• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilemiyorum lütfen bana yardım edin :(

burada biz bizeyiz. sakın "aa buradakiler de annemler gibi, öğretmenlerim gibi konuşuyor" diye düşünme. kimse kimseyi tanımıyor ve herkes kendi başına gelenlerden ya da sadece düşüncelerinden örnekler yazıyor sana.

ben de kendimden örnek vereceğim: istediğim bölüm açılmadı diye az daha anadolu lisesini bırakacaktım, düz liseye geçecektim. ne oldu? lise 2 de katlandım istemediğim bölüme. lise 3'te sene başında çok kararlı gittik müdür yardımcımızın yanına. Başka isteyenlerin listesini getir dedi ve ben hemen isteneni yaptım. bölüm açıldı, ben geçtim. son senemi istediğim bölümde okuyarak geçirdim ve üniversitede de bu bölümle ilgili tercih yaptığım için büyük katkısı oldu ve zafer benim oldu!

senin bölüm açtırma sorunun da yok baksana, benden 1-0 önde durumdasın. senin yerinde olsam bu sene değiştiremeyeceksem, bu bölümden ders bırakmamaya bakar, gelecek seneye kadar annemleri ikna turları atar, hatta annemi de bu kulübe sokar:) derslerde daha iyi olduğumda da hocalara da nazım geçer ve seneye hala istiyorsam diğer bölüme geçerdim. her şey adım adım olmalı ama adımlar hep ileriye olmalı, geriye değil!!!

hepinizin yorumlarını okudum hepnize teşekür ederim bazı ablalarım bölümümü değiştirmemi söylüyolar istediğim bölüme bu saatten sonra geçemem okulu bırakmayı düşünmüyorum artık çünkü sabah bi belgesel izledim doğudaki kızların okula gidememesi ile ilgili bu beni çok etkiledi ve tabikide siz değerli ablalrımın yorumları da beni çok etkiledi ama hala bölümümden nefret ediyorum sonuna kadar edecemde.......

Kesinlikle okulunu bırakma.İlerde çok pişman olursun hem şimdi üniversite istemiyorsun belki ilerde okumak isteyeceksin...Ayrıca rehbelik hocan ile konuş ailene güzelce anlat eğer tekrar şansın varsa bölümünü değiştir değiştiremiyorsanda oku sonra bi şekilde istediğin bölümü üniversitede okursun.Ama vazgeçme sakın....

onu hiiç bilmiyorum ama olmaz heralde çünkü benim şuanki bölümüm sadece dikiş ve kalıp almaya yönelik elsanatları daha farklı nakış takı tasarım falan var

Hayatın ne getireceği belli değil ki meslek liselerinin önündeki katsayı problemi kalkar belki ve sen istediğin bölüme gidersin...Burası Türkiye olmaz olmaz deme herşey olabilir...
O yüzden sakın vazgeçme...

canim okulunu kesinlikle birakma bence cok büyük hata yaparsin,evet belkide istemedigin bir bölümdesin ama okulu biraksan ne olacak...üniversiteyi modelist olarak okuyabilirsin belki hedeflerin isteklerin bu yönde degil ama yinede hayatini mahvetme canimm

bak canimcim sana en iyi ilac benim iyiki buldum ve bu kadr tesaduf olmaz
ilk once ogretmenin kim ogrenebilirmiyim
bu sene sizin okula geldim keske daha once bu siteye uye olsaydinda seni gorme sansim olsaydi ,aslinda sizden bi alt sinifi gordum

