ne olur yardım edin :(

Psikolojik bir durum bence cünkü kalp rahatsiz oldumu birden baslayip takinti etmedigin zaman gitmez cok evham yaptigin icindir o panik yapmicaksin sadece .. Kahve cay türü gibi seylerdende uzak dur .
içim biraz da olsun rahatladı pskolojik oldugunu dusununce takmıyorum fazla ama kalpten dıye dusununce ateşler basıyor :( zaten benı ele geçirmeye çalısıyor yenıden panık atak ama yılmıyorum. çok teşekkürler

Aslında önemli olan, bunun panik atak olup olmadığını anlamak. Şimdi biz bi şeyler diyoruz ama söz konusu kalp olunca riske atmaya değer mi? Mantıklı davranıp gerçek problemi öğrenmekte fayda var. Eğer kalbinde bir sorun varsa, bunun vebalini almayalım :)

Bana psikolojik gibi geldi aslında ama kalp çok önemli doktordan korkuyor olabilirsin ama gitmek zorundasın hem de hiç zaman kaybetme
çok doğru ama şöyle örnek verıyım yaklasık 20 dkkadr b sıtedeyım hıc yasamadım ınanın ne zaman kalktım koltuga oturudum yıne basladı pskolojık kısmı daha agır basıyor değilmi

içim biraz da olsun rahatladı pskolojik oldugunu dusununce takmıyorum fazla ama kalpten dıye dusununce ateşler basıyor :KK43: zaten benı ele geçirmeye çalısıyor yenıden panık atak ama yılmıyorum. çok teşekkürler

Yok canim verdigin cevaptan fark ediliyor ama eger sakin olupta yine rahatsizlik duyarsan herhangi bir riske karsi yinede doktora gitmeni tavsiye ederim .. gaz problemide kalbi bir nevi skistiriyor rahatsizlik veriyor bunun icinde hareket etmeni ve yeterince su icmeyi öneririm ..

Aslında önemli olan, bunun panik atak olup olmadığını anlamak. Şimdi biz bi şeyler diyoruz ama söz konusu kalp olunca riske atmaya değer mi? Mantıklı davranıp gerçek problemi öğrenmekte fayda var. Eğer kalbinde bir sorun varsa, bunun vebalini almayalım :)
çok haklısınız bende ondan korkuyorum işteee :KK17: en iyisi kardiyoloji bölümünden randevu almak sanırım

Yok canim verdigin cevaptan fark ediliyor ama eger sakin olupta yine rahatsizlik duyarsan herhangi bir riske karsi yinede doktora gitmeni tavsiye ederim .. gaz problemide kalbi bir nevi skistiriyor rahatsizlik veriyor bunun icinde hareket etmeni ve yeterince su icmeyi öneririm ..
evet cok dogru reflüm var midem aşırı aşırı şişiyor ondan da kaynaklı olabıleceğini dusunyorum reflü çarpıntı yaparmıs... benım nabzımda normal zaten birde eforla yorulmuyorum kalp hastalıklarını arastırdım efor yada spor çarpıntı yapmıyor daha cok sessz otururken olab brsey bu bana... çok teşekkürler güzel fikirleriniz için

çok doğru ama şöyle örnek verıyım yaklasık 20 dkkadr b sıtedeyım hıc yasamadım ınanın ne zaman kalktım koltuga oturudum yıne basladı pskolojık kısmı daha agır basıyor değilmi
Bak canım, bu bizim görüşümüz tabii ki ama ben kalp doktoru değilim, örneğin, yıllarca faranjit sandım kendimi, meğer midemde yara varmış.. Annem psikolojik dedi stresten başım ağrıyor dedi, hipertansiyon hastası çıktı.. Sadece biz söz konusu kalp olunca ihmale ve ertelemeye gelmez diyoruz. Belki ailende kalp hastası var, belki başka bir sorun var.. Bu testlerde iğne bile yapılmıyor. Gitmekle bi şey kaybetmezsin, ikna mı olsan napsan :)

Bak canım, bu bizim görüşümüz tabii ki ama ben kalp doktoru değilim, örneğin, yıllarca faranjit sandım kendimi, meğer midemde yara varmış.. Annem psikolojik dedi stresten başım ağrıyor dedi, hipertansiyon hastası çıktı.. Sadece biz söz konusu kalp olunca ihmale ve ertelemeye gelmez diyoruz. Belki ailende kalp hastası var, belki başka bir sorun var.. Bu testlerde iğne bile yapılmıyor. Gitmekle bi şey kaybetmezsin, ikna mı olsan napsan :)
holter falan cok canımı sıkıyor :( kesın deneyecekler ekg de bıle geriliyorken :) ben ila. bile kullanmam bilirmisin hep bıtkısel yollarla geçiştiririm gribimi dr u son çare olarak goruyorum korktugum için ama bencede gitsem içim rahatlar en azından :( çok çok teşekkür ederim

