Ne yapmali!

Bu konuyu merakla takip edeceğim aynı problemi ben de yaşıyorum. bende mide bulantısı değil de baş ağrısı oluyor deli gibi. fitness yapıyorum ben haftada 3-4 gün gün 1-2 saat civarı. bir de diyet yapıyorum. toplamda 17 kilo verdim şimdiye kadar ama hala çok uzun bir yolum var insülin direncim de hala kırılmadı :( çok zormuş :(

Eşim de vardı direnç ama artık yok ;) 112 kilo ile başladı şuan 89 kilo. Yemek şekli tamamı ile değişti, hergün 4 km yürüdü.
Şimdi asla beyaz ekmek beyaz un tüketmez, sabahları yeşil çay ile kahvaltı eder.pirinç yemez sadece bulgur, şekerli meyve yemez, tatlı yı unuttum diyor :) direnç artık normale dönmüş. İlaçlarıda düzenli içti. Eğer dikkatli olursanız kırılmaması pek güç değil.kolay gelsin

Bu konuyu merakla takip edeceğim aynı problemi ben de yaşıyorum. bende mide bulantısı değil de baş ağrısı oluyor deli gibi. fitness yapıyorum ben haftada 3-4 gün gün 1-2 saat civarı. bir de diyet yapıyorum. toplamda 17 kilo verdim şimdiye kadar ama hala çok uzun bir yolum var insülin direncim de hala kırılmadı :KK43: çok zormuş :KK43:
Umarim en kisa surede sagliniza kavusursunuz. Peki diyet yaparken dikkat ettiginiz noktalar nelerdir ? Dusuk glisemik indeksli bir diyet mi uygulamaktasiniz. Yuruyus yapiyor musunuz peki? Ne cok soru sordum kusura bakmayin lutfen

Eşim de vardı direnç ama artık yok :KK66: 112 kilo ile başladı şuan 89 kilo. Yemek şekli tamamı ile değişti, hergün 4 km yürüdü.
Şimdi asla beyaz ekmek beyaz un tüketmez, sabahları yeşil çay ile kahvaltı eder.pirinç yemez sadece bulgur, şekerli meyve yemez, tatlı yı unuttum diyor :) direnç artık normale dönmüş. İlaçlarıda düzenli içti. Eğer dikkatli olursanız kırılmaması pek güç değil.kolay gelsin
Tesekkur ederim yorumunuz icin. Ne kadar surede kirildi peki direnc ?

Umarim en kisa surede sagliniza kavusursunuz. Peki diyet yaparken dikkat ettiginiz noktalar nelerdir ? Dusuk glisemik indeksli bir diyet mi uygulamaktasiniz. Yuruyus yapiyor musunuz peki? Ne cok soru sordum kusura bakmayin lutfen

bir kere hazır gıdaları tamamen hayatımdan çıkardım. çikolata, kola, cips, dondurulmuş gıda aklınıa ne gelirse. evde yapabileceğim hiç birşeyi hazır almıyorum. süt ve yoğurt ürünlerinde mutlaka "tam yağlı" ürünleri tercih ediyorum. çok bilinen yanlışlardan biri yarım yağlı veya light ürünler işlem görmüş ürünler olduğundan daha sıkıntılı aslında. aldığım herşeyin etiketini mutlaka inceliyorum. içerisinde glukoz şurubu olan şeyleri satın almıyorum. beyaz ekmek, unlu mamüller yemiyorum. eve çok tahıllı ekmek ya da çavdar ekmeği alıyorum. yulaf ezmesi tüketiyorum ara öğün olarak bazen. bu arada ara öğünler çok önemli. biz de insülin direnci olduğu için metformin ani şeker düşüşlerine sebep olabiliyor o yüzden mutlaka 3-4 saatte bir birşeyler yemek gerekiyor. öyle olunca zaten çok da acıkmıyor insan. akşam 6 dan sonra yemek yemiyorum. akşam 9 dan sonra hiçbir şey yemiyorum.

