• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yedireceğim bilemiyorum sizler nasıl yaptınız ek gidayi?

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.756
1.437
63
IMG_7062.jpeg

bunun için acele etmeyin,kızım on aylık yeni yeni tutup yiyor tembellik yapmazsa, yemek dışında herşeyi yiyor ama yerde birşey görmesin..yiyecekleri mıncıklıyoruz atıyoruz..diğer çocuklarım onun aksine 7-8 aylıkken kaşık tutuyorlardı..her çocuğun gelişimi farklı ..zamanla oraya geleceksiniz

bunun için acele etmeyin,kızım on aylık yeni yeni tutup yiyor tembellik yapmazsa, yemek dışında herşeyi yiyor ama yerde birşey görmesin..yiyecekleri mıncıklıyoruz atıyoruz..diğer çocuklarım onun aksine 7-8 aylıkken kaşık tutuyorlardı..her çocuğun gelişimi farklı ..zamanla oraya geleceksiniz
Kaşık tutmayi sadece diş kaşımak için yapıyor. 🥰
Nasıl öğrenecek diye telaşa düştüm moralim çok bozuluyor.
Asla yemek yemek istemiyor parmak uçları ile dokunuyor ağzıma atmıyor
Sadece cisimleri ağzıma sokiyor.
İştah sorunu var mı sizde iştahsızliga bağlıyorum ben bu durumu ağzını kapatıyor benimki

Kaşık tutmayi sadece diş kaşımak için yapıyor. 🥰
Nasıl öğrenecek diye telaşa düştüm moralim çok bozuluyor.
Asla yemek yemek istemiyor parmak uçları ile dokunuyor ağzıma atmıyor
Sadece cisimleri ağzıma sokiyor.
İştah sorunu var mı sizde iştahsızliga bağlıyorum ben bu durumu ağzını kapatıyor benimki
bazı bebekler kendilerine göre yönlendirme yapıyor yani ne yaparsak yapalım onların evetlerinin dışına çıkamıyoruz..ortak yanımız var cisimleri ağızlarına sokuyorlar..bunu yapam kaşığı da tutar yemek de yer sadece zaman..kahvaltı da bazen tel peynir koyuyorum önüne girişim de bulunuyor bir kez yiyor sonra hepsini aşağa atıyor 😄tercih meselesi..çubuk kraker veriyorum bazen eline biraz yiyip gerisini halıya oraya buraya yediriyor..görümcemin oğlu da 10 aylık ve hala parmak ucuyla birşey tutamıyor ama bebeğime göre bir çok şey yapabiliyor..her bebeğin fıtratı farklı işte .hayır kızımın iştah sorunu yok güzel yemek yiyor..iştah değil de yine tercih meselesine gelmiş bulunduk😊

bebeğinizin ağız tadına göre yönlenin..benim ki mercimek verirsem kıyameti koparıyor örneğin..sevdiği şeyleri sevmediği şeylerle karıştırın...karnahahar yemez ama ete bayılır karnabaharı kıymalı yapıp pilav içine ezip koyuyorum..pilavı sade yemez asla illa yoğurt olacak..yemek istemediği zamanlar oluyor elbet o zamanda da meyve püresi yediriyorum

Muzu, mandalinayı şu an adını hatırlayamadığım aparatlar var ona koyup eline verebilirsiniz. Emzik gibi oluyor ısırırken ağzına gider, eliyle tutmaya alışır.

ne aç ne tok olmasına, altının temiz olmasına ve uykusunu almış olmasına dikkat edin. Ben emdikten 45 dakika 1 saat sonra yemeğini veriyorum. Konforuna dikkat ediyorum, kıyafeti üşütecek veya terletecek şekilde olmuyor. Ben de bebeğimle beraber sofraya oturuyorum ve o ne yiyorsa onu yiyorum. 1 saat kadar masada kalmasına oynamasına keşfetmesine izin veriyorum, ve yemek yerken elini ağzını asla temizlemiyorum. Yemek bitince lavaboda yıkıyorum, bu yemeği pis kötü algılamasına sebep olabiliyormuş. Ve bence en önemlisi ilgilenmiyorum, yemezse umursamıyorum. Gözüm çaktırmadan hep üzerinde tabii ama kendi yemeğimi yiyorum, ağzıma lokmayı koyarken gösteriyorum, abartılı çiğneme hareketleri yapıyorum beni izliyor. Bebekler taklit ederek öğrenirler, örnek olmanız gerekiyor. İlk 2 hafta hiç yiyemedi, kaşıkla taşına bakmasını sağladım. Kaşığı doldurup eline verdim yine kendi ağzına götürdü, veya bazen elimle ağzına verdim. Ama maşallah şu an yemek yemeyi seviyor ve döke saça kendi yiyor, tabii ki ben destekliyorum. Beraber sofraya oturun ve gözünüzü üzerine dikmeyin, olağan normal bir eylem yapıyor gibi sakince yemek yiyin. Bi de bu ayda bebekler artık dünyayı fizik kurallarını algılamaya çalışırlar. Yere atacak, yer çekimini keşfedecek, her gıdanın farklı ses çıkardığını bulacak tekrar tekrar deneyecek. Müsaade edin merak duygusunu gidersin. Yeterince inceleyip dokusunu kokusunu her şeyini keşfedince ağızlarına götürüp yeme kısmı başlıyor

Back