Tuvalet Eğitimi ne çiş ne kaka,lazımlığa yapmıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nasiyaa

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
7
0
16
İstanbul
kızım 30 aylık .birkaç kere eğitime başladık,lazımlık,adaptör,bilgisayardan çizgifilm daha neler neler ama malesef.. en son denememizde lazımlığı herzaman bezine yaptığı koltuk arkasına götürdüm, 2-3 defa kakasını yaptı oraya, başladık yapacak dediğim an vazgeçti lazımlıktan.bugün yeniden başladık eğitime, sabah kahvaltıdan sonra gaz çıkarmaya başlayınca lazımlığı odaya getirdim ''tv seyrederken otur kakanıda yaparsın'' dedim,45 dk oturdu lazımlıkta hiçbirsey yapmadı.gün boyunca 6 defa çiş temizledim,giydirecek bişey kalmadı.çişini altına yapınca yıkayıp değiştireyim diye ağlıyor, kendi başına kıyafetini çıkarıp lazımlığa oturuyor,30 saniye oturup tekrar kıyafetini giyiyor ama lazımlık boş biyerde yanlışmı yapıyorum bi yol gösterin daha ilk günden vazgeçmek istemiyorum ama çok zorluyor beni.....

slm bu sizin cocugunuzun elinde olan bir sey degil
beyin ne zaman izin verirse kiziniz o zaman cisini soyleyecek
sakin kiziniza kizmayin her cocuk bir olmuyor
benim kucuk kizim 3 yasinda soyledi
ara sira altina yapmalari oldu 7 yasina kadar
buyuk kizim ise tam 1.5 yasinda temizlenmisti hem cisini hem kakasini soyluyordu ve altina kacirmak gibi bir sorunla karsilasmadik
sizin yapacaginiz hergun ayni saatte ayni yerde kizinizi cise oturtmak
beyni bir sure sonra bu rutine alisacak
ve bu saatlerde cis gelmeye baslayacak
zamani geldiginde de kiziniz cisini soyleyecek
biraz sabir

Birde direk tuvalete goturmeyi deneyin belki buyukler gibi yapma fikri cazip gelir. Benim kizim 18 aylikken "kaka yapmak istersen anneye soyle" dedim ve soylemeye basladi ama kesinlikle lazimliga oturmak istemedi direk tuvalete alisti, ilk 1-2 hafta çisini oyuna falan dalinca kaçirdigi oluyordu sonra o problemi de kalmadi (ne gece ne gunduz) ve yavas yavas lazimliga da alisti gece lazimliga yapiyor. Birde kizimi kesinlikle zorlamadim her zaman oyun yaparak "hadi kos kos tuvalete gidelim" yapinca "bravo" bitince "suyu çekmek istermisin?" cani sikkinsa istemiyorsa "anne bez baglasin mi?" gibi... geçenlerde dislerden dolayi biraz ihsali vardi gece uyandi ve aglayarak "anne bez bagla" dedi (ki 4 aydir altina yapmiyor), yine altina yapmadi ama sanirim altinda bez oldugunu bilmek onu rahatlatti. Birde yegenim var onu alistirmak için ise kizim her tuvalete gittiginde onu da goturduk oyle oyle alisti ve hala ayni ortamda bulununca biri giderse digeri pesinde :)) ... Bol sans

tuvalete götürmeyide denedim.pepeeli adaptör aldım en sevdiği o diye ilk zamanlar bayıla bayıla oturdu ama yine bi numara yok tabi sadece oturuyor.alışması için ellemedim oturdu sırf.sonra ondanda sıkıldı.tuvalate girip adaptörü görünce bu benim tuvaletim diyor ama oturmak bişey yapmak yok malesef

arkadaşlar bu akşam erteleme kararı verdim.doğrumu yaptım devam etmelimiyim bilmiyorum.3 gündür 1 adım katetmedik.delirmek üzereyim.kakasını tutuyo ''kaka yapabilirmiyim'' diyor.''hadi tuvalate gidelim'' diyorum bin nazla götürüyorum abartısız 30-45dak arası oturyor ama hiçbirşey yok akşam yemek yiyoruz.sandalyelerimiz katlananlardanoturuan yerleri aralıklı,çişini yapmış halıya pıt pıt damlamış hep.tamam dedim ara veriyorum bir ay sonra yine denerim

benim oglum 24 aylık,sürekli bezini çıkarıp sonra çiş yapiyor,yaptıktan sonra benim yanıma gelip yatıgı yeri gösteriyo))) psikologlar tuvalet egitiminde çocuklara mecbur çiş yaptırmayı tavsiye etmiyorlar,ters ve inatçı oldukları için asla bizi dinlemezler

benim de kızım 24 aylık çişi geldiği zaman söylüyo ama tuvalete oturunca bitti diyo kalkınca bezine yapıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…