• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı bilemiyorum...

bugün kızımı doktora götürdüğüm için(azıcık şifayı kapmışta) fazla zamanım kalmadı ama daha önce bahsettiğim işyerimdeki emekli öğretmen arkadaşın tanıdığı bir rehberlik hocasıyla görüştüm. yeni uygulamaya göre anasınıfındaki bir çocuk 1 sınıfa geçirilmiyormuş artık. 1. sınıfa başladığında sınıf öğretmeni, diğer 1. sınıfların öğretmenleri, idare ve okulun rehberlik danışmanının kararıyla uygun görülürse 2. sınıfa geçiriliyormuş. en azından anasınıfına devam ettireceğim kesinleşti.

şimdi ece arkadaşımın dediği gibi şubat tatilinde nasipse izmire gideceğim ve testlerini yaptıracağım. bu arada yine rehberlik merkezine gideceğim tabi. anasınıfına devam kararı aldık ama izleyeceğim yol nedir, neler yapmalıyım bu süre zarfında bir bilgi alayım diyorum.

şimdide netten şu bilsem okullarını araştırayım...

bu konudaki secim senin guzelim.ben kizinin resmini gordum hatta burda esimede gosterdim ay bayildikya allahim cok seker:nazar:allah nazarlardan korusun size bagislasin sakin yannis anlama canim icimden geldi yazmadan duramadim benimde uc yasinda bi oglum subattada bi kizim olucak .inan kizinin resmine bakip esimle bayildik.onu bizim icin op oldumu annesiŞeniz:emir_bebek:

bu konudaki secim senin guzelim.ben kizinin resmini gordum hatta burda esimede gosterdim ay bayildikya allahim cok seker:nazar:allah nazarlardan korusun size bagislasin sakin yannis anlama canim icimden geldi yazmadan duramadim benimde uc yasinda bi oglum subattada bi kizim olucak .inan kizinin resmine bakip esimle bayildik.onu bizim icin op oldumu annesiŞeniz:emir_bebek:

canım sağolasın.senin oğlunuda allah bağışlasın.kızını da inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın. allah yardımcın olsun... hayırlı haberlerini alırız burdan artık...
kızım şimdi uyudu. sizin içinde öperim. teşekkür ederim...a.s.:1hug:

Dilekçiğim,hiç kimse birşey öğretmeden kızının okumayı öğrenmesi bence zekasının normalin üstünde olduğunu gösterir,sınıf atlamaktan ziyade uzman kişiler eşliğinde zeka testi yaptır derim,çocuk düşünülenin üstünde bir zekaya sahip olabilir,uzmanların önerileri doğrultusunda bir eğitim yoluna gidebilirsin böylece kafanda soru işareti de kalmaz ,muhakkak bu konunun üstünde dur canıma.s:1hug:

:hooray:dilekcim allah nazarlardan saklasın bencede çocuğu en iyi annesi tanır yalnız okul konusunda fazla aceleci olma .kendin onun için okuldan başka eğitim için yönlendirebilirsin

bugün anasınıfı öğretmeniyle ayaküstü dersten 5dk alıkoyarak konuştum. rehber öğretmenden randevu alıp birlikte görüşeceğiz. öğretmende diğer öğrencilerden ayırediliyor ,çok zeki ,yaşından üstün şeyler yapıyor falan dedi. ama sınıf atlatma taraftarı değil. yinede bir değerlendirelim şeklinde konuştuk. . büyük şehirde olsam işim daha kolay olurdu. okul seçeneğimde fazla olurdu. burada koca şehirde toplasanız 8 ilköğretim okulu var. onlarında bu tür çocuklarla uğraşan birimleri yok daha doğrusu şehirde böyle bir birim yok.rehberlik merkezi dışında o da gerekli testleri yapmıyor, yönlendiriyor büyük şehirlere. bakalım artık ...

bugün anasınıfı öğretmeniyle ayaküstü dersten 5dk alıkoyarak konuştum. rehber öğretmenden randevu alıp birlikte görüşeceğiz. öğretmende diğer öğrencilerden ayırediliyor ,çok zeki ,yaşından üstün şeyler yapıyor falan dedi. ama sınıf atlatma taraftarı değil. yinede bir değerlendirelim şeklinde konuştuk. . büyük şehirde olsam işim daha kolay olurdu. okul seçeneğimde fazla olurdu. burada koca şehirde toplasanız 8 ilköğretim okulu var. onlarında bu tür çocuklarla uğraşan birimleri yok daha doğrusu şehirde böyle bir birim yok.rehberlik merkezi dışında o da gerekli testleri yapmıyor, yönlendiriyor büyük şehirlere. bakalım artık ...

