ne yapacam bu kayinvalideyle

Siz konuyu anlamamışsınız galiba tekrar okuyun isterseniz biz Sırt çevirecek olsak düğün hazırlığında vermediği manevi destek için çevirirdik.

ben konuyu anladım, ama anne ve babayı azarlamak çeyrek için diğerlerinin hepsini siler süpürür. koskoca insanlar ihtiyacı olmasa çeyrek için gelmezler bence,eve geldiklerinde el öpmeyerek bence yanlış davranmışsınız, hadi sizi anlarım sonuçta sizin kendi anne ve babanız değil tavır koyarken üzülmeyebilirsiniz ama eşinizin geldikleri için annesini ve babasını azarlaması çok ayıp bir şey

ben konuyu anladım, ama anne ve babayı azarlamak çeyrek için diğerlerinin hepsini siler süpürür. koskoca insanlar ihtiyacı olmasa çeyrek için gelmezler bence,eve geldiklerinde el öpmeyerek bence yanlış davranmışsınız, hadi sizi anlarım sonuçta sizin kendi anne ve babanız değil tavır koyarken üzülmeyebilirsiniz ama eşinizin geldikleri için annesini ve babasını azarlaması çok ayıp bir şey
Ben Kızmış OLMASINA hak vermiyorum yanlış anlamayın ama Emin olun ihtiyaç meselesi değil beni Kıran nokta millete ayıp Olmasın diye takmış olmaları.bir de diyorsunuz ya yanlış davranmışsınız bende tam onu soruyorum işte nasıl davranmalıyım sizce.

Gerçekten durumları yok muydu? Yani bir çeyrek altını borçlanıp geri alacak kadar? Eğer yoksa düğünde keşke onların gıyabında senin eşin alıp anne-babasına verseydi anne ben sizin takacağınız altını aldım diye...

Yok hayır bir çeyrek altını maddi olarak dert edecek insanlar değilse o halde değer vermeme meselesine çıkar kapı. Bence saygıda kusur etme, sen yine elini öp geldiğinde ama mesafeli ol. Burada senin yapabileceğin bir şey yok, dengeyi eşinin kurması gerek.

Bu arada insanlar yaşlandıkça çocuk gibi oluyor biliyorsun, zamanında ebeveynlerimizin bize gösterdikleri sabrı, onlar yaşlandıklarında onlara göstermemiz gerek. Hernekadar bazen bazı şeyleri inadına yapsalar ve insanı zivanadan çıkartsalarda.

Kv kp e hak verenlere şaştım şoktayım valla geçen aylarda hatunun biri durumu kötü olan damat adayından söz merasiminde 4 bilezik 1 set istemişti de alamayacağını söyleyen damat adayına herkes verip veriştirmişti.

Sen neden altını dert etmeyecekmişsin zaten hiçbirşey yapmamışlar çeyrek nedir ya! Millet ıdısının dıdısına düğünde çeyrek takıyor! Madem geri isteyeceklerdi takmasalardı o zaman ama yok elalem ne der!

Çok büyük terbiyesizlik etmişler! Durumu kötü bile olsa böyle denmez biryere borcumuz var elinizde varsa bir çeyrek ödünç verin de durumu toparlayınca iade ederiz falan denir.

Sen alttan bile almışsın gerçi ben de olsam birşey yapamazdım sinirden elim ayağım birbirine girerdi ve kimseyi kırmamak için senin de yaptığın gibi uzaklaşırdım ortamdan.

Bundan sonrasında yapacağın tek şey sakin olarak lafını esirgememen. Seni rahatsız eden birşey söylediğinde sakince ve masum bir tavırla söyle içinden geçenleri.

Eşin haklı atsan atılmaz satsan satılmaz mecbur ara iyi olacak ama kimsenin de kendisini ezdirmesine gerek yok iyi olmak için.

Keşke elini opseydin sen yine geldiğinde...belki gerçekten durumu yoktu o yüzden istemiştir o da istemez mi oğluma birşeyler yapayım diye...o an düşünemeden istemiştir sıkışmıştır belki...utanarak istemiştir ne bilim...Sen yine eşine karşı ailesini kötüleme bence...daha sakın davran daha ılımlı ol...biraz onları da anlamaya çalış yoksa haklı olduğun her konuda haksız duruma düşersin...sonuçta eşinin annesi babası o kusse de barışır ama olan sana olur...

