• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nazar değmesi hakkında

yazılanları okuyunca okadar etkilendim ki ben bu derece etkili olduğunu bilmiyordum nazarın.Sizler anlatınca aklıma geldi benim de bi arkadaşım var aynı dediğinz gibi renkli gözlü esmer,yeni evlenen bi çifti öve öve ballandıra ballandıra anlatıyordu yok şurda oturuyorlar yok düğünler şöyle olmuş 1 aya kalmadı ayrıldılar o evli çift.Ozaman hiç düşünmemiştim ama belki de nazar değirdi çünkü ağzından düşürmezdi:26:

nazara inanıyorum.bir komşumuz var felaket nazarı dokunuyor.en basiti aaa ne güzel kahve fincanınız var dedi fincan elimde tepsinin içinde kendiliğinden durduğu yerde çatladı.un ufak olmuştu.o an komuşumuzunda bizimde yüz ifademiz :53: şaşkın bir şekilde birbirimize baktık..kendiside mahcup olmuştu.

Nazara inanırım ama nazar konusunun fazla abartıldığını düşünüyorum....

Nazar boncuğunun nazardan koruması inancının hurafe olduğunu biliyorum...

Su konuya adam akilli ornek vererek cevap yazamayacak kadar nazara inanan hatta artik takintili olmus biriyim.

Cahiliye devrinde Araplar bazı hastalıklardan dolayı boyunlarına ve kollarına çeşitli alet ve boncuklar takarlardı. Deva ve şifayı da o taktıkları şeylerden beklerlerdi. Nazardan korunmak için manası bilinmeyen bazı muskalar yazıp kullanmak veya “nazar boncukları” takmak İslam inancına uymayan batıl adetlerdir. Bu gibi şeyleri insanın takınması caiz olmadığı gibi, bir hayvana veya bir eşya üzerine takmak da aynı şekilde meşru değildir. Peygamberimiz’in haram saydığı bazı şeyler arasında nazarlık takınmak da sayılmaktadır. Bu işlere benzeyen ve halk arasında mum eritmek, kurşun dökmek veya ot yakıp hastanın başının üzerinde gezdirmek gibi hiçbir manası olmayan uygulamalara tevessül etmemek gerekir. Çünkü derdi veren Cenab-ı Hak dermanını da yaratmıştır.

Gözdeki foto reseptörlerin kasılması sonucu açığa çıkan negatif ve pozitif göz akım dalga ışınımına nazar denir.
Nazar’ın üç türlü ışınım etkisi vardır. Bu konu radyoloji ilmiyle bağdaştırılarak laboratuarlarda ispatlanmıştır. Alfa(sarsıcı) Beta(kırıcı yıkıcı) ve Gama (yakıcı) ışınları olarak genel itibariyle halk arasında daha çok Alfa (sarsıcı)ışın etkileri daha yoğun olarak oluşmaktadır.
Nazar değen insanda bilimsel olarak beynin orta bölümü olan(Mezen sefelon) kısmında nöronlar(sinirler) harekete geçerek; göz küresini büyütür ve esneme başlar. İnsana nazar değdiği bilimsel olarak fizyolojik açıdan esneme ve göz küresinin büyümesinden anlaşılır.

Nazar’ın oluşabilmesi için nazarı vuran kişinin nazara gelecek kişiye negatif ışın göndermesini bilinçsiz olarak gerçekleşmesi gerekir. Nazar kesinlikle bilinçli olarak gerçekleşemez. Nazar’ı bilinçli olarak gerçekleştiren insanlar çok azdır. Bu olay parapsikoloji konusuna girer.

Nazarı bilinçli olarak vuran insanların gözlerinden Gama(yakıcı)ışınlar akımı oluşur. Bu tür ışınlar röntgen çekimi bile yapabilecek seviyede X ışınlarını beynin hipotalamus kısımlarından boşaltarak oluşturabilirler. Bu tür insanlar sayısı az olmakla birlikte çok tehlikelidirler.

Gama ışınlara ilk defa 14 yaşındaki bir rus kızında bulunmuş ve ölçülmüştür. Bu insan gözleriyle karşısındaki insana radyolojik Gama ışını yollayarak röntgen çekimi bile yapabilmektedir.

1000 kişi üzerinde laboratuar’da yaptığımız çalışma sonucuna göre en çok nazar’ a gelen göz renkleri kahverengi ve yeşil gözlü insanlar olduğu tespit edilmiştir.

En etkili nazar ışınlarını oluşturan göz renkleri ise mavi ve sarı(Bal) göz renklerine sahip olan insanlardır.8 çeşit göz renklerine sahip insanlar üzerinde yaptığımız çalışma sonucu sarı mavi,.siyah,yeşil,menekşe,griela ve kahverengi göz renklerine sahip insanların pigment(Göz renk hücreleri) lerinin uyuşumu şöyledir.

