Nazofarenks, korkuyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bortecineee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
2.738
5.332
158
İyi akşamlar kızlar. Ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama bir süredir burnum sabahları uyandığımda tıkalı oluyor. Bazen tıkalı uyanıyorum bazen açık. Ama sümükten dolayı tıkalı gibi değil çünkü burnumu çektiğimde birşey gelmiyordu. Bazı geceler horladığımı da biliyorum. Eşim bazen bu gece çok horladın der. Bazen de uykuya tam dalmadan kendi horlamama uyandığımı biliyorum. Bir kaç ay önce yüzümde gece uyurken yüzümün sol tarafında bir uyuşma ile uyandım. Ağzımın yarısı yüzümün gözümün yarısını oynatamıyorum, acaba felç mi oluyorum diye korktum açıkçası ama kısa süre içerisinde geçti(üstüne yattım heralde diye düşündüm). Birde bunların üstüne kulağımda böyle üşüdüğüm veya irkildiğimde bazı yüksek seslerde veya ses olmasa bile aniden bir uğultu veya uğultulu bir ürperme hissi gibi tuhaf bir şey oluyordu ve kulaklarım da hafif ağrı hissediyordum.

Kbbye gittim kulaklarımda boğazımda birşey olmadığını söyledi ve burnumu inceledi burnumda sol tarafta geniz etinde büyüme olduğunu ve biyopsi yapılması gerektiğini söyledi. Haftaya salı günü punch biyopsi vereceğim ve çok korkuyorum. Elime biyopsi işlemleri için verdiği kağıtta nazofarenk yazıyor ve araştırdığımda geniz kanseri demekmiş ve iyi huylu mu kötü huylu mu diye bakmak için biyopsi istemiyormuş. Çok korkuyorum, kızımı annesiz bırakmaktan. Eşimle kavga ettiğim ve beni üzdüğü zamanlar inşallah beni çok ararsın dediğim için kendime çok kızıyorum, acaba öyle dediğim için mi böyle birşey başıma geldi diyorum. Kızlar dua edin sonuçlarım iyi çıksın, kanser olmayayım, kızımdan ayırmasın beni rabbim. Kızımı bensiz bırakmasın. Şuan ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.

İyi akşamlar kızlar. Ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama bir süredir burnum sabahları uyandığımda tıkalı oluyor. Bazen tıkalı uyanıyorum bazen açık. Ama sümükten dolayı tıkalı gibi değil çünkü burnumu çektiğimde birşey gelmiyordu. Bazı geceler horladığımı da biliyorum. Eşim bazen bu gece çok horladın der. Bazen de uykuya tam dalmadan kendi horlamama uyandığımı biliyorum. Bir kaç ay önce yüzümde gece uyurken yüzümün sol tarafında bir uyuşma ile uyandım. Ağzımın yarısı yüzümün gözümün yarısını oynatamıyorum, acaba felç mi oluyorum diye korktum açıkçası ama kısa süre içerisinde geçti(üstüne yattım heralde diye düşündüm). Birde bunların üstüne kulağımda böyle üşüdüğüm veya irkildiğimde bazı yüksek seslerde veya ses olmasa bile aniden bir uğultu veya uğultulu bir ürperme hissi gibi tuhaf bir şey oluyordu ve kulaklarım da hafif ağrı hissediyordum.

Kbbye gittim kulaklarımda boğazımda birşey olmadığını söyledi ve burnumu inceledi burnumda sol tarafta geniz etinde büyüme olduğunu ve biyopsi yapılması gerektiğini söyledi. Haftaya salı günü punch biyopsi vereceğim ve çok korkuyorum. Elime biyopsi işlemleri için verdiği kağıtta nazofarenk yazıyor ve araştırdığımda geniz kanseri demekmiş ve iyi huylu mu kötü huylu mu diye bakmak için biyopsi istemiyormuş. Çok korkuyorum, kızımı annesiz bırakmaktan. Eşimle kavga ettiğim ve beni üzdüğü zamanlar inşallah beni çok ararsın dediğim için kendime çok kızıyorum, acaba öyle dediğim için mi böyle birşey başıma geldi diyorum. Kızlar dua edin sonuçlarım iyi çıksın, kanser olmayayım, kızımdan ayırmasın beni rabbim. Kızımı bensiz bırakmasın. Şuan ağlamamak için zor tutuyorum kendi

Nazofarenks anatomik bir bölge. Burunla yutağın birleştiği yer denebilir. Kanser demek değil. 🧐
Otrera Otrera çok teşekkür ederim nazofarenks yazınca hem bölgenin adı hemde direk kanser yazısı çıktı. Atayım sana ekran görüntüsünü o yüzden tedirgin oldum. Peki punch biyopsi hakkında bilgi verir misin, tedirginim düşündükçe kalbim çarpıyor😑

