• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Ne kadar süre emzirdiniz?

Ne kadar emzirdiniz?

• Ankete Katılan
    50
Sabır taşı aldım aktardan kullanmadım henüz anlatıyorum sen iki yaşına geldin süt bitiyor artık tamamen bittiğinde meme siyah olacak vs 26 Temmuz'a kadar süre verdim kendimize o gün sürcem savır taşını meme siyah oldu bitti süt dicem
Aha ben ayyynısını yaptım

Aynen ben de böyle yapıyorum aynı ilerliyoruz sizinle. Gündüz işteyim zaten, ama eve geldiğim anda memesiz asla duramazdı. Cuma işten geldiğimde bunu yapmadım oyaladım dün bütün gün beraberdik onda da dışarıyla oyalandık. Sadece uykuya geçerken veriyorum anlatıyorum ona da. Geceler beni çok korkutuyor onu nasıl aşacağız bakalım.
Öncelikle Allah yardım etsin.2 hafta oldu biz bırakalı. Dünyanın bildiğim en çok emen çocuğu benimkiydi. Seyreltmeye çalıştım sen büyüdük filan daha da bağladın saat başı emiyodu gündüz bile ve ben zorla çıkarıyodum ağzından bir kere bile kendi rızasıyla kalkıp gitmiyodu. Aa onu oynayalım bunu oynayalım filan bi şeyler diyerek kaldırıyorum. Bırakıyodum bazen ulan ne kadar emebilir ki diye 45 50 dk buluyodu yine ben tamam kızım hadi şunu yapalım diye filan bıraktırıyodum. Sonra ben karar verdim. Bu birden kesilecek gerekirse her şeyi sırayla sürerim diye. Kendime bi tarih belirledim. Ilk malzeme sabır taşıydı. O zamana kadar da hep anlattım sen büyüdün süt bitti artık memiler kara olcak o zaman emilmez ama olsun biz de sarılır öyle uyuruz filan... Gündüz emmelerinde isteyince bi bakalım kara olmuş mu diyodum aa olmamış tamam emebilirsin diyodum. Son günlerde de kara olmuş mu bakalım olmuşsa naparız diyodum o da sarılırız diyodu. 1 şubatta başlayacaktım bu işe 31 ocak sabahına aldım operasyonu. 🤣 Çünkü gece 1 saat uyudu uyuandı direkt geldi üzerime sabaha kadar 7 saat kesintisiz sağ sol sağ sol emdi. Hadi dedim bu sana veda emmesi olsun. Sonra ayık kafayla da bi kez emzirdim öğlen emerken hep bu son emme kara olcaklar meme bitti süt bitti hep anlattım. Ben seni çok seviyorum. Artık sarılacaz memeye gerek yok filan.... Sabır taşı sürdüm. Sonra akşam üzeri uykusu geldi. Açtım gösterdim biraz dudak büzüldü filan ama ufak mızırtı olarak kaldı. Çok ağlasa kesin vazgeçerdim. Sonra kucağımda gezerken uyudu. Uyanınca da emerdi keyif yapardı uzun uzun. Uyandı meme istedi bitti kara oldu dedim olmadı gösterdim. o zaman biraz daha fazla üzüldü. Bekleyelim burda memiyi dedi yanıma oturdu. Yok annecim artık kara oldu bitti daha süt yok sen büyüdün dedim. Biraz mızırdandı sarıldık filan sustu. Gece olunca da meme dedi kara oldu dedim gösterdim her meme deyişinde. Sabah 5te uyudu. ☠️ Zaten hep 12 1i bulur uykular. Bi şekilde bu saatlere kaydırırdı hep. Sonraki 2 3 gün her meme deyişte önce bitti dedim açmak isteyince açıp gösterdim. Sonra da sormadı. Sabah sorardı uyku sersemi gösterirdim. Dün akşam memi dedi bitti dedik acmadım. Bi de bugün gün ortası dedi. Çok sıkılınca aklına geliyo hala ama bittiğini biliyo.

Uykular korkunç durumda 15 gün oldu hala düzelmedi. Dün gece 02.45te uyudu. ☠️ sabah 10.30 civarı ben uyandırdım artık. Gece hiç kalkmadı mesela dün. Ondan önceki geceler tekrar dalmaya yardım etmek gerekiyodu kucağıma alıp ileri geri sallanıp piş piş yapıp uyuttum tekrar.
...

