• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı bilemiyorum...

dhilek

shizen & senritsu
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2007
1.776
14
116
Çanakkale
merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.

yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...

merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir snırım farketmediler..başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.

yalnız lütfen kargaya yavrusu kuzgun gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...

Ne mutlu arkadaşım sana...:1rolleyes:
Ben de 5 yaşımda ilkokula başladım. Senin kızın kadar olmasa da okumam iyi sayılırdı.
Uzmanlar bir sakıncası yok diyorsa senin de bu konuyu olumlu düşünmeni öneririm.
Eğer içine sinmiyorsa farklı bir uzmandan da yardım al,bakalım onun önerileri ne olacak..fisfisfis
Mutluluklar dilerim..yerimseniben

Ne mutlu arkadaşım sana...:1rolleyes:
Ben de 5 yaşımda ilkokula başladım. Senin kızın kadar olmasa da okumam iyi sayılırdı.
Uzmanlar bir sakıncası yok diyorsa senin de bu konuyu olumlu düşünmeni öneririm.
Eğer içine sinmiyorsa farklı bir uzmandan da yardım al,bakalım onun önerileri ne olacak..fisfisfis

teşekkür ederim laale'ciğim. uzman görüşü için pazartesi günü rehberlik araştırma merkezine gideceğim. onlarda büyük ihtimalle büyük şehirdekilere yönlendirecekler. burada bu konuların uzmanı yok gibi. demiştim ya daha önce 1.5 yaşındayken RAM 'a gittim diye, illede araştıracaksam üniversite hastanelerine gidebilirsin demişlerdi. ama öyle bir tavırla davrandılar ki hadi kadın sende der gibi. ve ben şu an o kadar çok kendime kızıyorum ki . ailem izmirde olduğu halde neden üstüne düşüp yeterince ilgilenmedim diye...

slm canimm,allah nazrlardan korusunn,bence ilk once bir uzmana gitt daha sonra iyice dusun karari sen ver,bnce calisan bir anne oldugun icinde kendini fazla suclama,ona ragmen kizin cok zeki buda tabi ornek bir aileden kaynaklanirr,benim fikrim okula baslamasindan yana degil daha ufak zaten ilerde yeterince okula gidecek suanda ana okula gidebilr ama yinede canim karar seninn,sevgilerrrrrrr

kırkbir kere maşallah, nazarımız değmez inşallah.
Bence sen iyi bir rehberlik ve danışma birimlerinden birine git. Okulda ki rehberlik öğretmeniyle konuş, çocuğu sakın köreltme.

Aslında yaşı biraz küçük okula başlaması için. Tabi işin uzmanları daha iyi bilir. Onlar ne diyorsa onu yapmalısın. Okula başlayınca sınıf arkadaşlarına göre küçük olacak bu belki sıkıntı yaratabilir onda. Zor bir durummuş hakkaten. Mutlaka çok güzel işlenmeli kızın, heba edilmemeli diye düşünüyorum. Öğretmeninin haberi yok, sizde öğretmemişsiniz peki kızın nerden öğrenmiş bütün bunlarıCADIARZU

Ben de benim kıza süper diyordum anaokuluna gidiyor şimdi. bazı harfleri tanıyor, ismini soyismini gayet güzel yazabiliyor, toplama çıkarma yapabiliyor, 5'er 10 'ar sayabiliyor. Matematik konusuna daha eğilimli.

Meğer neler varmış neler, benim kız normalmiş desenizetatlicadiarzu

ööle deme nen kuzu:kahve:sana rağmen beyaa bi zeki sayılır kızın:roflol::roflol:

konuya dönersek Allah nazarlardan saklasın.mutlaka uzmana götür.5.5 ilk okul için çokta küçük değil bence.

önce maşallah diyeyim. okula erken başlatma bilişsel değil fakat fiziksel yönden sorun olabilir. yaşıtları ile olması her zaman daha iyi ama birinci sınıfta
çok sıkılablir buda tüm okul hayatını etkileyebilir. zor bi karar
inşallah en doğru şekilde değerlendirilir.