Allah nazarlardan korusun maşallah ona hakkınızda hayırlısı olsun güzelim:nazar:

Masaallah canim :nazar: Allah nazardan korusun:nazar:
canim cok sevindim bu tatli sirin kizin icinŞeniz Allah onun yar ve yardimcisi olsuna.s.
sen gereken testler neyse yaptir, hayirlisi neyse o olsun insaallaha.s.
sevgilerleŞenizŞenizŞeniz

2 gün önce okulun rehberlik öğretmeniyle görüştüm. ne yazık ki yapabilecek çok fazla şey olmadığını, işin büyük kısmının sınıf öğretmenin elinde olduğunu söyledi. çanakkalede bu konuda yeterli donanıma sahip okul ve öğretmen olmadığını, bu tür öğrencilerin kaynaştırma öğrenci adıyla normal ders programına katıldıkları ekstradan ilgilenmenin öğretmen isterse gerçekleşeceğini ifade etti. çünkü çoğunlukla bu tür öğrencileri öğretmenlerin pek istemediğini (daha fazla ilgilenmek gerekeceği için) belirtti. şu an kızımın bulunduğu okulda 3 tane böyle öğrenci varmış. bunlara ayrıca bazı zamanlarda RAM'da etüt gibi ders veriliyormuş ve çoğunlukla bunlar bilimsel projeler oluyormuş. yani anlayacağınız burada yapabileceğim çok fazla şey yok. 25 nisanda RAM' da bazı testler yapılacak ve eylül ayında test sonuçlarına göre durum tekrar değerlendirilecek. tabi bu arada bende yazın İzmirde ailemin yanına gittiğimde bu konuyu birde orada araştıracağım. büyükşehirlerde bilim ve kültür merkezleri olduğunu söyledi. bakacağım...

canım allah kızına saglıklı uzun ömürler versin masallah diyelim nazar degmesin dilekcim yazdıgın metni okurken kendi küçüklügümü hatırladım bende 5,5 yasında okula basadım ailem okul yakın diye erkenden okula basladım okul müdürüne rica edilip kaydım yapıldı annem çalısıyordu ögretmenimde ablamın okula gelmesini bana söyledi ögretmenimin dikkati çeken şey benim hep bir alt sınıflardaki cocuklarla oynamammıs canım sana belirmek istedigim sey yasında hangi sınıfa gitmesi gerekiyorsa o sınıfta olması tabiki en dogru kararı yine sen vericeksin canım allah yardımcın olsun

evet,
bugün rehberlik araştırma merkezinde daha önceden alınan randevumuza gittik. önce benimle görüşüldü. sonra kızımı 1 saat testler için aldılar içeriye. sonra değerlendirme sonucu için öğleden sonrasına bekledik ve sonuçları aldık. evet üstün zekaya sahip çıktı ama beni şaşırtan matematiksel zakasının iyi çıkması oldu. 6 yaşında ama 10 yaş çocuğunun zekasına ve yeterliliğine sahip dediler. bir rapor haırlayıp okula gönderecekler .dosyasında bulunacak. 2. sınıfa geçmeyecek en azından uyum problemi yaşamadığı sürece. öğretmeniyle görüşüp bilgi verecekler. bu konuda velinin öğretmenle görüşmesini tavsiye etmiyoruz ,biz gerekli bilgiyi verip ne yapması gerektiğini öğretmenle paylaşırız dediler. (daha önce belirtmiştim, çanakkalede yeterli donanım yok diye, o yüzden açıkçası fazla alternatifimiz de yok) sadece ekstradan çocuğa proje ödevleri ve biraz daha fazla etüt çalışması verilecekmiş. kaynaştırma öğrencisi olup normal öğrenim şeklinde devam edecekmiş. ilerleyen zamanda sorunla karşılaşılırsa sınıf atlatma yapılacakmış ama şimdilik çocuğun durumu izlenecekmiş. işte böyle kafadaki soru işaretlerim kalktı. şimdi sadece beklemedeyim. bakalım zaman ne gösterecek. en azından elimde bir raporum var. kimsenin "hadi canım sende " bakışlarına maruz kalmayacağım...

benimle bilgilerini paylaşan ve güzel dileklerini sunan herkese teşekkür ederim ...

