• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilemiyorum lütfen bana yardım edin :(

leblebi_tozu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
187
0
0
Nevşehir
nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum ben lise iki öğrencisiyim kız meslek lisesinde okuyorum bölümüm giyim (niye burdayım bilmiyorum) ben bu bölüme istemeyerek geldim halada istemiyorum okulun başında bölüm değiştirme gibi bi hakkım vardı ve ben el sanatları bölümğne geçmek istedim ama buna öğretmenlerim ailem hiç kimse izin vermedi ben kendi kararımı kendin alabilirim ben giyim bölümünde ne yapıyım diye direttiysem de hiç bişey fayda vermedi ve ben istemediğim bölümde kaldım ama kaldımda ne oldu her şeyi istemeyerek yapıyorum okula zorla gönderiyolar kafam çok karışık bölüm hocalarımın hiç biri benden hoşlanmıyo aileme benimle ilgili hiç iç açıcı şeyler söylemiyolar sizce ben ne yapmalıyım okulu bırakmayı çok denedim devamsızlığım oldukça çook herkes üstüme geliyo sen niye böylesin ne güzel bölümdesin buranın geleceği daha iyi diye ben zaten üniversite istemiyorumki beni niye zorluyosunuz dediğimde kendi mesleğin olr diyolar size soruyorum ablalarım okulu bırakmalımı yım lütfen bana yardım edin belki rahatlarım etrafımda beni dinleyecek kimse yook :( :( :(

Kesinlikle okulunu birakma!!:teselli:

Ama ne yap et istedigin bölüme gec, meslegini kendin secmelisin buna ailen niye müdahale ediyor anlamadim!!:delphin:

Bence sen anneni yolla pc nin basina biz onla bir konusalim:kahve:

cnm okuldan soğuman sanırım sana yapılan baskılardan.iyilik yaptıklarını düşünüyorlar ama hata içerisindeler.sakin bir şekilde önce evdeki büyüklerinle bir kez daha konuş.nasıl çırpındığını göremezler anlıyamıyorum.hayatta en mutlu insan sevdiği işi yapabilen insandır.ailenin bundan haberi yok çok belli.mücadeleyi sakın bırakma.okuluda tabi

en azından liseyi bitir sonra halk eğitim merkezlerinde kendini istediğin alanda geliştirirsin veya önlisansta istediğin bölümü okuyabilirsin...aman...ilk önce ekmek kapısı......................

evet kesinlikle okumayi birakma
ama baska bölümü istediginide her seferinde belirtmeye calis..
el sanatlarida giyim de aslinda birbirinden cok uzak seyler degiller
ama el sanati daha az para kazandirdigi icin böyle düsünüyorlar tabi..
ve insan icindeki sevdigi seyi yapmazsa hic bi zaman mutlu olamaz..
derslerin de zaten kötü, devamsizlik var.. bu gidisle ailen hatice derken neticeyi görecekler..

bak canım benim kardeşimde aynı bölümdeydi bu seneye kadar o da bi sürü zayıf aldı sebep olarak hep bölümünü gösterdi neden bu ders sıfır deyince yaa napim sevmiyom bölümümü çok zor dersler dedi ya da hoca bana taktı dedi 2 sene üst üste kaldı okulda şimdi ne oldu okuldan atıldı
tabi şuan haliyle ortaokul mezunu nelr neler yaptılar okusun diye
doğudaki kız çocukları zehir gibi zeki oluyolar da okutulmuyolar sizin burda bi sürü imkanınız varken okuyamıyosunuz rahattan
kimse istemez oturup ders çalışmaya ama ne yapcaksın mecbursun seve seve değilse başka türlü..
bende üni.den mezun oldum ama benim en düşük notum 90 dı
ben aptalmıydım sence sabahlara kadar ders çalıştım
hırs yaptım biri benden yüksek not alsa kendimi yedim
biraz hırslı olun yaa
nedir bu kendini salma
herşey ne kadar kolay sizin için
amaaaaan okulu bırakayım gitsin ne olacak dimi
çok kolay
bırak gitsin bakalım napcan sonra

bende senin yaşadığın durumu yaşadım aylarca ağladığımı biliyorum. ama aklıma okulu bırakmak asla gelmedi. o okulu sevsemde sevmesemde tek kurtuluşum orasıydı. liseyi bitirdim. üniversite içinde mecburan başka bölüm seçemediğim için devam ettm. okulum bitti hayatımın iplerini elime aldım canım. istediğim meslek için en uygun yolu buldum. açıköğretime yazıldım. sende sadece okulunu bitirmeye odaklan. ve bu süredede hayatını nasıl yönlendirmek istediğini sakin kafayla düşün.

okulunu bırakma bolumunu sevmediği içi
derslerine gereken ılgıyı gosteremıyorsun
tatlım üniv. iyi bir secim yaparsan durumu kurtarabılırsın bence

okulunu bırakmayı aklından geçirme bence
niye bölüm değiştirmene izin vermediler ki. hadi aile bi yere kdr ama hocalar niye izin vermedi, belki de senin bölümünün ilerde iş olanakları daha fazladır iyiliğini düşünmüşlerdir bilemiycem
şimdi okulu sevmiyosun ama eğer bırakırsan ilerde pişman olup hayatını sevmezsin sık dişini bitirmeye çalış
ne derler altın bileziğin olur kolunda

