• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasl bir yntem, nasl bir zm?... Kafam ok kark

netertua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
2.110
12
116
Diğer

merhaba arkadaşlar. benim sorunum eşimin para yönetimini bilmemesi,mantıksız harcamalar yapması.ama kendine göre lüzumsuz harcamalar yapmıyor.mesela paran yoksa insan her akşam dışarı çıkar mı?bizimkisi çıkar.hatta bir günde iki kerede çıkar.arkadaşlarına takılması yani.(haliyla para harcanacak)
kendine gelince alır,ama biz bir şey isteyince para yok.verse de bize çay kaşığıyla verir.elaleme kepçeyle dağıtır.
neredeyse 10 yıllık evliyiz.birikimi bırak hala borç içindeyiz.başı sıkışınca arkadaşlarından borç alır.tabi böyle olunca borçlar bitmez.kısacası ayağını yorganına göre uzatmayı bilmiyor.
benim esas kızdığım bana para yok demesi.borç olacak kadar harcama yapan birisi değilim.hatta çoğu şeyimi ailem alır hediye olarak,çocuguma da...erzak vb.şeylerde de kayınvalidemlerde yardımcı olurlar.böyle oldugu halde borç bitmiyor.....
deli olacam ya :kızgın:
bana diyor ki maaş yetmiyor,yetmeyince arkadaşlardan borç alıyorum.
bence insan ne olursa olsun çok acil durumlar hariç kimseden borç almamalı.gel de bunu benimkine anlat.
yıllardır bekliyorum ha bu yıl biter borçlar ha öbür yıl,nerde????
arkadaşlar sizce nasıl bir yöntem uygulamalıyım.ne yapmalıyım?erkek kardeşi de öyle hatta onların durumuna baktıkça ben halime şükrediyorum.

Son düzenleme:
maaşı ne kadarsa oturup bi hesap yapın gelir gider dengesine bakın gerçekten yetiştiremiyorsa sizde bi iş bulun çalışın 10 senedir bi düzen kurulmadıysa vardır bunun bi açıklaması

eşiniz size maaşını vermeyi red mi ediyor?
ben herhalde yanlış anlattım :oklava:
ben maaşını istemiyorum ki :1no2:
sadece borcumuzun olmamasını,mantıksız harcamalar yapmamasını istiyorum.
bunun için fikirleri,değişik yöntemleri olan arkadaşlar varsa sorum onlaraydı.

maaşı ne kadarsa oturup bi hesap yapın gelir gider dengesine bakın gerçekten yetiştiremiyorsa sizde bi iş bulun çalışın 10 senedir bi düzen kurulmadıysa vardır bunun bi açıklaması

yorumunuz için teşekkürler.+rep gönderdim.
herhalde sebep benim iyi niyetli olmam.ona karışmamam.aslında karışamamam :oklava: bir şeyi aklına koymuşsa onu muhakkak yapar.hiçbir şekilde onu kararından döndüremem.aslında esas sorun bu herhalde :uhm:

düğünde takılanlar... çocugumun bir sürü altınları.... hepsi uçtu gitti.
ama şimdi akıllandım.biri birşey takarsa veya çocuguma 50,100 tl vb.harçlık verirlerse saklıyorum.çocugumuzun geleceği için.kendisine söylemiyorum.

iyi yapıyorsun canım.10 senelik bi evlilik artık yönetimi yavaştan yavaştan ele alsan iyi olur. kendi fuzuli harcamaları yüzünden size sıkıntı çektirmesi doğur değil.bide şu var ailelerden destek geleceğinibilen erkek inanın güveniyor bu duruma .sizde evin ihtiyaçları için borç yapın ödesin ödedikçe maaşının ne akdar olduğu ortaya çıkar kendişne bişey alacak fırsat bulamaz.benim annemde aynı durumdan muzdaripti madem dedi borç yapmaktan kokrmuyor gitti taksitle bi sürü şey aldı ödetti.sonra işi büyüttü altın aldı tanıdık kuyumcudan bahneside kendi doğum günümde senin zmanın yoktur diye ben gittim kendime istediğim hediyeyi aldım oldu :) ufaktan ufaktan başlayın bence .annemde diyor 10 sene sonra aklım başıma geldi anca akıllandım o sürede diyor.

Parayı bir yerlere bağlasanız..
Ev,dükkan alırsınız kredi çekerseniz o da paşa paşa ödemek için kendini kısmak zorunda kalır..şutarafagitti
Şu paranın kıymetini bilmeyen insanlara çok kızıyorum çok.:olmaz:

Son düzenleme:
Lami cimi yok....ev idaresini ben yapicam diyeceksin....

Hayir falan derse....hic olmazsa 3 ayligina birak ben yapayim de....

