Bebek Beslenmesi Ne olur bir fikir verin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

evinincicegi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.215
2.959
Merhaba arkadaşlar.6 aylık bir kızım var.dün aşı için sağlık ocağına gittik.tam 2 aydır kilo almadığını öğrendim.4 aylıkken 7 kilo olan bebek hala aynı kiloda.emziriyorum ek gıdalara da başladım.aç kalsa mızmızlanır ama gayet huzurlu.oldukça da hareketli.dönerek tüm odayi geziyor.kilosu ve boyu normalin üstünde dediler.ama yine de kilo almaması canımı sıktı.ilk bebeğim ve çok tecrubesizim.tecrübeli anneler ne olur birşey söyleyin.şimdiden Allah razı olsun

Daha çok küçükmüş Allah bağışlasın. BU aylardaki bir bebeğin ayda en az 600gr alması gerekir. Ek gıda tamam ama sütünüz yeterli mi? Bence 4 ayda ek gıdaya geçmek yerine mamaya başlayabilirdiniz.

Sağlık ocağı yerine çocuk uzmanına götürürseniz daha detaylı anlatıp bir beslenme programı hazırlayabilir.

4 aylık 7 kilo çok fazlaymış.bence yanlış tartmışlar.onların tartıları bozuk oluyor.başka yerde tarttırın.

Benimde bir kizim var,kendim boyle birsey yasamadim ama anormal birsey olsaydi saglik ocagindaki doktor ve kontrol eden hemsire seni yonlendirirdi diye dusunuyorum.Ac olan bebek huzursuz mizmiz olur yaaa, ama icin rahat etmiyorsa bir cocuk druna gotur yinede..

Ilk 4 ay 600 sonraki 2 ay 400 gr almasi gerkiyor diye biliyorum ben. Ama erken dis cikaran ya da hastalik geciren bebeklerde bu artis daha az oluyor. Bence bir cocuk uzmaniyla gorusun muayene etsin.

Bu arada benim kizim 6 aylikken 8600, 1 yasinda 11 kiloydu. su an 3 yasinda 12.5 kilo yani kilo artisi bir olcut degil, ac olsa mizmiz olur huysuz olur cok uyur ya da hic uyumaz, illa ki anlarsiniz. Bazi bebek kilo almiyor.

Benim kızım da dort aydan alti aya kadar 6800 gr da takildi cok üzülüyordm ek gidaya da basladim besinci ayda ama yedinci ayinda aldı bazen olabiliyor kilo almasi yavaslayabilir kafana takma

Kızımız manken olacak heralde kilo almak istemiyor

Ablamın küçük oğlu da 2 yaşından 6 yaşına kadar doğru dürüst kilo almamıştı. Korkmuştuk ama sıkıntı çıkmadı. Paso boyu uzamıştı.

Tabi kızınız 6 aylık daha. İyi bir hekime göstermekte yarar var. İnşallah bi şeyi yoktur.

Dış çıkarma döneminde olabiliyor bazen bi uzmana götür belki mama falan önerebilir

saglıgı yerindeyse kilo alımı sorun degil
boyu uzuyorsa kilo almıyorsa gene sorun yoktur
benim kızım 3 yaşında 13 kilo
zayıf ama saglıgı yerinde çok şükür
içiniz rahat etsin diye bi çocuk uzmanına danışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…