- 20 Aralık 2011
- 159
- 20
- 318
- Konu Sahibi guzelannecik
-
canım sütün bir kısmı şuanki yediklerinden bir kısmıda hamilelik dönemi yediklerinden oluyormuş.
kiminin yemese bile sütü çok oluyor.özellikle 4.aydan sonra süt yetmemeye başlar.daha çok yemen gerekir.
ben sütüm artsın diye günde 4-5 şişe malt içeceği,günde 4-5 tabak tavuklu çorbalar,yarma aşı çorbası vs. içiyordum
çorbalar sütü çok artırır derler.kalorisi fazlada değil.kilo problemide yaşamassın.protein ağırlıklı beslen.
bol su iç.eminim ki yapıyorsundur.ben bi arada tahin pekmez yemiştim.günde 1 kase yiyordum.kadın doğumcum demişti.
her gün tahin pekmez ye.sütün çok artar demişti.birde sık emzirmeye çalış.emdikçe gelir.
bulgur pilavı vs.bunlarıda hergün yiyordum neredeyse ama ben en çok, çorba içmemin faydasını gördüm.
nerdeyse 3 saatte bir bir tabak çorba içip,yeşillik yiyordum.
güzel annecik merhaba,güzel günlerde sağlıkla büyüt oğlunu..
ben sana aktarlardan alacağın KAYNAR adlı bir karışım çayını tavsiye ederim...ama herşeyde3n önemlisi ruhunun huzuru,dinginliği...sütünün yetmediğini değil artacağını düşünmek,çok kolay değil yaşadım biliyorum.....
sevgiler...
gaz yapmayan bişey yok ki canım.sütün kalitesini artıracak biçok yemek gaz yapıyor zaten.ama benim oğlum fazla gazlı bir bebek değildi.bulgur pilavı yarma aşı çorbası bunlar gaz yapmadı mı sana ? bana gaz yapınca hemen ogluma geciyor ondan bulgur yemeye korkuyorum
gaz yapmayan bişey yok ki canım.sütün kalitesini artıracak biçok yemek gaz yapıyor zaten.ama benim oğlum fazla gazlı bir bebek değildi.
çok gazlı olsa bile yine yerdim ama.sadece ilk 3-4 ay kurufasulye/nohut/brokoli/süt/mercimek çorbası yemedim.
nerdeyse hergün bulgur pilavı/tavuk yiyordum.hergün etli bir yemek yemeye çalışıyordum.ama diyorum ya hergün çorba içtim tabak tabak.
maden suyu da süt yaparmış.ama ben çok içmedim.ender saraç en çok süt yapanlar arasında:malt içeceği,maden suyu,çorbalar,marul bişey daha demişti unuttum.
hergün 3 litre su tükettim.birde kısır yiyordum.kısır da etkili.içinde hem ince bulgur hemde yeşillik var.
ayrıca içini ferah tut.bir çok anne acaba sütüm az mı yetersiz mi diye düşünüyo.yetersiz dersen yetersiz olur.
birde doktorlar genelde tatlı şeylerin bilinenin aksine süt değil kilo yaptığını söylüyor.kompostoların da süt yapmasının nedeni içindeki şeker değil sulu olması.
ender saraç elma yiyin ama süt oluşması için yanında su için demişti.çok şekerli yicem diye çok kilo alırsın dikkat et.ayrıca emzirme döneminde alınan kiloların verilmeside
çok zormuş.
Ayni dertten bende muzdaribim. Buraya ayni konuyu acmak icin girdim, sen benden once acmissin. Ben cildirmak uzereyim, ne yaparsam yapayim sutum cok az. 30 gunluk bebegim var, ne yazikki gunde sadece 3 defa emzirecek kadar sutum oluyor ;( sonra mama vermek zorunda kaliyorum . O her mama ictiginde kahroluyorum, moralinizi yuksek tutun diyorlar ya, gel de moralli ol. Agla agla nereye kadar. Duydugum herseyi deniyorum ama yok iste sut. gaz yapar diye herseyi de yiyemiyorm. Bebegime bir de gaz sikintisi yasatmak istemiyorum. Soyle bilinmemis duyulmamis bir formulu olan yazsin lutfen ;(
Ayni dertten bende muzdaribim. Buraya ayni konuyu acmak icin girdim, sen benden once acmissin. Ben cildirmak uzereyim, ne yaparsam yapayim sutum cok az. 30 gunluk bebegim var, ne yazikki gunde sadece 3 defa emzirecek kadar sutum oluyor ;( sonra mama vermek zorunda kaliyorum . O her mama ictiginde kahroluyorum, moralinizi yuksek tutun diyorlar ya, gel de moralli ol. Agla agla nereye kadar. Duydugum herseyi deniyorum ama yok iste sut. gaz yapar diye herseyi de yiyemiyorm. Bebegime bir de gaz sikintisi yasatmak istemiyorum. Soyle bilinmemis duyulmamis bir formulu olan yazsin lutfen ;([/QUOT
Aklıma bugün birsey geldi soğan gaz yapıyor ya çiğ yendiğinde ama bunun yanında da çok süt yapıyor diyorlar ben simdi 4 tane soğanı küp küp doğradım bir güzel soğanları kavuracağım içine biraz kıyma birazda domates oturucam bunu yiyeceğim bakalım neler olacak....
Herseyi deniyorum, kim ne derse yapiyorum ama sonuc degismiyor. Evt sogan cig gaz yapar diye yemiyorum. Zaten cig olan hersey gaz yaparmis. Senin yontemin ins ise yarar. Artik yemek yemek bile istemiyorum. Birazdan yine mama hazirlayacagim ;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?