Son düzenleme:
Nazarın psikolojik etkisi;
Rüyada sıçramalar, tik oluşması, el titremesi, göz dalması, yorgunluk hissi, uyku bozukluğu bazen de aşırı uyku isteği, dalma hastalığı, gülme hastalığı, ani bunalım dönemi, stres, konsantrrasyon ve motive eksikliği, sebepsiz huysuzlaşma, dil sürtçmesi, düşüncede saçmalama, kalp çarpıntısı, kâbuslar görme, sebepsiz gözyaşı, sebepsiz mutsuzluk-huzursuzluk hissi, kendinde ağırlık olduğu hissi, regl sancısının artması, rüyada nazar boncuğu görmesi, bitkinlik hissi vb gibi ruhsal etkiler oluşur. ,

Nazarın para psikolojik etkileri;
Bereketsizleşme, işinizin rast gitmemesi, evinizde huzursuz olması, kaderin bir parçası olan şansınızın kapanması, kısmetinizin kapanması, yaşadığınız ortamı sevmeme, üzerinde aşırı derece bilinmeyen ağırlıklar oluşması, sevdiğinizden nefret etme evliliklerde sebepsiz kavgalar, boşanmalar, eşinizin değişmesi, kıskançlıkların başlaması arkadaşlıklarınızın bozulması, evleneme, rüyalarınızda devamlı mavi renk veya nazar boncuğu görme, şiddetli geçimsizlik, büyülenme hissi vb gibi para psikolojik etkiler oluşur.

benim başıma gelen bikaç olay oldu valla mesela bir keresinde şöyle bi olay geldi başıma ben lisedeyken saatlere çok meraklıydım hergün farklı farklı saatler takardım birgün yine okulda servisten indim birkac arkadaşımla bahçede ders saatinin başlamasını bekliyoruz sohbet ediyoruz sınıfımdan bir kız arkadaşım daha geldi yanımıza tuttu kolumu 'asel senin babanın saat fabrikası mı var' dedi gülüştük neyse o gün okul bitti ben servise bindim oturdum hareket etmesini bekliyorum saatimin kordonu birden bire çat diye kadranından ayrılmasın mı :9: hemde öyle ne bir çarpma, sarsma vs hiçbir şey yok öyle oturdugum yerde oldu o an dedim hakikaten nazar bu diye :) mesela birde gözümde sık sık arpacık cıkar benim kirpiklerim çok uzundur birçok kişi der bunu ve ya o gün ya da ertesi gün muhakkak çıkar... Bunun gibi birçok örnek var nazarla ilgili zaten Peyamber Efendimiz'in de hadisiymiş nazar mutlak birşey yani.

nezaman yeni bişey alsak hep göze geliyoruz zamanla inandım buna...
bebeğimiz için oda hazırlığına başladık bir arkadaşım geldi baktı baktı gitti...
gittikten sonra benim tv ünitesindeki biblolar şangır şungur aşağıya inip tv ünitesini çizdi hep...
hemen arkasından eşim otoparktan çıkarken arabayı çarptı,ALLAH kem gözden sakınsın ben nazara inanıyorum ve başıma benzer olaylar çok geldi...

Annemin kardeşi doğuştan sünnetli doğmuş zamanında babaannesinin de nazarı çok değermiş saklamışlar falan doğumdan daha 1 hafta geçmeden görmüş bi'sürü şey demiş. Annem hep anlatır "sapasağlamdı doğduğunda babaannem gittikten sonra akşam fenalaştı ertesi güne mosmor oldu rengi vefat etti" diye kadın 101 yaşında falan öldü:18:

Ben çok inanıyorum nazara ama öyle kem göz falan değil bence bi'çocuğa önce annesinin nazarı değiyo çok içten seviyo çünkü. Ben bile kendi ilişkime ayy bu ara bi'iyiyiz, bir mutluyuz oh desem kesin kavga ediyoruz oyüzden hep dilimi ısırıp dua okuyorum:37:

Bi'gün çantama böyle kapaklı ayna aldım kapağı böyle resimli nasıl güzel:14:Arkadaşım gördü "yaa bu ne güzel, nerden aldın, ay bayıldım" dedi sonra çantama koydum çantamda su falan sıvı hiç bi'şey yok. Akşama bi'çıkardım aylardır kullandığım aynamın kapağındaki resim akmış renk cümbüşü haline gelmiş arkadaşıma gösterdim "ohaaa nazar etmişim" dedi.:37:

Kesinlikle anneciğimin nazarı çok değer bana:16:
Hemen başım ağrımaya başlar ama umurum da değil,yeter ki onun sevgi nazarı değsin bana.

