- 4 Şubat 2015
- 6.033
- 12.247
- 248
- Konu Sahibi gecenin_resmi
-
Rahim ağzı vajina girişinin yukarısında kalıyor.Dr alttan bakınca rahim ağzını dikmiş bunlar dedi. 2 ay ilişki yasak dedi.
Yok hoca öyle dedi. Peki hamilelik olmazmı gene acabaRahim ağzı vajina girişinin yukarısında kalıyor.
Acaba vajina mı demek istediniz?
Ayrıca utanılacak birşey yok. Doktora gidip derdinizi anlatabilirsiniz. Çözüm aramaktan çekinmeyin.
Geçmiş olsun
Olur Neden olmasın.Yok hoca öyle dedi. Peki hamilelik olmazmı gene acaba
2013 te farklı sebeple bende epey eziyet cekmistim. Şikayette bulundum 1 ay sürmedi doktor ve o gece nöbetçi olan ebe ve hemsirelerle davalı olduk. Sonuç onlar kazandı tabii ki. Siz yinede hakkınızı arayın..Kızlar ben normal doğum yaptım.hamilelikte yapılan bir kontrolde dr sen normal doğum yapamazsın demişti. Neyse doğum için devlet hastanesini tercih ettim. Suni sancı verdiler. Yalvarıp yakarmama rağmen sezeryan almadılar. Tercih meselesi değil dediler. Neyse doğum çok zor geçti. Karşıma geçip ne yapacağız diye aralarında akıl alışverişi yaptılar. Bunu yapanlar ebe. Eye kemiği mi ne çok dar o yüzden doğum olmuyor dediler. Dr sesleyin dedim onu da yapmadılar zayi ettiler beni resmen. Rabbime şükürler olsun bebeğime birşey olmadan doğum oldu. Gece yaptım ama ertesi gün öğlene kadar doğum hanede bekledim. Dikiş atmayı beceremediler. 3 vardiya değişti en son ki yaşı büyük ebe gelip dikişler kesip tekrardan dikti. Resmen liseden yeni mezun ebe ler aöiyat ettiler beni ve üç kez kesip tekrar diktiler. Yaşadıklarımdan sonra psikolojim bozuldu sütüm gelmedi evladımı benimseyemedim falan. Annem dava açalım dedi. Birşey çıkmaz diye uğraşmadım. Bir ay sonra kadın doğuma rutin kontrole gittim. Dr alttan bakınca rahim ağzını dikmiş bunlar dedi. 2 ay ilişki yasak dedi. Eşimle biraz yakınlaşma oldu. Afedersiniz tık ilerleme bile olmadı. Sanırım sadece idrar yapacak kadar yer var. Eşimde zorlamadı canım yanıyor diye. Dr ye gidip bakılsam tekrar elle muayene edecek eğer sorun varsa ameliyat olacağım çok korkuyorum. İkinci bebeği de yaşım çok geçmeden istiyordum. Ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Birde eğer sorun varsa dava açsam kazanırmıyım. Tecrübe edinsşnler diye insanları harcıyorlar. Ben içerde iken bir kadın 3 gündür sancı çekiyormuş vermiyorlarmış diye dışarıda olaylar kopmuş. Ne yapayım. Dr ye birlikte olamıyorum da diyemem ki
Farklı bir doktora görünmenizde fayda var.Birde dikişleri elimle hissediyorum. Dudakların yanında bile var. İç dış diktik dediler
Rahim ağzını değil de bebek doğarken vajina çıkışına açılan epizyotomi kesisi (doğumu kolaylaştırmak için genişletme kesisi) dikilirken vajina daraltılmış. Vajen girişi daraldığı için penis girmiyor ve ilişki kuramıyorsunuz. İdrar deliği daha üstte, onunla bir ilgisi yok, rahat işeyebildiğinizi düşünüyorum. Doktorun parmağı muayenede içeri girdi mi, yazmamışsınız. 2-3 ay sonra değerlendirilmeli, genelde iyileşme sonunda bölge toparlar ve ilişki kurabilirsiniz. Olmazsa küçük bir ameliyatla vajen girişi genişletilebilir.Dr alttan bakınca rahim ağzını dikmiş bunlar dedi. 2 ay ilişki yasak dedi. Eşimle biraz yakınlaşma oldu. Afedersiniz tık ilerleme bile olmadı. Sanırım sadece idrar yapacak kadar yer var. Eşimde zorlamadı canım yanıyor diye. Dr ye gidip bakılsam tekrar elle muayene edecek eğer sorun varsa ameliyat olacağım çok korkuyorum
Doktora her şeyinizi söyleyebilirsiniz. Doktorlar hastanın şikayetlerini açık ve net bir şekilde dile getirmelerini isterler.Ne yapayım. Dr ye birlikte olamıyorum da diyemem ki
Parmakla muayene yapabildi içini kurcaladıRahim ağzını değil de bebek doğarken vajina çıkışına açılan epizyotomi kesisi (doğumu kolaylaştırmak için genişletme kesisi) dikilirken vajina daraltılmış. Vajen girişi daraldığı için penis girmiyor ve ilişki kuramıyorsunuz. İdrar deliği daha üstte, onunla bir ilgisi yok, rahat işeyebildiğinizi düşünüyorum. Doktorun parmağı muayenede içeri girdi mi, yazmamışsınız. 2-3 ay sonra değerlendirilmeli, genelde iyileşme sonunda bölge toparlar ve ilişki kurabilirsiniz. Olmazsa küçük bir ameliyatla vajen girişi genişletilebilir.
