• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yaparsam yapayım sütüm artmıyor galiba çıldıracagım :(

guzelannecik

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
159
20
318
Oğlum 4,5 aylık ilk günden beri sütüm az sadece bir dönem o kadar arttı ki ama şimdi mama takviyesi yapıyorum . ısırgan çayı humana still tee içiyorum başka tavsiyesi olan var mı. Lütfen yardım bekliyorum çok yoruldum

canım sütün bir kısmı şuanki yediklerinden bir kısmıda hamilelik dönemi yediklerinden oluyormuş.
kiminin yemese bile sütü çok oluyor.özellikle 4.aydan sonra süt yetmemeye başlar.daha çok yemen gerekir.
ben sütüm artsın diye günde 4-5 şişe malt içeceği,günde 4-5 tabak tavuklu çorbalar,yarma aşı çorbası vs. içiyordum
çorbalar sütü çok artırır derler.kalorisi fazlada değil.kilo problemide yaşamassın.protein ağırlıklı beslen.
bol su iç.eminim ki yapıyorsundur.ben bi arada tahin pekmez yemiştim.günde 1 kase yiyordum.kadın doğumcum demişti.
her gün tahin pekmez ye.sütün çok artar demişti.birde sık emzirmeye çalış.emdikçe gelir.
bulgur pilavı vs.bunlarıda hergün yiyordum neredeyse ama ben en çok, çorba içmemin faydasını gördüm.
nerdeyse 3 saatte bir bir tabak çorba içip,yeşillik yiyordum.

Son düzenleme:
canım sütün bir kısmı şuanki yediklerinden bir kısmıda hamilelik dönemi yediklerinden oluyormuş.
kiminin yemese bile sütü çok oluyor.özellikle 4.aydan sonra süt yetmemeye başlar.daha çok yemen gerekir.
ben sütüm artsın diye günde 4-5 şişe malt içeceği,günde 4-5 tabak tavuklu çorbalar,yarma aşı çorbası vs. içiyordum
çorbalar sütü çok artırır derler.kalorisi fazlada değil.kilo problemide yaşamassın.protein ağırlıklı beslen.
bol su iç.eminim ki yapıyorsundur.ben bi arada tahin pekmez yemiştim.günde 1 kase yiyordum.kadın doğumcum demişti.
her gün tahin pekmez ye.sütün çok artar demişti.birde sık emzirmeye çalış.emdikçe gelir.
bulgur pilavı vs.bunlarıda hergün yiyordum neredeyse ama ben en çok, çorba içmemin faydasını gördüm.
nerdeyse 3 saatte bir bir tabak çorba içip,yeşillik yiyordum.

bulgur pilavı yarma aşı çorbası bunlar gaz yapmadı mı sana ? bana gaz yapınca hemen ogluma geciyor ondan bulgur yemeye korkuyorum :(

güzel annecik merhaba,güzel günlerde sağlıkla büyüt oğlunu..
ben sana aktarlardan alacağın KAYNAR adlı bir karışım çayını tavsiye ederim...ama herşeyde3n önemlisi ruhunun huzuru,dinginliği...sütünün yetmediğini değil artacağını düşünmek,çok kolay değil yaşadım biliyorum.....
sevgiler...

güzel annecik merhaba,güzel günlerde sağlıkla büyüt oğlunu..
ben sana aktarlardan alacağın KAYNAR adlı bir karışım çayını tavsiye ederim...ama herşeyde3n önemlisi ruhunun huzuru,dinginliği...sütünün yetmediğini değil artacağını düşünmek,çok kolay değil yaşadım biliyorum.....
sevgiler...