canım allah yavrunu sana bagışlasın allah nazarlardan korusun senin ve tüm çocukları senin adınada cok sevindim şimdi için rahat enazından

canım allah yavrunu sana bagışlasın allah nazarlardan korusun senin ve tüm çocukları senin adınada cok sevindim şimdi için rahat enazından

sağolasın canım. evet haklısın en azından ailecek rahatladık. artık bundan sonrasını zamana bırakıyoruz. hayırlısı diyorum. tabii boş bırakmayağım .bu konuda yine çocuğuma elimden geleni yapmaya çalışacağım...

benim kızımda aynı sizinki gibi 4-5 yaslarında öğrendi okuma yazmayı. ana okuluna 5.5 yasında gitti. 6.5 yasındada 1. sınıfa basladı. anaokulu öğretmeni sınıf atlatmak istedi fakat biz istemedik. bence doğrusuda yasıtlarıyla aynı zamanda okula gitmesi. yinede siz bilirsiniz tabıkı..

maşallah, Allah bağışlasın, Allah nazarlardan korusun. ben de naçizane fikrimi belirtmek istiyorum, hassasiyetiniz ve çabanızı takdir ediyorum, çok güzel, çocuğunuza değer veriyor ve ilgileniyorsunuz, eminim onun sosyal yaşamda da başarılı olmasını istersiniz bu nedenle ona 'üstün insan' muamelesi yapıp kendiniz ve diğer insanlar çocuklar arasına sınır koymayın. onu diğer çocuklardan farklı düşünmeyin(elbet farklı,çok zeki, çok başarılı ama bu akademik anlamda). bu gün 5,5 yaşındaki çocuğun masumiyetiyle insan ayrımı yapmaz ama egosu sürekli okşanırsa bu defa diğer insanları aşağılama eğilimi gösterebilir. bu ergenlik döneminde size karşı da olabilir. akademik anlamda gerekenleri eminim zaten yapacaksınız ancak yarın arkadaşlarıyla iyi geçinebilmesi için, o en fırtınalı ergenlik yıllarında size karşı saygısını koruyabilmesi için, evliliğinde eşiyle mutlu olabilmesi için kızınızın her şeyde değil(diğer konularda da olabilir) akademik anlamda başarılı olduğunu hissettirmeniz önemli.

sözlerim yanlış anlaşılmasın, ailesi ve diğer arkadaşları ile arasına fark çizilen çocuklarda olabileceklerden bahsettim, O'nun daha sağlıklı ve sosyal+akademik anlamda başarılı olabilmesi için bir şeyler yazmak istedim.

düzenli olarak bir çocuk psikiyatristine gitmenizi öneririm. hem kızınızın ruhsal/bilişsel gelişiminin sağlıklı devam ettiğinden emin olmak açısından, hem de kendi yanlışlarınızda gerekli düzeltmeleri hasar oluşmadan yapabilmek açısından.... çocuğunuz konusunda çok hassas olduğunuzu görebiliyoruz, onun için her zaman en iyisini, en güzelini istiyorsunuz...

Allah yolunu açık etsin...

benim kızımda aynı sizinki gibi 4-5 yaslarında öğrendi okuma yazmayı. ana okuluna 5.5 yasında gitti. 6.5 yasındada 1. sınıfa basladı. anaokulu öğretmeni sınıf atlatmak istedi fakat biz istemedik. bence doğrusuda yasıtlarıyla aynı zamanda okula gitmesi. yinede siz bilirsiniz tabıkı..

öncelikle allah bağışlasın yavrunuzu. bizim artık kesinleşti zaten sınıf atlamayacak. 1. sınıfa başlayacak. eğer uyum sorunu yaşarsa, takip edecekler 2. sınıf o zaman düşünülecek. zaten rehberlik merkezide 2. sınıfa atlamasını uygun görmüyor. çocuk açısından olumlu olacağını düşünmüyorlarmış. daha sonrası için tekrar değerlendirilecek.teşekkür ederim düşünceleriniz için:))

maşallah, Allah bağışlasın, Allah nazarlardan korusun. ben de naçizane fikrimi belirtmek istiyorum, hassasiyetiniz ve çabanızı takdir ediyorum, çok güzel, çocuğunuza değer veriyor ve ilgileniyorsunuz, eminim onun sosyal yaşamda da başarılı olmasını istersiniz bu nedenle ona 'üstün insan' muamelesi yapıp kendiniz ve diğer insanlar çocuklar arasına sınır koymayın. onu diğer çocuklardan farklı düşünmeyin(elbet farklı,çok zeki, çok başarılı ama bu akademik anlamda). bu gün 5,5 yaşındaki çocuğun masumiyetiyle insan ayrımı yapmaz ama egosu sürekli okşanırsa bu defa diğer insanları aşağılama eğilimi gösterebilir. bu ergenlik döneminde size karşı da olabilir. akademik anlamda gerekenleri eminim zaten yapacaksınız ancak yarın arkadaşlarıyla iyi geçinebilmesi için, o en fırtınalı ergenlik yıllarında size karşı saygısını koruyabilmesi için, evliliğinde eşiyle mutlu olabilmesi için kızınızın her şeyde değil(diğer konularda da olabilir) akademik anlamda başarılı olduğunu hissettirmeniz önemli.

