- 4 Ocak 2018
- 253
- 123
- 53
- Konu Sahibi Anne civciv
-
İnan’ın keçi sütünden kefir mayalayıp veriyorum evde banamısın demiyorCocugunuza kefir verdiniz mi hiç. Vermediyseniz sabah uyandığında kahvalti öncesi alerjik durumuna göre laktozlu ve ya laktozsuz kefirler var onlardan cay bardaginin yarisi kadar verin. Sonra da yulaf ezmesini haslayip icine kayısı koyup yedirin. Ve birazda su icirin bagirsaklardaki kalan dışkıyı bosaltsin. Sonrasinda da düzenli kefir verin. Kefir bağırsak florasi icin cok yararli..Ama meyveli falan degil sade kefir. Ben kizima iciriyorum. Ek gidaya basladik cok şükür hic kabiz da olmadi. Birde bebeginiz 9 aylik illa mama kullanmak gerekiyor mu ek gidayla halletseniz beslenmesini. Biz hic mama kullanmadik o yüzden illa kullanmak gereklimi ek gida sonrası bilmiyorum.
Golden goat güzel bir mamadır, kabrita da öneririm.İnanın bende şaştım kaldım şöyle oldu alimentumu yaklaşık 8 ay kullandık yanlış hatırlamıyorsam. Sonra ishal yapmaya başladı . Dr neocate yazdı , neocate ilk gün ishali kesti 3. Günde iyice kabız yaptı . Başka alerjik hiçbişe vermiyordum dikkat ediyorum hep ama mamalara karşı bu kadar hızlı reaksiyon göstermesine bende şaşıyorum üzülüyorum
Keşke mamasız olsa ama malesef muhtacız halen daha çok önemli beslenmesi için mamaCocugunuza kefir verdiniz mi hiç. Vermediyseniz sabah uyandığında kahvalti öncesi alerjik durumuna göre laktozlu ve ya laktozsuz kefirler var onlardan cay bardaginin yarisi kadar verin. Sonra da yulaf ezmesini haslayip icine kayısı koyup yedirin. Ve birazda su icirin bagirsaklardaki kalan dışkıyı bosaltsin. Sonrasinda da düzenli kefir verin. Kefir bağırsak florasi icin cok yararli..Ama meyveli falan degil sade kefir. Ben kizima iciriyorum. Ek gidaya basladik cok şükür hic kabiz da olmadi. Birde bebeginiz 9 aylik illa mama kullanmak gerekiyor mu ek gidayla halletseniz beslenmesini. Biz hic mama kullanmadik o yüzden illa kullanmak gereklimi ek gida sonrası bilmiyorum.
Çok teşekkürler inşallah sağlıklı florası oluşur biran önceGolden goat güzel bir mamadır, kabrita da öneririm.
Aynı zamanda beslenmesini de ona göre düzenleyin.
Aslında her ishalin ardı kabızdır, çünkü o kesilsin diye verdiğimiz besinler kabız ediyor normal hale dönmes 10 günü buluyor.
Bebeğinize probiyotikli yoğurt yedirin her gün.
Ben mayalamak için babymix kullandım bu sebeple.
Salatalık, bol meyve, sebzeler ve lifli gıdalarla bağırsak düzeni oluşacaktır.
Çorbalarının ya da sebze pürelerinin üzerine gezdirdiniz 1 çay kaşığı zeytinyağı hem şifa hem de boşaltımı rahatlatır.
İlaç ya da mama değişikliklerinden öte beslenme düzenini ona göre ayarlamak önceliğiniz olsun derim.
Ama her durumda keçi sütü maması kullanın, anne sütüne en yakın onlar biliyorsunuz ki ve fos kilo yapmıyor çocuğa.
Şuanlık aklıma gelenler bunlar, yine gelirse yazarım.
Anne sütü yokluğunda ana besinin mama olduğunu söylüyorsunuz sanirim. Yoksa anne sütü varken mama asla ana besin olamaz :) kefir bir yas oncesi yasak degil aslinda 6. Ayindan sonra bir cok doktor oneriyor. Ama benim sordugum bi doktorda kefir neymiş yok oyle birseyde demisti. Biz esimle kullandigimiz ve yararini gorudugumuz icin kizimizda da kullaniyoruz. Cocuk her yeni besine asitli yiyecekler vs. Olmadigi sürece alerji yapmiyorsa açıktır. Denenmelidir. Ilk yediginde sevmediyse daha sonra tekrar sunulmalo veya farkli tatlarla verilmelidir. Yoksa cocukta ileride secicilik olur diye düşünüyorum. Tabi her çocuk ve anne farklıdır ona birşey diyemem. :)Mama anne sütü yerine kullanılır ve emzirme dönemi bitene kadar aslında ana besin mamadır.
Kefir 1 yaşından önce verilmiyor, doktorum önermemişti ama şuan pişmanım.
Çocuklarda 1 yaş damak zevkini reddetme dönemi olduğundan yeni besinleri zaten almıyor.