sanırım sizde ekstrasistol var geneli zararsızmıış öyle birşey oldugunu bilsem bende rahatlayacagım.ama o ani vuruş oldugunda sanki tüm bedenım sarsılıyor... çok sinir bozucu çareside yok oyalanmaktan başka oyalanmakta biyere kadar dimi :KK43: nabzım normal ama ilgnctır ki nabızda yukselme yok bazen nabız olcme aletinde o atım geldiğinde aletteki dit sesi oluyor ya o bile sanıyelik duruyor. aynımı acaba problemımız
aynını ysşıyorum günlük alıcağın ritim düzenleyici var doktor veriyor böylelikle bu durum yokediliyor hep olmuyor duruyor gibi yapıp hızlı atıyor dedimya 10yıldır aynı durumu yaşıyorum ama arasıra hep değil sende ölüm korkusu var sadece korkuyla oluyor

Korku bazı şeyleri sona erdirir. Korku kan akışını, kalp atışlarını, solunumu, düşünceyi, sindirimi her şeyi bozar. Korku ilginç bir duygudur çünkü bu, aslında insansı değildir.

holter falan cok canımı sıkıyor :KK43: kesın deneyecekler ekg de bıle geriliyorken :) ben ila. bile kullanmam bilirmisin hep bıtkısel yollarla geçiştiririm gribimi dr u son çare olarak goruyorum korktugum için ama bencede gitsem içim rahatlar en azından :KK43: çok çok teşekkür ederim
hepsini defalarca taktım kafayada takmasam iyiyim beybi dahiliyeye git kanın düşmüş olabilir oda yaparmış bana dideral verdiler yarım günlük böyle insanlar çokmuş :))))))))) herşey normale dönüyor düşünme

canım korkma aynı şeyleri on senedir ben yasıyorum bunlar ansiyete sonucu ortaya çıkıyor yani kaygı bozukluğu .kalptte öyle teklemelerin olduğunda hızlı hızlı öksür ben artık uzmanı oldum bu konunun eee kolay değil on sene dile kolay....

Merhabalar, Ankara'da Lokman Hekim Hastanesi Demetevler Şubesinde Dr. Bekir Bey var, bütün kardiyoloji ile ilgili testleri 50 TL ye yapıyorlar. Ben gittim ve çok memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim.

önceki senelerde panik atak hastasıydım terapiyle üstesinden geldim 5 senedir hiç ugramıyor bana çok şükür.
ama şuan başımda öyle birşey var ki artık kendimi duvardan duvara vurmak geliyor içimden...
ramazan bayramından sonra başladı
kalbim normal atımındayken birden çok hızlı vuruyor sankı o an nabzım bile duruyor.
ama bir kere oluyor sonra normal atısına devam edıyor.
kendımı cok dinledim. mesela yürürken olmuyor, iş yaparken olmuyor ,aklıma gelmediğinde birşeylerle meşgulken olmuyor yada ne bileyim tv izlerken olmuyor nezaman aklıma getirsem oluyor
kendımı dinlediğim zamanlarda oluyor özellikle farkedıyorum nezaman yanlız kalsam delirmek üzereyim.
kalp hastalığımıdır yoksa pskolojikmi? doktora gidin demeyin doktor fobim var çok korkuyorum gidemıyorum.
ama bu ani atışlardan çok yoruldum.çarpıntı değil bu bir defa hızlı atıyor ama hissedıyorum midem rahatsız sürekli gaz problemım oluyor oda yapıyor olablır dıye dusunuyorum size sorum kalp pskolojik olarak bu şekilde atabılırmı yanı aslında normal atımında ama ben aşırı yogun duyuyor olabılırmıyım?benımle aynı durumu yaşayan varmı ne olur yardım edin bir fikir verin? :KK43:
Panikatak başlangıcı

Tatlim zaten panik ataksin.
Benimde ayni senin anlattigin gibi ben ilac aliyorum almadigimda cok kotu oluyorum.
Anliyorum seni aklina geldigi anda oluyo.
Bu hastaliktan tansiyon cikiyo seker cikiyo benim.
Ilaclarini kullan canim tavsiyem boyle
Kullanmansan daha kotu oluyo.
Hayatta hic birsey mutlu etmiyo insani,
Sanki dunya yikilmis altinda ben kalmisim.
Bu aralar dahada artti benim,malum gundemlerden dolayi.

Bu arada 3 yil once gimedigim toktor hastane kalmadi ankarada inan bana
Holterlermi takilmadi.ama ben cok cahillik yapip pisikolojik oldugunu kendime konduramadim cok gec kaldim yani.
Oysa benim doguda cekmedigim kalmadi.
Ankaraya geldim tam hersey cok guzel derken.bu hastalik vurdu.
Biriktirmisim icimde herseyi orda patladi.
Su an yine ayni ve yine dogu.
Sende erteleme git .

Back
X