ben nazara inanlardanım başıma bi kaç şey geldi.ama en unutamadığım kardeşimin doğum gününde bi elbise giydim yengem elbisen çok yakışmış çorabında farklıymış çok beğendim dedi. aradan bi kaç saat geçti ablam bulaşıkları topluyordu tezgahın üzerindeki borcam yere düştü ben tezgaha arkam dönük bi şekilde masayı topluyordum cam topuğuma saplandı çok kalın bi camdı topuğum baya açıldı apartmanda hemşire komşumuz var onu çağırdık ben halledemem dedi hastaneye gittim 5 dikiş atıldı 2 hafta ayakkabı giyemedim nerdeyse 1 hafta ayağımın üstüne basamadım.bazı insanların daha çok nazarı değermiş yengemde onlardan maşallah dediği bile gider walla...

Canım belki yazilmistir amma cevsen duasi var evvela duzenli hergun okunup uzerinde taşınabilecek Peygamberimiz dusmanlardan korunmus Cevseni netten arayıp öğrenin birçok kisi tecrubeyle sabit kotuluklerden muhafaza olunmuştur

hic unutmuyorum 13 yasında falandım babamın koyune ziyarete gitmistik oradaki akrabalar beni yeni goruyorlardı her goren gozerimin cok guzel oldugunu soyluyordu bir hafta sonra evimize donduk gozumde çıban cıktı kanlı iltihap aktı doktora gittik uc dort gun gozum sargılı gezdim. teyzem nazar degmistir demisti dua okumustu.

Nazara inanırım ve çok nazar değer.
Atalarımız dediklerinde ne kadar haklılar bilimsel çalışma yapmadan mavi ve yeşil göz den nazarın çok değdiğini eski zamanlarda bilmişler.
Sık sık baş ağrıları yaşarım ne zaman bir topluma girsem.Çocuklarımada nazar çok değer.
Eşimle beraber girdiğimiz her ortamda yıllara rağmen artan sevgi ve muhabbetimiz dillerden düşmez ve biz kavga ederiz :1:
Bazen mutsuzum,eşimin şu huyu kötü aman bıktım demeye çalışıyorum ki etkilenmeyelim diye ama yinede değiyor.
Bazen vücudumuza etki eden nazar yapacağımız işlerin bozulmasıylada gerçekleşiyor.
Renkli gözlerle beraber kısık bakışlılardan da çok korkarım.:50:

Sahip olduğumuz şeyler hakkında çok fazla yorum yapmayıp yüzeysel bahsetmek en mantıklı çözüm nazardan korunmakta :)

bende inanıyorum başıma da çok geldi.

hemen başım ağrımaya başlar rengim ruhum atar.

ancak dua okuyarak açılırım,oğluma da çok değiyor başına gelmeyen kalmadı nazardan

aa çok tombikleşmiş kilo almış dediler çoçuk bir ishale tutuldu 20 gün geçmedi

yürümeye başladı ne güzel yürüyor dedikleri an pat yere kapaklınıyor.

benden birine nazar değdi mi hiç bilmiyorum.

ama bazı insanlar var ki ,onlar neye imrense ,beğense başına gelmedik kalmıyor.

Başlığı görünce bende atladım hemen. bana da çok nazar değer. başıma da gelen bırkac sey var esneme, baş ağrısı, halsizlik ve migrenimin tutması dısındakılerden anlatayım azcık :1: beni de en çok inandıran ilk örneği lise zamanında başıma gelmişti. Turkuaz taşlı cici bi kolyem vardı kalın misina ipe diziliydi hiçte koptugunu dustugunu falan bılmem yani. Arkadasın bırı ayy ne guzelmiş dedi aradan yalnızca 5 dakıka gecti o aylardır kopmayan misina ortadan ayrıldı taşlar patır patır dokuldu. az da sovmedım kızın arkasından :27: sonra öss sınavına gırıyordum okul yakındı eve annem bende geleyım dedı ben sınavdayken dondü. evi bı supureyım demiş. sehpanın kendi kendine ters döndüğünü üzerindeki küçük şekerliğin ahşap evde 30 santım yukseklikten halıya düşüp kırıldıgını soyleyınce şok geçirmiştim. Sonra hemen baslamış dua okumaya tabi.. sımdı de aynı sayılır annem her aksam okur gozlerınden yaslar gelır kadının hele bıde okumadıgı bı aksam yatayım ertesı gun kafamı zor kaldırıyorum yastıktan. Ama kendimi sıkmıyorum artık nazar için, dua okumamıza vesıle oluyor dıye dusununce kendımı kotu hıssetmıyorum yani sık sık okumaya calısıyorum Felak Nas ve Ayetel Kürsi'yi

Son düzenleme:
Back
X