Aslında yaşı biraz küçük okula başlaması için. Tabi işin uzmanları daha iyi bilir. Onlar ne diyorsa onu yapmalısın. Okula başlayınca sınıf arkadaşlarına göre küçük olacak bu belki sıkıntı yaratabilir onda. Zor bir durummuş hakkaten. Mutlaka çok güzel işlenmeli kızın, heba edilmemeli diye düşünüyorum. Öğretmeninin haberi yok, sizde öğretmemişsiniz peki kızın nerden öğrenmiş bütün bunlarıCADIARZU

Ben de benim kıza süper diyordum anaokuluna gidiyor şimdi. bazı harfleri tanıyor, ismini soyismini gayet güzel yazabiliyor, toplama çıkarma yapabiliyor, 5'er 10 'ar sayabiliyor. Matematik konusuna daha eğilimli.

allah senin kızını da bağışlasın canım. maşallahı varmış...

işin açıkçası nasıl öğrendiği konusunda bir açıklamam yok. ben öğretmedim, babamız öğretmedi, ailem izmirde onlar değil, eşimin tarafındanda kimseyle görüşmüyoruz, 3 yaşında kreşe başladı ama orada öğretmenlerde öğretmedi. ki 3-4 yaşında kreşte öğretmeni demişti dilek hanım doğa ezginin okuduğunu farkettiniz mi diye. ben bazı şeyleri okuyabiliyor demiştim. hayır benimle birlikte örneğin sabahları yoklama alıyor tüm arkadaşlarının ismini o okuyor demişti.ezberdir dedim geçtim. küçüklüğünden beri çok kitap okudum ona. şimdi benim okumamı istemiyor kendi alıp okuyor zaten. . şimdi mesela açep kursunda verilen zep kitabını çalışamıyoruz çünkü cevaplar altta yazıyor. ya parmağımla kapatıyorum yada eline verip kendin okuyup yapabilirsin diyorum ve cevap kısımlarını daksilliyorum. cevaplarını da ben değil o yazıyor...

kafama takılan bir konuda diyorum ki tamam düz yazıyı ezberledi bir şekilde harflari tanıdı sesleri birleştirdi. ama elyazısı ya. ben bile zor okuyup yazıyorum.yazın haziranda işyerimdeki emekli öğretmen arkadaşın yardımıyla kayıt yaptırırkende öğretmen bey demişti .istersen 1. sınıfa direkt yazdıralım. kabul etmedim . herşey zamanında olsun dedim. halbuki zaten kreşte 4,5 yaşındayken 6 yaş grubuna geçirmişlerdi orada anasınıfı eğitimini almıştı.

pazartesi bir gelsin bakalım . olmazsa şubat tatilinde izmire gideceğim orada uzman yardımı alabilirim. birde 1. sınıfların öğretmeniyle bi görüşeyim .bakalım o ne diyecek...okulunda rehberlik merkezine gideceğim...

Dilekcim öncelikle allah yavrunu sana bagislasin pek tatli masallah konuya gelince kesinlikle ve kesinlikle senin kadar kimse kizini taniyamaz, senin kadar kimse onun özelliklerini bilemez bence kizinin hakkindaki düsüncelerini mutlaka arastir ve ona bu konuda destek ol, cogu uzmanlar bu zeka konusunu hemen gecistirip normaldir siz annesiniz ya böyle görüyorsunuz diyor.

Hislerine güven ve kizina bu konuda yardimci ol canim kizin üstün zekali olsun olmasin hic önemli degil ama senin bu konuda ona destek olmanin ona yarari olur zarari olmaz ve hic olmasa kendini suclayip keske yapsaydim demezsin.

Allah yar ve yardimcin olsun canima.s.

Hickimse bir anne kadar cocugnu taniyamaz.

