• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Nasıl yapacağım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

rivera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
507
23
98
Bebeğim şu an 2.5 aylık.5.380 kg ve 62 cm boyunda.Gündüzleri emzirdikten sonra en fazla 2 saat uyuyor bazen 45 dak da uyanıyor.En ufak sesle irkiliyor.Yaz sıcağında camları açmaya bile korkuyoruz.Tracy nin atıştırmacı bebek dediği durumu yaşadığımızı sanıyorum.Bebeğimi 3 saatten önce emzirmemeye çalışıyorsam da emzikle müzikle pışt pışla ve oyunla oyaladığımda nadiren kendiliğinden uykuya dalabiliyor.Bazen biberonu, memeyi,emziği kucağı dışarıda gezmeyi hiçbirşeyi istemiyor sürekli bir ağlama krizine kapılıyor. Bu krizi yorgunluktan uykuya dalana dek aşamıyoruz.Gaz olduğunu düşündük ama tam olarak emin değiliz. Sonrasında ise meme almakta zorlanıyor.Emmek istemiyor ya da biberonla biraz emzirdikten sonra sakinleşip meme alabiliyor.Memeyi çok az(1-2 dak emdikten sonra ) gülücükler atmaya oyun oynamaya başlıyor. Emzirmek için dikkatini memeye çekmekte zorlanıyorum. Her iki memeyi de ememiyor.Birini ancak 10 dak emiyor sonra ya uykuya dalıyor ya da oyun istiyor.Geceleri 11 civarı emip sabah 5 e kadar uyuyabiliyor. Bizim problemimiz gündüz uykusunun neredeyse hiç denebilecek kadar az olması . Ne zaman uyanacağını bilemediğimden ev işlerini ya da günlük rutinlerimi organize etmekte zorlanıyorum.Yardım lütfen

canım bebeğin daha çok küçük onu emzirmek için 3 saati bekleme bence.bu aylarda o acıktıkça emzir.hatta benim kızım az az yer ama 1.5 saat sonra acıkırdı.dr.ma sordum bu ayda (6.ay kontrolü) şu kadar içmesi gerekiyor ama kızım az içiyor 3 saatte beklemiyor diye.öyle birşey yok dedi acıktıkça doyur dedi.tabi yine sen bilirsin.
uyku düzeni oluşturması içinde erken.zamanla uykuları düzene girer.kızım o aylarda bazen gece 12 den sabah 6 ya kadar hiç uyumazdı.bazende sabah 7 den akşam 8 e kadar uyumadığı olurdu.zamanla kendiliğinden yoluna girer.ama sen ev işlerini günlük rutinlerini düşünürsen strese girmekten başka bir işe yaramaz.biraz askıya al işlerini bebişinle bu günlerin tadını çıkar.

canım bebeğin daha çok küçük onu emzirmek için 3 saati bekleme bence.bu aylarda o acıktıkça emzir.hatta benim kızım az az yer ama 1.5 saat sonra acıkırdı.dr.ma sordum bu ayda (6.ay kontrolü) şu kadar içmesi gerekiyor ama kızım az içiyor 3 saatte beklemiyor diye.öyle birşey yok dedi acıktıkça doyur dedi.tabi yine sen bilirsin.
uyku düzeni oluşturması içinde erken.zamanla uykuları düzene girer.kızım o aylarda bazen gece 12 den sabah 6 ya kadar hiç uyumazdı.bazende sabah 7 den akşam 8 e kadar uyumadığı olurdu.zamanla kendiliğinden yoluna girer.ama sen ev işlerini günlük rutinlerini düşünürsen strese girmekten başka bir işe yaramaz.biraz askıya al işlerini bebişinle bu günlerin tadını çıkar.

Bu gün akşamüstü halimi görmeliydiniz. Kızım3 saat sürekli susmadan ağladı ve kendisini ancak banyoda küvetinde su içindeyken biberonla süt vererek sakinleştirebildim.

uyuması için zifiri karanlık bir oda ve beyaz gürültü. ben meseleyi öyle çözdüm,hem de öyle bir keskin çözüldü ki, düşüp bayılacaktım. beyaz gürültü için hoperlöre bağlı bir mp3ten aralıksız looptaki saç kurutma makinesi sesi çalıyorum. dışarıdaki seslerin hiçbiri duyulmuyor (kendim de tecrübe ettim, istersen evin içinde top patlat duymaz).

Bencede açlıktan yapıyordur 3 saat fazla bir süre:bbo:
Sen iki saatte bir emzir bir de onun gün içinde 3 kere uyuması gerekiyor bazen 4 kere.Bunu oturtmak içinde karnının tok olması gerek.Emzirdikten sonra yanına uzanıp sırtını sıvazlayarak uyutabilirsin.Ama gündüz uykusunu kesinlikle kazandırman gerekiyor.Çok çok küçük o daha.Benim kızım 1.5 yaşında gündüz iki kere uyuyor toplamda 5 saat,akşamlarıda 9da en geç yatar 7de ayaktayız en geç.yani 16 saatten fazla uykusu var hala.Ve bu düzenimiz 2 aylıktan beri aynı.

