- 3 Ağustos 2015
- 464
- 380
- 18
- 32
Hayir olmadi yine adetim 3 ayda falan bir oluyordu degisen bisey olmadi bende. Simdi kullandigim ilaclar sayesinde gunden gune olabiliyorum 1yildr ugrasiyorum ama cok zorlaniyorum artik pskoljk olarak cok coktum 22yasindayim ama kendimi daha yasli yorgun hissediyorum. Bu pko le savasmak cok yorucu bu ay son tedavim pazartesi igne olacam olursa olur olmazsa dinlenmeyi dusunuyorum yildim cunku. Sen bekarken bi caresini bul duzelmeyw bak ilaclarini duzenli kullan arastr bol bol evlenince zorlanmayasn.ben bekarken takmiyordum ilac veriyordu bi sure sonra icmiyordum ve cok pismanim...Pko bir bayan için en zor durumlardan birisi ne yazik ki sivilce, kilo artişi, saç dökülmesi ve anne olamama ihtimali düşünmek istemiyor insan. Son günlerde bende şiddetli bulantılar nedeniyle dışarı çıkamıyorum.Umarım en kısa sürede anne olursunuz. Allah yardımcınız olsun. Kilo verdikten sonra pko belirtilerinizde azalma oldu mu peki?
Hayir olmadi yine adetim 3 ayda falan bir oluyordu degisen bisey olmadi bende. Simdi kullandigim ilaclar sayesinde gunden gune olabiliyorum 1yildr ugrasiyorum ama cok zorlaniyorum artik pskoljk olarak cok coktum 22yasindayim ama kendimi daha yasli yorgun hissediyorum. Bu pko le savasmak cok yorucu bu ay son tedavim pazartesi igne olacam olursa olur olmazsa dinlenmeyi dusunuyorum yildim cunku. Sen bekarken bi caresini bul duzelmeyw bak ilaclarini duzenli kullan arastr bol bol evlenince zorlanmayasn.ben bekarken takmiyordum ilac veriyordu bi sure sonra icmiyordum ve cok pismanim...
herseyden önce kendıne ınanmalısın ..inanmak başarmanın yarısıdır..yolun uzun ama ımkansız degil..basarılar..Evet bekarken ne kadar yol alabilirsem benim icin o kadar iyi dusuncesindeyim. Bir donem diane35 kullandim fakat yan etkisine dayanamadim gunlerce gecmeyen siddetli bas agrilarim oldu tedaviyi birakma karari verdi dokturum. Su an ise kilo vermem ve insulin direncimi kirmam gerektigini belirtti.
Bende bekarken kullanamiyordum dogum kontrl hapi 45kiloya dusurmustu ve damar hastaligi olmusti biraktim hemen bidada kullanmadim. Sogan kuru uygulamistim bi ara ve duzenli adet olmusum sonra skldm biraktm midem bulandi bi sure sonra . sogan kurunu dene zayiflamak istiyorsan da kendini zayflamaya sartlandirma yoksa veremiyorsun. Yuruyus yap evde kendine saat belrle spor yap ac muzigi oyna ben oyle kilo vermstm bi ara. Hemde her istedgmi yiyordm. Aldigin aldigin kalori yaktigin kaloriden az olmasi gerekiyor ..Evet bekarken ne kadar yol alabilirsem benim icin o kadar iyi dusuncesindeyim. Bir donem diane35 kullandim fakat yan etkisine dayanamadim gunlerce gecmeyen siddetli bas agrilarim oldu tedaviyi birakma karari verdi dokturum. Su an ise kilo vermem ve insulin direncimi kirmam gerektigini belirtti.
Yorumunuz icin tesekkur ederim. Aslinda durumu cok onemsemiyorum. Sadece bilincli bir sekilde yol almak istiyorum. Kanser vb hastaliklari dusununce bazen halime sukur bile ediyorum inanin.herseyden önce kendıne ınanmalısın ..inanmak başarmanın yarısıdır..yolun uzun ama ımkansız degil..basarılar..
Gunluk 5km kadar tempolu yuruyus yapiyorum. Protein agirlikli beslenmeye calisiyorum. Haftada uc gun ise plates yapiyorum. Tatli krizlerim oluyor ama meyveler ile gecistirmeye calisiyorum. Su an 65 kilodan 59 kiloya indim. Daha vermem gereken 9kilo kadar var. Saglikli beslenmeye calisarak 5-6 ay gibi bir surede vermeyi planliyorum. Umarim hersey planladigim gibi olur. Yorumunuz ve bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim. Umarim en kisa donemde pkonun tum olumsuz etkileri son bulur hepimiz icin.Bende bekarken kullanamiyordum dogum kontrl hapi 45kiloya dusurmustu ve damar hastaligi olmusti biraktim hemen bidada kullanmadim. Sogan kuru uygulamistim bi ara ve duzenli adet olmusum sonra skldm biraktm midem bulandi bi sure sonra . sogan kurunu dene zayiflamak istiyorsan da kendini zayflamaya sartlandirma yoksa veremiyorsun. Yuruyus yap evde kendine saat belrle spor yap ac muzigi oyna ben oyle kilo vermstm bi ara. Hemde her istedgmi yiyordm. Aldigin aldigin kalori yaktigin kaloriden az olmasi gerekiyor ..
