• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ne olur söyleyin bilen arkadaşlar; Keçi sütünü nasıl vermeliyim ? 😞

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Anne civciv

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
253
123
53
Arkadaşlar lütfen yardım edin bebeğim 8 aylık ve tüm mamalar kabız yapıyor İnanın hepsini denedik hatta raporlu neocate, alimentum da dahil 😞 artık yeter yazık yavruma keçi sütü vermek istiyorum birde onu deneyeceğim. Ama keçi sütünü nasıl vermeliyim ? Sulandırarak mı pirinç unuyla mama yapıp mı ? Kilosu 9 kg civarında günde ben kadar vermeliyim ? Çok çaresizim artık ne sokol ne duphalac ne de fitiller fayda etmiyor aşırı kabız yavrum 😢

Arkadaşlar lütfen yardım edin bebeğim 8 aylık ve tüm mamalar kabız yapıyor İnanın hepsini denedik hatta raporlu neocate, alimentum da dahil 😞 artık yeter yazık yavruma keçi sütü vermek istiyorum birde onu deneyeceğim. Ama keçi sütünü nasıl vermeliyim ? Sulandırarak mı pirinç unuyla mama yapıp mı ? Kilosu 9 kg civarında günde ben kadar vermeliyim ? Çok çaresizim artık ne sokol ne duphalac ne de fitiller fayda etmiyor aşırı kabız yavrum 😢
Emziriuormusun? Canım yanılmıyorsam aptamilin kabız yapmayan maması varmış istersen bi araştır

kabız dediniz pirinç unu kabız yapar , keçi sütü zaten 1 yaşından önce verilmez , siizn aptamil conformil vermeniz lazım

1 2 çay kaşığı saf zeytinyağı verin günde. Mamayı verirken diyelim ki 3 kaşık koyuyorsunuz 2.5 kaşık koyun ve mğmkğnse kayısı erik şerbeti yapın verin. 8 aylık bunları yiyebilir.

Artik 8 aylık olmuş laktozsuz inek sütü verebilirsin ya da light yağsız olanlarından ve mutlaka yüzde 50 sulandırarak ver (oğlumun hemşiresi söyledi) bizde 7 bucuguz şimdi inek sütü denemelerine başladık alerjiihtimali açısından . Ve ayrıca bol su içir çok su içmemek bebekleri kabız yapıyor ve ne yazikki yeni sisteme göre bebeklere su dahi vermeyin diyerek onları çok susuz birakiyorlar. Benim bebeğim susuzluktan kanlı iserdi en son bir çocuk doktoru sütüme baktı ve senin sütün çok yağlı çocuğa su vermezsen kanlı kusmaya başlar dedi ve doğduğu 1 haftadan itibaren su veriyoruz çocuğumun ek gıda dahil pirinç unu v.s. ne verirsem veriyim kabız olduğunu görmedim. Suyu deneyin derim bolca.. ve çocuğunuza özel hazirladiginiz ek gıda yemeklerinide bol sulu yapın 8 aylık bebeğin yutma reflekside iyi olmalı. Birde 1 çay kaşığı zeytinyağı ya da 2 kabızlığı cozer

Önceden annem sütü olmadığında inek sütünü gayet dıcak verirmiş bişey olmadı derdi. Sonra suyu doğduğu andan itibaren saat başı 1 2 çay kaşığı verirdim diyor.. Ve eskiler genelde bu şekilde yapmışlar. Belki laktoz alerjisi bu kadar yaygın değildi belki ineklere verilen besinler yüzünden bu hale geldi bilmiyorum ama biz sütü yumurtayı doğada en doğal nasılsa o şekilde yedik. Tüm meyve ve sebzeleri de. Annem hiç hastalanmadınız bile der. Ama şu an ben 1 bardak süt içsem midem yanar. Demekki şimdiki sütlerde ya da inek yemlerinde bi sorun var.. Bilemiyorum napcaz

aptamil conformil var kabızlık için çok iyi kuzenim kullandı kızında ve çok iyi geldi birde bunu deneyin lütfen

