nasıl yaaa ???

antika senin koyduğun o yazıyı bende sağlık ocağında okumuştum hastanelerde de alıyorlar ben hastanede aldıktan sonra tekrar sağlık ocağına götürmeyi gereksiz görüyorum ama her sağlık ocağınıda aynı kefeye koymamak lazım bende burdakine haftada bir tansiyon ölçtürmeye gidiyorum ama oldukça temiz düzenli ve hijyenik bir yer ilerde aşılarınıda tereddüte düşmeden yaptırabileceğim bir mekan

pançita bende ne gerek var demiştim en başta ama doktorlarımızda böle konuşunca anladımki yapılan işlemler farklıymış.tabiki her yeri aynı kefeye koyamayız ben zaten bağlı bulunduğum yerden bahsettim.öle sağlık ocakları varki özel hastahanelerden bile daha temiz ve düzenli.

ben keremın herşeyı izmirde oturduğumuz zamnalr oradakı sağlık ocağında yaptırdım her ay gidiyordum çok güzel ilgilenıyorlardı bu bebişimede gidicem boşuna has.her ay para verememm

kızlar bu durum sizin isteğinize bağlı değil.doğduğunda hastanede alıyorlar kanı sanırım bir hafta sonrada sağlık ocağında.(geçmiş zaman hatırlamıyorum).bizim öyle oldu.zira bu topuk kanı testi için bebeğin anne sütü alması gerekiyorki sonuç daha net çıksın o yüzden bir hafta sonra tekrar veriliyor.bir sıkıntı varsa 15 gün sonra aranıyorsunuz yoksa aranmıyorsunuz.sağlık ocaklarındanda o kadar korkmayın zira 6 aya kadar her ay gidecek ve aşı yaptıracaksınız.şimdi aile hekimliği varya çok daha iyi oldu.

kızlar biraz önce bi durumla karşılaştım afam karıştı. birazda garipsemedim desem yeridir.bu konu hakkında bilginiz varmı.kısaca olayı anlatayım:
sabahtan beri ufaklık hiç hareket etmedi meraklandım. kalktım bağlı olduğumuz sağlık ocağına gittim.daha önce hiç gitmemiştim takiplerimi düzenli hastahanede yaptırdığım için gerek duymamıştım.neyse uzatmıyım. tam çıkarken bebk üç günlük olduğunda getirmemi istediler neden dediğimde topuğundan kan alınıp bazı testlerin yapılacağını sölediler bunlar arasında zeka testi beslenmesiyle ilgili bilgi alınacağını falan.dedim bu topuk kanı olayı zaten hastahanede doğduğu gibi yapılıyor.ayrıca down sendromu incelemeleride 16. haftada alınan kanla yapılmıştı. yok tekrar burda yapılacak dendi. ama bu durum benim kafamı karıştırdı bu konuda bilgisi olan varmı. ayrıca sağlık ocaklarının durumu ortada (hijyen ve kullandıkları aletler açısından) nasıl güvenipte oraya götürücem o çocuğu şimdiden düşünüyorum açıkçası.:uhm:

kızlar bu durum sizin isteğinize bağlı değil.doğduğunda hastanede alıyorlar kanı sanırım bir hafta sonrada sağlık ocağında.(geçmiş zaman hatırlamıyorum).bizim öyle oldu.zira bu topuk kanı testi için bebeğin anne sütü alması gerekiyorki sonuç daha net çıksın o yüzden bir hafta sonra tekrar veriliyor.bir sıkıntı varsa 15 gün sonra aranıyorsunuz yoksa aranmıyorsunuz.sağlık ocaklarındanda o kadar korkmayın zira 6 aya kadar her ay gidecek ve aşı yaptıracaksınız.şimdi aile hekimliği varya çok daha iyi oldu.

kesinlikle katılıyorum nihalcim sana..hastanede de sağlık ocağındda alınıcak bu kan.üstelik hastanelerden korkun hijyen bakımından.cünkü sağlık ocağı daha işlek bu konuda.hergun kac tane bebek geliyor oraya..böölece aletler ve asılar hep yeni taze.mesela ben ilk asısını sağlık ocağında vurdurdum.diğer asısını hastanede..o gece cok ateslendi kızım..bir dahaki asısını sağlık ocağına götrdüm.ve hemsireye bu durumdan bahsettim.o da bana
hastaneye ası için 1 kişi gidiyorsa buraya 10 kişi geliyor.böölece asılar hep taze kalıyor demişti

X