ööle deme en kuzu:kahve:sana rağmen beyaa bi zeki sayılır kızın:roflol::roflol:

Geber Krocan :mymeka:

allah senin kızını da bağışlasın canım. maşallahı varmış...

işin açıkçası nasıl öğrendiği konusunda bir açıklamam yok. ben öğretmedim, babamız öğretmedi, ailem izmirde onlar değil, eşimin tarafındanda kimseyle görüşmüyoruz, 3 yaşında kreşe başladı ama orada öğretmenlerde öğretmedi. ki 3-4 yaşında kreşte öğretmeni demişti dilek hanım doğa ezginin okuduğunu farkettiniz mi diye. ben bazı şeyleri okuyabiliyor demiştim. hayır benimle birlikte örneğin sabahları yoklama alıyor tüm arkadaşlarının ismini o okuyor demişti.ezberdir dedim geçtim. küçüklüğünden beri çok kitap okudum ona. şimdi benim okumamı istemiyor kendi alıp okuyor zaten. . şimdi mesela açep kursunda verilen zep kitabını çalışamıyoruz çünkü cevaplar altta yazıyor. ya parmağımla kapatıyorum yada eline verip kendin okuyup yapabilirsin diyorum ve cevap kısımlarını daksilliyorum. cevaplarını da ben değil o yazıyor...

kafama takılan bir konuda diyorum ki tamam düz yazıyı ezberledi bir şekilde harflari tanıdı sesleri birleştirdi. ama elyazısı ya. ben bile zor okuyup yazıyorum.yazın haziranda işyerimdeki emekli öğretmen arkadaşın yardımıyla kayıt yaptırırkende öğretmen bey demişti .istersen 1. sınıfa direkt yazdıralım. kabul etmedim . herşey zamanında olsun dedim. halbuki zaten kreşte 4,5 yaşındayken 6 yaş grubuna geçirmişlerdi orada anasınıfı eğitimini almıştı.

pazartesi bir gelsin bakalım . olmazsa şubat tatilinde izmire gideceğim orada uzman yardımı alabilirim. birde 1. sınıfların öğretmeniyle bi görüşeyim .bakalım o ne diyecek...okulunda rehberlik merkezine gideceğim...

Çok enteresan ama nasıl öğrendi bu çocuk okuma yazmayı.fisfisfis, Hayır benim kızda sınıf arkadaşlarının olduğu listeyi biliyor, parmağımla ismi gösterip bu kim diyorum, biliyor ama bunun ezber olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle uzmanlara danışmadan tek başınıza bir karar vermeyin.Çocuğunuzun hayatını fazlasıyla etkiler bu.

Yahu çocukların üstün zeka olmalarıda problem be kardeşim.Ne vardı sanki sıpa yaşıtları gibi olsaydı:mymeka:, sıkılırda şimdi o anasınıfından, okuldan filan.Gelde ayıkla pirincin taşını.kafamçokkarıştı

Açıkçası benim okumayı tek başıma nasıl söktüğüm hala muammadır.:bbo:
Yaşlı anneanne ve dedeyle büyüyen bir kızım ben.:utangac:
Bir gün bir bakmışlar,sakızın içinden çıkan karikatürü okuyorum.
Ayrıca öğretmen gerçekten çok önemli,okulunu çok iyi seçin,gerekirse baştan konuşun bu durumu..yerimseniben

Çok enteresan ama nasıl öğrendi bu çocuk okuma yazmayı.fisfisfis, Hayır benim kızda sınıf arkadaşlarının olduğu listeyi biliyor, parmağımla ismi gösterip bu kim diyorum, biliyor ama bunun ezber olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle uzmanlara danışmadan tek başınıza bir karar vermeyin.Çocuğunuzun hayatını fazlasıyla etkiler bu.

Yahu çocukların üstün zeka olmalarıda problem be kardeşim.Ne vardı sanki sıpa yaşıtları gibi olsaydı:mymeka:, sıkılırda şimdi o anasınıfından, okuldan filan.Gelde ayıkla pirincin taşını.kafamçokkarıştı
[/QUOTE]

