Tebrik ediyorum.22.5 aylıkken tamamen bitirdik. Memeye çok düşkün bir bebekti ama kademeli bırakınca çok zorlanmadık, araya yeni bir hamilelik girdi o sıra. O olmasaydı 1 ay daha uzatırdım belki
Çok duygusalKardeşim 40 aylık olana kadar emzirdi
(tek meme) . Ve yigenim kendi vedalaşıp bıraktı . Bir gece çok uzun emmiş ve o son olmuş.
Evet ama öyle rahatsız edici bir his yoktu tamamen kesene kadar.Peki birsey sormak istiyorum. Memeyi kesmeden önce bı iki saat emzirmeseniz gogsunuz dolarmiydi?
Beni biliyorsun söylemeyeceğim ifşa olmak istemiyorumŞu an 21.5 aylık bebem. Ve aşşşırı emen bir çocuk. Kimsede bu kadarını görmedim. Ağzından çıkmasa meme, yeter tamam demez. Dişler de henüz tamamlanmadı onun da etkisi var sanıyorum. 2. Köpek diş patlamaya çalışıyo daha.
Ben razı olarak kendiliğinden bırakmasını istiyorum. Yani anlatacam 2.5 yaşında filan o da tamam annecim diyecek.Şaka tabi o zamanlar da günün şartlarıyla zorlayacak ama daha bahaneleri dinler bir hali olacak diye umuyorum.
Var mı uzun süre emzirdirdim kolayca bıraktık diyebilen birileri acaba?
Büyüdükçe çok daha zor bir hal mi alır?
18. Ayda aynı sebepten kestim gece gündüz cak cuk meme istiyordu uykular haram olmuştu sabaha kadar emiyordu artık göğüs ucunu hissetmiyordum, çok kesmek istedim anne vicdani el vermiyordju bir sabah gene sabaha kadar emdigi ağladığı ne beni ne eşimi uyutmadigi bir gecenin sabahı eşimin cinnet geçirip kes artık bunu memeden demesi benimde bahanem olduŞu an 21.5 aylık bebem. Ve aşşşırı emen bir çocuk. Kimsede bu kadarını görmedim. Ağzından çıkmasa meme, yeter tamam demez. Dişler de henüz tamamlanmadı onun da etkisi var sanıyorum. 2. Köpek diş patlamaya çalışıyo daha.
Ben razı olarak kendiliğinden bırakmasını istiyorum. Yani anlatacam 2.5 yaşında filan o da tamam annecim diyecek.Şaka tabi o zamanlar da günün şartlarıyla zorlayacak ama daha bahaneleri dinler bir hali olacak diye umuyorum.
Var mı uzun süre emzirdirdim kolayca bıraktık diyebilen birileri acaba?
Büyüdükçe çok daha zor bir hal mi alır?
Tebrik ediyorum18. Ayda aynı sebepten kestim gece gündüz cak cuk meme istiyordu uykular haram olmuştu sabaha kadar emiyordu artık göğüs ucunu hissetmiyordum, çok kesmek istedim anne vicdani el vermiyordju bir sabah gene sabaha kadar emdigi ağladığı ne beni ne eşimi uyutmadigi bir gecenin sabahı eşimin cinnet geçirip kes artık bunu memeden demesi benimde bahanem oldu
Ben öyle düşunmüyorum ya diş zamanları hastalık zamanları emebiliyor ve çok işe yarıyor. Severek emen bebek emebildiği kadar emsin bence. 2 kez ishal oldu. Sadece emdi su bile içmedi bin şükür sıvı alımı bitmedi dedim.13 aylık daha emiyor. 1 aydır meme diye ağlamaya başladı birini bırakıyor diğerine geçiyor. Gece en az 2 kere kalkıyor. Okuduğum yorumlara bakarak, burdada herkes aynı şeyi yazmış. Ayı büyüdükçe daha bağımlı hale geliyor yemek bile yemeyip memeye düşüyor. Şu an bizdede bunun başlangıcı var bence. Bu sebepten daha fazla uzatmadan bıraktırmayı düşünüyorum. Şimdi bile bıraktırabilirim de çok ağlayacak diye korkuyorum. Şu an konuşuyorum onu hazırlıyorum. 1 yıldan sonra çokta gerek yok bence.
Nasıl kestiniz peki. Şuan bizde aynı durumdayız diş dönemine denk geldik nasıl yapcam bilmiyorum gündüz bile sürekli memede yaşayım diyor18. Ayda aynı sebepten kestim gece gündüz cak cuk meme istiyordu uykular haram olmuştu sabaha kadar emiyordu artık göğüs ucunu hissetmiyordum, çok kesmek istedim anne vicdani el vermiyordju bir sabah gene sabaha kadar emdigi ağladığı ne beni ne eşimi uyutmadigi bir gecenin sabahı eşimin cinnet geçirip kes artık bunu memeden demesi benimde bahanem oldu
Benim bebeğimin memeyi bırakması için tek çaresi tiksinmesiydi başka türlü asla bırakmazdı, ben göğüs ucuna sirke sürdüm zaten 1 kez ağzına aldı bir daha istemedi gece istedi tekrar sirke sürdüm verdim eğ dedi 3. Gün tamamen unutmuştu.Nasıl kestiniz peki. Şuan bizde aynı durumdayız diş dönemine denk geldik nasıl yapcam bilmiyorum gündüz bile sürekli memede yaşayım diyor
Ay yok aynısı benimki de. Karnı tok olsa bile tatlı niyetine yine emiyorHaaa bu arada ekleyeyim ben 18 aylıkken kestim ama benim oğlum iştahlı bir bebek yani memeyi aç olduğu için emmiyordu, karnı tıka basa tokta olsa illa o meme emilecek ve etkili bir emme yapmıyordu oynuyordu memeyle eğer bebeğiniz iştahlı bir bebek değilse yemek yer umuduyla kesmeyin memeden inanin yine yemiyor yemeyen bebek en azindan anne sütünden faydalansın
Şimdiden kolay gelsin umarım başarılı olurAy yok aynısı benimki de. Karnı tok olsa bile tatlı niyetine yine emiyorsirkeyi bi deneyim bakalım ortalığı birbirine katar gibime geliyor ama başka çare yok
YazabilirsinizOy veremedim neden 4 çocukta da farklı sürelerde emzirdim
ilk çocuğum 1 buçuk yaşına kadar emdi ikinciye hamile olduğum için en kısa emzirdigim o diğer ikisini 3 yaşa kadar biraz az yada fazla ikisinden biri bir daha doğum yapmam diyerek uzun emzirdim ..... şu 'an küçüğü de 2 yaşı biraz gecene kadar emzirmeyi düşünüyorumYazabilirsiniz
Tebrik ediyorum.ilk çocuğum 1 buçuk yaşına kadar emdi ikinciye hamile olduğum için en kısa emzirdigim o diğer ikisini 3 yaşa kadar biraz az yada fazla ikisinden biri bir daha doğum yapmam diyerek uzun emzirdim ..... şu 'an küçüğü de 2 yaşı biraz gecene kadar emzirmeyi düşünüyorum
Emzirme dönemi bitince toplanıp küçülüyor sorun yaşamadım ben genetik bence bu durumTebrik ediyorum.umrumda değil benim ama merak eden arkadaşlar olacaktır memeleriniz nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?