Ne yapacağımı bilmiyorum..

Şaka mısınız? Anneniz canıyla uğraşırken eşinizin annenize karşı tavrını kalpsizliğini nasıl sineye çekiyorsunuz? Annenize geçmiş olsun demeyecek ne yaptı anneniz ona? Çocuklara izin vermemek de de haklı öyle mi??? Derdi de karısının mirası sadece.
Şu yorumunuzdan sonra bencede vicdanınız rahat etmesin.

Lütfetmiş eşiniz itaat edin kocanıza böyle devam.

Anne hayattayken mal paylaşımı yapılması doğru gelmiyor bana. Hayır ne olmuş, hasta, yaşlı kadının uğraşıp, üzüldüğü şeylere bakın. İki çocuğunu, torunlarını rahat rahat görmesi gereken zamanda mal derdine düşen kızlarının yüzünden torun görmeden vefat edecek belki de.

Ablaniz annenizle bu kadar ilgilenirken miras konusunda daha ılımlı ortayı bulan taraf siz olabilirdiniz. Normalde iyi olan kadın birden bi kadar çıldırma derecesine nasıl geldi?
Kendisi o kadar kötü, sinirleri bozuk ama annesiyle ilgileniyor, bakımını yapıyor. Ona gelince sorun yok. Eşinizin hiçbir imada bulunmayıp olaya dahil olmadığına inanmadım. Size miras konusunda baskı yapıp, kalan mirası benim üstüme yapmazsan diye tehdit eden her türlü tahrik edici davranışı yapmaya müsaittir ablaniza karşı.

Ben abla kısmında birşeylerin eksik olduğunu düşünüyorum.

Evet konu sahibi bir de bu durum var. Ebeveynlerden biri hayattayken mal paylaşımı yapılmaz normalde. Anneniz hiç bir şeyi pay etmeseydi onun ölümünden sonra mahkemeyle uğraşır paylaşırdınız. En azından böyle kadın çocuklarının mevzularını görüp üzülmez, torunlarına hasret kalmazdı.
Benim dedem öldükten sonra hiç bir malı paylaşılmadı. Anneannem mirasın tek sahibi olarak yaşadı. Kendisi de ölmesine yakın evlenmeyen ve çalışmayan onla oturan kızı hayatta kaldığı sürece kimsenin malı paylaşmamasını rica etti. O teyzem hala hayatta ve tarlanın geliri de tek onundur. Evinde de o oturuyor. Vergisini de tüm kardeşler ödüyor. Onun vefatından önce enişteler karışsa başta annemler tepki gösterir. Eniştelerim konusu değil bu.
Eşinize çok dikkat edin

Eşinize de ablanıza da gerekli tavrı koymanız lazım, annenizle ilişkinize kimse karışamaz. Ablanızı bir nebze anlayabilirim, eşinden ayrılmış, hasta bir anneye bakıyor, kolay değil ben 9 sene hasta baktım insanın psikolojisini çok zorlayan bir durum. 7/24 hastanın yanında olup, her işine koşmak kolay bir şey değil. Eşinizin bu konulara asla karışmaması gerekir, tarif ettiğiniz adam bana çok çirkin geldi kusura bakmayın, eş destek demektir, ona buna kızıp beni annemden mahrum edecek adamı doğduğuna pişman ederim, siz fazla pasif kalmışsınız. İlaveten et tırnaktan ayrılmaz, ablanız elinde satırla falan dolaşmıyor herhalde, yüzleşmeniz sorunları çözmeniz gerekli, küs kalmak sizi çok fazla yıpratır. Allah annenize şifa nasip etsin ama anlattıklarınıza bakarak durumu pek iç açıcı görünmüyor o yüzden bir an evvel ailenizde birliği sağlamaya bakın ve eşinize gerekli ayarı verin

Var ya geldim gidiyorum şu koca denen kişilikte benim göremediğim başka kadınların gördüğü ne var da kendilerini ezdirirler haklarını yedirirler ailelerini çocuklarını ezdirirler ya ben anlamıyorum
Kız bunların bir yerlerinde çok tatlı bir şey saklı da ben mi bulamadım ay
Ben en ufak bir şeyde tirnaklarimi cikarip bana böyle yapamazsın bunu soyleyemezsin bu şekilde davranamazsin diye basıyorum yaygarayi
Ki ev hanımıyım isim gücüm maaşım aileden kalacak bir kuruş servetim yok
Allah bilmisde vermemiş demek ki

Demek ki özsaygı kişilik meselesi, o saydıklarınız ile sonradan kazanılamıyor. Dayak yiyen doktor kız arkadaşım da var, parasını yediren mühendis de. Gerçekten herkes kendi değerini kendisi belirliyor galiba

Anne hayatta iken neyin miras kavgası bu? İnsan utanır miras derdine düşmeye. Kocanıza da bir höst diyemediniz mi? Benim babamın malından sana ne be adam. Çalışırken yanında mıydın , beraber mi kazandın da şimdi mal istiyorsun!! 2 evladım var Rabbim bağışlarsa günde 6 vesait ile okula gidip geldim ev alabilmek için. yarın öbür gün elin oğlu/kızı benim alın terimle kazandığım mal için bu tarz konuşup yorum yapacaksa satıp yiyeyim hepsini dünyayı gezeyim.5 kuruş mal kalmasın evlatlarıma

Ahhh annenize nasıl üzüldüm ya kendi derdi belki ağrısı sızısı yetmiyor gibi birde bunlarla uğraşıyor. Ablanızın Çocuklara bir şey yapmasından endişe ediyorsanız eşinizle beraber gidin kontrollü bir şekilde görür anneniz torunlarını yazık kadıncağıza. Eşiniz göz kulak olur çocuklara sizde sevdirirsiniz annenizin gül hatrı için katlanmanız gerekecek.Annenize yada çirkef bir şekilde olsada ablanıza söyleyin o yokken gidin eve görüşsün çocuklarla belli ki çocuklar zaten ablanızın umrunda değil. Siz gidince de o döner. Torunlar can suyu oluyor yaşlı ebeveynlere elinizden geleni yapın derim. Umarım bir çözüm yolu bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…