Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
mahallemizde bir bakkal var ben de ona gidip alışveriş yapıyordum yani pazar,market vb.alışverişinin hepsini bu bakkaldan yapıyorum.yani ekmeğe peynire kadar buradan alıyorum.150 ytl tutmuş ama (40 günden fazladır.) ya eve para bıraksa bende borca almam tabiki.bu arada borca aldığımızdan haberi var.izinsiz borç yapmadım yani. ama bir daha bakkaldan borca almak yok dedi.çok kızmıştı. nasıl üzüldüm anlatamam.eve ihtiyacımızı giderecek kadar bırakmıyor. sizce 40 (günden fazla oldu yani) 150 ytl çok mu? 3 kişi için çok mu bu para ,ayrıca daha 40 gün önce aldığım şeyleri kullanıyoruz yani daha bitmedi mesela çay ,şeker .
Çok değil canım hatta az bile eşim buradayken biz market harici bakkala bu kadar borç yapıyorduk. O zaman eşin seninle gelsin ne alınıyor görsün. Hem kendi o kadar borcu nasıl yapıyormuş. Kızmakta ve kırılmakta çok haklısın canım.
yorum yapan arkadaşlara çook teşekkür ederim. sanki eve para bırakıyor da ben de keyfimden gidip bakkaldan borca alıyorum.borca almaktan nefret ediyorum ve de çook utanıyorum.çoğu zaman bakkala çocuğumu gönderiyorum ,sırf utandığım için... (yani borcumuzu zmanında ödediğimiz halde bile borca almaktan utanıyorum)
bu konu hakkında bu gece bir şey konuşmadık zaten çekti gitti.ben de birşey söylemedim yoksa iyi bir kavga çıkardı.ikimizde sakin olunca konuşacağım . bakalım sonuç ne olacak?
gece geç geldi ve bişey demeden yani hiç konuşmadan yattı,uyudu.borçları yüzünden bunalımda .ama beni de bunalıma sokmaya hakkı yok.evin asgari ihtiyaçlarını karşılamak zorunda .bunu da yapamıyorsan niye evlendin.artık 10 yıl oldu çook yoruldum. ha bugün biter ha yarın. dün bana dediki iki bin ytl borç ailenden ve ya arkadaşlarından isteyemezmisin.... ya dedim şimdi bu ne borcu ya ne anlatıyor ne hesap veriyor deli olacam ya. maaşı ver ben idare edeyim desem zararlı çıkarım borçları olduğu için
Canım ya çok üzüldüm eşinin kötü alışkanlığı varmı yani ne bileyim alkol, kumar, şans oyunları vs. evede çok masrafı yoksa bir insan bu kadar borcu nasıl yapar.
Canım ya çok üzüldüm eşinin kötü alışkanlığı varmı yani ne bileyim alkol, kumar, şans oyunları vs. evede çok masrafı yoksa bir insan bu kadar borcu nasıl yapar.
teşekkür ederim canım ilgin için :1hug: amacım hiç kimseyi üzmek değil sadece bir çözüm bulabilir miyim onun derdindeyim. eşimin çook şükür öyle kötü alışkanlıkları yok ama başka türlü alışkanlıkları var mesela arkadaş çevresi çoooook geniş. devamlı dışarı çıkma gibi bir kötü alışkanlığı var.bide dışarıya eli çok açık. erkek arkadaşlarını yemeklere götürmeler,her hafta yada 10 günde bir pikniklere gitmeler... savunması da şu onlarda ona ısmarlıyorlarmış.tamam da bunun bir sınırı olmalı.yoksa tümden karşı değilim. çoğu zman günde iki kere hem gündüz hem gece dışları çıkmalar. ee buna para mı dayanır. aslında bana hesap vermediği için sorumsuzca harcıyor. arkadaşların dediği gibi bundan sonra ( nasıl başaracaksam :uhm:) bana hesap verecek borç almadan önce.yoksa ben bunun önlemini alamam.:1no2: laf dinlemeyen erkekle uğraşmak çoooook zor.
çok özür dilerim amacım sizi üzmek yada kırmak değil ama baştan sona okudum tüm yazılan yorumları ve sizin açıklamalarınızı. evet gerçekten zor bir durumla karşı karşıyasınız bu konuda inanın çözüm olacak bir fikir yazamayacağım . bir günde 2 kez gezmeye gidiyor ki bu gezmelerde siz ve çocuğunuz yok sırf kendi paşa gönlü için gezip tozup yiyip içiyor borçlanıyor elde avuçta birşey bırakmadığı gibi üstüne birde sizin ev ihtiyaçları için girdiğiniz borca kızıyor dikleniyor allah aşkına bu nasıl bir erkek ki bu kadar düşüncesiz davranıyor çok kızdım doğrusu kaldıki siz gerçekten çok sabırlı bir hanımmışsınız tebrik ederim 10 yıldır yola gelir mi diye sabır ediyormuşsunuz ve halada edip çözüm bulmaya çalışıyorsunuz bravo doğrusu.
dikkatimi çeken bir hususu da yazmadan yapamadım sizsiz geziyor diye aklıma takıldı .bu arkadaşları bayan olmasın sakın? siz takıldığı mekanları ve arkadaşlarını biliyormusunuz sadece gezme yeme içme ile bu kadar borç olmaz diye düşünüyorum hani başka kadın varda ona hediye vs alıyor da yetiremiyormu diye bir soru geldi aklıma.