çok teşekkür ederim tavsiyen için ... bu çayın içinde neler var acaba

tabi ki bol su..
tahin pekmez
ve su lohusa serbeti..
cok fazla arttırıyo lohusa serbeti yani sekerli tarcınlı karanfilli su..
bunu içtim dün gece bebek 34 günlük..gögüslerim oyke doldu ki agrıdan duramadım bebegi uyandırdım içsin diye..lohusa serbeti hep böyle yapıyo

mrb.Benim oğlum 6 aylık olucak.Oğlum ilk 4 ay inanılmaz gazlı bir bebekti.Zeytin peynir su dışında bişey yemekten korkar olmuştum.Gaz yapacak şeylere dikkat ettikten sonra
arkadaşların dediği gibi tatlı arttırıyor ben düzenli humana,rezene,ısırgan içerim tabi bol bol su.Doktorum sütün %80 nini moral ve dinlenme(nekadar yapabilirsek),% 20 sini su oluşturur derdi.Sütün azaldığını hissettiğinde ama gerçekten bebek huzursuzsa artık az az mama ver belki günde 30 cc.sende o arada süt yapacak şeyler tüket.Birde ben oğlumu hala saatli emzirmem ne zaman isterse emzir kesinlikle faydasını göreceksin süt emdikçe oluşan bi durum zaten.Aklıma geldikçe neler yaptığımı yazarım he birde ılık duş yaparım bişeyler yemek için fırsatım olmazsa ılık suyun içine şeker koyar şerbet gibi onu içerim çokta faydası olur.sütüm az diye stres yapma sakın

bu arada bulgur pilavı bende de cok işe yaradı ve ekstra gaz yaptıgını hissetmedim.bi de sütün kalitesini de cok arttırıyo bulgur ..cok önemli bi besin..bos ver gaz yapsın yine de dayanın ana ogul devam edin bulgura

bulgur pilavı yarma aşı çorbası bunlar gaz yapmadı mı sana ? bana gaz yapınca hemen ogluma geciyor ondan bulgur yemeye korkuyorum :(
gaz yapmayan bişey yok ki canım.sütün kalitesini artıracak biçok yemek gaz yapıyor zaten.ama benim oğlum fazla gazlı bir bebek değildi.
çok gazlı olsa bile yine yerdim ama.sadece ilk 3-4 ay kurufasulye/nohut/brokoli/süt/mercimek çorbası yemedim.
nerdeyse hergün bulgur pilavı/tavuk yiyordum.hergün etli bir yemek yemeye çalışıyordum.ama diyorum ya hergün çorba içtim tabak tabak.
maden suyu da süt yaparmış.ama ben çok içmedim.ender saraç en çok süt yapanlar arasında:malt içeceği,maden suyu,çorbalar,marul bişey daha demişti unuttum.
hergün 3 litre su tükettim.birde kısır yiyordum.kısır da etkili.içinde hem ince bulgur hemde yeşillik var.
ayrıca içini ferah tut.bir çok anne acaba sütüm az mı yetersiz mi diye düşünüyo.yetersiz dersen yetersiz olur.
birde doktorlar genelde tatlı şeylerin bilinenin aksine süt değil kilo yaptığını söylüyor.kompostoların da süt yapmasının nedeni içindeki şeker değil sulu olması.
ender saraç elma yiyin ama süt oluşması için yanında su için demişti.çok şekerli yicem diye çok kilo alırsın dikkat et.ayrıca emzirme döneminde alınan kiloların verilmeside
çok zormuş.

gaz yapmayan bişey yok ki canım.sütün kalitesini artıracak biçok yemek gaz yapıyor zaten.ama benim oğlum fazla gazlı bir bebek değildi.
çok gazlı olsa bile yine yerdim ama.sadece ilk 3-4 ay kurufasulye/nohut/brokoli/süt/mercimek çorbası yemedim.
nerdeyse hergün bulgur pilavı/tavuk yiyordum.hergün etli bir yemek yemeye çalışıyordum.ama diyorum ya hergün çorba içtim tabak tabak.
maden suyu da süt yaparmış.ama ben çok içmedim.ender saraç en çok süt yapanlar arasında:malt içeceği,maden suyu,çorbalar,marul bişey daha demişti unuttum.
hergün 3 litre su tükettim.birde kısır yiyordum.kısır da etkili.içinde hem ince bulgur hemde yeşillik var.
ayrıca içini ferah tut.bir çok anne acaba sütüm az mı yetersiz mi diye düşünüyo.yetersiz dersen yetersiz olur.
birde doktorlar genelde tatlı şeylerin bilinenin aksine süt değil kilo yaptığını söylüyor.kompostoların da süt yapmasının nedeni içindeki şeker değil sulu olması.
ender saraç elma yiyin ama süt oluşması için yanında su için demişti.çok şekerli yicem diye çok kilo alırsın dikkat et.ayrıca emzirme döneminde alınan kiloların verilmeside
çok zormuş.

