• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne sıklıkla smear ve meme kontrolü yaptırıyorsunuz?

Murkic

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
20
27
3
33
Kadınlar, taşıyıcı ve üretken varlıklar olması sebebiyle, erkeklere nazaran üreme organlarında kansere çok sık yakalanan varlıklardır. Günümüz teknolojisi ve tıbbi gelişmeler sayesinde, kadınlar bu tür kanserler daha kanser aşamasına gelmeden önce erken teşhis ile hayatta kalabiliyorlar. Bu yüzden yılda bir defa smear testi ve meme kontrolü yaptırmanızı öneriyorum.

Lütfen üşenmeyin, korkmayın ve yılda bir kez kontrollerinizi yaptırın..! Maddi durumunuz yetersiz dahi olsa, devlet hastanelerinde rahatlıkla kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Evet devlet hastanelerinde çok ilgisiz doktorlar olabiliyor. Bunun için size tavsiyem, size en yakın devlet hastanesindeki jinekolokların MHRS yardımıyla ismini öğrenmeniz ve google'dan bu doktorları araştırmanız. Böylece iyi yorumlar almış doktorlara muayenenizi yaptırabilirsiniz.

Merhabalar,
Yeni üye oldum, doğru yere mi yazıyorum eminde değilim. Ben dün gece gögsümde kitle hissettim ve dokununca ağrımaya başladı. Bir süre dokunmayınca ağrı gidiyor ama sonra ellersem tekrar ediyor. Paniğe kapıldım yarın için randevu aldım doktora gideceğim. Fakat içim içimi yiyor sizlere sormak istedim. İnternet araştırmalarıma göre kitle gögüs ucunun üst kısmında oluyor ama benimki tam meme ucunun arkasın ve hafif altına denk geliyor. Dokununca ağrıyor, hafif kaygan halde. Çok korkuyorum ne olabilir diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Derdimi anlatabildim mi emin değilim, içinde bulunduğum durumdan dolayı saçmalamış olabilirim. Bu arada 31 yaşındayım evliyim ve çocugum yok. Lütfen beeni yönlendirir misiniz? Bu arada genel cerrahi bölümüne randevu aldım.
Şimdiden teşekkürler,

Back