Bebeginizde gluten hassasiyeti olabilir mi. Çölyak olup olmadigina dair testler yapildi mi? Kayinvalidem colyak ve asiri kabızlık yapmis onda. Kizimda da çıkması ihtimaline karşılık kontrol ediyorum bende sürekli.İnan’ın keçi sütünden kefir mayalayıp veriyorum evde banamısın demiyor ☹Çok aşırı hassasiyeti var demekki bağırsaklarnın bu da bizim imtihanımız Allah beterinden korusun diyorum ne yapayım
Hayır o kadar dr a gittim hiçbiri demediBebeginizde gluten hassasiyeti olabilir mi. Çölyak olup olmadigina dair testler yapildi mi? Kayinvalidem colyak ve asiri kabızlık yapmis onda. Kizimda da çıkması ihtimaline karşılık kontrol ediyorum bende sürekli.
Tabi ki biz mama kullanan anneler için onun adı gayet anne sütü:)Anne sütü yokluğunda ana besinin mama olduğunu söylüyorsunuz sanirim. Yoksa anne sütü varken mama asla ana besin olamaz :) kefir bir yas oncesi yasak degil aslinda 6. Ayindan sonra bir cok doktor oneriyor. Ama benim sordugum bi doktorda kefir neymiş yok oyle birseyde demisti. Biz esimle kullandigimiz ve yararini gorudugumuz icin kizimizda da kullaniyoruz. Cocuk her yeni besine asitli yiyecekler vs. Olmadigi sürece alerji yapmiyorsa açıktır. Denenmelidir. Ilk yediginde sevmediyse daha sonra tekrar sunulmalo veya farkli tatlarla verilmelidir. Yoksa cocukta ileride secicilik olur diye düşünüyorum. Tabi her çocuk ve anne farklıdır ona birşey diyemem. :)
Yaa bide o mu var ben hiç denemedim henüz portakal falanTabi ki biz mama kullanan anneler için onun adı gayet anne sütü:)
O detayı atlayıp yazmışım herkes kullanıyor gibi kusura bakmayın.
Anne sütü için geçerli olan neyse mama için de o geçerli, 2 yaşından sonra da beslenmesi sıkıntılı çocuklarda devam edilebiliyor hatta.
Kefir meselesinde benim oğlumum asitli her şeye alerjisi vardı 2 yaşına kadar mandalina, portakal, domates, kivi, çilek, mercimek vb şeyler kullanamadık.
Bu sebeple doktorumuz belki de yasak dedi bireysel bir yasaktan bahsetti bilemiyorum.
Ama enteresan olan oğlumun 3 gün kuralında hiçbir besine alerjenik reaksiyon göstermeyip, daha sonra o besinleri başka şeylerle kullandığımda popo bölgesinde yaralar oluştu.
Daha yeni geçmiştir belki (3 yaşında) portakal yedirdim, baktım bir şey yok.
İnşallah hepsine olan duyarlılığı bitmiştir.
8 aylık beslenmesinde neleri kullanıyorsunuz mesela, örnek 1 gün menüsü sunabilir misiniz?Yaa bide o mu var ben hiç denemedim henüz portakal falan
Canım merhaba,bu kabızlık normal değil altında yatan sebebin mutlaka bulunması lazım.belki bebeğinde başka bi sorun olabilir bağırsakla ilgili.yada makat çatlağı olabilir.kaka yaparken poposunun acımasından korkup kakasını tutuyor olabilir.bunlara baktı mı doktor? Çünkü hadi bütün mamaları geçtim,Neocate sindirimi kolay bir mamadır.kabızlık yapmaz benim bildiğim.yumuşacık çıkartır.probiyotik takviyesi yap,kaka yaparken ağlıyor mu?İnanın bende şaştım kaldım şöyle oldu alimentumu yaklaşık 8 ay kullandık yanlış hatırlamıyorsam. Sonra ishal yapmaya başladı . Dr neocate yazdı , neocate ilk gün ishali kesti 3. Günde iyice kabız yaptı . Başka alerjik hiçbişe vermiyordum dikkat ediyorum hep ama mamalara karşı bu kadar hızlı reaksiyon göstermesine bende şaşıyorum üzülüyorum
Alerjik tepkilerin 3 yas sonrasi azaldığını ve bittiğini söylüyorlar genelde insallah sizinde öyle olur. Besin alerjisi bir cocuk icin gerçekten hem anne icin hem cocuk icin cok zor. Allah sifa versin. Umarim herseyden bol bol yer ufaklikTabi ki biz mama kullanan anneler için onun adı gayet anne sütü:)
O detayı atlayıp yazmışım herkes kullanıyor gibi kusura bakmayın.
Anne sütü için geçerli olan neyse mama için de o geçerli, 2 yaşından sonra da beslenmesi sıkıntılı çocuklarda devam edilebiliyor hatta.
Kefir meselesinde benim oğlumum asitli her şeye alerjisi vardı 2 yaşına kadar mandalina, portakal, domates, kivi, çilek, mercimek vb şeyler kullanamadık.