haklısın bende ezber zannediyordum. fakat öyle değilmiş.bende bunca zaman böyle düşünüldüğü için üstüne gitmemiştim. öğrenmesinde etkili ne oldu bilmiyorum. gerçekten . ama oldu işte. benim 3 senedir mesai saatim 15:00- 22:00 yani. eşimle daha çok zaman geçiriyor evde ama o da bununla ilginecek biri değldir yani öğreteyim diye bir çabası olmaz.pazar günü dahi çalışan biriyim. gündüz zaten okulda ben eve geldiğimdede çoğu zaman uyumuş oluyor. sabahları yada cumartesi tek birlikte geçirdiğimiz zaman yada işime yanıma geldiği zaman.
şunu da söylemeliyim. olay sadece okuma-yazma biliyor olması değil. bu sadece somut olan bir gösterge. daha önce kitaplarda şu yaş çocuğu şunu yapar bunu yapar diye baktığımda onları yaşından çok çok önce yaptığınıda farkettim . hatta doğduğundan beri bir günlük tutuyorum ve hangi ay hangi yaş neleri yapabildiğini kaydediyorum. 2.5 yaşında plakalı okuyan bir çocuktu. birbuçuk yaşında 6 ve 7 yi yanyana getirdiğinizde 6 ve 7 demez 67(altmışyedi derdi)
böyle işte daha çok şey varda benim için şu anda okul durumu olduğu için okuma yazma üzerinde duruyorum..teşekkür ederim bu arada fikirlerin için.svgler...

Ayrıca öğretmen gerçekten çok önemli,okulunu çok iyi seçin,gerekirse baştan konuşun bu durumu..yerimseniben

peki ne yaptılar? yani sonrasında ...

Ben de CARKIFELEK yarismasindan sökmüsüm okumayi tatlicadiarzu

Ben de CARKIFELEK yarismasindan sökmüsüm okumayi tatlicadiarzu

okumayı sökme şeklin hakikaten çok ilginç...:kahve:

çarkıfeleğin bu yönünü bilseler eminim yapımcılar bir daha programı kaldırmazlardı. bir de eğitim saati kuşağı yapıp yayınlarlardı herhalde...

merhaba arkadaşlar. bir kızım var şu an 5.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. ben çalışan bir anneyim ve çok fazla zaman geçiremiyorum. ben veya bir başkası öğretmediği halde geçen seneden beri kızım okuma yazma biliyor.nasıl olduğunu anlayamadan önce harfleri tanıdığını sonra biraz tutuklukla ve şimdide bildiğiniz sizin , benim gibi okuduğunu farkettik.. daha önce yani 1, 5 yaşındayken sayıları tanıyıp bildiği ve bir takım davranışlarından dolayı rehberlik araştırma merkezine gitmiştim. orada bana biraz "her çocuk annesine zeki gözükür" mantığıyla yaklaşılınca hevesim kırıldı ve üzerine düşmedim daha sonra. ama her zaman kafamda soru işareti kaldı körelmemesi için nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım diye. okulda öğretmenine bahsettim ama kızım çok sivri biri değildir zaten bu tür çocukların hata yapmaktan çekindikleri ve utandıkları için daha çok gözlem yaptıkları , denemekten çekindiklerini okumuştum.yani atik değil ve bu yüzden sanırım farketmediler.öğretmen sadece doğa ezgi süper, leb demeden leblebiyi anlıyor sınıfta çoğu soruya ondan başka cevap veren olmuyor vs. diyor ama başka da bir şey demiyor.başka bir sayfada belirtmiştim açep kursuna gidiyorum diye. dün öğretmenimizin ev ziyareti vardı. ben durumu anlattım sanırım inanmadı ki hadi bir kitap verelim bana okusun dedi. kızım bir güzel teklemeden kitabı okudu ve kadın bir kaç saniye öylece dondu kaldı. hayretler içinde kaldım dedi ve dilek hanım öğretmeniyle görüşün ve 2. dönem 1 sınıftan devam etsin dedi. şimdi size özet yapıyorum sadece bunlar değil tabi. birde hem düz yazı hem el yazısını okuyabiliyor. söyleyince kimse inanmadığı için bugüne kadar üstüne düşmedim. bugün bir arkadaş ,böyle çocukları ziyan etmemek lazım dediği için bir şeyler yapmaya karar verdim.. şimdi 1. sınıfa başlatayım mı, devam mı etsin. özellikle eğitimci arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz? durum iyi mi kötü mü?a.s.

yalnız lütfen kuzguna yavrusu şahin gözükür şeklinde değilde ne yapmalıyım şeklinde düşüncelerinizi bekliyorum.gerçekten durum ciddi . inanın abartmıyorum.çünkü bu zamana kadar bu yaklaşımlar sonucu çocuğuma yeterince yardımcı olamadım. şimdiden teşekkür ederim...