Bebeğim şu an 2.5 aylık.5.380 kg ve 62 cm boyunda.Gündüzleri emzirdikten sonra en fazla 2 saat uyuyor bazen 45 dak da uyanıyor.En ufak sesle irkiliyor.Yaz sıcağında camları açmaya bile korkuyoruz.Tracy nin atıştırmacı bebek dediği durumu yaşadığımızı sanıyorum.Bebeğimi 3 saatten önce emzirmemeye çalışıyorsam da emzikle müzikle pışt pışla ve oyunla oyaladığımda nadiren kendiliğinden uykuya dalabiliyor.Bazen biberonu, memeyi,emziği kucağı dışarıda gezmeyi hiçbirşeyi istemiyor sürekli bir ağlama krizine kapılıyor. Bu krizi yorgunluktan uykuya dalana dek aşamıyoruz.Gaz olduğunu düşündük ama tam olarak emin değiliz. Sonrasında ise meme almakta zorlanıyor.Emmek istemiyor ya da biberonla biraz emzirdikten sonra sakinleşip meme alabiliyor.Memeyi çok az(1-2 dak emdikten sonra ) gülücükler atmaya oyun oynamaya başlıyor. Emzirmek için dikkatini memeye çekmekte zorlanıyorum. Her iki memeyi de ememiyor.Birini ancak 10 dak emiyor sonra ya uykuya dalıyor ya da oyun istiyor.Geceleri 11 civarı emip sabah 5 e kadar uyuyabiliyor. Bizim problemimiz gündüz uykusunun neredeyse hiç denebilecek kadar az olması . Ne zaman uyanacağını bilemediğimden ev işlerini ya da günlük rutinlerimi organize etmekte zorlanıyorum.Yardım lütfen

tıpkısının aynısı bizde var :(( kızım 2.ayına girecek..
saydığın tüm belirtiler bizdede mevcut maalesef
götürmediğim dr kalmadı..dr yanında gülücükler saçıyor,hiç gıkı çıkmıyor ama gel gelelim evde ,yemek saatleri artık işkence gibi..
anne memesi hiç tutmak istemiyor,biberonda ise 40 cc anca içiyor sonra ağlamaya başlıyor,ağzında biriktiriyor,bana bakıp gülüyor,diliyle biberonun ucuyla oynuyor..
dr öğünleri öğrensin saatle besle diyor ama benim kızım artık tek seferde biberonu bitiremiyor ,bölük bölük..bu sefer ben helak oluyorum hiç bir işimi yapamıyorum
gaz sancısı dedik,sancı gelince ağlıyor...geçince ise yorgunluktan sızıyor..
uykuda verelim diyoruz ağzında biriktiriyor..
burun açıcı aldık belki tıkalı ondandır dedik yine olmadı..
pamukcuk var dedik karbonatla hergün siliyoruz olmadıı..
lütfen yardımmbilmiyorumkismile

bana da doktor 3 saatten önce emzirme demişti 3 saati bekledim 1 hafta çocuk çöktü resmen..kilo alması zorlaşır..en iyisi her istediğin de anne sütü almsıdır..karnı tok olunca da uyuyacaktır..

Son düzenleme:
canım uyku saatlerini kaçırıyo olabilirsin belki.benim oğluşumda öyleydi 3aya kadar.gece sorun yoktu suık kalkmak dışında ama gündüz 10dk uyuyp uyanıyodu sürkli.sonrada tabi hep ağlıyodu.sonra nezamanlar uykusu geldiğini takip ettim.1.5saatte bir uyuyodu.ve 1.5saat geçtimi zorlada olsa 5dk da olsa uyuttum.sonrada böyle düzene girdi uykusu.geceleride ne olursa olsun onu odasından çıkarma.oyun oynama.gülme konuşma.çünkü gündüz sanıyolar öyle olunca uykular bölünüyo.ayrıca her acıktığı zamanda emzir bence.inşallah herşey yoluna girer...

daha cok kucuk,uzulme,duzene gırecek.9aylık olacagız bızımkı sadece yarım saat uyuyup kalkıyor:)senınkı gıbıyken de aynıydı...once sabredemıyor ınsan,sonra alısıyorsun onun duzenınıne...belkı de senın sıcaklıgını arıyrdur annesı,daha ne kadar olmus kı,senın sıcacık karnını bırakalı :) buyudukce ısın kolaylasacak :)benımkı oyle oldu,kendı kendıne oyun oynayacak,oyuncaklarının pesınden gıdecek,uyumasa da senı engellemeyecek :)

Canım benim bebeğim de öyleydi. Çok bunalmıştım. Ama meğer açlıktan yapıyormuş. Kendime biraz daha dikkat edip sütüm artınca anladım. Bence de 3 saat çok fazla. Ne zaman isterse ver ki böylece de sütün artar. Tracy Hogg'u ben de okudum ama onun kurallarının bazılarını uygulamak çok güç. Ayrıca her çocuk ayrı bir dünya. Senin bebeğine 3 saatlik ara fazla geliyor belki. Bu arada benim bebeğim 3-4 aylıktan beri maşallah gündüz 2 defa 3'er saat uyuyor artık. Zamanla düzene giriyor merak etme...

Back