Bebek Beslenmesi Nasıl yıkıyosunuzz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Kızlar kızım 3,5 aylık ve küvetinde yıkıyordum amma artık çok zorlanıyorum iki kişi zor mukayet oluyoruz koları bi tarafta elleri bitararfta kıpır kıpır sizler nasıl yıkıyorsunuz pekii ?

Oğlum çok severdi yıkanmayı hergün altıncı aya kadar kendim yıkadım küvetinde yıkıyordum.Dediğin gibi hareketliydi ama sorun olmuyordu sonra kış geldi diye annem ve kayınvaldem çok yıkamama karşı çıktılar sanki ev soğuk keşke dinlemeseydim onları ara verince oğlum yıkanırken sıkıntı yaratmaya başladı istemedi yıkanmak annemden yardım alıyordum oda onun uygun bulduğu günler yıkanıyordu,sonra bu durum canıma tak etti dolduruyorum şimdi kuvetine suyu ev çok sıcak zaten alıyorum kucağıma kuvetindeki suyla oynuyoruz birlikte bu arada ben onu yıkıyorum tabi bende sırılsıklam oluyorum tabi çırğınıyor özellikle kafasına su dökülürken ama cesaret etim şimdi kendim yıkıyorum yine.

Oğlum geçen kurban bayramına kadar yıkanmaya bayılıyordu. Hatta yazın günde 3-4 kez yıkıyordum ve küvetinde uyukluyordu. Ne olduysa oldu Çınar kurban bayramı arife gününden beri delirircesine ağlıyor. Yıkamıyorumda dövüyorum sanki. Biz Çınar'ı odada yıkıyoruz annem ve babamla birlikte ama heryer su içinde kalıyor. Sinir bozukluğuda cabası. Sana nacizene önerim yıkanma aralarını uzatma unutmasın suyu, birde kız çocukları idrar yolları enfeksiyonuna daha meyilli oldukları için küvetine su doldurup, suyun içine oturtarak yıkama. Yaz gelsin elbet tekrar suya alışacaklar. Sevgiler

ayne nedenlerden dolayı bilge de soğudu sudan.ama banyoya sempati duyuyor bir süredir,girip el yüz yıkıyoruz,bunda kitaplarının rolu buyuk,bir fil var diş fırçalıyor banyo yapıyor filan.neyse banyo yaparken küveti alıyoruz odaya,ufoyu son kapasite yakıp,ki ev kaloriferli :) sabun,dalin ,suda kullanılabilecek oyuncak vs veriyoruz,Bilge onları sabunlarken biz de onu yıkıyoruz.

kızlar benım anlatmak ıstedıĞım yanı kendı kÜvetındemı yıkıyorsunuz yoksa banyoda kucaĞınıza alıpmı suyunu sevıyo maŞallah amam ıŞte Çok kıpır kıpır elımızden kayı verıyo yıkarken dÜŞecek dıye korkuyorum artık kÜvetede sıĞmamaya baŞladı galıba yatırarak yıkıyorum ÇÜnkÜ

1 yaşşıındamıı bebiş,evet sıığğmaz o zaman.havalar da ıısıınııyor banyoda kucagıımıızda yııkarıız zahir artıık

küvetinde yıkıyordum 3. 5 aylıkken halada öyle. önce sırtüstü yatırıp yıkardım sonra yüzüstü.en sonda durlama. benimki çok seviyordu şaşkınlığından fırsat bulup çok çabuk yıkardım. ama şimdilerde sudan çıkınca giyinme faslında bas bas bağırdığından zaptı mümkün olmadığından babasından yardım alıyorum.

Yiğit oldum olası suyu çok seviyor,banyo bitince ağlıyor:) babasıyla ikimiz yıkıyoruz,tek başına şu anda yıkamam imkansız..banyo sonrası eşimle bütün üstümüz ıslanmış oluyor:))

benim kızım 3 aylık ilk başlarda küvetinde yıkıyordum ama 1 aydır filan kucağıma alıp banyoda yıkıyorum daha kolay oluyor eşyalarını odaya taşıma derdi olmuyor

ipek 1 yaşına geldi nerdeyse
biz hala küvetinde filesinin üstünde yıkıyoruz
şimdilik sorun yok

yerim ben onu ya,
tam sevilecek zamanları..
Allah bağışlasın arkadaşım...
ilk zamanlar canım annem gelirdi yıkamaya,ben korkardım biryerine birşey yaparım diye....
sonra eşimle beraber yıkamaya başladık,öyle daha kolay ve emin oluyor,tavsiye ederim...
sevgiler...

biz de yıkama işini eşim yapar
ben sadece yanlarında tasla su dökerim
eşim soyar yıkar yağlar kremler giydirir...

Yiğit oldum olası suyu çok seviyor,banyo bitince ağlıyor:) babasıyla ikimiz yıkıyoruz,tek başına şu anda yıkamam imkansız..banyo sonrası eşimle bütün üstümüz ıslanmış oluyor:))
bu kadar olur, tamamen aynısı:)))

bebekler hareketlenince tek ba$ina yikamak zor oluyor..bebek küvetleri icin koltuklar satiliyor..muhakkak Türkiye`de de vardir..o koltukta bebek ayina göre ister yatabiliyor ister oturabiliyor..kullanim acisindan da cok rahat..ana kucagi gibi oldugundan bebeklere kendini güvende hissettiriyor..oglum yikanmayi cok seviyor.. ve 1 aylik oldugu günden itibaren genelde tek ba$ima yikiyorum..gecen aya kadar da bu bahsettigim koltuk cok i$imizi gördü..tavsiye edebilecegim bir ürün..

Son düzenleme:
ben küvetin su seviyesini arttırdım içine oturunca göbüşüne kadar su oluyor.böyle daha çok hoşuna gitti. eşimde yardım ediyor tabi.. küveti getiriyorum odasına. ısıtıyoruz tabi odayı güzelce. üzerini çıkarana kadar basıyor çığlığı.. çünkü çok seviyor kızım suyu.. bir an önce girip oynamak istiyor.bacaklarını çırpmaya bayılıyor. eliyle suya vurup oynuyor.. köpüklerle oynuyor. banyo oyuncaklarıyla oynuyor.. sudan çığlık çığlığa çıkıyoruz. çünkü çıkmak istemiyor kuzum...
bi müddet suda oynuyor. 15 dk kadar.biz bu arada üzerine su döküyoruz sürekli üşümesin diye.. ben keseliyorum :) öyle bi ovuşturuyorum işte.. en son şampuanlıyoruz kendisini babamız temiz suyu döküyor bittii.. basıyor çığlığıı suya geri dönmek için... havalar biraz daha ısınsın yıkanma yı daha sıklaştıracağız..

banyo bittikten sonra güzelce kurulanırız. sonra annemiz (ben ben ben) yağlar bebişi, birde güzelce masaj yaparım.. üzlerini giydiririm kızımın... bu arada sudada ayaklarına masaj yapıyorum çok hoşuna gidiyor cimcimemin

yeni doğuduğunda küvette filenin üstünde yıkıyordum 2-3 aylıkken file sarkmaya başladı bende çıkardım şimdi yine küvetinde ama filesiz yıkıyorum,başının altına 2 tane havlu koyup sırt üstü yatırıyorum vücudunu sabunluyorum sonrada başına su döküp şampuanlıyorum en son durularkende sol kolumun üstüne doğru yaslayıp su döküyorum tabi bunları yaparken bende sırıılsıklam oluyorum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…