Keçi sütlü mama denediniz. Mi devam sutu

Önceden annem sütü olmadığında inek sütünü gayet dıcak verirmiş bişey olmadı derdi. Sonra suyu doğduğu andan itibaren saat başı 1 2 çay kaşığı verirdim diyor.. Ve eskiler genelde bu şekilde yapmışlar. Belki laktoz alerjisi bu kadar yaygın değildi belki ineklere verilen besinler yüzünden bu hale geldi bilmiyorum ama biz sütü yumurtayı doğada en doğal nasılsa o şekilde yedik. Tüm meyve ve sebzeleri de. Annem hiç hastalanmadınız bile der. Ama şu an ben 1 bardak süt içsem midem yanar. Demekki şimdiki sütlerde ya da inek yemlerinde bi sorun var.. Bilemiyorum napcaz
Evet malesef öyle haklısınız 😞

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin 💐 Dr dulcasoft adında bir şurup önerdi günde 10 ml veriyorum bu şekilde yapıyor artık elhamdulillah günde 1-2 kez normal kıvamda . Binlerce şükür 🙏 inşallah bu şurup etkisini yitirmez de sıkıntımız nüksetmez 🤲🏼

Bu arada kabızlığın mama kaynaklı olduğuna emin misiniz?
İnek sütüne alerji tarzı bir şeyi olabilir mi?
Damlalar kullandınız ve şuan artık ek gıda döneminde, probiyotik kullanıyor musunuz yoğurduna?

Cocugunuza kefir verdiniz mi hiç. Vermediyseniz sabah uyandığında kahvalti öncesi alerjik durumuna göre laktozlu ve ya laktozsuz kefirler var onlardan cay bardaginin yarisi kadar verin. Sonra da yulaf ezmesini haslayip icine kayısı koyup yedirin. Ve birazda su icirin bagirsaklardaki kalan dışkıyı bosaltsin. Sonrasinda da düzenli kefir verin. Kefir bağırsak florasi icin cok yararli..Ama meyveli falan degil sade kefir. Ben kizima iciriyorum. Ek gidaya basladik cok şükür hic kabiz da olmadi. Birde bebeginiz 9 aylik illa mama kullanmak gerekiyor mu ek gidayla halletseniz beslenmesini. Biz hic mama kullanmadik o yüzden illa kullanmak gereklimi ek gida sonrası bilmiyorum.

Cocugunuza kefir verdiniz mi hiç. Vermediyseniz sabah uyandığında kahvalti öncesi alerjik durumuna göre laktozlu ve ya laktozsuz kefirler var onlardan cay bardaginin yarisi kadar verin. Sonra da yulaf ezmesini haslayip icine kayısı koyup yedirin. Ve birazda su icirin bagirsaklardaki kalan dışkıyı bosaltsin. Sonrasinda da düzenli kefir verin. Kefir bağırsak florasi icin cok yararli..Ama meyveli falan degil sade kefir. Ben kizima iciriyorum. Ek gidaya basladik cok şükür hic kabiz da olmadi. Birde bebeginiz 9 aylik illa mama kullanmak gerekiyor mu ek gidayla halletseniz beslenmesini. Biz hic mama kullanmadik o yüzden illa kullanmak gereklimi ek gida sonrası bilmiyorum.
Mama anne sütü yerine kullanılır ve emzirme dönemi bitene kadar aslında ana besin mamadır.
Kefir 1 yaşından önce verilmiyor, doktorum önermemişti ama şuan pişmanım.
Çocuklarda 1 yaş damak zevkini reddetme dönemi olduğundan yeni besinleri zaten almıyor.

Bu arada kabızlığın mama kaynaklı olduğuna emin misiniz?
İnek sütüne alerji tarzı bir şeyi olabilir mi?
Damlalar kullandınız ve şuan artık ek gıda döneminde, probiyotik kullanıyor musunuz yoğurduna?
İnanın bende şaştım kaldım şöyle oldu alimentumu yaklaşık 8 ay kullandık yanlış hatırlamıyorsam. Sonra ishal yapmaya başladı . Dr neocate yazdı , neocate ilk gün ishali kesti 3. Günde iyice kabız yaptı . Başka alerjik hiçbişe vermiyordum dikkat ediyorum hep ama mamalara karşı bu kadar hızlı reaksiyon göstermesine bende şaşıyorum üzülüyorum 🤷‍♀️

Back