Cok iyi bak sen yontemini bulmussun azimli oldugun surece istedigin kiloya ulasirsin Allahin izniyle. Benim pkom gecmese de olur Allahim bana hayirli bi evlat versin de duzensz adet olim olsun...Gunluk 5km kadar tempolu yuruyus yapiyorum. Protein agirlikli beslenmeye calisiyorum. Haftada uc gun ise plates yapiyorum. Tatli krizlerim oluyor ama meyveler ile gecistirmeye calisiyorum. Su an 65 kilodan 59 kiloya indim. Daha vermem gereken 9kilo kadar var. Saglikli beslenmeye calisarak 5-6 ay gibi bir surede vermeyi planliyorum. Umarim hersey planladigim gibi olur. Yorumunuz ve bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim. Umarim en kisa donemde pkonun tum olumsuz etkileri son bulur hepimiz icin.
Hersey gonlunuzce olur umarim. Allah meleginizi en kisa surede kucaginiza almayi nasip etsin.Cok iyi bak sen yontemini bulmussun azimli oldugun surece istedigin kiloya ulasirsin Allahin izniyle. Benim pkom gecmese de olur Allahim bana hayirli bi evlat versin de duzensz adet olim olsun...
Amin canim insallah.sende bi an once saglikli bi sekilde zayflar pkodan kurtulursun insallah♥♥Hersey gonlunuzce olur umarim. Allah meleginizi en kisa surede kucaginiza almayi nasip etsin.
Oncelikle uslubunuza dikkat edin lutfen cunku ben burada medet ummuyorum. Sadece bu hastalikla mucadele eden insanlarin uygulamis olduklari farkli yontemler varsa onlari ogrenmek istiyorum. Uzman olarak zaten endokrin doktoru kontrolu altindayim. Kilo icin ise harfiyen uymama ragmen evet diyetisyen kontrolunde kilo veremiyorum. Nedeni ise pko, insulin direnci ve troid hastasi olmam nedeniyle kisiye ozel bir program ve liste uygulamamalari. (Isini hakkiyla yapan uzmanlar tabiki var ama ben simdiye kadar karsilastiklarim da bu durumu goremedim)
Benim metabolizma hizim 1400 yani cok düsük. Kilo verebilmek icin günde en fazla 1300 kalori almaliyim. Isvicre'de yasiyorum ve burada gittigim doktorun uyguladigi sistem ayni Canan Karatay'in diyeti. Islenmis gida, beyaz un, pirinc, misir her türlü, sekerli gida yasak. Esim 6 aydir harfi harfine uydu ve 2 beden kücüldü neredeyse. Ben malesef.
Ekmegi kestim, aksam salata veya sebze, protein, saat 6'dan sonra yemek yok, tam tahilli ekmek sadece kahvaltida ve ögle yemeginde. Yine aksam kek pastayi birak meyve bile yasak. Cay kahveye seker zaten yillardir koymuyoruz. Hazir meyve sulari yasak. Tamam her gün gidip pastaneden kek pasta almiyorum, hatta alisveriste bile koymuyoruz sepete. Ama bir yere gittigimde veya eve getiren oldugunda hayir diyemiyorum. Dondurmadan kurtuldum, nedense hamilelikte tiksinti gelmisti.
Insan sagligini hice sayan, ben para kazanayim da gerisinden bana ne diyen, her türlü sagliksiz gidayi üretip satan büyük gruplar sikayetci bu kadindan. Ben söylentiye degil gercege ve mantiga bakarim. Türkiye'deki bir doktordan haberi bile olmayan baska bir ülkedeki doktor ayni seyi söylüyorsa benim icin gercek budur. Esimin vücudunda yag orani %26 iken %15'e düstü. Canan Karatay'in üslubu biraz ters ve yillarin aliskanliklarina karsi ciktigi icin itici geliyor insanlara. Sucuk salam sosis beyazlatilmis un-tuz-seker üclüsü, sanayi tipi kek, kurabiye, börek, pogaca... bunlarin icinde gram fayda olmadigi gibi hastalik yapiyor. Biz kültür olarak hazir degiliz daha. Misafir gelirse kek, börek, kisir, manti, dolma mutlaka bazilari yapilacak. Aksam yemeginde ekmeksiz doymayiz. Hatta makarna ya da pilav varsa bile ekmek de yenecek. En az iki nesil gecmesi lazim. 10 yildir falan var bunlari sunlari yemeyin sagliksiz kilo ve hastalik yapiyor olayi. Biz gec bilinclendik, cocuklarimiza uygulamaya calisiyoruz. Basarili olursak onlar da kendi cocuklarina asilayacak saglikli beslenmeyi.
Eskiden Ugur Dündar her hafta bir yere baskina giderdi. Ifsa ederdi bu firmalari, simdi dokunabilen yok.
Ailemizde yatkinlik oldugu icin biliyorum, kanser hücrelerini en cok besleyen sey sekermis. Rahmetli dayima MR öncesi 1 sise sivi verirlerdi. Bir kere doktora sordum ne oldugunu da kanserli hücreleri ayirabilmek icin glikoz veriyoruz dedi. Sekere aninda hücum ediyorlarmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?