Doktora her şeyinizi söyleyebilirsiniz. Doktorlar hastanın şikayetlerini açık ve net bir şekilde dile getirmelerini isterler.
Bu iyi haber. Bence epizyo dikişleri vajina girişinizi daraltmış. 1 - 2 ay kadar iyileşme sürecinin tamamlanmasını bekleyin, toparlayacağını düşünüyorum. Olmazsa ameliyatla düzeltmek mümkün. Bir de doktor ilişki kurmayı deneyebilirsiniz, dedi mi?Parmakla muayene yapabildi içini kurcaladı
2 3 ay yasak dedi. Bir ay sonra kontrole gel dedi gitmedim.3.ay deniyelim dedik olmadıBu iyi haber. Bence epizyo dikişleri vajina girişinizi daraltmış. 1 - 2 ay kadar iyileşme sürecinin tamamlanmasını bekleyin, toparlayacağını düşünüyorum. Olmazsa ameliyatla düzeltmek mümkün. Bir de doktor ilişki kurmayı deneyebilirsiniz, dedi mi?
Doğum yaptığınız yerden işediğinizi mi zannediyorsunuz?????Kızlar ben normal doğum yaptım.hamilelikte yapılan bir kontrolde dr sen normal doğum yapamazsın demişti. Neyse doğum için devlet hastanesini tercih ettim. Suni sancı verdiler. Yalvarıp yakarmama rağmen sezeryan almadılar. Tercih meselesi değil dediler. Neyse doğum çok zor geçti. Karşıma geçip ne yapacağız diye aralarında akıl alışverişi yaptılar. Bunu yapanlar ebe. Eye kemiği mi ne çok dar o yüzden doğum olmuyor dediler. Dr sesleyin dedim onu da yapmadılar zayi ettiler beni resmen. Rabbime şükürler olsun bebeğime birşey olmadan doğum oldu. Gece yaptım ama ertesi gün öğlene kadar doğum hanede bekledim. Dikiş atmayı beceremediler. 3 vardiya değişti en son ki yaşı büyük ebe gelip dikişler kesip tekrardan dikti. Resmen liseden yeni mezun ebe ler aöiyat ettiler beni ve üç kez kesip tekrar diktiler. Yaşadıklarımdan sonra psikolojim bozuldu sütüm gelmedi evladımı benimseyemedim falan. Annem dava açalım dedi. Birşey çıkmaz diye uğraşmadım. Bir ay sonra kadın doğuma rutin kontrole gittim. Dr alttan bakınca rahim ağzını dikmiş bunlar dedi. 2 ay ilişki yasak dedi. Eşimle biraz yakınlaşma oldu. Afedersiniz tık ilerleme bile olmadı. Sanırım sadece idrar yapacak kadar yer var. Eşimde zorlamadı canım yanıyor diye. Dr ye gidip bakılsam tekrar elle muayene edecek eğer sorun varsa ameliyat olacağım çok korkuyorum. İkinci bebeği de yaşım çok geçmeden istiyordum. Ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Birde eğer sorun varsa dava açsam kazanırmıyım. Tecrübe edinsşnler diye insanları harcıyorlar. Ben içerde iken bir kadın 3 gündür sancı çekiyormuş vermiyorlarmış diye dışarıda olaylar kopmuş. Ne yapayım. Dr ye birlikte olamıyorum da diyemem ki
Muayeneye gidin, küçük bir ameliyatla, lokal anestezi ile vajen ağzındaki darlık giderilebilir.2 3 ay yasak dedi. Bir ay sonra kontrole gel dedi gitmedim.3.ay deniyelim dedik olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?