inşallah böyle bir şey yoktur allah yardımcınız olsun
yormun için teşekkür ederim. inan ağlayark okudum mesajını . bayan arkadaş değil.işte buna gerçekten de eminim.(şimdi ban inamyacaksınız ama gerçekten buna eminim) sadece şunu bu gece daha da iyi anladım eşimin psikolojik yardım alması lazım .bazı arkadaşlar diğer topic te demişler ya psikolojisi düzgün olmayanlar böyle yaparmış. kesin sorun var. inşallah ben de delirmeden bir çözüm bulunur.
evlenmeden önce herkese ruh hastalığı var mı diye doktor kontrolünden geçirmek lazım. inanın bunu sağlık bakanlıığının yapması lazım. ya da erkekler için askerlikte ruh hastası olanları tesbit edip ona göre bu adam evlenmez veya evlenebilmesi için tedavi olması lazım diye rapor vermeleri lazım. bu kadar zor mu bu! böyle devam ettiği sürece daha bu topicler dolup dolup taşar. ama çare bulunamaz veya benim gibi tek taraf çözüm aramakla ömrünü tüketir
malesef erkeklerin çoğu böyle.benimki de öğrencilik yıllarından itibaren harcamış ta harcamış kenarda 1 lirası yoktu nişanlandık kontrolü elime aldım hesabını sordum her kuruşun ik zamanlar çok bozuluyodu küsüyordü çok üstüne gittim içim sızladı ama olsun dedim yıllarca kazanmış üstüne borç yapmış para idaresi sıfır.O günden bu yana hesap bende ve nereye ne harcadığını bilirim hesabını da sorarım arada bir gidip istediği şeyleri almasına izin veriyorum çok boğulmasın diye:) Şimdi akıllandım diyor eskisi gibi harcamıyor birde maaşlarımızı ortak hesaba atıyoruz ödemeler taksitler hepsi ordan ödeniyor böylece arada para kaynamıyor hemen soruyorum şunu naptın diye..
siz bunu baştan yapsaymışınız işiniz kolay olurdu ama eşiniz alışmıştır kontrolün onda olmasına.siz bir işe girerseniz ve de baskın olursanız kontrolü elinize alırsınız..
malesef erkeklerin çoğu böyle.benimki de öğrencilik yıllarından itibaren harcamış ta harcamış kenarda 1 lirası yoktu nişanlandık kontrolü elime aldım hesabını sordum her kuruşun ik zamanlar çok bozuluyodu küsüyordü çok üstüne gittim içim sızladı ama olsun dedim yıllarca kazanmış üstüne borç yapmış para idaresi sıfır.O günden bu yana hesap bende ve nereye ne harcadığını bilirim hesabını da sorarım arada bir gidip istediği şeyleri almasına izin veriyorum çok boğulmasın diye:) Şimdi akıllandım diyor eskisi gibi harcamıyor birde maaşlarımızı ortak hesaba atıyoruz ödemeler taksitler hepsi ordan ödeniyor böylece arada para kaynamıyor hemen soruyorum şunu naptın diye..
siz bunu baştan yapsaymışınız işiniz kolay olurdu ama eşiniz alışmıştır kontrolün onda olmasına.siz bir işe girerseniz ve de baskın olursanız kontrolü elinize alırsınız..
yormunuz için teşekkür ederim.+ rep gönderdim. siz aklılıymışsınız.maşallah evet dediğiniz gibi baştan alıştırsaydım hesap vermeye benden habersiz borç almamaya böyle olmazdı klava: suç biraz da bende klava: siz çok akıllılık yapmışsınız.keşke evlenmeden önce birileri bana böyle fikirler verseydi.ben çok saftım ,yani çook iyi niyetliydim ve de tecrübesiz klava: sonradan tecrübelenincede erkekler kabullenemiyor duyun bekarlar duyun bu önerileri !!! siz çok şanslısnız bizim tecrübelerimizi iyi yönde kullanırsanız 5 sıfır önde başlarsnız bu hayata.
akıllımıyım o tartışılır ama enazından içim rahat şuan.İlk başlarda sert tepkiler de verdi karışma bana felan diye sonra büyük bir kavga ve ya kartlar ya ben dediğim zamanlar da oldu ve o gündür kredi kartı bende.Çocuk gibi yönetmen gerekiyor malesef içim sızlaya sızlaya sordum hesabını her gelen giden paranın.
allah size sabır versin sizi çok iyi anlıyorum zor bir durum ama kontrolü elinize alın nolur huyunu biliyorsunuzdur gerekirse duygusal yaklaşın mutsuzluğunuzu dile getirin olmadı rest çekin ailesinden kimden çekiniyosa ona söylemekle tehdit edin kartlarını iptal etmesi için uğraşın didikleyin her yaptığını.Sert tepkiler gelecektir yılmayın ağlayın sızlayın dayanamayacaktır:)
bekarlar bu topiği iyi okuyun da siz benim düştüğüm hatalara düşmeyin. garfieldim arkadaş gibi ipleri baştan sıkı tutun. yoksa birgün benim gibi buralarda çare ararsınız.
merhabalar. evimiz malesef kira ve 400 eşimin maaşı yaklaşık 2 bin yaşadığımız yer küçük bir yer, bu nedenle bu para bize yeter de artar bile. büyükşehirde yaşasak yetmez ama.... burada heryere yürüyerek bile gidilebilir mesela... aynı maaşı alan büyükşehirde yaşayan bir tanıdığım var.onlar kirayı 500 verdikleri halde gül gibi de geçiniyorlar.ve eşinin her istediğini alıyor,evinin her türlü ihtiyacını zorlanmadan karşılıyorlar.