Saç Bakım Ürünleri Ne kadar doğal olusa olsun bütün sabunlar saçları bence sertleştiriyo.... Ya sizce ??

Stevia

👑
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
204
5
42
merhaba kızlar .... öncelikle bu benim ilk konu açışım :lepi: bana destek olmanızı ümit ederek birtürlü çözemediğim şu soruyu sizlerede sormak istedim..

SAÇLARIMI NEYLE YIKASAM ?

bazı doğal sabunları denedim ve anladımki İŞİN İÇİNDE SABUN VARSA SAÇLARINIZ SERTLEŞİYO ayrıca NE KADAR DURULARSAN DURULA SAÇTA KALINTI BIRAKIYO...:2: doğal şampuanlara daha geçmedim ama fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim...

asıl soruma yada sorularıma gelirse :))

mecitefendi yağ bakımına başladım 4 kere yaptım henüz ama dediğim gibi yağ saçımda kalmsın diye o kadar çok yıkıyorumki bu seferde saçlarım kuruyo ( 2-3 defa ısırgan özlü sabun ardından 1 şampuan ( bioplas) ardından sadece uçlara krem ) saçlarım yumuşuyo gibi oluyo fakat ardında uçlar o kadar çok kuruyoki... ( AYRICA MECİTEFENDİYİ SAÇLARIM DÖKÜLÜYO DİYE KULLANMAYA BAŞLADIM AMA 4 KERE OLDU HALA DÖKÜLMESİ DURMADI )

buna çözüm olarak gliserin düşünüyorum burdaki bir arkadaş kusura bakmasın ismini unuttum gece yatarken

1 çay bardağı su
1 kapak gliserin
1-2 damla bebe ağı
karışımı yapıp saçlarına fıslatıp öyle yatıyomuş..

BAŞKA FİKRİ OLAN VAR MI ???

birde haftada bir yine burdan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda saçlarımın uzaması için TURP SUYU YUMURTA KÜRÜNE BAŞALDIM daha bir kere yaptım. resim çektim 2-3 kere daha yapıyım resimleride atarım buraya. yine ardından SABUN KULLANDIĞIM İÇİN saçlarda kalıntı kalıyo ve SERTLEŞİYO...

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN SÖYLEYİN BANA

SAÇLARIMI NEYLE YIKAMALIYIM... ???????????????:2::2::2:

SAÇ UÇLARIM KURUMASIN..
İYİ TEMİZLENSİN
PAMUKTAN ÖTE PAMUK OLSUN..

:lepi::lepi::lepi:

hepinizi öpüyorum destek verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

SAĞLIKLA KALIN opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:gitme::gitme::gitme::gitme:

Son düzenleme:
canım gliserin saç diplerini tıkar uzamasını engeller,kozmetik şampuanlarda dimedicone maddesi var o da gliserinle aynı görevi görüyor,bu iki madde saçın geç uzamasına neden oluyor,

saçlarının yumuşaması için bu karışımlara ihtiyacın yok,birçok basit yöntem var yumuşatman için.

mesela saç serumu kullanabilirsin uçlarına sık sık,yada ısırgan otu çayını kaynatıp ılıkken yıka saçlarını,ama üstüne bir daha durulama,ipek gibi olur saçların

canım gliserin saç diplerini tıkar uzamasını engeller,kozmetik şampuanlarda dimedicone maddesi var o da gliserinle aynı görevi görüyor,bu iki madde saçın geç uzamasına neden oluyor,

saçlarının yumuşaması için bu karışımlara ihtiyacın yok,birçok basit yöntem var yumuşatman için.

mesela saç serumu kullanabilirsin uçlarına sık sık,yada ısırgan otu çayını kaynatıp ılıkken yıka saçlarını,ama üstüne bir daha durulama,ipek gibi olur saçların

ayyy canım benim çok teşekkür ederim yaa..

