ndyag mı diode mu daha etkilidir?

zindandelen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
357
0
46
İstanbul
artık konu açmaktan sıkıldım çünkü hep saçma konular açıyomuşum gibime geliyo neyse aslında kendim bacağımda belli bölgelere denettiricem eşzamanlı olarak ama tek seferde anlamak zor olur diye düşünüyorum bi de uzun vadede bazı arkadaşlar ndyag dan alexandrite göre daha çok memnun kaldıklarını ifade etmişlerdi ama hiç diode ve ndyag lazerin karşılaştırmasına dair net bi şey okumadım bu forumda. internette lazer çeşitlerinden bahsedilirken çok yorum farkı oluyo bu nedenle kafam karıştı bi de hem diode da hem ndyag da dökülme ilk seanslarda fazla olmuyo diye biliyorum uzun vadede hangisinin daha işe yarar olduğunu bi kez deneyerek anlamak mümkün değil her ikisini deneyen var mı aramızda bilmiyorum ama gerçekten diode dan yada ndyag dan memnun kalanlar da bilgi verebilirler

arkadaşım dioddan memnun kalmadı alex ile yapılan bölgelerde kılların çoğu gitti ama diodlu olan bölgelerde sonuç alamadım diyor.

valla ben alexten sonuç alamadığım için onu eledim geriye ndyag ve diod kaldı bunların karşılaştırmasını gerek bana bi de arkadaşın diod ile kaç defa yaptırdı ilk seferde diod da fazla dökülme olmuyomuş diye duymuştum belki ondan dolayı sonuç alamadığını düşünmüş de olabilir ben de alexi bi kere yaptırdım ve bacak kıllarım dökülmedi ama alexte dökülmesi gerekiyodu ndyag ve diod da dökülmemesini anlarım ama alex de affım yok çünkü alexte döküleceği varsa baştan dökülüyo

Aslında konu açmaktan sıkılman gayet doğal çünkü açılan konu ve verilen cevaplar çoğu zaman kişisel duygu ve youmlardan ibaret ve özellikle gerek lazer gerekse iğne epilasyon konularında ortak yazı yazanlar bir daldan bir dala atlayıp kalıcı epilasyon işini bir yaz boz tahtasına çeviyor çeşitli firmalara birkaç kez gidip sonrasında yarım bırakıyorlar unutmayın ki bu iş amatörlere bırakılmayacak kadar önemli .
Öncelikle kerkes kendi ten ve kıl yapsını bilmeli ve epilasyon işine bu noktadan başlamalı
kalıcı epilasyonda unutulmaması gereken en önemli faktör Lazer epilasyonun iş bitirebilme sınırlarıdır ve türk ten ve kıl yapısına en uygunu alexandrite sistemidir ama dahada önemlisi kullanıcı faktörüdür ferrari marka otoyu şahin geçebilirmi sorusunun cevabı eğer geçmez olsa idi yüreksiz bir ferrari kullanıcısı acaba şahin otomobili sınırlarda kullanana geçilmemesi lazımdı ama bu mümkün değil demekki ister doktor ister estetisyen mutlaka işin ehli olmalı, diğer cevabım alttaki paragrafta saklı...
Eğer cilt renginiz açık ise yani tipik bir Kuzey Avrupalı kadar beyaz bir cildiniz varsa yada ilk güneşe çıktığınızda ıstakoz gibi kızarıyorsanız ve de koyu renk kıllarınız varsa lazer epilasyon için çok şanlısınız demektir. Bu durumda her model lazer epilasyon ve IPL epilasyondan fayda görebilirsiniz. Ancak lazer yada IPL ye en uygun aday olmanız bu işlemin %100 sonuç vereceği anlamına gelmesin en ideal koşullarda bile 6 ay sonra kıllarınızdan ancak %70 oranında kurtulabilirsiniz, neyse ki geriye kalan kılların rengi acılmış ve kıldan çok ayva tüyüne dönmüş olacağından fazla sorun çıkartmayacaktır.
Ten renginiz buğday yada daha koyu ise IPL/plash lamp epilasyon sistemlerini tercih etmek daha uygun olabilir. Ruby ve alexandrite lazerler ile koyu tenlerde yan etki daha fazla, etkinlik daha düşüktür.
Ten renginiz oldukça koyu ise tipik olarak Arap yada Akdeniz ırkı cilt yapısına sahipseniz Nd Yag Lazer yada elektroliz epilasyon sizin için en uygun epilasyon yöntemi olacaktır

Amerikan FDA kurumuna göre hiçbir lazer sistemi 100% kalıcı epilasyon yapamaz sadece kalıcı olarak yoğunluğu azaltır, işin sonucunda herkes iğne epilasyon yaptıracaktır
Bunu birde ingilizce olarak orjinal metni ile yazayım
There is no laser equipment that has been approved by the FDA for permanent hair removal. However, the FDA has approved laser hair removal machines with permanent hair reduction. Electrolysis is approved by the FDA for permanent hair removal
Umarım faydalı olmuştur zindandelen...

ben mi göremedim yoksa diode lazere hiç değinmediniz mi yazınızda? ben ndyagla diode arasında kaldım benim cildim açık renk ama tüylerim siyah olmalarına rağmen lazere göre biraz ince kalıyolar alex lazer de koyu kıllarda daha başarılı tüm diğer lazerler gibi ama bi de ince kıllarda çoğalma yapabiliyo zaten benim de tüylerimi dökmedi alexe cilt rengim uyuyo ama kıl yapım uymuyo sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…