Nasıl uyuyacağım

susver09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
48
14
23
uyku problemim var yurtta kızlar geç yatıyo ben erken yatıyorum geçen gün ilk kez kaldım 1.5 saat uyuyabildim sbaah olunca

Sorununuzu iletip odanızı degistirebilirsiniz. Eskiden her blokta bir sorumlu olurdu, hala varsa bu işi onunla çözersiniz.

Yurt gorevlisine sikayet etmeden tatli bir dille uyku problemin oldugunu erken uyuman gerektigini ama hem insanlari rahatsiz etmek istemedigini hemde senin icin daha iyi olacagini soyle odani degistir.

uyku problemim var yurtta kızlar geç yatıyo ben erken yatıyorum geçen gün ilk kez kaldım 1.5 saat uyuyabildim sbaah olunca
Odada kaç kişi kalıyorsunuz? Ben zamanında alti kişilik odada kaldım. Zamanla alisiyorsunuz ortamın sesine gurultusune. Odanizdakilerle biraz kaynasinca birlikte oda kuralları oluşturabilirsiniz. Işığın sondurulme saati, odaya misafir arkadaş gelme siniri, odada yemek yeme konusu ve saatleri, odanın temizliği ve düzeni, odada ders calisilmasi(devlet yurtlarının odaları çok küçük olduğu için çalışmaya ve yemek yemeye uygun olmayabiliyor, çalışma salonları ve yemekhaneler mevcut) düzeni gibi konularda... Kurallara herkes riayet ederse odada kimse mutsuz olmaz...

surekli yurtta kalan biriysen .birlikte kaldigin kisilere ciddi bir sekilde rahatsiz oldugunu bildir.olmazsa odani degistir

Oda arkadaşlarınla kötü olma kulaklık, göz bandı al kendini alıştırma yoluna git sınav zamanı ışık belki hiç kapanmayacak. Oda değiştirmek çözüm değil her odada oluyor her zaman karsilacaksn yurt böyle çünkü.
Tek kişilik oda veya tanıdığı bu konuda anlaşabilecegn kişilerle odaya çıkarak anca cozersin.
Adaptasyon dönemi zordur zaman tanı biraz

Oda arkadaşlarınla kötü olma kulaklık, göz bandı al kendini alıştırma yoluna git sınav zamanı ışık belki hiç kapanmayacak. Oda değiştirmek çözüm değil her odada oluyor her zaman karsilacaksn yurt böyle çünkü.
Tek kişilik oda veya tanıdığı bu konuda anlaşabilecegn kişilerle odaya çıkarak anca cozersin.
Adaptasyon dönemi zordur zaman tanı biraz
Ben 2 kişilik odada kaldım orada bile yeri gelir finale çalışılır ışık sönmez arkadaşın erken dersi vardır senin yoktur uyursun onun alarm çalar unutur duşa girer o alarm tekrar çalar falan filan.en iyisi adapte olmaya bakmak yurtta fazla şeye takılınca huzur olmaz.ben olsam göz bandı alırdım birde kulak tıkacı.

Ben 2 kişilik odada kaldım orada bile yeri gelir finale çalışılır ışık sönmez arkadaşın erken dersi vardır senin yoktur uyursun onun alarm çalar unutur duşa girer o alarm tekrar çalar falan filan.en iyisi adapte olmaya bakmak yurtta fazla şeye takılınca huzur olmaz.ben olsam göz bandı alırdım birde kulak tıkacı.

Kesinlikle katılıyorum.
Kızlar bilenir bide daha da huzursuzluk çıkarırlar.
Adaptasyon kalan hayatında da yardımcı olur. Bunun yurdu bitiyor , ev arkadaşı, iş ortamı başlıyor sonra evliliği başlıyor sürekli yeni ortamlar durumlar yaşıyoruz uyum sağlamayi ne kadar erken öğrenilirse o kadar iyi

Adapte olmaya bak. Oda değiştirsen bile 22.00 da ışığı kapanan oda bulmak çok zor üniversite yurdunda. Göz bandı al. Sen uyuduktan sonra düşük sesle konuşmalarını ya da sessiz olmalarını rica et. Karşılıklı tavizlerle ortayı bulun.

Kesinlikle katılıyorum.
Kızlar bilenir bide daha da huzursuzluk çıkarırlar.
Adaptasyon kalan hayatında da yardımcı olur. Bunun yurdu bitiyor , ev arkadaşı, iş ortamı başlıyor sonra evliliği başlıyor sürekli yeni ortamlar durumlar yaşıyoruz uyum sağlamayi ne kadar erken öğrenilirse o kadar iyi
Aynen öyle hani 1 kız olsa neyse konuşursun aklı başında biriyse anlaşırsın falan ama kaç tane kız var yani hepsi ayrı ayrı huylu insan hepsiyle başa çıkamayacağına göre en iyisi kendini adapte etmek.belki imkan varsa birkaç arkadaş 2. Yıla eve çıkılır ama ben hiç tercih etmedim şahsen 2 kişilik odada kaldığım için.iş ortamındada dediğiniz gibi oda arkadaşlarınızın farklı huyları oluyor sizinde onlara göre farklı huylarınız vardır mesela karşılıklı tolere edilmesi gerekir süreklilik arz eden durumlar bunlar değiştirmekle bir yere varılmaz ciddi sorunlar olmadıkça.

X