• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapmalıyım Sizce ? Fikirlerinize ihtiyacım var..

manikserce

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
178
172
303
Kızlar Merhaba ,
1,5 senedir devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım ama şu pozisyonda çok içli dışlı olmayı tercih etmiyorum. Yalnız bugun elti adayımla yapmış olduğumuz konuşma oldukca canımı sıktı. Oturdukları evi değiştirmek istiyorlardı satıp yeni bir daire alıcaklar.Bugun durduk yere siz nerede oturmayı düşünüyosunuz gibi bir sordu sordu bana.anlam veremedğim bir şekilde konu erkek arkadaşımın ailesine geldi. işte evler çok pahalı allah yardımcınız olsundan bir girdi , yok işte ev alınacagı zaman kendi arabasını satıp peşinat olarak yatırdıgını erkek tarafının yapması gereken seylerı almadıklarını yok dugunde takılan takılarla gelıngının parasını falan odemıste hıcbırsey kalmamıs gibi başladı dökülmeye. sonrada bna dıyor kı sakın yanlıs anlama cok severım onları ama ıste sende bunları yasıyabılırsın bız herseyımızı kendımız yaptıkbenım aılem allahtan tepkı vermedı tum bunlara ınsallah senınkılerde vermez falan dedi. ne dıyecegımı bılemedım sadece benım gercekten bır beklentım yok ıkımızde gencız calısır herseyımızı yaparız dedım kapattım konuyu. bu kız nıye boyle bırseyler deme geregı duydu bana ? erkek arkadasımın aılesı emeklı kendı halınde ınsanlar ayrıca ellerınde var olsa herseyı onumuze serebılecek kadarda elı acık ınsanlar. kı kaynana adayım sırf oglu evlenecek dıye ıse basladı calısıyor para bırıktırıyor. bunları kendiside biliyor hatta bu konusma esnasında tekrar soyledı ıste calısıyor 3 bılezık yapmıs sana setını yaptıktan sonra cıkıcak ısten dedı. gercekten maddı olarak kımseden bır bklentım yok bana saygı duysunlar en onemlısı bu benım ıcın. ama ınsan ıster ıstemez yasayacagı zorlukların muhasebesını yapıyor sımdıden. sizce aramızda gecen bu konuyu erkek arkadasımla paylaşmalıyım ?

Belki de sen çok fazla beklenti içine girme diye
uyarmak amacıyla söylemiştir...

Erkek arkadaşına söyleme bence.

Belki de sen çok fazla beklenti içine girme diye
uyarmak amacıyla söylemiştir...

Erkek arkadaşına söyleme bence.

Bende oyle olmasini umut ediyorum ama yinede cok yanlis geldi bana bunlari soylemesi sonucta cok bir samimiyetimiz yok ve bu tamamen o ve esi arasinda olan bir konu. Yazdiklarini okudukca ben utaniyorum ne olursa olsun onlar artik onunda ailesi ve bu sekilde kucuk dusurmesini anlamsiz buldum

Belki araya soğukluk sokmak için söylemiştir ya da ağız aramak için söylemiştir ben açıkçası kimsenin yanında kimsenin arkasından konuşmamanızı öneririrm. Gidip anlatabilir sonuçta karakteri kişiliği nedir bilemezsin ilişkini bile zedeleyebilir. Çok güzel ve yerinde bi cevap vermişsin böyle devam et ve erkek arkadaşına şimdilik bişi söyleme bence.

Bende oyle olmasini umut ediyorum ama yinede cok yanlis geldi bana bunlari soylemesi sonucta cok bir samimiyetimiz yok ve bu tamamen o ve esi arasinda olan bir konu. Yazdiklarini okudukca ben utaniyorum ne olursa olsun onlar artik onunda ailesi ve bu sekilde kucuk dusurmesini anlamsiz buldum

iyiki eltim yok :19::19::19:

bence eltin seni uyarmak adına böyle konuşmuş. Benim eltim olsa ben de böyle davranırdım. yani mesaj şu: Biz maddi birikimlerimizi kendimiz yaptık elticim, sen de öyle olmalısın. kayın validemler sana destek sağlarsa haksızlık olur ve ben bu olaya çoook sinirlenirim.
bence kafana takma. nişanlına da bir şey söyleme... yaşa ve gör.

Tabi ki söylememesi gerekirdi.
Ne gerek vardı ki?

Ama çok da üzerinde durmaya değmez...

bence eltin seni uyarmak adına böyle konuşmuş. Benim eltim olsa ben de böyle davranırdım. yani mesaj şu: Biz maddi birikimlerimizi kendimiz yaptık elticim, sen de öyle olmalısın. kayın validemler sana destek sağlarsa haksızlık olur ve ben bu olaya çoook sinirlenirim.

