Ne yapmalıyım bilemiyorum.Fikir öneri bekliyorum..

phph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
42
0
38
5 yıllık bi birlikteliğim var.çok seviyorum aynı şekilde seviliyorum.2 yıldır da sözlüyüz okulu bitirdi askere gitti geldi.Erkek kardeşim ekim ayında nişan yapacak salon tutuldu.bizden önce davrandılar yani.ve ailemin bu iki nişanı birden kaldırıcak durumu yok.yani istenirse elbette yapılır fakat sıkıntıya gerek yok.bide kayınvalidem nişan olayına pek sıcak bakmıyor nişan yapana kadar düğün yapalım diyorlar.bizde 2011 mayıs için aramızda konuştuk sözlümle düğün için benim aileme söyledik.annem olmaz erken dedi temmuz gibi yaparsınız önce bi nişan yapalım dedi.benimki henüz askerden geldiği iiçn iş bulamadı başvurduk bekliyoruz .çalışmadığı için ailesinden destek almak zorunda ve aileside pek istemiyor nişanı işte oda arada kalıyor.bizimkiler istiyor onlar gereksiz diyor.Bize düğün için konuşmaya geldiği akşamdan beri görüşmüyoruz.annem biraz fazla üstüne gitti nişan olacak diye.telini kapadı kafasını dinleyecekmiş.kaynanamda dediki niye böyle acele ettiniz yangından mal kaçırır gibi bekleseydiniz işe girseydi.e ama anne dedim senin oğlun 3 4 ay sonra düğün dedii için bizimkiler düğün olmaz nişan yapalım dedi kimsenin acele ettiği yok dedim kapattık.sözlümle 3 gündür görüşmüyoruz işte sebebi de niye ben düğün diye diretmemişim aileme? zaten şuan nişan filan hiç gözümde yok.çok istediğim halde inanılmaz soğudum.ne yapmalıyım.kalbim çok kırık:KK43: nişan yapmazsam kendi ailemle kötü oluyorum .yaparsam onlarla kötü oluyorum kafam allak bullak..herşey niye bu kadar zor:KK43:

Nişanı zaten kız evi yapar neden bu kadar problem ediyorlar ki? Ki öyle olmasa bile kendi fikrinde bu kadar diretmek yerine orta yol bulmaya çalışmalıydılar. Çok yüz verme. Eğer annen konuşma sırasında ağır laflar etmediyse sende ya da ailende bir hata göremedim ben.

yok etmedi.annem zaten ben çok istiyorum diye diretiyor.bende onu anlamıyorum nişanı kız tarafı yapıyor.ama takı nişanlık vs.alındığı için sanırım o yzüden böyle yapıyorlar.öyle diyorum olmuyuo böyle diyorum olmuyo.napıcam yaaa canım çok yanıyo inan.anlam veremiyorum.

kimse orta yol bulmaya niyetli değil kaç gün oldu kayınvalidem de aramadı naptın kızım bilmem ne die.onun işine mi geliyo diye düşünmüo değilim.ama ne kadar mantıksız evet nişanlım çalışmıyo nişan şuan yapamaz.ama bunlar dioki o zman düğün yapalım.alt daireleri boş tadilat yapın oturun orda.bende onu istemedim altlı üstülü zor oluyor görüyoruz yani.dedim çalışmıo nişan olmuoda düğün nasıl olcak.o bi şekilde olurmuş.ne saçma yaaa

ya bu aileler niye böyle her şeye burnunu sokarlar ki bırakın evlenen çift nasıl isterse öyle yapsın.insanların en mutlu günlerini burunlarından getiriyorlar.sonuçta kaç yaşındaki insanlarsınız cahil değilsiniz bir şey değilsiniz.valla ben kendi hesabıma yok onun ailesi kırılır yok benim ailem kırılır hiç takmazdım.ailelerin çocuklarını düşünmeleri gerekli.onlar desin çocukların bu en mutlu gününü zehir etmeyelim diye.nişanlımla oturuur karar alır şöyle olacak derdim.boşa uğraşma bu kadar burnunu sokan varken kimseyi tam anlamıyla memnun edemezsin sizinkileri edecem diye diğer tarafı kırarsın onları edecem diye sizinkileri kırarasın.en iyisimi siz nişanlınızla bildiğinizi okuyun.

bizim aramız şuan çok bozuk.ben ayrılmayı bile düşünüyorum.tüm bu olayların içinde beni bi başıma bıraktı ben hergün aileme laf anlatmaya çalışıyorum.o kadar bunaldım o kadar yalnızım ki...bakalım ne kadar sürecek daha bu saçmalık

Neden iş bulunmadan evleniliyor ki..Anlayamıyorum ben...
Sevgiline parayı kim veriyorsa söz hakkı onundur..En azından sevgilin öyle düşünüyordur..Halbuki bi mesleğe sahip olsa kendi kararını kendi verir..Kimsenin karışmasına müsade etmez..Ama maalesefki işsiz..O yüzden ailesinin sözünü dinlemek zorunda..
İş bulmasını beklemek gerekir..Ne kendini tehlikeye at ne de sevgilini...Sabredin...
Allah yardımcınız olsun

:KK43: haklısın sanırım.en iyisi beklemek.peki bu süreç içinde ne ben onu arıyorum nede o beni.aramalımıyım:KK43:

Bu durumlarda ilk adımı atmak zor gelir..
Eğer aranızda gerçekten samimi bir bağ varsa ve içindeki ses araman gerektiğini söylüyorsa o sesi dinle..
Onun sana ihtiyacı olabilir..Kendini onun yerine koysana bir;
İşsizsin,ailenin vereceği paraya göre plan yapmak zorundasın..Buda seni sevgiline karşı rencide etmez mi?
Onunda dertleşmeye ihtiyacı yokmudur..Senin çektiğin sıkıntıları o da çekmiş olabilir..
Eğer arıyacaksın,O'na sitemde bulunma..Ona ikinizinde çok sıkıntı çektiğini anlat..İkinizinde bir suçu yokki..