Merhaba bayanlar çözemediğim bi problemim var yardımcı olursanız sevinirim.yedi ay önce evlendim. Eşim son çocuk.anne babası için yaşlı dediler ellerinde para yok dediler söz nişan çeyiz düğün yani evliliğimizin hiçbir aşamasında maddi manevi destek vermediler.ki söyledikleri kadar yaşlı değiller.neyse eşim yapabileceği her şeyi yaptı yapamadığını da ben sorun etmedim.düğünümüzü benim ailem ve eşim yaptık.kayinvalidem ve kayinpederim misafir gibi geldiler düğüne bir çeyrek altın takıp gittiler.(ne kadar taktıkları önemli değil ama sonrasında yaptıkları için yazıyorum).geçen ay kayinvalidem eşimi aramış düğünde taktığımız takıyı borç etmiştim herkes takıyor biz takmazsak ayıp olur diye geri ver borcu ödeyelim demiş.altını almaya geldikleri gün benim moralim bozuktu (bir altın için değil tabiki insan gelinine ve oğluna nasıl böyle davranabilir kaldı ki düğünün hiçbir aşamasında yardım etmemişler dolayısıyla biz takı falan beklemiyorduk zaten.)kg geldi hiçbirşey olmamış gibi davranıyor bana niye durgunsun dedi.bende ilk defa ellerini opmedim yok birşey dedim odadan çıktım. Eşime biraz yürümek istediğimi söyledim evden çıktım .eşim de altını verirken kızmış bağırmış kv bunun üzerine küstü bizimle.geçenlerde bir davette karşılaştık ben gidip ellerini öptüm aramızdaki tatsizligi kimse anlamasın diye ama kv tanımadığım o kadar kişinin içinde o benim oğlum değil mehmet in (benim babam) oğlu kimsenin bizi arayıp sorduğu yok gibi laflar etti.bende birşey demedim kalktim eşimin bulunduğu odaya gittim. Şimdi benim iki problemim var birincisi kv karşı nasıl davranmaliyim sizce. İkincisi eşim ben birşey olmamış gibi davranacam ne yapsalar da onlar annem babam sende istemiyorsan konuşma istemiyorsan yanlarına gitme diyor. Bu bana pek mantıklı gelmiyor . Bir de ssizin yorumlarinizi almak istedim. Kusura bakmayın çok uzun yazdım umarım derdimi anlatabilmisimdir.
Hiç bir şey olmamış gibi davranmak en iyisi. Yoksa seni temelli gözlerine alırlar, tavır yapma yani. Yoksa eşin senden soğuyabilir. Hem hiç bir şey olmamış gibi davranırsan eşin çok saygılı olduğunu düşünür, en ufak şeyde bile seni tutar. Tavır yaparsan kinci, ailemi sevmiyor der. Kayın validen birşey yapsa da sana değil ona inanır seni kinci gördüğü için

Eşinizin ailesi 'elaleme göstermelik' size altın takıp, sonra da geri istemeye yüz buluyorsa; sizin de başkalarının yanında göstermelik el öpmeniz çok normal.
Bir dahakine, insan içinde 'zaten siz de bizim ailemiz değilsiniz, maddi manevi hiçbir desteğinizi görmedik' derseniz, durumu eşitlemiş olursunuz.:KK14:

Tavsiyeme gelince, onlar gelmek isterlerse gelsinler ama siz görüşme talebinde bulunmayın.
Ne kadar uzak, o kadar iyi...

paradaa puldaa gözünn olmasınn kaynvalidedenn bendee cokk cektimm haladaa cekiyorumm bazenn amaa hiçç saygısızlıkk yapmadımm yapılmasıdaa yanlışş:KK43:

Bana çok tanıdık geliyor bu tarz hikayeler :) benimkinde Sağolsun altınlarından hareket edemiyordu düğünde ama bana hiç birsey takmadı :) düğünde gelinler karıştı diye dalga geçtik hatta:) sonrasındada gittim bir güzel sarıldım öptüm çünkü o benim değil onun sorunuydu:) bu arada düğündende altın topladı kendi akrabalarından :) ama bende günü geldiğinde tek bir cümle kurdum düğün değil anne sen Sünnet dügünüyle karıştırdın galiba dedim:) güldüm geçtim... Sonuç;ben kocamı seviyorum ve yemisim altınını:)

X