Sana 3 bilezik aldi simdi setini yapicak, zaten banada 3 bilezik bi set taktilar derken saniyorum tam olarak senin dedigini anlatmaya calismis oluyor :)))

Sana 3 bilezik aldi simdi setini yapicak, zaten banada 3 bilezik bi set taktilar derken saniyorum tam olarak senin dedigini anlatmaya calismis oluyor :)))

dua et sana eltin demiş:) bana kayınvalidem demişti:) :ben düğün istemedim, nikah en sadesi en iyisidir. takı da neymiş:) yaşantıyla ispatlanmıştır arkadaşım.

Belki araya soğukluk sokmak için söylemiştir ya da ağız aramak için söylemiştir ben açıkçası kimsenin yanında kimsenin arkasından konuşmamanızı öneririrm. Gidip anlatabilir sonuçta karakteri kişiliği nedir bilemezsin ilişkini bile zedeleyebilir. Çok güzel ve yerinde bi cevap vermişsin böyle devam et ve erkek arkadaşına şimdilik bişi söyleme bence.

Kesinlikle cok haklisiniz. Birgun beni aradiginda kaynanan sana bornoz takimi aldi demisti aa ne gerek vardi benim vardi keske masraf etmeseydi demistim baktim ertesi gun kadincagiz beni ariyor kizim bornoz degil hamam seti aldim diyor.demekki sevgili elti adayim yememis icmemis gitmis konusmamizi yetistirmis hemen . Umarim hislerimde yanilirim ama bu kiz bana potansiyel tehlike gibi geliyor :)

dua et sana eltin demiş:) bana kayınvalidem demişti:) :ben düğün istemedim, nikah en sadesi en iyisidir. takı da neymiş:) yaşantıyla ispatlanmıştır arkadaşım.[/QUOTE

bana kalmis olsa en temizi nikah stres minimum kimseyi idare etmeye calismaya gerek kalmadan agrisiz sancisiz :) oyle altinmis takiymis su kadar takmis bu kadar takmis gercekten onemsiz simdi oturup dua edimde 3 ten fazla takipta eltiyi uzerime sarmasinlar :)

Canim benim eltimde böyle yapardi. Yani elti olmadan önce cok samimi değil ama arkadastik. Bana bir kotuledi iki kotuledi. Bende en sonunda tatlim seninle bunları konusmam uygun degil dedim. Birdaha da hic bu tarz konulari konusmadim. Bu bana alindi görürsün sen simdi iyi geliyorlar gözüne falan demişti. Simdi nisanliyim kv ve kp bnm icin herşeyi yapıyor. Bunlar cok büyük seyler değil ama onlardayken kp min bana bi tablet ciklota getiremesi bile bni mutlu ediyor:-D eltimde bozuk bana. Acikca beni kiskandigini söyledi yüzüme karşı. O evlendikten bi sene sonra nişanlandim die kızıyor ben gelinligimi yasayamdim senin yüzünden diyor. Ama nabim onuda ole kabul ettim. Çünkü görüyorum sorun eltimde. Kpim emeklilik ikramiyesinib tamamini onun düğünü evi icin harcadi simdi yüzüne karşı siz bana nabtiniz ki dio... o yüzden ne eltine guven ne de güvenme. Bunu ancak onu iyice tartip bictikten sonra kararlastir. Ve bole aile mevzularina dahil olma şimdiden. Sonra sana karşı kullanmayacagi ne malum...

Canım kesinlikle söyleme. Onunda yuvası var belkide o yıllardır orda sen daha yaşamadın orda. Siz daha evlenmediniz kaynananı kaynana olarak en iyi o bilir diye düşünüyorum tek eltinse eğer neden sizin evlenmenize mani olsun ki oda arkadaş ister kendisine. Böyle sevgilinin ağzını arasana hani yengem nasıl biridir kötü yönü nelerdir annenlere karşı tavrı nasıl hani yanlış anlama sadece evleneceğim insanın yengesini akranımı arkadaş olabileceğim insanı merak ettim de gibisinden sorabilirsin. Belki de haklıdır eltin benim eşimin psikolojik sorunları vardı ve evlenmeden önce bana o söyleyebilirdi suan bosaniyoruz ama o hep eşimi met etti böyle eltilerde var olgun insansan zaten yalan söyleyip soylemedigini anlarsın canım. Hakkında hayırlısı olsun

en dogrusunu demissin gencsiniz calisir cabalarsiniz birlikte yapardiniz birseyleri. ben ve esimde boyle yaptik kimseyede bu konu hakkinda soz vermiyoruz. o kisi sizi uyarmak istemis beklenti icine girmeyin diye

Agiz yariyor...
Politik cevaplar ver, gec...
Akilli davranmissin, zamanla sen kendin tanir, sinirlarini cizersin, kimseyle oturup yorum yapma...