özellikle yapıp çok faydasını gördüğüm bir diğer şey de sabah erken kalkmak ve kalkar kalkmaz iki kuru kayısı ile 3-4 tane fındık yemek ve 2 bardak su içmek. kahvaltıyı bunları yedikten 40 dk sonra filan yapıyorum. sindirimi çok güzel düzenliyor. asla kabızlık vb şikayetler olmuyor. mutlaka su içiyorum aslında diyetisyenim 3 litreyi geç dedi ama ben 2,8 civarlarında kalıyorum. telefonuma program indirdim uyarı veriyor su iç diye unutuyorum çünkü. yürüyüş yapmıyorum ama fitness yapıyorum dediğim gibi. eğer yürüyüş şansınız varsa da mutlaka tempolu yürüyüş yapın ve en z yarım saat yürüyün ancak işe yarar.

Tesekkur ederim yorumunuz icin. Ne kadar surede kirildi peki direnc ?
6 aydan sonra düşmeye başladı. Hiç kaçamak yapmadan devam etti eşim. Hala daha kaçamak yapmıyor tatlı konusunda. Eskiyi hatırlamak bile istemiyorum gece 3 te yarım pasta, meyve suyu kuruyemiş yerdi :) şimdi ağzına sürmez gece. Ve yemek işini saat 8 de bitirmiş oluyor. Ve mutlaka 1 dilim de olsa tam buğday ekmeği yer.

bir kere hazır gıdaları tamamen hayatımdan çıkardım. çikolata, kola, cips, dondurulmuş gıda aklınıa ne gelirse. evde yapabileceğim hiç birşeyi hazır almıyorum. süt ve yoğurt ürünlerinde mutlaka "tam yağlı" ürünleri tercih ediyorum. çok bilinen yanlışlardan biri yarım yağlı veya light ürünler işlem görmüş ürünler olduğundan daha sıkıntılı aslında. aldığım herşeyin etiketini mutlaka inceliyorum. içerisinde glukoz şurubu olan şeyleri satın almıyorum. beyaz ekmek, unlu mamüller yemiyorum. eve çok tahıllı ekmek ya da çavdar ekmeği alıyorum. yulaf ezmesi tüketiyorum ara öğün olarak bazen. bu arada ara öğünler çok önemli. biz de insülin direnci olduğu için metformin ani şeker düşüşlerine sebep olabiliyor o yüzden mutlaka 3-4 saatte bir birşeyler yemek gerekiyor. öyle olunca zaten çok da acıkmıyor insan. akşam 6 dan sonra yemek yemiyorum. akşam 9 dan sonra hiçbir şey yemiyorum.

özellikle yapıp çok faydasını gördüğüm bir diğer şey de sabah erken kalkmak ve kalkar kalkmaz iki kuru kayısı ile 3-4 tane fındık yemek ve 2 bardak su içmek. kahvaltıyı bunları yedikten 40 dk sonra filan yapıyorum. sindirimi çok güzel düzenliyor. asla kabızlık vb şikayetler olmuyor. mutlaka su içiyorum aslında diyetisyenim 3 litreyi geç dedi ama ben 2,8 civarlarında kalıyorum. telefonuma program indirdim uyarı veriyor su iç diye unutuyorum çünkü. yürüyüş yapmıyorum ama fitness yapıyorum dediğim gibi. eğer yürüyüş şansınız varsa da mutlaka tempolu yürüyüş yapın ve en z yarım saat yürüyün ancak işe yarar.
Sizin bu yaşam şeklinizi ben de şekerim dengede dursun diye yapıyorum. Şekerimi çıkarıcak hiç bir besin tüketmiyorum. Şeker hastası değilim hipoglisemi var bende. Şekerli tükettiğim zaman şekerim çok yükselip bir anda 40 a düşüyor vr düşmesi çok kötü. Bunları hayatımdan çıkardığımdan beri de doğum fan sonra 84 kilo başladığım kilo vermeye şuan 62 kilo ile devam ediyorum ;)

Hepsini not aldım ve uygulamaya başlayacağım umarım kısa sürede güzel sonuçlar alırım. Teşekkür ederim uzun uzun anlattığınız için.:KK9:

6 aydan sonra düşmeye başladı. Hiç kaçamak yapmadan devam etti eşim. Hala daha kaçamak yapmıyor tatlı konusunda. Eskiyi hatırlamak bile istemiyorum gece 3 te yarım pasta, meyve suyu kuruyemiş yerdi :) şimdi ağzına sürmez gece. Ve yemek işini saat 8 de bitirmiş oluyor. Ve mutlaka 1 dilim de olsa tam buğday ekmeği yer.