Sabır taşı aldım aktardan kullanmadım henüz anlatıyorum sen iki yaşına geldin süt bitiyor artık tamamen bittiğinde meme siyah olacak vs 26 Temmuz'a kadar süre verdim kendimize o gün sürcem savır taşını meme siyah oldu bitti süt dicem
Ben de sirke veya nane yağı sürmeyi düşünüyorum geceyi kesmek için, görsel bir şey kullanmak istemedim ilk etapta ama belli olmaz tabii sabrımın son noktasına bağlı. Gece uyurken emeceğiz sadece dedim ben de dün bütün gün çok güzel oyalandık ama akşam 19:00 civarı çok krizlere girdi. Uyuyacaksan vereyim meme gel yatalım dedim. Hayatında yapmadığı bir şey oldu ve saat 19:30'da uyudu. Normalde uyku düzeni olmayan bir çocuk oğlum. Gece 3-4 kere kalktık emdik ama sabah yataktan kalktığımız an yatma saatine kadar meme olmayacağını biliyor artık en azından.

Ayy kızın ne kadar da benim oğlum Merve 😂😂 sanırım yolumuz sizinkiyle aynı gidiyor sonuçta bir dış destek alacak gibiyiz.
Kesinlikle emdim bitti diyen bir çocuk olmadı yenidoğanken emzirmekten bitap düşme hali olur ya 25 aylık hala öyle oluyorum çünkü sabahları keyif yaparken 1 saatten fazla bile emdiği oluyor. Sen büyüdün artık dediğimde büyümiceeem diye bağırıyordu ancak ben artık ciddi bir yola girdiğimizi düşünüyorum. Şuan geceden geceye razı durumda. En azından böyle olursa benim de süt üretimim azalır diye düşündüm. Ama aynen sizin gibi bizim de uykularımız berbat doğduğundan beri. 25 aydır geceleri memem dışında uyumayı bilmiyor maalesef. Anneannesiyle kucakta gezerek veya sırtını sevdirerek uyuyor rutinde gün içinde ama benimle bunları asla yapmıyor. Herhalde bizim de geceler biraz krizli geçecek.

Ayy kızın ne kadar da benim oğlum Merve 😂😂 sanırım yolumuz sizinkiyle aynı gidiyor sonuçta bir dış destek alacak gibiyiz.
Kesinlikle emdim bitti diyen bir çocuk olmadı yenidoğanken emzirmekten bitap düşme hali olur ya 25 aylık hala öyle oluyorum çünkü sabahları keyif yaparken 1 saatten fazla bile emdiği oluyor. Sen büyüdün artık dediğimde büyümiceeem diye bağırıyordu ancak ben artık ciddi bir yola girdiğimizi düşünüyorum. Şuan geceden geceye razı durumda. En azından böyle olursa benim de süt üretimim azalır diye düşündüm. Ama aynen sizin gibi bizim de uykularımız berbat doğduğundan beri. 25 aydır geceleri memem dışında uyumayı bilmiyor maalesef. Anneannesiyle kucakta gezerek veya sırtını sevdirerek uyuyor rutinde gün içinde ama benimle bunları asla yapmıyor. Herhalde bizim de geceler biraz krizli geçecek.
Allah yardım etsin. Milletin bebesi gibi 5 dk emse gitse 4 5 yaşa kadar da emsin ama saarlerce bırak demesen bırakmayacaktı yani o yüzdem mecbur kaldım.çok şükür ağlatmadım. Ağlasa vazgeçerdim.

Ben de sirke veya nane yağı sürmeyi düşünüyorum geceyi kesmek için, görsel bir şey kullanmak istemedim ilk etapta ama belli olmaz tabii sabrımın son noktasına bağlı. Gece uyurken emeceğiz sadece dedim ben de dün bütün gün çok güzel oyalandık ama akşam 19:00 civarı çok krizlere girdi. Uyuyacaksan vereyim meme gel yatalım dedim. Hayatında yapmadığı bir şey oldu ve saat 19:30'da uyudu. Normalde uyku düzeni olmayan bir çocuk oğlum. Gece 3-4 kere kalktık emdik ama sabah yataktan kalktığımız an yatma saatine kadar meme olmayacağını biliyor artık en azından.
Sonraki etapta gece emmelerini kesersin bu uykuya geçiş memesini nasıl kesicez acaba merve merve

Oğlum da aşırı meme bağımlısıydı. O kadar emiyordu ki kriz geçiriyordum nerdeyse. Bir gün artık hiç sabredemedim ve 22 aylıkken bir anda bıraktım. İlk gün ağladı sonra alıştı. Çok rahatladım açıkçası

