Ne şimdi bu??

eylemesra

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.117
Puanlar
333
Bayanlar kafayı yemek üzereyim. Sorunuma gelince ben 1 aydan fazladır adet görmüyorum. yaşım 40.. Doktor menopoz olabilir diyor ama bunun bir geçişi olmalı. Bu kadar düzenli adet görürken birden bıçak gibi kesilir mi? öncesinde kendini belli eder diye düşünüyorum.. Stres diyorlar, inanın daha stresli zamanlarımda oldu ama regl düzenim kendini hiç bozmadı. Şu an adet olurken yaşadığımız kasık ve bel bölgeme de sancılar giriyor. Tahlil için kan verdim ama doktorum salı günü gelecek. Ben salıya kadar hep korkuyla mı yaşayacağım. Allah korusun kötü sebepler de olabilir diye korkuyorum ki 4 yaşında kızım var, hep onu düşünüyorum. Ne olur şu tahlil sonucunu yorumlayabilen bana bişey söylesin, ne oluyor bana??? Hay Allah resim de gönderemiyorum yazarak devam edicem, inşallah fikri olan çıkar..
FSH 7,92
E2 (ESTRADİOL) 292
PTH 70,7 (Bu yüksek görünüyo)
PRL 8,54

Bicak gibi kesilmemis ki oncesinde iki adet arasindaki sure uzayabilir.

Bicak gibi kesilmemis ki oncesinde iki adet arasindaki sure uzayabilir.
yani menopoz olabilir diyosun. Ne bileyim 21 günde bir oldum. hiç 22 olmadı. hiç şaşmadı... O kadar düzenliydi yani.. Ve bu ay olmadım hala da olamıyorum ama olduğu zamanki sancılar mevcut. Çok erken tabi üzücü bi durum ama daha kötü sebeplerdense buna razıyım elbette

Olabilir tabi. Ama menopozdur da diyemeyiz. Kac gun gecikti ki gebelige bakti mi doktor?

Hiç fikri olan ,başına gelen yok mu yani

Şu an endokrin araştırıyor. Şayet hormon testlerinde bişey çıkmazsa kadın doğuma yönlendirir herhalde ultrason için. Kendimce bakmaya çalışıyorum kan sonuçlarına internetten hiç bişey anlamadim. Bu kistler tehlikeli mi acaba?? Offf çok taktım biliyorum.. Annemin sık sık nukseden rahatsızlığı, bu kadar çok hastane ve doktor maceraları, aşırı stres falan psikolojimi altüst etti. Artık bi nefes almak istiyorum gerçekten ama yine bişeyler çıkıyor iste

Korkma hemen bazen basit bi durumdanda böyle olabiliyor adet söktürücü falan verir belki doktorun

Menopoz genelde adetin uzamasi ile geliyor hatta 1 ay adet goruyor bazisi ,belki troid hormonu vs oynamistir ,kansizliktir ,
Strestir

Ilk kadın doğuma gitmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Adet söktürücü verecekti size. Ultrasonla bakacaktı.

Neden kadın doğuma gitmediniz? Bana daha çok stres'den dolayi böyle oldu diye geliyor.

Ya sikma canini belkide hicbirseyin yoktur. Benimde adetlerim duzenliydi bir ay geciktim yani. Olabiliyor. Doktorum söktürücü verdi ve bir hafta içinde regl oldum yine düzene girdi.

Menopoz genelde adetin uzamasi ile geliyor hatta 1 ay adet goruyor bazisi ,belki troid hormonu vs oynamistir ,kansizliktir ,
Strestir
Yok iste son adetimde hiç böyle tuhaflıklar yaşamadım. Her zamanki gibiydi.. öyle Uzama falan olmadı. Her zamankinden tek farklı durum geçen ay ella kullandım. Ve akabinde regl oldum. Sonra bitti... evet çok stresli bi dönem geçiriyorum annemden ötürü. Bir damarıni aciyo lar tam Ohh dicem başka damar tikaniyor. Git geller çok yiprattı beni. Ama ben hemen hemen 3 yıla yakındır yaşıyorum bunları etkilenmedim hiç. . Offf bilemiyorum inşallah basit bişey dir dediğin gibi

Ya sikma canini belkide hicbirseyin yoktur. Benimde adetlerim duzenliydi bir ay geciktim yani. Olabiliyor. Doktorum söktürücü verdi ve bir hafta içinde regl oldum yine düzene girdi.
İnşallah bu kadar basittir benimki de canım. Kötü kötü şeyler geliyor aklıma elimde degil

Neden kadın doğuma gitmediniz? Bana daha çok stres'den dolayi böyle oldu diye geliyor.
Aklıma direk hormon, menopoz gibi şeyler gelince endokrine gittim. Benim Annem de çok erken menopoza girmiş ama tedavi görmek istememis ve durumu kabullenmiş. Sanırım bunlardan dolayi kadın doğuma gitmedim direk

İnşallah bu kadar basittir benimki de canım. Kötü kötü şeyler geliyor aklıma elimde degil
Bende de öyle olmuştu. Bir ara olecekmiyim acaba diye bile düşündüm dr sorun yok diyo ben iyi bakin vardır birşey diye ısrar ediyordum ama birseyim yoktu çok şükür. Strestenmis

O zaman strestir diyorum

Fiziksel çok yorulduysanız vücut dengenizi oynattıysanız ondandır

Adetin ilk günü özellikle sancılarımız olur. Kasık ya da bel kısmında. O ağrıları da baya yogun yaşıyorum şu ara. Salı günü doktora tahlil sonucumu gösterir göstermez kadın doğuma da gidicem. Ama saliya kadar içim içimi yiyecek. Gerçe yazdiklarinizdan sonra bi nebze rahatladım. İlle de kötü bişey olmuyor sebebi bunu öğrendim en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…