- 21 Nisan 2011
- 899
- 650
-
- Konu Sahibi papatya_sever
Merhaba ,eşimle sorunlarımız var ve ben artık ona güvenmiyorum. Uzun zamandır bu aklımda idi ama hep birşeyler engel oldu çocuğu bahane ettim falan evde kaldım maalesef ama çalışmak istiyorum artık. Lise mezunuyum bi tecrübem yok .sadece bi yıl eşimin yanında on muhasebe de çalışmıştım bilgi beceri var ama eğitim yok yine yapabilirmiyim bilmiyorum..açıkçası garson tezgahtar olmak gibi şeyler düşünmüyorum .yaz dönemini kurslara giderek geçirip bi meslek edinip bundan sonra öyle devam etmek istiyorum ama ne yapabilirim, hangi kursa gitmeliyim ,nerden ilerleyebilirim hiçbir fikrim yok .onerileriniz var mi ?
Katılıyorum size.Muhasebede biraz bilgin varsa ve sevdiysen muhasebeye yönel iş imkanı daha çok..
Yanında da işine yarayacak destek bilgisayar programlarını araştır.
Bazı gerçekci konuştuğunu sanan patavatsız sadece heves kırmaya yarayan üyelere bakma. Bence insan isterse Allah bir yerden kapı açar. Niyet çok önemli.
Hatta olmaz olmaz demez kpss ye de çalış..
28 yaşındayimKaç yaşındasınız?
Küçümsemek amaçlı yazmadım iki çocuğum var çalışma şartlarına uyum sağlayamamHeh tamam nice üniversite mezunları işsizken siz yaz döneminde meslek edinip çalışmaya baslayacaksınız hemen. İşte begenmiyosunuz ama o beğenmediğiniz yerlerde yıllarca egitim almış insanlar çalışıyor öyle kolay değil o işler biraz gerçek dünyaya dönmenizi tavsiye ederim
Boşverin siz bu yorumları , çocuklarınız olmasa ile herkes her işi yapamaz... Ben yapamam mesela o tarz bir iş neden yapamam karakterim uygun değil.... Müşteri yemeğe laf eder hoop alıp kafasına geçirebilirim... Müşteri 50 tane şeyi açar bakar hoop alıp kafasına geçirebilirim....Küçümsemek amaçlı yazmadım iki çocuğum var çalışma şartlarına uyum sağlayamam
Benim öğrenmek istediğim de buydu aslında iskurun iş başı eğitim programı gibi yönlendirmeler teşekkür ederim .Boşverin siz bu yorumları , çocuklarınız olmasa ile herkes her işi yapamaz... Ben yapamam mesela o tarz bir iş neden yapamam karakterim uygun değil.... Müşteri yemeğe laf eder hoop alıp kafasına geçirebilirim... Müşteri 50 tane şeyi açar bakar hoop alıp kafasına geçirebilirim....Siz dediğim gibi ön muhasebe , sekreterlik gibi işler bakın özellikle İstanbul gibi bir yerdeyseniz kolaylıkla bulabilirsiniz. İşkur'un işbaşı eğitim programına kayıt olun , ben burada ön muhasebe elemanı ihtiyacım olduğunda direkt İşkur'u arayıp bana yönlendirme yapmasını istiyorum. Program bitiminde arkadaşla uyum sağlarsak işe alımını yapıyorum.
Bende zaten kurumsal bir firmada olabileceğimi falan hayal etmiyorum tabi ki, atıyorum örneğin bi emlakçı yanında yapabilirmiyim onları bilmek istedim .benim patronum eşimdi tolere ediyordu hatalarımı başkası eder mi bilemiyorum.Muhasebeyle ilgili kendinizi gelistirin oyleyse. Sizi kirmak istemem ama muhasebeci olarak da kucuk yerlerde calisirsiniz, buyuk bir firma sizi almaz.
Kurumsal olmayan yerde de mudur olup patronun agiz kokusunu cekecegime kurumsal yerde temizlikci olmayi tercih ederim. Hem insan yerine konulurum. Hem kazandigim para bir seye benzer.
Ornegin ben mutfak sefi ve restoran yoneticisiyim. Ekibimde bogazici ve itu mezunu kisiler var. 2si serviste 2si mutfakta. Hepsi garsonluktan basladi. Ilgi alakayi gorunce ikisini mutfaga aldik.
Baska turlu suan sifirdan is nasil edinilir bilmiyorum.
Edinilir ama siz istemiyorsunuz o isleri.
Bende zaten kurumsal bir firmada olabileceğimi falan hayal etmiyorum tabi ki, atıyorum örneğin bi emlakçı yanında yapabilirmiyim onları bilmek istedim .benim patronum eşimdi tolere ediyordu hatalarımı başkası eder mi bilemiyorum.
Mutfağa da ilgim var elimde lezzetli diyorlar diğer düşüncem de bu yönde olacak ama bunun için ilk olarak garson mu olmam gerekiyor ?