Bu sebeple doktorumuz belki de yasak dedi bireysel bir yasaktan bahsetti bilemiyorum.
Ama enteresan olan oğlumun 3 gün kuralında hiçbir besine alerjenik reaksiyon göstermeyip, daha sonra o besinleri başka şeylerle kullandığımda popo bölgesinde yaralar oluştu.
Daha yeni geçmiştir belki (3 yaşında) portakal yedirdim, baktım bir şey yok.
İnşallah hepsine olan duyarlılığı bitmiştir.
mesela dün ; sabah keçi peyniri , bazen azcık yumurta sarısı ve tam buğday ekmeği , 1 zeytin içi. Öğlen kerevizli mercimek çorbası, biraz tam buğday ekmeği . Arada kara üzüm , şişirilmiş kuru kayısı yada şeftali . akşam da kuzuetli yada tavuklu yada somon balıklı sebzeli yemek8 aylık beslenmesinde neleri kullanıyorsunuz mesela, örnek 1 gün menüsü sunabilir misiniz?
Yanlış anlamayın oğlum hiç emmedi ve yukarıda belirttiğim gibi çeşitli alerjileri de olduğu için beslenme olayına aşırı aşırı titizlendiğimden hatmettim o meseleleri.
Yardımcı olmak, kabızlığına sebep olabilecek başka şeyler varsa onları bulmak adına soruyorum:)
Ha bir de oğlumun alerjisi dışkısıyla oluşuyordu.
İdrar ve kakası asitli yediği an tenini yakıyor, bez bölgesinde yaralar açılıyordu.
Vücudunda bir tepki yoktu yani, bu da aklınızda bulunsun.
AminAlerjik tepkilerin 3 yas sonrasi azaldığını ve bittiğini söylüyorlar genelde insallah sizinde öyle olur. Besin alerjisi bir cocuk icin gerçekten hem anne icin hem cocuk icin cok zor. Allah sifa versin. Umarim herseyden bol bol yer ufaklik
Ağlamıyor İnanın kaç farklı Dr a götürdüm ama net bi sebepte söylemedilerCanım merhaba,bu kabızlık normal değil altında yatan sebebin mutlaka bulunması lazım.belki bebeğinde başka bi sorun olabilir bağırsakla ilgili.yada makat çatlağı olabilir.kaka yaparken poposunun acımasından korkup kakasını tutuyor olabilir.bunlara baktı mı doktor? Çünkü hadi bütün mamaları geçtim,Neocate sindirimi kolay bir mamadır.kabızlık yapmaz benim bildiğim.yumuşacık çıkartır.probiyotik takviyesi yap,kaka yaparken ağlıyor mu?
Kefiri nerden alıyorsunuz?Cocugunuza kefir verdiniz mi hiç. Vermediyseniz sabah uyandığında kahvalti öncesi alerjik durumuna göre laktozlu ve ya laktozsuz kefirler var onlardan cay bardaginin yarisi kadar verin. Sonra da yulaf ezmesini haslayip icine kayısı koyup yedirin. Ve birazda su icirin bagirsaklardaki kalan dışkıyı bosaltsin. Sonrasinda da düzenli kefir verin. Kefir bağırsak florasi icin cok yararli..Ama meyveli falan degil sade kefir. Ben kizima iciriyorum. Ek gidaya basladik cok şükür hic kabiz da olmadi. Birde bebeginiz 9 aylik illa mama kullanmak gerekiyor mu ek gidayla halletseniz beslenmesini. Biz hic mama kullanmadik o yüzden illa kullanmak gereklimi ek gida sonrası bilmiyorum.
Ben yerli üretim olan kefirdanem markasindan aliyorum. File ve migros marketlerde satisi var. Migrosta kefirzadem ismiyle satiliyor. Instagramda ismini aratip bakabilirsiniz suan en guvenilir kefir markalarindan.. Kefir ve probiyotik yogurt mayasi da var. Bu markanin laktozsuz yok ama laktozsuz altinkilic in aliyorum.Kefiri nerden alıyorsunuz?
Ben yerli üretim olan kefirdanem markasindan aliyorum. File ve migros marketlerde satisi var. Migrosta kefirzadem ismiyle satiliyor. Instagramda ismini aratip bakabilirsiniz suan en guvenilir kefir markalarindan.. Kefir ve probiyotik yogurt mayasi da var. Bu markanin laktozsuz yok ama laktozsuz altinkilic in aliyorum.
Karın ağrısı, hazımsızlık vs de yapabilir. Tanisini hemen koyamayabiliyormus doktorlar.Hayır o kadar dr a gittim hiçbiri demedi ☹Baska ne belirtileri oluyor çölyağın? bize alerji testi yapıldı güya 6 aylıkken kanda ama kanda çıkmadı hiçbiri . Dr kanda çıkmayabiliyor dedi yinede olabiliyor dedi ☹
Bende şu anda golden goat kullanıyorum çok memnun um.Hayır ama o da mama diye güvenim kalmadı hiç birinesizin deneyip memnun kaldığınız varmı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?