canım gliserin saç diplerini tıkar uzamasını engeller,kozmetik şampuanlarda dimedicone maddesi var o da gliserinle aynı görevi görüyor,bu iki madde saçın geç uzamasına neden oluyor,
saçlarının yumuşaması için bu karışımlara ihtiyacın yok,birçok basit yöntem var yumuşatman için.
mesela saç serumu kullanabilirsin uçlarına sık sık,yada ısırgan otu çayını kaynatıp ılıkken yıka saçlarını,ama üstüne bir daha durulama,ipek gibi olur saçların
ayyy canım benim çok teşekkür ederim yaa..
opuyorumnanaktan
peki bu saç serumu nasıl bişey doğalmı fıs fısmı durulamaya gerek varmı ??? ( çokmu oldu ne :)) bide şu ısırgan otu demişsinya ben saç dökülmelerimi engellemek için sabununu kullandım bi halta yaramadı ... yumuşatmaya yararmı dicem ama ( belkide sabun olduğundan ) saçlarım iyce sertleşti bir görsen çok komik yyaa :)) lastikle topladığım zaman hepsi havada kazık gibi duruyo :umursamaz:
ama denemeye değer durulamada yoksa süper kaydirigubbakcemile5 banyodan sonra son durulama işlemini onunla yapabilirim... belli bi ölçüsü yok değilmi ? 1 lt suya birkaç tutam yeter heralde..
çok öpüyorum canım sağol.:lepi:
merhaba kızlar .... öncelikle bu benim ilk konu açışım :lepi: bana destek olmanızı ümit ederek birtürlü çözemediğim şu soruyu sizlerede sormak istedim..
SAÇLARIMI NEYLE YIKASAM ?
bazı doğal sabunları denedim ve anladımki İŞİN İÇİNDE SABUN VARSA SAÇLARINIZ SERTLEŞİYO ayrıca NE KADAR DURULARSAN DURULA SAÇTA KALINTI BIRAKIYO...:2: doğal şampuanlara daha geçmedim ama fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim...
asıl soruma yada sorularıma gelirse :))
mecitefendi yağ bakımına başladım 4 kere yaptım henüz ama dediğim gibi yağ saçımda kalmsın diye o kadar çok yıkıyorumki bu seferde saçlarım kuruyo ( 2-3 defa ısırgan özlü sabun ardından 1 şampuan ( bioplas) ardından sadece uçlara krem ) saçlarım yumuşuyo gibi oluyo fakat ardında uçlar o kadar çok kuruyoki... ( AYRICA MECİTEFENDİYİ SAÇLARIM DÖKÜLÜYO DİYE KULLANMAYA BAŞLADIM AMA 4 KERE OLDU HALA DÖKÜLMESİ DURMADI )
buna çözüm olarak gliserin düşünüyorum burdaki bir arkadaş kusura bakmasın ismini unuttum gece yatarken
1 çay bardağı su
1 kapak gliserin
1-2 damla bebe ağı
karışımı yapıp saçlarına fıslatıp öyle yatıyomuş..
BAŞKA FİKRİ OLAN VAR MI ???
birde haftada bir yine burdan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda saçlarımın uzaması için TURP SUYU YUMURTA KÜRÜNE BAŞALDIM daha bir kere yaptım. resim çektim 2-3 kere daha yapıyım resimleride atarım buraya. yine ardından SABUN KULLANDIĞIM İÇİN saçlarda kalıntı kalıyo ve SERTLEŞİYO...
BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN SÖYLEYİN BANA
SAÇLARIMI NEYLE YIKAMALIYIM... ???????????????:2::2::2:
SAÇ UÇLARIM KURUMASIN..
İYİ TEMİZLENSİN
PAMUKTAN ÖTE PAMUK OLSUN..
:lepi::lepi::lepi:
hepinizi öpüyorum destek verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
SAĞLIKLA KALIN opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
:gitme::gitme::gitme::gitme:
cnm yaa aynen katılıyorm valla sana,annem bi sabun almıştı geçen sene mardinden sarı bişey böle kare saçlara çok iyi geliyomuş dökülmelere kepeğe karşı falan Allahım bi kullandm kazık gbi yaptı saçlarımı ve dokununca bi tortu var gbi hissediyodm sanki:umursamaz:
ben hiç öle doğal şampuan falan kullanmadım blendax kullanıyorm şampuan,panteneninde saç kremini kullanıyorm saçlarım yumuşacık oldu pantenin şampuanını da kullandm ama kepek yaptı kremi iyi bide saç onarım bakım kremleri var banyoda sürüp durulayıp çıkıosun yumuşacık yapıyo:dance:..hatta daha dün bi arkadaşım sordu senin saçların ne kadar yumuşak,ne kullanıyosun diyea.s
tavsiye ederim sanada bi dene istersen,gerçi saç yapısı da çok etkili kimine iyi gelen kimine kötü oluyoa.s