tavsiyelerin için çok çok çok teşekkür ederim şimdi tarhana çorbası yapacagım birde bulgur pilavı yanınada tavuk :)

afiyet olsun.olabildiğince sağlıklı şeyler yemeye çalış.
ayrıca yavrunda 4.5 aylık olmuş.ek gıdaya başlıcak yakında belki başlamıştır bile.
o bile seni rahatlatır.stres sütü çok çok etkiliyor lütfen unutma

Son düzenleme:
ben şahsen böyle şunu yesemde sütüm olsun diye hiç uğraşmadım ama pirinç pilavı ve su sütümü akıtacak derecede artırıyordu..benim görümcem sabahları kalkar soğan yerdi sırf sütü olsun dıye.

Bulgur pilavı ben bir kaşık yedim çocuk sabahı zor cıkardı....ondan sonra hiç yemedim..

Canım tatlı yemekle sütün ilgisi yok diyenler çok ama ben kendimden biliyorum,mesela bol tereyağlı irmik helvası yiyince oğlumun suratına fışkırıyordu sütüm.bol bol sıvı,bunu biliyorsundur,komposto,çorba,su vs.kalsiyum içeren yiyecek içecekler çok önemli,bol süt yoğurt,yeşillik,özellikle dereotu.mesela ben sütümün kalitesi için özellikle kahvaltımı çok iyi yapıyordum,süt,yumurta,bal,pekmez,tahin,tereyağı,peynir yiyordum.kilo alırım diye düşünme,en azından 6.ayını doldurana kadar emsin bebeğin,

Ayni dertten bende muzdaribim. Buraya ayni konuyu acmak icin girdim, sen benden once acmissin. Ben cildirmak uzereyim, ne yaparsam yapayim sutum cok az. 30 gunluk bebegim var, ne yazikki gunde sadece 3 defa emzirecek kadar sutum oluyor ;( sonra mama vermek zorunda kaliyorum . O her mama ictiginde kahroluyorum, moralinizi yuksek tutun diyorlar ya, gel de moralli ol. Agla agla nereye kadar. Duydugum herseyi deniyorum ama yok iste sut. gaz yapar diye herseyi de yiyemiyorm. Bebegime bir de gaz sikintisi yasatmak istemiyorum. Soyle bilinmemis duyulmamis bir formulu olan yazsin lutfen ;( :50:

Ayni dertten bende muzdaribim. Buraya ayni konuyu acmak icin girdim, sen benden once acmissin. Ben cildirmak uzereyim, ne yaparsam yapayim sutum cok az. 30 gunluk bebegim var, ne yazikki gunde sadece 3 defa emzirecek kadar sutum oluyor ;( sonra mama vermek zorunda kaliyorum . O her mama ictiginde kahroluyorum, moralinizi yuksek tutun diyorlar ya, gel de moralli ol. Agla agla nereye kadar. Duydugum herseyi deniyorum ama yok iste sut. gaz yapar diye herseyi de yiyemiyorm. Bebegime bir de gaz sikintisi yasatmak istemiyorum. Soyle bilinmemis duyulmamis bir formulu olan yazsin lutfen ;( :50:

canım benim daha senin bebeğin çok kücük benimkisi dediğim gibi 4,5 aylık oldu ...
bende ağlaya ağlaya mama veriyordum artık alıştım sonucta aç kalmaması lazım .
Bak söyle düşün en azından bebeğini 3 defada olsa emzirebiliyorsun . Bir arkadaşım ender saraçtan
dinlemiş bir bebek günde 1 tatlı kaşığı bile anne sütü alsa o bebeği korurmuş .
Tabi biz daha fazlasını istiyoruz doğal olarak.
Bende bir sürü şey denedim . Bence sen ısırgan otu çayı iç .
Bol bol dua et , Allaha yalvar ben öyle yapıyorum her emzirdiğimde .
Üzme kendini bende çok üzülmüştüm...