Eklentiler

• Screenshot_20220513_230639_com.huawei.browser.webp
    Screenshot_20220513_230639_com.huawei.browser.webp
    36,7 KB · Görüntüleme: 350
Son düzenleme:
Ben yıllardır kanserim o zaman 😵
Burnum hep tıkalı hatta saniyede bir tıkanır açılır
2 dk seller gibi akar geçer falan
Kulak desen aynı yüksek seste balon şişiyomuş gibi içerde
Bende kanserim kesin 😅
Yok kız benim sürekli tıkanmıyor burnum sabahları tıkanık uyanıyorum balgam sümük vs yok ve baş ağrııs ve kulak ağrısı yapıyor bende öyle olduğunda, eskiden yoktu. Ve akmıyorda birşey 🙈 kuru tıkanıklık. Birde ağzım açık uyuyorum salya vs de oluyor. Kanser demiyim de nazofarenks yazınca öyle çıktı. Doktor da büyüme var biyopsi yapmamız gerek dedi. Ben de araştırınca korktum.

Eklentiler

• Screenshot_20220513_230644_com.huawei.browser.webp
    Screenshot_20220513_230644_com.huawei.browser.webp
    34,3 KB · Görüntüleme: 274
Google a nazofarenks ne diye yazayım dedim bu çıktı direk o yüzden. İnşallah biyopsi sonucum kötü çıkmaz
Google’a ayak parmağım ağrıyor yazsam parmak kanseri çıkarım. Aklınıza takılan şeyleri doktorunuza sorun, google araması yapmayın.

Yok kız benim sürekli tıkanmıyor burnum sabahları tıkanık uyanıyorum balgam sümük vs yok ve baş ağrııs ve kulak ağrısı yapıyor bende öyle olduğunda, eskiden yoktu. Ve akmıyorda birşey 🙈 kuru tıkanıklık. Birde ağzım açık uyuyorum salya vs de oluyor. Kanser demiyim de nazofarenks yazınca öyle çıktı. Doktor da büyüme var biyopsi yapmamız gerek dedi. Ben de araştırınca korktum.
Burnum hep böyleydi ama sanki bu koronadan sonra kulaklardada var bişeyler
Belkide geniz eti büyümüştür
Dr büyüdüğünü nerden biliyoki önceden bakılmışmıydı

Farinks yutaktı sanırım Türkçesi, burnun aşağısındaki boşluk oluyor. Nazofarenks de zannımca yutağın burunla birleştiği yer kanser adı değil🙄 dümdüz bahar alerjisi olmuş olamaz mısınız? Burun akıntısı kanser belirtisi değil zaten ya alerjik rinit olmuşsunuzdur ya da dümdüz sümüğünüz akmıştır😁😁😁

Otrera Otrera çok teşekkür ederim nazofarenks yazınca hem bölgenin adı hemde direk kanser yazısı çıktı. Atayım sana ekran görüntüsünü o yüzden tedirgin oldum. Peki punch biyopsi hakkında bilgi verir misin, tedirginim düşündükçe kalbim çarpıyor😑
Yani nesi hakkında bilgi verebilirim anlamadım ki 😊 internete punch bx nedir yazınca çok güzel tanımı çıkıyor.

Lezyondan parça şeklinde veya lezyonun tamamının alınarak patolojide incelenmesine deniyor 😊

Ben konunuzu okumadım, sadece kanser sandığınızı görünce düzeltmek istedim sakinleşin diye.

Kanser olmak zorunda değil. Bir sürü alerjik, otoimmün hastalık var. Granülom var mı, orada inflamasyon var mı , ne var ne yok anlayalım diye yapılan bir işlem bx. 😊

Şey yani burundan alırken çok acıtır mı, doktor o aleti gördüm de kamerasız o aleti sokup nasıl alacaklar ve doktor mu alıyor diye merak ettim.
Yani nesi hakkında bilgi verebilirim anlamadım ki 😊 internete punch bx nedir yazınca çok güzel tanımı çıkıyor.

Lezyondan parça şeklinde veya lezyonun tamamının alınarak patolojide incelenmesine deniyor 😊

Ben konunuzu okumadım, sadece kanser sandığınızı görünce düzeltmek istedim sakinleşin diye.

Kanser olmak zorunda değil. Bir sürü alerjik, otoimmün hastalık var. Granülom var mı, orada inflamasyon var mı , ne var ne yok anlayalım diye yapılan bir işlem bx. 😊

Farinks yutaktı sanırım Türkçesi, burnun aşağısındaki boşluk oluyor. Nazofarenks de zannımca yutağın burunla birleştiği yer kanser adı değil🙄 dümdüz bahar alerjisi olmuş olamaz mısınız? Burun akıntısı kanser belirtisi değil zaten ya alerjik rinit olmuşsunuzdur ya da dümdüz sümüğünüz akmıştır😁😁😁
Burun akıntım yok ki.🤣 Ben akıntı var demedim. Akıntısız tıkanık yani sabah kalkıyorum Akıntısız, balgamsız, sümüksüz kuru bir tıkanıklık. Bahar alerjisi olsa doktor alerji derdi direk geniz etinde büyüme var biyopsi yapmamız gerekiyor dedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X