adina...

En kotu orjinal dis, en iyi yapay disten iyidir ve rahattir...

En son ne yapti konu sahibi, bir sey yazmamis...

Bazi doktorlari anlamak mumkun degil. Saglikli disler için porselen önermek ne kadar mantikli?
Insanin kendi disi ile yapay dis hiç bir olur mu?
Ben sahsen dislerini yaptiranlari gorunce uzuluyorum onlar adina...

En kotu orjinal dis, en iyi yapay disten iyidir ve rahattir...

En son ne yapti konu sahibi, bir sey yazmamis...

Sanırım doğuştan inci gibi dişlere sahipsiniz.. Ne kadar şanslısınız..
Bir de bizim gibi diş minesi doğuştan çok zayıf, dişlerinin uçları adeta cam gibi kırılıp dökülen, bir dişi anyaya diğer dişi konyaya bakanlar var..
Çok şükür zirkon porselinimi yaptırdım, mükemmel dişlere sahip oldum. Kimse yapay olduğunu anlayamıyor. Hayatımda ilk defa ağzımı açarak, ellerimle gizlemeden gülebiliyorum.. O eski orjinal dişlerimi düşünmek,hatırlamak bile istemiyorum.. Üzülecek bir durumum mu var? Hayır.. Tam aksine.. Artık kendine güvenen, yüzünden gülücük eksik olmayan ve sosyal paylaşımlar içine daha rahat girebilen bir bayanım.. Lütfen porselen tedavisi olmuş insanların kalbini kırmadan konuşalım..

Back