Benimde doktora başvurma nedenim tatlı krizlerim ve son zamanlarda hızlı kilo artışı olmuştu. Dirençten kaynaklı olsa gerek şerbetli tatli sevmeyen biri olarak 4-5 tane çok rahat şekilde tüketmeye başlamıştım.:KK43:

Benimde doktora başvurma nedenim tatlı krizlerim ve son zamanlarda hızlı kilo artışı olmuştu. Dirençten kaynaklı olsa gerek şerbetli tatli sevmeyen biri olarak 4-5 tane çok rahat şekilde tüketmeye başlamıştım.:KK43:
Direnç öyle maalesef :( eşimde abartı derecesinde yerdi. İnan ki yerken onu görünce mideme ağrı girerdi ya.ben mümkün değil yiyemem abur cubur kültürüm hiç yok.ama adam bit oturuşta nerdeyse bütün pasta yerdi :) şimdi bir yere gidelim pasta gelsin yada tatlı yok diyor :) bende hipoglisemi den dolayı tatlı yemiyorum.Orta şekerli içtiğim kahveyi sade içmeye başladım birisi ikram ederken orta yapmış içemedim ;) şekerli tadını unuttum ki. Sağlık için herşeyi yapıyoruz işte böyle. Şeker çokta lüzumlu değil, bizim eve tatlı tarzı birşey girmez kızım da diyabet. Küçük kızım zaten daha minti yemesine hiçç gerek yok ;)

Sizin bu yaşam şeklinizi ben de şekerim dengede dursun diye yapıyorum. Şekerimi çıkarıcak hiç bir besin tüketmiyorum. Şeker hastası değilim hipoglisemi var bende. Şekerli tükettiğim zaman şekerim çok yükselip bir anda 40 a düşüyor vr düşmesi çok kötü. Bunları hayatımdan çıkardığımdan beri de doğum fan sonra 84 kilo başladığım kilo vermeye şuan 62 kilo ile devam ediyorum :KK66:

Hepsini not aldım ve uygulamaya başlayacağım umarım kısa sürede güzel sonuçlar alırım. Teşekkür ederim uzun uzun anlattığınız için.:KK9:

Ya ama hala bi şeyleri yanlış yapıyorum bence ciddi bir duraklama dönemindeyim. hiç kilo veremiyorum. 2 aydır spora da devam edemedim iş yoğunluğundan dolayı vücudum saldı kendini.

tatlı konusunda kendimi frenleyemiyorum maalesef ben. arada kaçamaklarım oluyor. ondan bir kurtulsam :(

Kk hanimlari pko hastasiyim ayni zamanda insulin direnci bulunmakta. Doktorum glukofen 850 mg isimli bir ilac verdi. Bir aydir kullanmaktayim fakat mide bulantisi nedeniyle tum yasantim olumsuz etkilenmeye basladi oldukca halsiz kaldim. Doktorumla bu durumu gorustugumde direncin kirilmasi icin bu duruma dayanmam gerektigini belirtiyor. Insulin direnci konusunda basarili olmus hanimlarimizdan nasil bir diyet uyguladiklari, kac km yurudukleri,hangi sporlari yaptiklari konusunda yardim istiyorum. Defalarca uzman yardimi aldim. Fakat basarili olmadi. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim. (Telefondan yazmis olmam nedeniyle yazim yanlislari icin ozur dilerim)
Bence kesinlikle Karatay Diyetini okumalı ve yaşam tarzı haline getirmeye çalışmalısın kitaplarında yazanları. Ben kendi ailem de dahil olmak üzere yakın çevremde bir çok insanın bu beslenme tarzı sayesinde kronik rahatsızlıklarından tamamen kurtulduklarına, ilaç bile kullanmayı bıraktıklarına bizzat şahit oldum. Facebook da Sağlıklı Yaşıyoruz diye bir gurup var orayı da inceleyip kendini motive edebilirsin bu konuda. Bu rahatsızlıkların tamamının sebebi modern yaşamın zorla hayatımıza soktuğu yanlış beslenme alışkanlıkları.