opuyorumnanaktan

peki bu saç serumu nasıl bişey doğalmı fıs fısmı durulamaya gerek varmı ??? ( çokmu oldu ne :)) bide şu ısırgan otu demişsinya ben saç dökülmelerimi engellemek için sabununu kullandım bi halta yaramadı ... yumuşatmaya yararmı dicem ama ( belkide sabun olduğundan ) saçlarım iyce sertleşti bir görsen çok komik yyaa :)) lastikle topladığım zaman hepsi havada kazık gibi duruyo :umursamaz:

ama denemeye değer durulamada yoksa süper kaydirigubbakcemile5 banyodan sonra son durulama işlemini onunla yapabilirim... belli bi ölçüsü yok değilmi ? 1 lt suya birkaç tutam yeter heralde..

çok öpüyorum canım sağol.:lepi:

ayyy canım benim çok teşekkür ederim yaa..

opuyorumnanaktan

peki bu saç serumu nasıl bişey doğalmı fıs fısmı durulamaya gerek varmı ??? ( çokmu oldu ne :)) bide şu ısırgan otu demişsinya ben saç dökülmelerimi engellemek için sabununu kullandım bi halta yaramadı ... yumuşatmaya yararmı dicem ama ( belkide sabun olduğundan ) saçlarım iyce sertleşti bir görsen çok komik yyaa :)) lastikle topladığım zaman hepsi havada kazık gibi duruyo :umursamaz:

ama denemeye değer durulamada yoksa süper kaydirigubbakcemile5 banyodan sonra son durulama işlemini onunla yapabilirim... belli bi ölçüsü yok değilmi ? 1 lt suya birkaç tutam yeter heralde..

çok öpüyorum canım sağol.:lepi:

ben bu ürünü kullanıyorum canım,
Marjinal-Marjinal-S-O-S-Sac-Bakim-Serumu-150ml__29048808_0.jpg

ama benzer ürünlerde var sadece isimleri değişik,onlarda olur saç serumu de herhangi bir ürün verirler.sarı kız markasından hiçbirşey alma,bir kuaför onların işe yaramadığını söylemişti bana.

aldığın kozmetik ürünlerde arkasını mutlaka oku,ne kadar az madde varsa o kadar iyidir.

ha bak şu da olur,bildiğin basit el kremleri varya arko gibi falan,onu hergün eline sürerken fazlalıkları saç uçlarına da sür.

ayrıca saça hiçbirşey için yağ,yağ karışımları,sabun ve sabun türevleri kullanma.çünkü saç derisinin kendi yağ dengesini ve ph'ını bozmuş olursun daha kötü olur.

ha bu arada saç dökülmesine ısırgan otu çayı da iyi gelir,kıvamı normal içtiğin çay gibi olsun.

en önemliside,hangi bakımı yaparsan yap,üstüste yapma ve haftada en az 2 gün saçının dinlenme günü olsun.atıyorum aynı gün hem maske hem çay uygulama,ve hergün bakım yapma.

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-b...clar-icin-oneriler-kullandigimiz-urunler.html

bu konuyu ben açtım,orda serum ve şampuanla ilgili ayrıntılı bilgiler var.

saçlarım yıllarca kısa ve seyrekti,bakımlar,doktor yardımı falan derken yeniden canlandırdım,istediğim uzun gür saçlara sahip oldum ve biçok ürün hakkında tecrübem oldu.bişey olursa sorabilirsin canım.

ya varya... allah razı olsun senden yaa.. insan tanımadığı biri için bu kadar uğraşırmı... çok tatlısın arkadaşım sağolasın...
o kadar enteresan bilgiler veriyosunki okurken hakkaten ya oluyorum.. arko falan haa..akannehir çok mantıklı... nerden öğrendin sen bunları.. iyiki tanımışım seni yaa..:lepi:

kesinlikle önerilerini dikkate alıcam... çok haklısın.. şu kullandığımız yağlar falan dediğim gibi saçıma sürdükten sonra okadar çok yıkıyorumki saçımı bu seferde süpürge gibi kupkuru oluyo...