Ayni dertten bende muzdaribim. Buraya ayni konuyu acmak icin girdim, sen benden once acmissin. Ben cildirmak uzereyim, ne yaparsam yapayim sutum cok az. 30 gunluk bebegim var, ne yazikki gunde sadece 3 defa emzirecek kadar sutum oluyor ;( sonra mama vermek zorunda kaliyorum . O her mama ictiginde kahroluyorum, moralinizi yuksek tutun diyorlar ya, gel de moralli ol. Agla agla nereye kadar. Duydugum herseyi deniyorum ama yok iste sut. gaz yapar diye herseyi de yiyemiyorm. Bebegime bir de gaz sikintisi yasatmak istemiyorum. Soyle bilinmemis duyulmamis bir formulu olan yazsin lutfen ;( :50:[/QUOT

Aklıma bugün birsey geldi soğan gaz yapıyor ya çiğ yendiğinde ama bunun yanında da çok süt yapıyor diyorlar ben simdi 4 tane soğanı küp küp doğradım bir güzel soğanları kavuracağım içine biraz kıyma birazda domates oturucam bunu yiyeceğim bakalım neler olacak....

Herseyi deniyorum, kim ne derse yapiyorum ama sonuc degismiyor. Evt sogan cig gaz yapar diye yemiyorum. Zaten cig olan hersey gaz yaparmis. Senin yontemin ins ise yarar. Artik yemek yemek bile istemiyorum. Birazdan yine mama hazirlayacagim ;(

Herseyi deniyorum, kim ne derse yapiyorum ama sonuc degismiyor. Evt sogan cig gaz yapar diye yemiyorum. Zaten cig olan hersey gaz yaparmis. Senin yontemin ins ise yarar. Artik yemek yemek bile istemiyorum. Birazdan yine mama hazirlayacagim ;(

bak bnde mama yaptım şimdi :( üzülüyoruım ama elimden birsey gelmiyor aksam aktara gittim orada calısanlardan birinin hanımıda emziriyor onun sütü kestane ile artmış hergün kestane ye diyor ama sonucunu 1 günde değil biraz sabırla belki 1 haftada bekleyeceksin diyor ben yarın kestane alacagım .
kestane komposto tarhana corbası bulgur pilavı tahin pekmez malt içecekleri humana still tee bunların hepsini deniyorum birde sanki pırasada işe yarıyor gibi

KAYNAR LAHUSA çayı....
İÇİNDEKİLER: kök halinde hepsi
Karanfil,tarcın,zerdaçal,zencefil,yenibahar,muskat cevizi,havlıcan...
MİKTARI:2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan , Bir yemek kaşığı karanfil ve yenibahar, 3-4 adet tarçın bir tane muskat cevizi....
YAPILIŞI :Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye bu karışımı bir tülbent içine koyuyorsunuz ılık su ilave edip rengi koyulaşıya kadar evinizde mis gibi koku salana kadar kaynatıyorsunuz orta dereceli ateşte..içine şeker konuluyor kaynama aşamasında keyfinize göre koyun damak tadınıza baglı....soğuk yada sıcak

bunun içinde çok iyi diyorlar 3 - 4 gun içmek lazıımmış ondan sonra etkisini gosteriyormus

Kestaneyi coknseverim. Gecen yedm 15 tane falan yemisimdir. Ama o gun hem benim hem bebegimin cok gazi oldu. Yani kestane gaz yaptigi icin onu da yemiyorum artik. Bugun dr kontrolumuz vardi. 1 aylik bebegimin 60 ml mamayla doymadigini soyledim. O da arttirabilirsin 20 ml kadar dedi. Bir de ben mama olarak aptamil 1 kullaniyorum. Siz ne kullaniyorsunuz?

Back