merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.
yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...
yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...