Yok, burda plajlari, piknik alanlarini pis birakmak cok ayip.. Yeni gelenler, disarliliklar yapiyor bazen, hic hos karsilanmiyor. Zaten Amerikan kulturunde sofradan bile kadin erkek, coluk cocuk herkes kirli tabagiyla, bardagiyla kalkiyor, kalan cope siyrilip bulasik makinasina tabak yerlestirilir, sofradan o sekilde ayrilinir. Kimse pisligini bir baskasina toplatma luksune sahip degil. Gerisi ne kaldiysa ya anne ya baba ya buyuk kardes toplar artik.. Istisnalar var tabii, heryerde oldugu gibi. Ama genel adet, aliskanlik bu sekilde.İşte bizde bu uygulamalar var gibi ama hala az miktarda ve belli yerlerde var, ülke geneline yayılmadı maalesef, bir de ne yazık ki halkta çevre bilinci tam oturmadı, bırakın her ambalaj için konteyner olmasını, normal çöp konteynerlerini bile kullanmaktan imtina eden insanlar var, her yerde çöpleri yerlere atanlar var ama özellikle yaz mevsimi tatil beldelerinde durum vahim, haberi bile yapıldı denk geldiniz mi bilmem, bu yaz Marmaris resmen tatilci çöpüne boğuldu, yollarda bebek bezleri, içilip atılmış şişeler, kutular, temizlik elemanları resmen harap oldu sezon boyunca.
Nefes alma vergisi?Sırada hangi ütopik fikir var acaba:) hazineyi doldurmak için daha ne vergisi çıkaracaklar merak ediyorum
Yani bu naylon poşetten böyle direkt para almasalar elektrik faturasına her ay +50 lira plastik poşetten alınan vergi deyip ppv diye kısa bir isim koysalar halkımız bu ne diye ses bile çıkarmayacaktıne poşetmiş arkadaşmarkette aynı ürünleri aldıkları halde, çok çok daha fazla ücret ödemeleriyle bu kadar ilgilenmediler valla
Yani bu naylon poşetten böyle direkt para almasalar elektrik faturasına her ay +50 lira plastik poşetten alınan vergi deyip ppv diye kısa bir isim koysalar halkımız bu ne diye ses bile çıkarmayacaktı
Doğrudan para cebinden çıkmayınca anlamıyor bizim insanımız basit mantık kuramayan çok fazla malesef
Aslında her ay herkesin parası direkt kesintisiz maaş olarak yatsa üstüne vergiyi siz yatıracaksınız dense ancak olayı anlarlar
Örneğin asgari ücret 2500 verip nasıl 2020 liraya indiğini gözleriyle görecek
Zaten esim posete para veriyo.. bende kiziyorum. Amac uc kurusta degil zatende.. arabalari varsa icine alisveris cantalarindan koysunlar onlarda. Yoksada hazirlikli gidecekler marketeÇok şık bez çantalar var artık.Şokta da gördüm .Biz yine taşırız da erkekler imkanı yok taşımaz.Ekmekte olmayacak diye biliyordum ,oğlum fırına gitmişti ,orada da almışlar,marketten ekmek alırsanız ücretsiz demiş.
Soru yanlis.. poset ister misin? OlacakKasiyerin kaç tane poşet istersiniz demesine ne demeli? Sanki sattığı poşet başına prim aliyor.