kuruntu yapıyorsun canım bi hastalık geçmiş olsaydı illaki bir belirtisi olurdu
HPV'yi her hastane kontrol etmiyor. Ben belki eşim nedeniyle bana bulaşmış olabilir ihtimaliyle HPV kontrolü istemiştim Taksim İlkyardım'da, artık stajyer doktor olmalarından mıdır nedir bakışıp durdular :)) hiç unutmuyorum. Genelde bildikleri Smear testi o kadar.
Benim eşim de gençliğinde birkaç kez korunmadan ilişki yaşadığını söylediği için kendisi de uzun süre evhamlanmıştı. Yani frengiden tut tüm hastalıkları araştırıp duruyordu, çünkü bazı cinsel hastalıkların ortaya çıkması 10 seneyi buluyormuş birisi de frengi. Ancak frenginin adı kötü sadece, grip veya başka bir nedenle aldığın bir tek antibiyotikle direkt ölüyormuş vardıysa da çoktaaan ölmüştür dedik, doktorumuz da teyit etti. HPV de özellikle uçuklarla anlaşılıyor zaten yazmışsın biliyorsun... HPV tedavisi olmalısın bence de ama önce kendi sağlığın için. Henüz bekarım diyorsun, sonuçta rahim ağzından örnek alamayacaklardır. Bu arada HPV inan herkeste var ve böyle pusuda duruyor, öpüşmeyle bile geçen bir hastalık sonuçta...Ancak bayanlar için sakıncası rahim ağzında kanser oluşma riskini çok arttırması. Yani canım benim sen erkek arkadaşını düşünmeden önce kendini düşünmelisin. Onu da evlendikten sonra yaptırırsın rahim ağzı testini. Sanırım ben hpv kontrolü istediğimde asıl amaç smear olduğu için smear testin kötü çıkarsa zaten başlıca sebebi hpv olduğundan yapmadılar....Belki kan testi de vardır....Hpv'nin erkeklerdeki etkisi ise siğil gibi şeyler çıkarması ama o da her erkekte olmazmış, bu zaten toplumumuzda çok yaygın bir virüs öpüşmeyle bile geçebildiği için. Çok ciddiye alma ama hafife de alma öyle dert edecek birşey değil, sadece rahim ağzı vs. kanser belirtisi kontrollerini yaptır, smear'dan başka yöntemler de olabilir bilemiyorum şimdi araştırmak lazım....
Ayrıca anal yolla seks yapmamanı öneririm, hijyen açısından ve o kısımlardaki bazı hastalıklara sebep olması açısından özellikle ... Bir de şu arkadan yapınca bekaret koruma konusu bana çok itici geliyor keşke yazmasaydın, bu toplumumuzun sorunu aslında yani bir kadın normal yolla cinsel birliktelik yaşama özgürlüğüne sahip olamadığı için bu yollarla bekaretini koruduğunu zannediyorsa ve buna zorunlu bırakılıyorsa özgürlükten de eşitlikten de bahsedilemez bir toplumuz biz ve geri kalmış bir toplumuz. Bu toplumsal bir sorun. Bir genç erkeğe istediğini yap, onu götür erkekliğin şanındandır denip aksine kızlara da sürekli bu tarz baskılar uygulanıyorsa bu en büyük ahlak sorunudur benim gözümde. Yap yap dedikleri erkeklerin beraber oldukları kızlar anne evladı değil mi.... Ters ilişkiyle bekaretin korunduğunu düşünmek garip...Neyse herkesin kendi özeli ama toplumsal sosyolojik açıdan bu konu çok ofsayt burada daha ötesini konuşamıyorum ama öyle...Kızlar, genç erkekler sürekli çeşitli rumuzlarla yazıp duruyorlar sürtünme yaptım, onu yaptım bunu yaptım ama hala bekar mıyım, hamile miyim diye. O kadar şey yapmışsın bir bekaret zarına mı kalıyor senin cinsel ahlakın sanki....bu kızlardan kızlık zarı bekleyen bir toplumun ahlaki sorunu bence. Örneğin kızlık zarı operasyonları bu insanların daha önce yaptıklarını siliyor mu:)) Kardeş sözüm sana değil, seni bu şekilde sevişmeye kaçak göçek birşeyler yapmaya zorlayan zihniyete genel bir serzeniştir....Sevenler sevişebilsin, ama adam gibi korunmayı bilsinler, evlenmeden hamile kalmamak öğretilsin gençlere..O kadar cahil sorular soruyor ki bazı gençler şaşıp kalıyorsunuz, neredeyse öpüşmeyle hamile kalırmıyım gibi sorular soracaklar:))
Geçmiş olsun kardeşim araştır bence biraz da doktorlara sor...jinekologdan randevu al ve bence çekinme sor, tedaviyi kendin için ol. Bu arada Kastamonudayım diyorsun orası da küçük bir yer ailen oradaysa duyulabilir endişen vardır o zaman jinekoloğa gitmemen belki daha hayrına olur, bu ülkede tuhaf namus cinayetlerinin işlendiğini, devlet ve hizmet sırrı olması gereken konuların bir hademenin ağzına düşmesiyle bütün bir ile yayılmasını vs. vs. düşününce....
Canım, HPV çok sinsi bir virüs en başta belli etmiyor kendini benim bir arkadaşım da çok şüphelenmişti. Araştırınca Allah korusun sonradan servikal kansere bile yol açtığını öğrendi. İlk evrelerinde yalnızca genetik testler ile anlaşılıyormuş, erken teşhis çok önemli. Arkadaşımda HPV çıkmadı, testi yaptırdığı yer de şurasıydı, fiyatı da baya uygun diyordu: http://www.burclab.com/ . Testi yaptır rahatla canım.
İnşallah senin de bir şeyin çıkmaz:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?