Bence kesinlikle Karatay Diyetini okumalı ve yaşam tarzı haline getirmeye çalışmalısın kitaplarında yazanları. Ben kendi ailem de dahil olmak üzere yakın çevremde bir çok insanın bu beslenme tarzı sayesinde kronik rahatsızlıklarından tamamen kurtulduklarına, ilaç bile kullanmayı bıraktıklarına bizzat şahit oldum. Facebook da Sağlıklı Yaşıyoruz diye bir gurup var orayı da inceleyip kendini motive edebilirsin bu konuda. Bu rahatsızlıkların tamamının sebebi modern yaşamın zorla hayatımıza soktuğu yanlış beslenme alışkanlıkları.
Yorumunuz icin tesekkur ederim. Karatay diyetini inceleme asamasindayim fakat oldukca olumsuz elestiri olmasi nedeniyle de kararsiz kaldim.

Hapi gece yatarken alin. Mide bulantisi sorununu oyle cozersiniz.
Diyet konusunda kisiden kisiye degisir. Ben gunde 8 9 ogun yiyerek kilo verebiliyorum.
Spor olarak da leslie oneririm.

Hapi gece yatarken alin. Mide bulantisi sorununu oyle cozersiniz.
Diyet konusunda kisiden kisiye degisir. Ben gunde 8 9 ogun yiyerek kilo verebiliyorum.
Spor olarak da leslie oneririm.
Yorumunuz icin tesekkur ederim. Fakat hapi sabah- aksam olmak uzere iki ogun kullaniyorum.

uzman yardımı neden başarılı olmadı?Söylenenlere uymadığınız içinse burda milletin yırtınmasına lüzum yok.Benim fikrim gelip forumdan medet umacağına git bi diyetisyene her söylediğine harfiyen uy mis gibi kilo ver önemli olan o zaten Allah yardımcın olsun

uzman yardımı neden başarılı olmadı?Söylenenlere uymadığınız içinse burda milletin yırtınmasına lüzum yok.Benim fikrim gelip forumdan medet umacağına git bi diyetisyene her söylediğine harfiyen uy mis gibi kilo ver önemli olan o zaten Allah yardımcın olsun
Oncelikle uslubunuza dikkat edin lutfen cunku ben burada medet ummuyorum. Sadece bu hastalikla mucadele eden insanlarin uygulamis olduklari farkli yontemler varsa onlari ogrenmek istiyorum. Uzman olarak zaten endokrin doktoru kontrolu altindayim. Kilo icin ise harfiyen uymama ragmen evet diyetisyen kontrolunde kilo veremiyorum. Nedeni ise pko, insulin direnci ve troid hastasi olmam nedeniyle kisiye ozel bir program ve liste uygulamamalari. (Isini hakkiyla yapan uzmanlar tabiki var ama ben simdiye kadar karsilastiklarim da bu durumu goremedim)

Canim bende pkoluyum hemde baya baya pkoluyum gelismiyor yumurtalarim ve bana da glifor 1000mg verdi 6ay kullandim kendiliginden zayfladim ki zaten kilomda yokti idealdi sadece yumurtlamam duzenlensin diye verdi ama 6 ay sonra artik kotulemeye basladim afedersm wc den cikamiyordum bi yere gidemiyordum midem cok bulaniyordu biraktim. Pekde bise farketmedi.Simdi kullanmiyorum zaten bebek icinde tedaviye basladim 1yildr deniyoruz olmuyor bakalim artik ...

Canim bende pkoluyum hemde baya baya pkoluyum gelismiyor yumurtalarim ve bana da glifor 1000mg verdi 6ay kullandim kendiliginden zayfladim ki zaten kilomda yokti idealdi sadece yumurtlamam duzenlensin diye verdi ama 6 ay sonra artik kotulemeye basladim afedersm wc den cikamiyordum bi yere gidemiyordum midem cok bulaniyordu biraktim. Pekde bise farketmedi.Simdi kullanmiyorum zaten bebek icinde tedaviye basladim 1yildr deniyoruz olmuyor bakalim artik ...
Pko bir bayan için en zor durumlardan birisi ne yazik ki sivilce, kilo artişi, saç dökülmesi ve anne olamama ihtimali düşünmek istemiyor insan. Son günlerde bende şiddetli bulantılar nedeniyle dışarı çıkamıyorum.:KK43: Umarım en kısa sürede anne olursunuz. Allah yardımcınız olsun. Kilo verdikten sonra pko belirtilerinizde azalma oldu mu peki?

Back