Kesinlikle cok haklisiniz. Birgun beni aradiginda kaynanan sana bornoz takimi aldi demisti aa ne gerek vardi benim vardi keske masraf etmeseydi demistim baktim ertesi gun kadincagiz beni ariyor kizim bornoz degil hamam seti aldim diyor.demekki sevgili elti adayim yememis icmemis gitmis konusmamizi yetistirmis hemen . Umarim hislerimde yanilirim ama bu kiz bana potansiyel tehlike gibi geliyor :)

Elti adayınızla herzaman için mesafali olun.. o konuşurken konuyu uzatmadan kapattırın. kestirip atın
belli şimdiden kıskançlık yapıyor. Sana böyle diyen eşine ve kaynanasınada telkin veriyodur.
"O herşeyimizi kendimiz yaparız" diyor gibi sözlerle kayınvalidenin size bişeyler yapmasını engeleyedebilir.
Gerçi seni takdir ettim. çalışır yaparız demen ne büyük olgunluk. hem bak kayınvaliden o yaşta işe girmiş
oğlunun eksik bişeyi olmasın diye uğraşacak belli. kayınvaliden gerçekten saygıyı sevgiyi hakediyor.
eltini görmezden gel diycem ama akraba olacaksınız sonuçta. en başta tavrını takınırsın sende..
ne demişler... kuma gemisi yürümüşte elti gemisi yürümemiş:1:

Elti adayınızla herzaman için mesafali olun.. o konuşurken konuyu uzatmadan kapattırın. kestirip atın
belli şimdiden kıskançlık yapıyor. Sana böyle diyen eşine ve kaynanasınada telkin veriyodur.
"O herşeyimizi kendimiz yaparız" diyor gibi sözlerle kayınvalidenin size bişeyler yapmasını engeleyedebilir.
Gerçi seni takdir ettim. çalışır yaparız demen ne büyük olgunluk. hem bak kayınvaliden o yaşta işe girmiş
oğlunun eksik bişeyi olmasın diye uğraşacak belli. kayınvaliden gerçekten saygıyı sevgiyi hakediyor.
eltini görmezden gel diycem ama akraba olacaksınız sonuçta. en başta tavrını takınırsın sende..
ne demişler... kuma gemisi yürümüşte elti gemisi yürümemiş:1:

Bak bu yonden hic dusunmemistim. Burnu buyukluk yapip herseyimizi yapariz gibilerinden lanse edebilir olayi.off en iyisi hicbir yorum yapmadan kestirip konu acildiginda kapatmak olucak galiba. Gercekten kimseye guvenerek boyle bir ise kalkismam ne onun ailesine nede kendi aileme. Ama dunden beri istem disi dusunur oldum nasil ustesinden gelebiliriz diye :( ben eminim ki bu yasinda calisip biseyler yapmak icin cabalayan kadin illaki onun icinde biseyler yapmistir. Benim evimde kimsenin bir kurusu yok,yok karnim burnumda calistim kimse cikartip bi kurus vermedi diye anlatmasi cok mantiksiz. Aslinda onlara guveniptemi evlendin yaptin cocugu demeyi hak ediyor ama iliskiler zedelenmesin diye soylenmiyor iste

Genciz, çalışır her şeyimizi yaparız düşüncene sonuna kadar katılıyorum. Yaşlı emekli insanlar, boyları bellidir zaten, düşünüp gönül almaları bile güzel daha ne olsun. İki insan hayatını kuruyor, yetişkinler artık, kimse bir şey yapmak zorunda değil. Erkek arkadaşına hiç bahsetme bu konudan, büyük ihtimalle yanlış anlaşılırsın ağzının tadı kaçar. Ama bence eltinle de mesafeli dur, hiç hoş değil yaptığı

Hem insanın eşiyle birlik beraberlik içinde olup evleri için ilerisi için bişeyler yapmaları daha güzel.
çok kıymetli oluyor değeri daha çok biliniyor. Ne biliyim kanaatkar olmak lazım. isteklerin ve ihtiyacların sonu yok
her ne kadar senin konunla pek ilgisi olmasada bunları yazmak geldi içimden :6:

Bi arkadaşında dediği gibi çok fazla beklenti içine girme diye anlatmış olabilir bu bir,

aileyi kötülemekte istemiş olabilir ama kötülemeye dair bişeyler görmedim ben. Art niyet sezmedim yani.

Benimde var bi elti adayım, diğer eltım türlü iftiralar atmış kv ile ilgili, olanı da anlatmış olmayanıda anlatmış kızın gözünü korkutmuş.

Bizim çok samimiyetimiz yoktu, şimdi ara ara konuşuyoruz. Geçen konu açıldı ki kız açtı, bende bahsettim alınan dan alınamayandan.

Evlendiğinde çekebileceği sıkıntılardan ki kız zaten farkındaydı yani.

Amacım; kızı çok sevdim hayal kırıklığına uğramasını istemediğimden. Ama aileyide asla kötülemedim onlar eşimin ailesi ve ben ister istemez bu aileye mensubum şuan.

Ama sonradan bu konuşmadan pişman olmadım değil. Umarrım yanlış anlaşılmamışmdır diye.

Back