Bak gör...iki üc kurus arttirdigni görsün kendi sana diyecek tamam sen yap...

merhaba arkadaşlar. benim sorunum eşimin para yönetimini bilmemesi,mantıksız harcamalar yapması.ama kendine göre lüzumsuz harcamalar yapmıyor.mesela paran yoksa insan her akşam dışarı çıkar mı?bizimkisi çıkar.hatta bir günde iki kerede çıkar.arkadaşlarına takılması yani.(haliyla para harcanacak)
kendine gelince alır,ama biz bir şey isteyince para yok.verse de bize çay kaşığıyla verir.elaleme kepçeyle dağıtır.
neredeyse 10 yıllık evliyiz.birikimi bırak hala borç içindeyiz.başı sıkışınca arkadaşlarından borç alır.tabi böyle olunca borçlar bitmez.kısacası ayağını yorganına göre uzatmayı bilmiyor.
benim esas kızdığım bana para yok demesi.borç olacak kadar harcama yapan birisi değilim.hatta çoğu şeyimi ailem alır hediye olarak,çocuguma da...erzak vb.şeylerde de kayınvalidemlerde yardımcı olurlar.böyle oldugu halde borç bitmiyor.....
bence insan ne olursa olsun çok acil durumlar hariç kimseden borç almamalı.gel de bunu benimkine anlat.
arkadaşlar sizce nasıl bir yöntem uygulamalıyım.ne yapmalıyım?erkek kardeşi de öyle hatta onların durumuna baktıkça ben halime şükrediyorum.
canım kendı konumda oldugum gıbı aynı dertten ben de muzdarıbım.En kısa cozumu ıse gırıp kendınden bırıkım yapman bu kocalar bızı borc batagında bogar ayol sırnaşık şey. sırnaşık şey kaydirigubbakcemile3

yorum yapan tüm arkadaşlara çook teşekkür ederim.önerilerinizi dikkate alacağım.
zederdi arkadaşım haklısın.daha belli değil ama çalışma ihtimalim var.sınavın sonuçlarını bekliyorum.
kazandığım paraları da mantıksızca harcayacak diye çalışmak bile içimden gelmiyor.

Canım özelinede yazmıştım bir şekilde parayı tasarrufuna alacaksın. Katı olacak taviz vermeyeceksin. ben ilk evlendiğimde eşim işsizdi 2 ay aldığım paraya karışmak istemedim belki gurur yapar kırılır diye ama bir baktım aç kalıcaz hemen el koydum. ama bazen ne kadar dikkat edersem edeyim kontrol edemiyorum.:kızgın:

Canım bir kere eşin şunu bilmeli. Borç borçla ödenmez, tam tersi daha da büyür gider, bitmek bilmez.
Bir yatırım yap diyemiyorum ki şu durumda zaten borç içindesiniz daha da bu batak büyüyecek, içinden çıkılmaz bir hal alabilir.
En iyisi etraftan destek aldığını eşine belli etme hem zaten daha nereye kadar senin ve eşinin ailesi size yardım edecek. Eğer sen yapamıyorsan kayınpederin bi eşinle konuşsun artık bazı şeylerin farkına varmasını sağlasın.Bu böyle devam ederse evliliğiniz de yıpranır. Kızma canım ama evin ,eşinin ihtiyacı varken dışarıda umarsızca kendini eğlendiren erkeklere de çok kızıyorum. Çünkü benim kocam da yapar bazen çok sık olmasa da bana yok der gider onun bununla gezer para harcar.Ya da bir dene istersen evin 1-2 aylık muasebecisi sen ol belki işe yarar.

idaresini bilmeyen bir eş daha benim ablamda çok muzdaripti bu konudan
en sonunda eşini borca soktu krediyle ev aldılar isterse harcasın harcayamadı korktu
şimdi daha iyi hala var gereksiz harcamaları ama eskisi gibi değil
bence siz biriktirin her verileni sylemeyi mutfak harçlığınızdan kenara koyun birikim çok önemlii

yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.önerilerinizi uygulamay çalışacağım inşallah.
umarım faydası olur.dediğiniz gibi bir eve yazılmak.ama onun içinde birilerinin yine yradımcı olması lazım.ama bu seçeneği hep düşünüyorum.onu bir birikime yönlendirmek ama tek maaşla olmuyor ve de en kötüsü borçlarla...
işe girersem hemen eve yazılmayı düşünüyorum.yoksa benim paralar da uçup gidecek.

arkadaşım eşin seni dinlemiyorsa bildiğini yapmaya devam ediyorsa bırak ne hali varsa görsün..

arkadaşım eşin seni dinlemiyorsa bildiğini yapmaya devam ediyorsa bırak ne hali varsa görsün..

keşke bu dediğiniz o kadar kolay olsa. :1no2:
benim esas kızdığım bana para yok demesi :kızgın:yoksa borcumu var neyi var hiçç umrumda değil.ödesin paşa paşa.
ama ben mesela etek alayım vb. deyince genelde para yok önümüzdeki ay,sonraki ay geçiştiriyor.ya da ne gerek var diyor.

keşke bu dediğiniz o kadar kolay olsa. :1no2:
benim esas kızdığım bana para yok demesi :kızgın:yoksa borcumu var neyi var hiçç umrumda değil.ödesin paşa paşa.
ama ben mesela etek alayım vb. deyince genelde para yok önümüzdeki ay,sonraki ay geçiştiriyor.ya da ne gerek var diyor.
böylesine inadına almak lazım .

Back