Benim metabolizma hizim 1400 yani cok düsük. Kilo verebilmek icin günde en fazla 1300 kalori almaliyim. Isvicre'de yasiyorum ve burada gittigim doktorun uyguladigi sistem ayni Canan Karatay'in diyeti. Islenmis gida, beyaz un, pirinc, misir her türlü, sekerli gida yasak. Esim 6 aydir harfi harfine uydu ve 2 beden kücüldü neredeyse. Ben malesef
.
Ekmegi kestim, aksam salata veya sebze, protein, saat 6'dan sonra yemek yok, tam tahilli ekmek sadece kahvaltida ve ögle yemeginde. Yine aksam kek pastayi birak meyve bile yasak. Cay kahveye seker zaten yillardir koymuyoruz. Hazir meyve sulari yasak. Tamam her gün gidip pastaneden kek pasta almiyorum, hatta alisveriste bile koymuyoruz sepete. Ama bir yere gittigimde veya eve getiren oldugunda hayir diyemiyorum. Dondurmadan kurtuldum, nedense hamilelikte tiksinti gelmisti.
Insan sagligini hice sayan, ben para kazanayim da gerisinden bana ne diyen, her türlü sagliksiz gidayi üretip satan büyük gruplar sikayetci bu kadindan. Ben söylentiye degil gercege ve mantiga bakarim. Türkiye'deki bir doktordan haberi bile olmayan baska bir ülkedeki doktor ayni seyi söylüyorsa benim icin gercek budur. Esimin vücudunda yag orani %26 iken %15'e düstü. Canan Karatay'in üslubu biraz ters ve yillarin aliskanliklarina karsi ciktigi icin itici geliyor insanlara. Sucuk salam sosis beyazlatilmis un-tuz-seker üclüsü, sanayi tipi kek, kurabiye, börek, pogaca... bunlarin icinde gram fayda olmadigi gibi hastalik yapiyor. Biz kültür olarak hazir degiliz daha. Misafir gelirse kek, börek, kisir, manti, dolma mutlaka bazilari yapilacak. Aksam yemeginde ekmeksiz doymayiz. Hatta makarna ya da pilav varsa bile ekmek de yenecek. En az iki nesil gecmesi lazim. 10 yildir falan var bunlari sunlari yemeyin sagliksiz kilo ve hastalik yapiyor olayi. Biz gec bilinclendik, cocuklarimiza uygulamaya calisiyoruz. Basarili olursak onlar da kendi cocuklarina asilayacak saglikli beslenmeyi.
Eskiden Ugur Dündar her hafta bir yere baskina giderdi. Ifsa ederdi bu firmalari, simdi dokunabilen yok.
Ailemizde yatkinlik oldugu icin biliyorum, kanser hücrelerini en cok besleyen sey sekermis. Rahmetli dayima MR öncesi 1 sise sivi verirlerdi. Bir kere doktora sordum ne oldugunu da kanserli hücreleri ayirabilmek icin glikoz veriyoruz dedi. Sekere aninda hücum ediyorlarmis.