Ben böyle aileleri anlamıyorum!
İyilik mi yaptıklarını sanıyorlar!
Bence bu tamamen cehalet...
Bi çocuğun geleceği ile ilgili kararları kendileri alıp sonrada kurulmuş oyuncak gibi istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar ve çocuğu herşeyden soğutuyorlar yani...
Ailenle bir daha konuş istediğin bölümde okumadığın taktirde okulu bırakacağını söyle(Bırakma tabiki sadece blöf yap)
Mücadele et elinden geleni yap ve hayatınla ilgili kararı sen ver.
Doğurup büyütmek bir çocuğun bütün hayatını avuç içine alıp yönlendirnek değildir bence.

güzel kızım
ne okulu bırakması :kızgın:
ne dediğini farkındamısın senCADIARZU
sizler okuyun, elinizde bir mesleyiniz olsun diye nelere katlanıyoruz biz.....
benimde kızım lisede
evet zaman zaman sizlerle çatıştığımız oluyor
sizden tek istediğimiz şey ders çalışmanız
başka hiç bir beklentimiz yok
annenle konuş bölüm değiştir
asla ve asla okulu bırakmak yok.sizler geleceğin anneleri ortaokul mezunumu olacaksınz.sen büyüyene kadar mesela yıl 2020de ortaokul mezunuyummu diyeceksin.
lütfen canım yaa. akşam akşam üzme beni.
konuyu buraya açtığına göre bence sende düşüncenin yanlış olduğunu biliyorsun..
senin doğru kararı vereceğini biliyorum.
mutlaka bir mesleğin olmalı.ilerde çocuklarına iyi bir örnek olmalısın.:kahve:
annelik damarım kabardı çok konuştum yine:delphin:yerimseniben

bende istemeyerek kız meslek lisesinde ve tekstil bölümünde okudum. ama istemeyerekte olsa istikbalimi düşünerek derslerimi çalışmak zorundaydım. 2 yıl yüksekokul okudum tekstil bölümü (nefret ederim hala) şimdide işletme okuyorum. sen olaya sevmiyorum diye bakma o senin okulun ve bitirmek zorundasın bu devirde üni mezunu iş bulamazken sen liseyi bırakıp ilkokul mezunu olarak nasıl ayaklarının üstünde durmayı düşünüyosun.

bende lisede yabancı dil bölümündeydim hem almancam hemde ingilizcem çok iyiydi hedefimde almanca öğretmenliği veya çin dili idi..
ama ben ne yaptım son sınıfın 2. haftası ben sözele geçicem gazteci olucam diye tutturdum çocukluk hayalimdi gazetecilik küçükken hep büyüyünce uğur dündar olcam derdim bölümümü değiştirdim hatta bizim okulda sözel sınıfı olmadığı için okulumu da değiştirdim
ama olmadı gazetecilik okuyamadım
keşke annem babam ben bölüm değiştirmek istediğim zaman bana karşı çıksaydı
belkide şuan almanca öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi olucaktım
hayatımın tek pişmanlığıdır bu..

hayır canım sakın ama sakın okulunu bırakma!
çok isteyipte birsürü nedenden dolayı okuyamayanları düşün.kıymetini bil bence.mutlu olacağın şekilde düzenlemeye de uğraş herşeyi ama okulu bırakarak değil bence.a.s

nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum ben lise iki öğrencisiyim kız meslek lisesinde okuyorum bölümüm giyim (niye burdayım bilmiyorum) ben bu bölüme istemeyerek geldim halada istemiyorum okulun başında bölüm değiştirme gibi bi hakkım vardı ve ben el sanatları bölümğne geçmek istedim ama buna öğretmenlerim ailem hiç kimse izin vermedi ben kendi kararımı kendin alabilirim ben giyim bölümünde ne yapıyım diye direttiysem de hiç bişey fayda vermedi ve ben istemediğim bölümde kaldım ama kaldımda ne oldu her şeyi istemeyerek yapıyorum okula zorla gönderiyolar kafam çok karışık bölüm hocalarımın hiç biri benden hoşlanmıyo aileme benimle ilgili hiç iç açıcı şeyler söylemiyolar sizce ben ne yapmalıyım okulu bırakmayı çok denedim devamsızlığım oldukça çook herkes üstüme geliyo sen niye böylesin ne güzel bölümdesin buranın geleceği daha iyi diye ben zaten üniversite istemiyorumki beni niye zorluyosunuz dediğimde kendi mesleğin olr diyolar size soruyorum ablalarım okulu bırakmalımı yım lütfen bana yardım edin belki rahatlarım etrafımda beni dinleyecek kimse yook :( :( :(

aynı ben!!!!
bn ilk önce kızmeslek okulunu istemiyordum .sağlık meslek istiyordum.annem orayı istemedi ve bana müdahale etti:( dr ve sağlık görevlilerinin başını kaşıyacak zamanı yok diye.neyse kız mesleğe geldim.çocuk gelişimi blm dolu olduğu için hazır giyime yazıldım.önce çok bunaldım senin gibi..
sonra baktım bu iş böyle olmaz.blme ısınmaya yaptığım işi önemsemeye sonra da sevmeye başladım.ilgini ver iste bak ozaman mutlu olacaksın.2. sınıftasın.oukl bırakmakta neyin nesii.sakınnnn sakın öyle bişey yapma.lise mezunu ol.sonra evde oturmaktansa sevdiğin ilgi duyduğun hobileirinle uğraşş...

valla cnm sakın okulu bırakma bölümünü hiç değiştirme yaşın belli bi zamana geldiğinde çevrendekilerin niye böyle baskı yaptığını çok iyi anlıcaksın iyiki yapmışlar diyeceksin bir kadın için msleğinin olması çok önemli..
ayrıca el sanatlarının kursuna gidip onuda iyice geliştirebilirsin..
herşeyin bir çözümü vardır bu hayattaa sen sıkma tatlı canını :1closedeyes:

Back
X