Sonraki etapta gece emmelerini kesersin bu uykuya geçiş memesini nasıl kesicez acaba merve merve
1 haftayı geçtik gündüz memesi yok. Gündüz uykuları oldum olası berbat haldedir bizde, genelde ben yanında olmuyorum gündüzleri ama olduğumda memeyle uyuduğu için son zamanlarda durum anne evdeyse meme varsa uyur yoksa uyumadan akşamüstü bayılmayı bekler gibi bir hal almıştı hatta koltuğa kafasını dayayıp ayakta uyumuşluğu var... Dün bu süreç içerisinde haftasonu hariç ilk kez öğlen eve gittim 2-3 saat yanında oldum. Haftasonu sokakla gezmeyle aşmıştık evde değildik bu ilk oldu tam anlamıyla. Önce banyoda suyla oynadık yorulur ve uykudan bayılır diye umuyordum ama öyle olmadı. Yatalım anne dedi yattık, ben süt emicem dedi ama sadece geceleri emiyoruz ya diye anlattım çok üstelemedi ancak vızıldadı.. İstersen memeyle konuş sana akşama süt yapsınlar dedim. Elledi, öptü akşam baba gelicek o zaman emicem süt yapın dedi :KK48:
Öylece emmeden 1 saat yan yana yattık ama uyumadık, memeyi 2 kere çekse uyuyacak kadar uykusu vardı aslında. Telefonda bebekliğinden bu güne fotolarına bakmaya bayılır onları anlatırız masal gibi işte öyle vakit geçirdik. Sonra benim işe dönmem gerekiyordu ben gittikten sonra anneannesiyle uyumuş. Akşam yatarken de gündüzü doğrulayalım diye gel sana süt vereyim uyuyalım annecim dedim oyun oynuyordu uyumicaam emmiiceeem dedi 2 yaş krizli bebem. Bir an umutlandım çocuğum kendi kendine memeyi bıraktı hikayesine dönecek konu diye ama yarım saat sonra emerek uyuduk tabii ki. Sizde durum nasıl?

1 haftayı geçtik gündüz memesi yok. Gündüz uykuları oldum olası berbat haldedir bizde, genelde ben yanında olmuyorum gündüzleri ama olduğumda memeyle uyuduğu için son zamanlarda durum anne evdeyse meme varsa uyur yoksa uyumadan akşamüstü bayılmayı bekler gibi bir hal almıştı hatta koltuğa kafasını dayayıp ayakta uyumuşluğu var... Dün bu süreç içerisinde haftasonu hariç ilk kez öğlen eve gittim 2-3 saat yanında oldum. Haftasonu sokakla gezmeyle aşmıştık evde değildik bu ilk oldu tam anlamıyla. Önce banyoda suyla oynadık yorulur ve uykudan bayılır diye umuyordum ama öyle olmadı. Yatalım anne dedi yattık, ben süt emicem dedi ama sadece geceleri emiyoruz ya diye anlattım çok üstelemedi ancak vızıldadı.. İstersen memeyle konuş sana akşama süt yapsınlar dedim. Elledi, öptü akşam baba gelicek o zaman emicem süt yapın dedi :KK48:
Öylece emmeden 1 saat yan yana yattık ama uyumadık, memeyi 2 kere çekse uyuyacak kadar uykusu vardı aslında. Telefonda bebekliğinden bu güne fotolarına bakmaya bayılır onları anlatırız masal gibi işte öyle vakit geçirdik. Sonra benim işe dönmem gerekiyordu ben gittikten sonra anneannesiyle uyumuş. Akşam yatarken de gündüzü doğrulayalım diye gel sana süt vereyim uyuyalım annecim dedim oyun oynuyordu uyumicaam emmiiceeem dedi 2 yaş krizli bebem. Bir an umutlandım çocuğum kendi kendine memeyi bıraktı hikayesine dönecek konu diye ama yarım saat sonra emerek uyuduk tabii ki. Sizde durum nasıl?
Iyiii süt bitecek gece de olmayacak dedin mi

Iyiii süt bitecek gece de olmayacak dedin mi
Aa evet evet öyle başladı zaten süreç. Sen büyüdüğün için artık memeler sana yetmiyor az süt yapmaya başladılar, gece birikiyor anca bütün günün sütü diye giriştik konuya. Azalıyor di mi annecim tadı da pek güzel değil sanki artık diyorum ki tattan yürüyeceğim tamamen keserken diye. 🙈

Aa evet evet öyle başladı zaten süreç. Sen büyüdüğün için artık memeler sana yetmiyor az süt yapmaya başladılar, gece birikiyor anca bütün günün sütü diye giriştik konuya. Azalıyor di mi annecim tadı da pek güzel değil sanki artık diyorum ki tattan yürüyeceğim tamamen keserken diye. 🙈
Allah yardım etsin çok korkuyodum ama hiç umduğum gibi olmadı şükür. Şimdi de tuvalet eğitiminden korkuyom ühüü

Geceleri kriz yaşıyo bazen veemiyorım nadiren verdiğim oldu.. Bugün memeye bay bay dedik sabah konuşurken her şey çok güzel uyumaya gelince ağlıyo sürekli emzirirken uyuttum yine az önce bişeler sürmeden ayrılmayacak galiba üst azı dişleri geliyo ikinciler o yüzden de zor olacak gibi bırakması

Back