neysem ben kendmi anlatim
suan sende nevsehir anadolu meslek lisesi hazir giyim ogrencisisin
bende ayni okuldan 2002 senesinde mezun oldum ,ve bu sene okulumu ziyaret ettim ogretmenlerim okadar memnun oldu sevindi bi gor
ben ortaokuldayken imam hatip lisesine gidiyodum okulu ve ogretmenleri hic sevmiyodum, okul bitti liseye kesinlikle gitmicektim ,cunku okumadan nefret etmistim
bi tanidigimiz dediki bana bak derslerin iyi degilse universte okumam diyosan meslek lisesine git ,en azindan elinde bi meslek kalir dedi, benim kararim degisti,bilgisayar bolumune gitcektim yer kalmadi hazir giyim bolumune yazildim,
benim onceden bilgim var annemin ceyiz dukkani vardi biliyodum,ve ilk sene herkesi tanimakla falan geciyo 2. sene arkadaslarim falan hepimiz cok iyiydik,bolum ogretmenim beni cok severdi bende tabiki onu ,yani okulu sevmen icin bolumu ve ogretmeni sevmen gerekli
belki suan anlayamazsin ama ilerde bu elinde meslek olunca bak gor senin icin ne kadar guzel olcak ,ve surda ne kalmiski, neden okulu birakcaksin ,peki birakinca ne yapmayi dusunuyosun
ben suan okadar dua ediyorum ogretmenime ve okuluma ki iyiki bu meslegi bana ogretmis,
ben suan fransadayim ,evlenip geldim ,suan benim dikis uzerine is yerim var ,bu meslegi okumasam is yerim olurmuydu heleki taaa fransa gibi bi yerde, okadar musterilerim varki hepsi benden cok memnun hic bi sikayetim gelmiyo
bak canim sende sevmeye calis meslegni ,keske baska meslek uzerine okusaydin ,ama olmamis ,
okulu bitirince bu gunlerini cok ararsin ,ah suan senin yerinde ben olcam ,okadar ozledimki o gunleri
bu sene okula geldigimde o ogrencilerin tum gozleri bendeydi, sen burdanmi mezun oldun fransaya gidip is yerimi actin diye, bu ne kadar gurur verici bisey, neden sen ogrenipte bi is yeri acmayasin ,veya guzel bi yerde calismayasin ki veya universitede stilislige gidebilirsin ,olmadi baska meslek diyosan ,suan orda ucretsiz kurslar veriliyo oralara gidebilirsin ,yeterki sen iste canim
bak benim ogretmenim aysel dortkol ona selam soyle, benim ismimi duyunca okadr sevinirki ,tabi cevap yazda sonra soylersin,
okulu,ogretmenini,ve meslegini sevmeye calis canim benim,daha baska ne diyebilirim
,istedigin zaman ben burdayimŞeniz

Son düzenleme:
hepinizin yorumlarını okudum hepnize teşekür ederim bazı ablalarım bölümümü değiştirmemi söylüyolar istediğim bölüme bu saatten sonra geçemem okulu bırakmayı düşünmüyorum artık çünkü sabah bi belgesel izledim doğudaki kızların okula gidememesi ile ilgili bu beni çok etkiledi ve tabikide siz değerli ablalrımın yorumları da beni çok etkiledi ama hala bölümümden nefret ediyorum sonuna kadar edecemde.......

Bak sen bir kere kararını vermişsin. Hayatta birşeylerin değişmeyeceğini düşünürsen değişmez. Tamam başta ailen de öğretmenlerin de hata yapmış. Ama olan olmuş değil mi? Artık bundan sonra önündeki maçlara bakacaksın. Hayattan zevk almaya çalışacaksın. Mesleğini sevmeye çalışacaksın. Biz üniversite sınavı girip istediği bölüme yerleşenlerin oranının %4 olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ha bunu değiştirmek bizim elimizde mi? Evet. En azından yükseköğretim için birşeyler yapabilirsin. Bak istediğin mesleği kazanabilmek için en fazla 5-6 yıl kaybedersin ama koca bir ömür kazanırsın. Ama istemediğin mesleği yapmak zorunda kalırsan bir ömür kaybedersin. Şimdi bu kız nasıl çelişkili konuşuyor dediğini duyar gibiyim. Ama işin özeti şu; eğer üniversite sınavında birşeyleri değiştirebilecek gücü bulabiliyorsan yap çalış didin. Ama ben artık başka alanda çalışamam diyorsan lütfen sevmeye çalış. Sevmiyorum deyip kestirip atmak kolaydır. Ben de başta ailemin zoruyla öğretmen oldum. Ama şimdi bana sorsalar derim ki "dünyaya bin kere gelsem bin kere öğretmen olmak isterim." Mesleğinin mutlaka ama mutlaka sevilecek tarafları vardır. Onları görmeye çalış. kaydirigubbakcemile5

Ailenle ve ogretmenlerin le iyice bir konus.

Bu bolumu sevmedigini istemedigini acikca onlara anlat.

Bence onlar bu durumun fazla farkinda degiller.

Acikca soyle, isteklerini belirt, tavrini koy bence canim.

ALLAH YARDIMCIN OLSUN a.s.

bende lise 2 öğrencisiyim hiç ailene bakma valla benim aileme kalsa bende sağlık mesleğe gidicektim aam şimdi anadoluydayımm..önemli olan senin düşüncen boşver kim takar haayt senin:D:D

canım benim bende aynı bölüm mezunuyum anlıyorum seni egrçekten sıkıcı.eğer ki istanbul dışındaysan bu bölümün bi faydasını göremessin.hele birde 4 yıllık üniversite okumassan hiç.bence sen ticaret meslek lisesine geçiş yap benden sana bir abla tavsiyesi.ticaret meslek lisesini bitirrirsen en azından firmalarda gayet güzel iş bulursun.ben şu anda bu giyim bölümü yüzünden hiç iş bulamıyorum keşke ticaret okusaydım çok pişşmanım bende.geç olmadan bence sen kendi yoluna doğru bak.ticaret meslek lisesine geçiş yap.bak gerçekten ilerde kısmet olursa aklına gelirsem çok teşekkür edersinkaydirigubbakcemile5

Back
X