ama almış oldum şişe bitene kadar 2-3 haftada 1 falan yapıyım... sadece uçlarada olabilir aslında bu tür yağlar.. ayrıca açtığın konuyuda güzelce bi inceleyip ordanda kendime göre güzel bi şampuan seçiyim.. oldu bitii işte

ASLINDA O KADAR UĞRAŞMAMAK LAZIM SAÇLARLA.. NE KADAR ÇOK UĞRAŞIRSAN OKADAR ÇOK ZARAR GÖRÜYO...

verdiğin bilgiler için çok sağol arkadaşım çok öpüyorumm yüreğine ellerine sağlık...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis:lepi:

canım ben 8.sınıfta haylaz bir arkadaşım sayesinde bit kaptım,birkaç ay farkında olmadan onlarla yaşadım ayıptır söylemesi:smiley-cool:

liseye geçtiğimdede aniden kilo verdim üstelik anemiydimde,hepsi üstüste gelince saçlarım müthiş döküldü,sonra bakımlar kürler derken az çok bişeyler öğrendim ama sorunum hala çözülmemişti doktora gittim,ilaçlar sayesinde toparladı biraz ama geç uzuyordu ve cansızdı,yine araştıra araştıra deneye yanıla doğru yöntemleri buldum.

haklısın çok şey kullanmamak gerekir,ve kullandığın ürünlerinde birbirini desteklemesi gerekir.bitkisel ürünlerle kimyasal ürünleri çok karıştırmamak gerek mesela,bitkisel şampuan kullanıyosan saç kremin kimyasal olmayacak mesela,etkileşime girer yan etkisi olur yıpranır.

bu arada aklıma gelmişken,sakın aynı şampuanı devamlı kullanma,ayda bir şampuan değiştir,atıyorum sırf yağlı saçlar için şampuan kullanırsan,zamanla yağ sorunun çözülür ama kepek sorunun başlar.bu sefer kepek şampuanı kullanırsın uzun süre,o zamanda saçların kurur.bu böyle gider o yüzden saçlarını her tip şampuana alıştır.

hatta ben bunları konumada yazayımCADIARZU

bu arada sözlerin için teşekkür ederim canım,amaç hatunlara destek olmak,herşey kadınlar içinturkbayragi

merhaba kızlar .... öncelikle bu benim ilk konu açışım :lepi: bana destek olmanızı ümit ederek birtürlü çözemediğim şu soruyu sizlerede sormak istedim..

SAÇLARIMI NEYLE YIKASAM ?

bazı doğal sabunları denedim ve anladımki İŞİN İÇİNDE SABUN VARSA SAÇLARINIZ SERTLEŞİYO ayrıca NE KADAR DURULARSAN DURULA SAÇTA KALINTI BIRAKIYO...:2: doğal şampuanlara daha geçmedim ama fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim...

asıl soruma yada sorularıma gelirse :))

mecitefendi yağ bakımına başladım 4 kere yaptım henüz ama dediğim gibi yağ saçımda kalmsın diye o kadar çok yıkıyorumki bu seferde saçlarım kuruyo ( 2-3 defa ısırgan özlü sabun ardından 1 şampuan ( bioplas) ardından sadece uçlara krem ) saçlarım yumuşuyo gibi oluyo fakat ardında uçlar o kadar çok kuruyoki... ( AYRICA MECİTEFENDİYİ SAÇLARIM DÖKÜLÜYO DİYE KULLANMAYA BAŞLADIM AMA 4 KERE OLDU HALA DÖKÜLMESİ DURMADI )

buna çözüm olarak gliserin düşünüyorum burdaki bir arkadaş kusura bakmasın ismini unuttum gece yatarken

1 çay bardağı su
1 kapak gliserin
1-2 damla bebe ağı
karışımı yapıp saçlarına fıslatıp öyle yatıyomuş..

