Nazar değmesi hakkında

Inanırım nazara ama her başıma gelenide nazara bağlamam öyle tiplerede gülerim bazıları varki ayağı taşa takılsa nazar nazar diye dolaşıyor neki çok mu mükemmelsin? benim kızım bana çekmemiş nasıl olduysa güzel bir çocuk çıktı benden doğduğu gün hastaneseki hemşireler birbirine haber verip çocuğu görmeye geliyorlardı bir yere götürdüğümde biraz süslesem insanlar yanıma gelip çocuğun kafasındaki bandı bile çıkaranlar olurdu nazar değer diye , kadın erkek bir çok insan dışarı çıkarmayın bu çocuğu diyor ama hiç takılmam böyle şeylere bir çocuk bende yok sonuçta ..herkesin evladıda kendine en tatlı gelir, nazar boncuğu bile takmadım dua okuyup Allah'a emanet diyorum Allah'a şükür hiç aşırı birşey gelmedi başımıza çok dillendirenin başına daha çok geliyor

Benim basima bir sey geldi ama nazar midir bilmiyorum... Bir gun evde otururken bana bir esneme geldi... Ama oyle boyle degil arka arkaya hic sekmeden durmadan esniyorum. Agzim yirtilacakti. Annem de dua okumustu sasirmisti nazar demisti ama bilmiyorum.

Bazı cocuk nazara daha yatkın oluyor, yıldızı düşük mu denir artık bilmem. Bende senin gibi yapayım diyorum ama bazen bariz nazar oluyor. Benim kız da sarışın mavi gözlü , bizden nasıl cikti öyle bi kız bilmem ama bazen uslu cocuk gidiyor cinnet geçiriyor resmen , sonra dualara başlıyorum da sakinlesiyor ,

Birde ben kucukken ,hic unutmam , oturuyorduk mutfaktan tabak kırılma sesi geldi , korkarak gittik mutfakta tezgahda duran tabak kendi kendine kırılmış tuz buz olmus , o zamandan beri nazara kesin inanırım

Birde nazar sadece gözle olmuyor, dille sözle de değiyor malesef

Evet nazar gerçekte var olan birşey ama ben ne kimseye nazar değdirdiğime inanırım nede kimsenin beni nazar etmesinden korkarım yani ne nazar edilecek kadar süperim nede nazar edecek kadar pis nefisliyim:)

3 gün önce okula giderken azıcık süsleneyim dedim . Topuklu botlarımı giymiştim . Okula girdim kızlar iltifat falan etti derken köşeyi döner dönmez ayakkabımın topuğu kırıldı :) .

Velhasıl bana da çok değer . İlla art niyet değil sevgiyle söylense bile değer nazar . Yıldızım düşük herhalde . Okuyorum sürekli

Nazarın varlığına inanıyorum ama başına gelen her şeyi nazara bağlayanlara da ayrı uyuz oluyorum
Mesela maaşını söylemez nazar değer diye, evine aldığını demez, kilosunu söylemez bu liste uzar gider
Hayatımda bir kaç kez yaşadım bende
Birinde bacaklarım tutuldu yürüyemedim kaç gün
Birinde de daha yeni banyoda düştüm
Dediğim gibi nazar var ama ota böceğe bağlamamak lazım

Ha evet, herşeyin nazara bağlanmasından ve nazar takıntılı davranışlardan ben de hoşlanmıyorum :))

Örneğin iş yerinden bir bayan başka bir ile tayin olmuştu, güya buradan herkesle de arası çok iyiydi. Bir gün başka birilerinden duyduk ki çocuğu olmuş, kimsenin haberi yok. Söylememiş çünkü nazar değermiş. Cümle alemden büyüyüne kadar saklamayı planlıyordu herhalde

Nazara kendimi kaptiracak kadar inanmam. Su ana kadar basima gelen hicbir talihsizlige nazardandir demedim mesela. Kafasina tas dusse, agayi takilsa, hatta yemegini yaksa nazar diyenler var, bunlari sacma buluyorum. Onun yerine tesaduf, sakarlik, basarisizlik, vs birsuru sey var yani. :)

Ha bir de nazar boncugu var, ona bayilirim. Az cok nazardan koruyacagina inanirim, kaptirmadan. Bilhassa aksesuar olarak cok hosuma gidiyor.

bende inanmazdım ama bu konularda bilgisi olan yakın bir tanığımla konuştuğumda, böyle bir şeyin olabileceğini söylemişti.
bilemiyorum.
bi insana nazar değdirip, o insanın o acıyı, üzüntüyü ya da hastalığı çekmesine pek inanmıyorum başkasının iyi ya da kıskançlıkta bakıp gıpta ettiği bişeyin sonucu neden bende kötü bitsin.. ben neden yaşiyim bunu?
doğrudur belki lakin pek mantıklı gelmiyor bana.

Annem çok iyi kahve falı bakar.Kızken de öyleymiş.Birgün karşı komşuları kahve içmeye gelmiş ve annem de fal bakmış.Annem fala baktıkça kadın "senin bu dediklerini kocam bile bilmiyor,tamam bakma artık" demiş ve apar topar gitmiş.Annemin de o zamanlar altından halka küpeleri varmış.Kadın evden çıktıktan 1 dakika dahi geçmemiş çıttt diye bir ses duymuş,küpe ikiye ayrılmış yere düşmüş.Annem yerden alıp baktığında elinde un ufak olmuş küpe.Annem o gün bu gündür fal bakmaz."O küpe olmasaydı ben çatlayacakmışım nazardan demek ki" der hep.Nazara çok inanır,ben de çok inanırım.Özellikle benim ve kardeşimin boyunu görüp de nazar değdirmeyen yok gibi.Boyumuzu soranlara 5-10 cm eksik söylüyoruz korkumuzdan :18:

kızlarr bana ve ablama da çok nazar değer ben basarılı bir öğrenciyim üniversite okuyorum.okuduğum üniversitede sınıfımda dereceye gider para ödemem.bunun açıklandığı günün yarınına okuldan gelirken bayıldım hiç bayılmayan ben.sonra arkadasımdan duydum ki ben okuldayken azmim ile ilgili konusuyorlarmış kızlar. gözü olanın gözü çıksın derler ya tam da o gelio içimden ben sonucda emek verip çalışıyorum imrenenlerde kıçlarını kaldırmaktan aciz ne yapmalıyım sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…