Nazar olabilir mi?

chocolatestar

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2008
1.628
377
39
Merhaba arkadaşlar,
Belki biraz saçma bir konu olacak ama, yine de fikir almak istedim.
1 buçuk aylık evliyim. Eşimle yaklaşık 9 senedir beraberiz ve bir takım zorluklardan sonra evlenebildik. Bu kadar çileye rağmen evlenmemizi gözü götürmeyen kişiler oldu, hem de bana çok yakın insanlar. Düğünden önce bazı akrabalarımı hayatımdan çıkarmak durumunda kaldım bu yüzden.
Eşimi çok seviyorum ve onunla çok mutluyum. Kendi evimizi aldık, orada oturuyoruz. Eşim çok sevgi dolu bir insan, bana elinden geldiğince yardım eder, işten benden önce geldiğinde evi toplar, yemeğe yardım eder. Damarına çok basılmadıkça çok uysal bir insandır.
Ama benim üstümde bir yorgunluk ve gerginlik var sürekli. Karakterime ters bazı davranışlarda bulunuyorum. Önceleri düğünden önce biriken gerginliğin bir yansıması diye düşünmüştüm, ama antidepresana başlamalıyım sanırım dedirtecek noktaya geldi. Az önce niye böyle davrandın diye soruyorum kendime, hiçbir sebep bulamıyorum.
Geçtiğimiz pazar günü eşimin bir arkadaşını misafir ettik. Çocuk sabah erkenden kalkmış oturuyordu çok geç yatmış olmasına rağmen. Evimizde ilk yattığı gece bir rüya görmüş, ve rüya onu korkutup uyandırmış.
Rüyasında benim tanıdığım iki kişiyi görmüş (rüyayı anlattıktan sonra facebooktan direk teşhis etti bu insanları, daha önce hiç tanımamasına rağmen). Bu iki kişiden biri camda sigara içiyor ve bizimle konuşuyormuş. Diğer kişi ise eşimin arkadaşını odaya çağırmış, sana bir şey göstereceğim diye. Odada mavi tenli, küçük bir bebek varmış. Gözleri anormal derecede büyük, dev nazar boncukları şeklindeymiş. Arkadaşı korkup bu bebek niye böyle diye soruyormuş, o kişi de "Anormal doğdu bu bebek böyle..." diyormuş. Bu rüyadan sonra eşimin arkadaşı iki gün baş ağrısı çekmiş, hatta dün bizi arayıp "Valla başımın ağrısı daha yeni geçti. Siz bir okutun isterseniz..." dedi.
Rüya tabirlerinden fazla anlamıyorum ama bu rüya evimde ilk kez yatan birinin görmesi açısından ilgimi çekti. Sebepsiz stresimi nazara mı bağlamalıyım acaba? Eğer bu rüya bir işaretse ne yapmalıyım? Dedem gibi bir aile büyüğü gelip okusa yeterli olur mu? Vaktinizi aldım ama bir fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

rüya ile amel edilmez fakat nazar var
biz de evlendiğimizden beri sürekli hastanelere taşındık
sırayla hasta oluyoruz eşim iyileşiyo ben ben iyileşiyorum eşim kaç kere hastanede yattı eşim
neyse biz bunları nazara bağlıyoruz

sürekli ayatel kürsü okuyorum
eşime de cevşen alıp taktım şimdilik işe yarıyor gibi

bol bol oku canım eşinide kendinide... Yüzüne gülüp içinden kötü düşünen insanlar çok vardır canım okursan rahatlarsın Allahın izniyle.. nazar duası oku, felak, nas, ihlas bunları okursan rahatlarsın inşallah..

nazar olabilir evini sirkeli suyla silmeni öneririm heryeri ama kapı girişini pencere önlerini bak nasıl rahatlıyosun dua da oku mutlaka

bende gün aşırı sirkeli su ile silerim evimi çok iyi geliyor ferahlıyorsun. hatta banyo yaparken son durulama suyunuzdada 1 çay bardağı sirke dökün kafanızdan aşağı hem saçlarınız parlar hem üstünüzde ne kadar göz ağırlık varsa gider... tecrübeyle sabit :)

peki arkadaşım kötü kokmuyor mu sirke?

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Sirkeli su ve duayı deneyeceğim. Rüyaya yorum getirebilecek olan var mı aranızda? Çok ilginç geldi bana bu kadar sembolik bir rüya görmesi arkadaşın. Normalde rüya gören biri de değil üstelik... Çok nadiren bu tarz rüya görür ve anlatırmış.

peki arkadaşım kötü kokmuyor mu sirke?

yok hiç kokmuyor ben yanımda bir tas bulunduruyorum sirkeyi onun içine döküp üzerine su doldurup kafamdan aşağı döküyorum biraz daha durulanıp çıkıyorum. hiç bir kokuda gelmiyor ne bana ne yanımdakilere. ama saç kremi kullanıyorsanız sirkeli sudan sonra kremi sürebilirsiniz..

canım nazardan koruyun kendinizi.ben çok korkarım nazardan.
sirkeli suyu kesinlikle uygula.bana sirkeli su içmişliğim bile oldu.içine okudular.

ama duayada çok önem ver.korktuğun zaman nazardan korunmak istediğin zaman hemen felak nas ayetel kürsi oku.
Allahtan başka kim koruyabilir ki seni?
nazar boncuğuna inanma bu arada..nazar boncuğu hakkında hadisler var.kesinlikle itibar edip evine veya üstüne takma.

Rabbim sizi ve güzel yuvanızı nazarlardan korusun inşaallah

Nazar boncuguna inanma canım onların hiçbir faydası olmaz.Nazardan korunmak için fatiha,ayetel kursi,nas-felak surelerini oku ve bol bol dua et.Normalde bebek rüyaları iyi sayılır ama seninki biraz anormalmiş o yüzden nazar olabilir

Nazar deveyi kazana, insani mezara koyarmis. Bolca nas-felak surelerini okumali… Rabbime siginmak gerek…

nazara inanırım ama sankı bu anlattıkların nazardan ziyade evlenmedn önceki yorgunluklar ve daha 1 aylık evlisiniz ne kadar 9 yıldır tanısık olasanızda ev hayatı farklıdır birbirinze alışma süreci geçireceksiniz ,yorgunluktan kaynaklandıgını düşünüyorum ben bu yazdıklarının

Rüyayı bayan arkadaş görseydi bende aynı şeyi düşünecektim ama eşinin arkadaşı görmüş evlenmeden önceki yorgunluk bilinç altı demek olmaz bu durumda Konu sahibesi arkadaşım, nazar vardır bu ayetlede nettir .Rüya yorumlayacak biri demişsiniz ama rüya ile amel olmasa da oldukça açık bir rüya pek yoruma gerek yok bence ,,siz dualarınızı eksik etmeyin sirkeli su evet o çok işe yarıyor elma sirkesi kullanıyorum ben ,aklınıza geldikçe okuyun okutun , ama sakın sahte hacı hocalara gitmeyin, nazardan koruycam diye bişi verir ne olduğunu da anlamazsınız tersine döner herşey illaki cevşen yazdırmak istiyorsanız cami hocasına gidin mesela arapça nas ,ayetel kürsi yazmasını isteyin

rahmetlik dedem bize nazar için ve 3 harflilerin def olması için üzerlik denen bir şeyi yakar ve koklatırdı harbiden o nazar ağırlığı geçerdi

Ben bunu ara ara saçımdaki egzama için yaparım. Çok şükür bugüne kadar nazar filan olayına rastlamadım etkisi bundan mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…