Sen şimdi kendine söz geçiremiyorsundur,olmazsa olmasın diyemiyosundur biliyorum ama istersen biraz olayları akışına bırak bu sayede insanları daha iyi tanırsın.Çalışmıyorsa işbulmasını bekle bi süre sonra bak işinde süreklilik gösteriyorsa iyi, bir iki haftada çıkarsa hiçbiryerde dikiş tutturamaz,mutsuz olursun insan evlendikten sonra ne kendi tarafına ne de kayınvalide tarafına muhtaç olmak istemez.Kendi annen bi yandan kayın valide derken işin içinden çıkamazsın.İş sorunu bi yana birde altlı üstlü oturursan ki oturma hayatının en büyük yanlışını yaparsın,kocan sırtını anasına babasına dayar hiç sorumluluk neymiş bilmez...SANA TAVSİYEM GÖZÜNE PERDE ÇEKME,GÖZÜNÜ AÇ ETRAFINA BAK.Ailenin düşüncelerine önem ver onlar bizden daha iyi biliyorlar.Sana yazdıklarımın tam tersını ben yaptım Ben yandım sen yanma derım.ETRAFINDAKİLER YANILMAZ BUNU UNUTMA:sinifsinif:

evet herkes nişan yaptır kendini ezdirme yarın öbürgün hep ezilirsin sürekli ayak altına alırlar seni diyo.ama kıyamıyorum sözlüme biliyorum imkanı olsa yapar.ama kayınvalidemin imkanı var durumları çok iyi.hep bize iyi yaklaşırdı.şimdi ne oldu anlamıyorum.aramak istemiyorum kafasını toparlayacakmış öyle mesaj atmıştı nişan hazırlıklarına başlayın ben sonra gideceğim(nereye gideceğini bilmiyorum)oda ideallerinin peşinden koşacakmış.düğünde döndüğünde olacakmış.bu nedir yaa.kim kime neyin inadını yapıyor ki:KK43:

siz birbiriniz seviyorsanız hiç üzmeyin üzülmeyin.Allah nasip edip evlendikten sonra o dört duvar arasında bi eşin bi sen varsın.yani hayatın bu oluyo.tabiki ailelerin bir yeri var ama herkes belli bir sınırı oluyor.Ah bu aileler çocuklarını niye üzerlerki böle.bence çok büyük bir nişana gerek yok.aileler arasında küçük bi tören tamam.sonuçta gelip geçiyo herşey.o arada işinizi bulur düğün hazılığı yapmaya başlarsınz.büyük nişan yerine bir takı fazla takılsın düğünde.ama size tavsiyem önce sözlünle güzelce konuşup önceliği kendinize verin.

evet haklısın.yine onun istediği gibi olacak.direk düğün sanırım.ama aramayacağım.o gelsin konuşsun dimi

hıımm. evet. o arasa daha ii olur öcelikle.çünkü demişya kafamı d,nleyim diye.oda stres olmuştr ya oda sende aileleriniz arasında kalmış.erkekler biz gibi değil kimseye dökmez derdini.kendi kendine bişeyler yapar.stemlerde bulunur böledirler.bak mesal bizler tanımıyoru zbirbirimiz ama tavsiyelerimzle yardımcı oömaya çalışıyorz.bide sen yine onun istediği olucak diye düşünmde önce bi sadece ikiniz bir araya gelip konuşması lazım.karşıllık empati kurmak lazım.ozaman insan birbirini anlıyo.

keşke herşey kolay olsa .. arada kalmak o kadar zor ki. annemin hiç bu kadar sorun çıkartabiliceğini düşünmemiştim.o kadar dipte hissediyorum ki kendimi.kayınvalideme de şaşıyorum insan bi arar bi sorar.ne bu böyle.benim derdim nişan değil bu saatten sonra yanımda olması gerekiyordu.yalnız başına ne çözülebilir ki?bu bizim hayatımız.ben ona canın saolsun yapmayalım nişan diyebiliyorum ama o senyeterki mutlu ol elimden geleni yapmaya çalışırım diyemiyor bu bana koyuo.istediği kadar ailesinden para alsın hiç önemli değil o onun evladı bakmak zorunda.iice saçmalıyorlar

canım nişanlına kızma, o da belliki arada kalmış.
Çalışmadığı için ailesine rica edemiyordur, ama annesinin düşünmesi lazım bunu, madem durumları iyi yapsınlar bir nişan sonuçta oğulları yani bi fedakarlık göstersinler.
Erkekler bazı durumlarda sessiz kalmayı isterler, içinden geliyorsa msj at durumu açıkla.
Hatta bir kere konuşun konuyu tartışın sonra ister arasın ister aramasın, en azından sende arada kalmamış olursun

inş içinden çıkabilirlim bu durumun.ayrılmak tabiki istemiyorum yıllarımızı verdik şimdi bi sarsılma ile tüm taşlar devrilmesin istiyorum:KK43:çok mutsuzum

önce iş bulsun kendinizde katkı sağlayın masraflara yoksa sorun oluşur

X