Çocuk Hastalıkları Ne Önerirsiniz ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SensiZ_mi_asLa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2014
50
15
34
Sevgili anneler...
Oglum 29 eylulde 3 aylik olacak nasipse ve ilk bebegim.gazli bir bebek kolik tanimina uyyormu emin degilim 15 gunlukten bu yana surekli agliyor ilk zamanlar kipkirmizi oluyordu gazdan aglarken suan daha rahatiz eskiye oranla ama hala aksam 6 dedimi uyutabildigim ana kadar hep miz mizlaniyor agliyor.uyutabildiktan sonra cok sukur gece uykumus iyi 2 saatte bir emmeye uyaniyor hem emiyo hem gaz cikartip fahatlayip yatiyor yeniden. Gunduz uykularimiz biraz sorunlu ha deyince dalamiyor memede uyusada gazini cikarayim derken uyaniyo ve tekrar basliyo uyutma maceramiz sonra aglaya zirlaya uyutsamda yarim saat anca uyuyor esnesedw uykuya mizmizlansada uyuyamiyor gunduzleri. Ben iki sey icin sorucam sizlere.
1.si gaz durumuz eakiye oranla daha iyi ben damla olrak maflor ve zinko kullaniyorum ve ek olarak kimyonla rezene kaynatip iciriyorum azicik bu damlalari ne zaman icirmeyi birakmaliyim .bagirsak tembelligi yapar diye okudum o yuzden tedirginim.
2.sideuyju vw uyutma sekliyle ilgili .dedigim gibi uyutabilmeyi basardiktan sonra gece uykumuzda sorun yok 2 saatte emmeye uyaniyor aksam en gec 9 bucuk 10 gibi uykuya daliyor sabah 8 8bucuk gibi uyaniyor gunduz uykularimiz ogleden once ogleyin ikindin uyutabilirsem 30 ar dk anca.sorunu kendimde goruyorum sanirim acemilikten mi yawrum uyutabilirsem uyyup kaliyor acaba ben onun uyuyabilecegi yontemimi kesfexemedim anlamiyorum memede uyutuyom memeden alinca uyaniyo gezdirerek uyutuyom yatirinca uyaniyo zaten yuzustu haricinde bi yatis seklide yok ole uyudu hep bebek arbasinda uyumuyo agliyo hep artik supurge aciyorum gezdire gezdire uyyup kaliyor.haliyle kucakta dklarca tasimakyan kollarim uyusuyor.
hep bole gitmesinden alismasindan kokuyorum o yuzden deneyimli annelere ricam oglumu nasil uyutayim .gercektende bi uyutabilmek icin her yolu deniyorum ahakta sallama kucakta gezdirme muzik supurge meme artik hangisinde sizip kalirsa.hem onun hemde benim icin daha eziyetsiz bi uyutma sekli nasil kazandirabilirim ona ve bana.hep bole giderse cok yorucu olacak ve ben alissin istemiyorum kendi kendine hic uyumus bi bebek degil ilerde inaallah o konuda egitebilirim iste.asil demeye calistigimda bu ilerde kendi kendine uyuyabilen bi bebek olabilmesi icin nasil bi alt yapi olusturmaliyim bilgi ve fikirlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim somdiden herkese cok tskrler.

11 hazirn doğumlu kızım. Aynı şekilde kolik fon makinasını açıyorum dizime koyuyorum biberonu veriyorum ağzına zor belada olsa uyuyor. Yada gediğine koy salla . Ama bu kadar çok şey kullanma yani kimyon yapiyosan zincoyu kes en azından çok yükleme oluyr bence cocuga ben tek sab simplexw kullanıyorum

Fazla oluyor biliyorum ama yeniden eski sancilari geri gelir diye korkuyorum bebegim wn azindan bole cok rahatladi.eskisi kadar huzursuzlugu yok kakasini hergun ayni saatlerde yapmaya basladi sadece damla verdigimde bole duzeni yoktu kimyonla rezene vereli rahat hangisini kessem bilemedim.

Kafama takilan bi worunda dedigim gibi uyutma problemi nasil daha rahat uykuya gececek deneye deneyw yontem kalmadi hala kucakta gezdirerek uyuyor.aliskanlik yapmasindan korkuyorum.tecrube eden anneler varmi mesela besigine koydugumda en azindan sallayarak uyutabilmem icin ilerde nasi bi yol yontem uygulamam gerekiyor :KK43:

Canım zinkonun ve maflor un kaç damla ise azalt damla adedini o şekilde yapabilirsin.. kimyonu daha az ver mesela..

Benimki önceden su sesi ile uyuyordu.

Aç telefondan koy besigine salla.. biraz mizlanir ama alışması lazim yoksa kucakta daha zor

Denedim ama aglayinca almistim besikten kararli olmayi deniyeyim bide aglamasina kulak asmamaya calisicam ...kotu aglatan anne duygusu olusuyo insanda ama bu onun iyiligi icin :KK43:

X