öncelikle maşallah maşalllah başka diyecek söz yok bence ,Ne mutlu sana güzelim sen kendini yormadan üzmeden ders çalıştırma dedrdi olmadan siz bu işi çözmüşsünüz yiğenim var ilkokula başlayan yazık ablam neler çekiyor çalışmak istemiyor ......zor yani hele bazı çocuklaraar insanı gerçekten çıldırtır,bakalım ben ne yapıcam iki afacan erkekle
Bence sende çok fazla üstüne düşme bu konuda hoş zaten düşmemişsin maşallah ta yaşıı gereği yapması gerkenlerlerle ilgilenebilirsin beraber birşeyler yapın,ilerde sıkılmaması açısından yinede pek bilemiycem tabi ama bence durum iyi yaniiii daha ne olsunn MAŞALLAH

selam!öncelikle çok şanslı bir anne olduğunuzu söylemeliyim 2.5 yaşında olduğu halde doğru dürüst konuşamayan bir oğlum var ve inanın bu durum benide eşimide çok üzüyor.sizin yerinizde olmak isterdim.
sizin konunuza gelince bir aile dostumuzun sizinki gibi bir oğlu vardı.anne baba ortaokul(şimdiki ilköğretim) mezunu oldukları halde çocukları2-2.5 yaşındaykan okumayı biliyordu.küçük bir ilçede olduklarından ve durumları olmadığından bunu değerlendiremediler.ama böyle çocuklar sadece okuma yazma bilmeleri değil diğer davranışlarıylada farkediliyorlar.tehlikeli şeylerden kaçınma,olgun düşünme ve davranma yaşıtları gibi oynamama şeklinde.sürekli yaşıtlarından ileride olan bu çocuk narin yapısı ve fiziksel özellikleri nedeniyle yaşıtlarıyla aynı sınıfa gitti.anaokulundayken arkadaşlarına masal okurdu.herneyse şu an ankara hukuk fak.ni dereceyle kazandı ve 2.sınıfta.ders ortalamalarıda 90 ın altına düşmüyor.umarım sizin kızınızda sonuna dek iyi gider ama siz çocugunuzun uyum gösterip göstermeyeceğini daha iyi bilirsiniz.yani bir üst sınıfa adapte olabilecekse ve arkadaşlarınca dışlanmayacaksa ve kendiside istekliyse neden olmasın.size kolay gelsin,kızınızada başarılarını ömür boyu sürdürsün dileklerimle...

merhabalar!dhlekcim çocuğun için bu kadar duyarlı olman ve arayış içerisinde olman çok normal ülkemizde engelli çocuklar için eğitim merkezleri çok yaygınlaştırıldığı halde üstün yetenekli çocuklar için ve üstün zekalı çocuklar için okullarda son yıllarda yaygınlaşmaya başladı benim sana naçizane tavsiyem bu okullarla görüşmen.öncelikle bir uzmana gidip çocuğun zekasını ölçtür böylelikle senin fikrinmiş gibi, yani kuzgun hikayesi gibi olmaz. bi uzmanın onayını alman elinde belgen olması olayı ciddileştirir.normal şartlarda ben bi eğitimci olarak erken yaşda okula göndermeyi onaylamıyorum ama sizin durumunuz farklı.yani böyle bir durumda yaşıtlarıyla zaten eğitim alamaz canı sıklır,buda okuldan soğumasına neden olur.
benim bahsettiğim okullar BİLSEM okullarıdır.bu okullar her ilde yok.çanakkalede şimdi araştırdım yok en yakın bursada var internetten bulabilirsiniz.
bilsem ile ilgili bilgi=
Bilim ve Sanat Merkezi, Okul öncesi, İlköğretim ve Orta öğretim çağındaki üstün veya özel yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılan bağımsız Özel Eğitim kurumudur.
AMACI : Okul öncesi, İlköğretim ve Orta öğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Back
X