:((( ne olur akıl verin banaaa

Peki kaynanama ve eşime nasıl davranmalıyım sizcee

9 yillik evliyim, esimin ailesiyle bi araya geldigimizde esim bi tedirgin oluyo gözümün icine bakiyo. yüzüm gülüyosa sorun yok ama suratim asiksa o gün morali bozuk olur bana bisey demez, diyemezde zaten ama herkese karsi tepkili olur

bana neler yasattilar gecmiste, yinede esimin hatirina idare ediyorum oda onun ailesi atsan atilmaz satsan satilmaz
eger ayri eve cikmiyosa sende ayrilmak istemiyosan (ki bu nedenden ayrilinmaz) idare edeceksin
Allah yardimcin olsun

Ornek vermek gerekirse benim kayinvalidem cok iyidir anlayislidir.yardimcidir ve hep benden yanadir...biz evlenirken ayni evin bahsi gecmedi ama olsa bile asla olmaz der tavrimi koyardim.kim olursa olsun evlenmek demek bir evde iki kisinin yeni hayata baslamasi demek.siz suanda kendi hayatinizla birlikte kayivalidenizinde hayatina ayak uyduruyorsunuz.birde cocuk var ustelik.nasil bir zihniyettir cidden anlamiyirum.

Bari esinize cocuk olmasaydi "ne zaman ayri eve gectik o zaman cocuk yaparim"sartini koysaydiniz diyecektim ama daha kendi eviniz olmadan birde cocuk yapmissiniz..
Kafayi yemekte haklisiniz.herseye razi gelmisdiniz...yapacaginiz belli ayri ev diye tutturacaksiniz.

yapabilecegin sey, eger imkaniniz varsa bi tatile felan cikin yanliz bi yerlere gidin
belki ayri olunca, evleride ayirmaya farkli bakar

eşim istediği için tabi ben bilmiyordumm nikahımız kıyıldı aonra kaynanam si geçinemezsinşz demişş bnm kocada oarayı seviyo elimizi cebimize sokturmuyolar rahat o yüzden

Keşke o zaman bir söz hakkınız olsaymış. bizde birlikte oturuyoruz bunu ben istedim. 2 yıl ayrı oturduktan sonra geçtik çok şükür bir sıkıntımız yok. Ama bunda eşimin de elbette payı var. Madem bir ev var eşinizle konuşup varsa kirasını alıp başka bir eve geçin yada oraya siz taşının. Eşiniz sizi anlayacaktır zaten oda anlamazsa gerisi zor

ev ayırmaktan başka bir yol yok gibi görünüyor
çevrenizde de herkes böyle mi kv ile mi oturuyor?

Bende aynı evde yaşadım tek tavsiyem en güzel gececek yıllarınızı orada heba etmeyin insallah ayrılma durumunuz vardırda ayrılırsınız kendi evinize cıkarsnz eşini al karşına konuş ben senin ailenle aynı evde yasoyorm onlara hiç bu zamana kadar yalnışım oldumu ama benm aileme karşı neden böyle ne diyecek baklm

Bende aynı evde yaşadım tek tavsiyem en güzel gececek yıllarınızı orada heba etmeyin insallah ayrılma durumunuz vardırda ayrılırsınız kendi evinize cıkarsnz eşini al karşına konuş ben senin ailenle aynı evde yasoyorm onlara hiç bu zamana kadar yalnışım oldumu ama benm aileme karşı neden böyle ne diyecek baklm
ev ayırmaktan başka bir yol yok gibi görünüyor
çevrenizde de herkes böyle mi kv ile mi oturuyor?
hayır salak gibi ben kaynanam oğlundan ayrılmak istemiyor demekki offf sesine bile tahammul edemiyorum

Eşinizin ailesine asla laf soylemeyin ev için onu ikna etmeye çalışırken. Daha da kiymetlenir. IIkimiz olssk şunu yapardık Başbaşa şöyle güzel olurdu gi i örnekler vererek ikna edin.Eşinizin yaninda kv e cok iyi olun.ama o yokken mesafenizi koruyun geç kalkın is falan yapmayın ki onlarda sizi yük gibi görüp göndermeye calissinlar. bebeği babaanneye verip yemekti iş ti ugrasmayin.kendiniz ilgilenin.ailenize daha sık gitmeye çalışın.

QUOTE="Seda6262, post: 41012119, member: 678111"]Kızlar bn 2 yıldır evliyim ve 4 aylık bi kızım var bnm eşim beni hiç dinlemiyor ailesiyle ilgili bişey dediğim zaman sen yanlış anlamışsındır diyo başkada bişey demiyo bn dün akşam ablam geldi bize bu arafa birlik oturuyorum k. V lerle ablama bi hoş geldin dedi o kadar eşimde bnm aileme soğuk davranıyo artık ben k.v min ailesine myle davranmıyorum ama hatırları vardırr. Diye hep hizmettindeyim çay koyar yemek hazırlarım hep kızlar nasıl davranmam gerekk anlamıyorummm be olur bana yardım edin yoksa bn gerçekten kafayı yemek üzereyimm[/QUOTE]

E basit çözümü canım eşinin ailesiyle olani eşine YAN SIT MA.YA CAK SIN. Yansıtma çünkü adam takmiyor sen dedikçe sana düşman oluyor

Senin yerinde olsam yapacaklarimi maddr madde yazıyorum bak lütfen dikkate al ve dene bunu.

1) eşimin ailesi ile sorunum var ise bana kotu davrandiklarini dusunuyorsam arama sınır koyarim. Aynı evde bile olsan belli bi sınır olabilir. Küs olma ama.

2) eşime karşı ailesiyle hic bir derdim yokmuş onlara bayılıyormuşum gibi davranirim. Yani gidip asla annesinden dert yanmam.

3) eşimin de kendi ailemle olan ilişkisine karışmam. Belki ileride bu konuyu halledebilirim ama öncelikle eşimin ailesi ve kendim ile ilgili sorunlari çözmeye çalışırım.

4) yavaş yavaş eşimi ayri ev konusunda ikna çabalarına başlarım. Bi cok bahaneyle bu konuda ikna edebilirsiniz.

Ya ben hala aynı evde yaşama olayını kavrayamıyorum yahu. Aynı ev nedir arkadaş?? Ha imkansızlık vardır mecburiyet vardır orası ayrı. Ki o zaman bile kendine ev kuracak kadar maddi bağımsızlığı olmayan bir adamla zaten evlenilmez diye düşünüyorum. Bunların kadıköy gibi bir semtte dayalı döşeli evleride var. Pintilik mi desemm gıcıklık mı desemm bilemedim. Ama ayrı eve çıkın. Gerekiyorsa 3 gün kimsenin suratına bakmayın ama ayrı eve çıkın lütfen. Onun haricinde de kv benim misafirime ne yapıyorsa bende aynını yapardım. Hoşgeldiniz deyip bir bahaneyle yatakodasına çekilirdim. Birşey derse de aa yanlış anlamış annen çok acil işim vardı odada falan derdim. Baksın bakalım nasıl oluyomuş!

X