BAŞKA FİKRİ OLAN VAR MI ???

birde haftada bir yine burdan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda saçlarımın uzaması için TURP SUYU YUMURTA KÜRÜNE BAŞALDIM daha bir kere yaptım. resim çektim 2-3 kere daha yapıyım resimleride atarım buraya. yine ardından SABUN KULLANDIĞIM İÇİN saçlarda kalıntı kalıyo ve SERTLEŞİYO...

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN SÖYLEYİN BANA

SAÇLARIMI NEYLE YIKAMALIYIM... ???????????????:2::2::2:

SAÇ UÇLARIM KURUMASIN..
İYİ TEMİZLENSİN
PAMUKTAN ÖTE PAMUK OLSUN..

:lepi::lepi::lepi:

hepinizi öpüyorum destek verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

SAĞLIKLA KALIN opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

:gitme::gitme::gitme::gitme:

cnm yaa aynen katılıyorm valla sana,annem bi sabun almıştı geçen sene mardinden sarı bişey böle kare saçlara çok iyi geliyomuş dökülmelere kepeğe karşı falan Allahım bi kullandm kazık gbi yaptı saçlarımı ve dokununca bi tortu var gbi hissediyodm sanki:umursamaz:
ben hiç öle doğal şampuan falan kullanmadım blendax kullanıyorm şampuan,panteneninde saç kremini kullanıyorm saçlarım yumuşacık oldu pantenin şampuanını da kullandm ama kepek yaptı kremi iyi bide saç onarım bakım kremleri var banyoda sürüp durulayıp çıkıosun yumuşacık yapıyo:dance:..hatta daha dün bi arkadaşım sordu senin saçların ne kadar yumuşak,ne kullanıyosun diyea.s
tavsiye ederim sanada bi dene istersen,gerçi saç yapısı da çok etkili kimine iyi gelen kimine kötü oluyoa.s

cnm yaa aynen katılıyorm valla sana,annem bi sabun almıştı geçen sene mardinden sarı bişey böle kare saçlara çok iyi geliyomuş dökülmelere kepeğe karşı falan Allahım bi kullandm kazık gbi yaptı saçlarımı ve dokununca bi tortu var gbi hissediyodm sanki:umursamaz:
ben hiç öle doğal şampuan falan kullanmadım blendax kullanıyorm şampuan,panteneninde saç kremini kullanıyorm saçlarım yumuşacık oldu pantenin şampuanını da kullandm ama kepek yaptı kremi iyi bide saç onarım bakım kremleri var banyoda sürüp durulayıp çıkıosun yumuşacık yapıyo:dance:..hatta daha dün bi arkadaşım sordu senin saçların ne kadar yumuşak,ne kullanıyosun diyea.s
tavsiye ederim sanada bi dene istersen,gerçi saç yapısı da çok etkili kimine iyi gelen kimine kötü oluyoa.s

canım benim.. çok teşekkür ederim öncelikle ... bende bioplas kullanıyodumsaç dökülmesini engeller diye aldım ama nafile... saç kremide hacı şakirinkini kullanıyorum..

annenin aldığı büyük ihtimalle bıttım sabunu... eğer oysa onuda kullandım rezil etti yaaa.. mısır püskülü gibi oldu saçlarım... bide kalıntılar anlatamam.... tararken tarak dişleri üzerinde kalıyo resmen değil mi?

kesinlikle saça sabun önermiyorum ben.. bide my december arkadaşım demişti... eğer kimyasal şampuan kullanıyorsan kreminde kimyasal olucak eğer doğal şampuan kullanıyorsan kreminde doğal olucakki birbirini desteklesin....

son olarak yine burdan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda sürekli aynı şampuanı kullanmamak gerekir... bittiği zaman yağlı saçlar içinmi alıyosun mesela normal saçlar için olanını al... bunun gibi saçı birşeye alıştırmamak gerekiyormuş...

sağlıcakla kal canım.. sabunuda bırak derim....

X