sözlerim yanlış anlaşılmasın, ailesi ve diğer arkadaşları ile arasına fark çizilen çocuklarda olabileceklerden bahsettim, O'nun daha sağlıklı ve sosyal+akademik anlamda başarılı olabilmesi için bir şeyler yazmak istedim.

düzenli olarak bir çocuk psikiyatristine gitmenizi öneririm. hem kızınızın ruhsal/bilişsel gelişiminin sağlıklı devam ettiğinden emin olmak açısından, hem de kendi yanlışlarınızda gerekli düzeltmeleri hasar oluşmadan yapabilmek açısından.... çocuğunuz konusunda çok hassas olduğunuzu görebiliyoruz, onun için her zaman en iyisini, en güzelini istiyorsunuz...

Allah yolunu açık etsin...

düşünceleriniz ve fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. size katılıyorum. sosyal yaşamdada başarılı olması benimde isteğim. bu konuda emin olun sorun yaşamıyoruz. grup içinde diğer çocuklardan farklı değil. arkadaşlık ilişkileri gayet normal bir şekilde. kendini farklı yada ayrı hissetmesi için bir girişimimiz yok. aksine kaynaşması için teşvik ediyoruz. sorunumuz zaten şu an için çözümlendi. sizi yanlış anlamıyorum emin olun aksine hemfikirim. sağlıcakla kalın..

ne güzel,ne mutlu size ama malesef Tr mizde yeterince degerlendirilemiyorlar..bence üzerine düsülmeli yoksa körelip gidiorlar...

benim kizimda daha dogru düzgün konusamazken bilgisayarindan(cocuk bilgisayari) rakamlari ögrenmisti kendi kendine oynarken...alisveris yapip kasalarda ödeme yaparken kasa sayilarini söylemisti ve tesadüfen orada alisveris yapan bir ögretmen hemen yanimiza gelip sorular sordu...ne zamandan beri sayilari tanidigini sordu..biz de o zamanlar kizimiz 2,5 yasinda falandi kendiliginden ögrendi falan dedik...adam lütfen gelin suradaki kafeteryada konusalim kizinizmüthis bir sey demisti bende tesekkür edip zamanim yok deyip adamin yanindan ayrilmistim(acikcasi cekindim adam acaba bana sulanmak icin bahane falan mi üretiyor diye:()

sonra yine bilgisayarindan harfleri ögrenmis kendiliginden...bilgisayar ekraninda resimler sekiller gösteriliyor ve altina ismini yazmasini söylüyorlar ve kizim hic yanlissiz yaziyordu...biz yine ezbere dayalidir diye düsünüp üzerine düsmedik...krese gittiginde ögretmeni bizi cagirdi ve kizimizin bu yeteneklerinin farkinda olup olmadigimizi sordu,farkindayip ama ezberden kaynaklaniyordur diye düsündük dedik....ve ögretmeni bize ilgisini farkli yönlere dagitin unutsun bir müddet eline bilgisayar vs vermeyin dedi...cocugunuzun yasitlarindan cok önde olmasi sizin egolarinizi tatmin edebilir ama sonrasinda cocugunuzun psikolojisini cok etkiler,sürekli yalnizlik ceker,mutsuz olur..daha önce de böyle ögrencilerim oldu tecrübelerime güvenin dedi....psikolog da ayni seyleri söyleyince:(((

bizde sanki cocugumuz kötü bir aliskanligi var da unutturmaya calisir gibi üzerine durmadik,unutturmaya calistik:(((

simdi arada sordugumuzda hala hatasiz eksiksiz söyledigim her kelimeyi yaziyor,okuyor sayilari vs...ama zaten seneye okula baslayacak yani biraz gec kaldik...

suan hatali davrandigimizi düsünüyoruz...

merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.

yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...

Ablacim masallah kizin cok akilli, anlattigin gibiyse...bence cocugun hakkini yeme onu 1. siniftan baslat cünki zaten simdi ki sinifinda herseyi biliyor, kendi seviyesinde ki cocuklarla beraber olursa onun icin daha iyi olur ve bosuna senesini kaybetmez, bence cok iyi düsün ve degerlendir bos verme yani...

Back
X