Mutlu günler diliyorum herkese, umarım çok uzatıp da sizleri yormam. Bir kamu kurumunda çalışıyorum, işimi seviyorum, arkadaşlarımı da seviyorum. Çok şükür şimdiye kadar bir problem yaşadığım kişi olmadı ama son bir senedir tanıdığım ve aynı ortamda çalıştığım bir arkadaşla iletişim kurmakta sorun yaşıyorum. Normalde insanları dinlemeyi severim ancak gereksiz ve beni ilgilendirmeyen muhabbetleri asla sevmem. Kimseyle de şimdiye kadar karşılıklı polemik yaşamamıştım. Bu bayan arkadaşımız, sürekli konuşmayı muhabbet etmeyi seviyor ancak şöyle bir sorunumuz var ki; çok kez ben ona hiçbir şey sormadan sürekli yaşadığı ne varsa anlatıyor, iş dışında çok manasız konularda bir şeylerden konuşuyor. Bir konuda fikrimi soruyor sence şöyle mi diye, ancak ben bence öyle olmayabilir diye cevap verdiğimde karşımda hayır öyle değil benim bahsettiğim şekilde diye cevap veriyor ve beni de kendi düşündüğünün doğru olduğuna ikna etmek için, yani ona evet sensin demem için konuyu uzattıkça uzatıyor bir döngü içerisine giriyoruz durduk yere. Kafasında net bir düşünce var, kesin bir kararı var, konuyu başlatıp bana soruyor ve verdiğim cevaplar kendisi için doğru değilse ve onu tatmin etmiyorsa benimle mücadele etmeye başlıyor, sen öyle diyorsun ama bu böyle diye. Nerede kiminle ne sorun yaşıyor, neye sinirleniyorsa bunu bana anlatıyor, sürekli anlatıyor ve ben bütün bu konuşmalardan enkaz halinde çıkıyorum. Odada başka arkadaşımız da var ama o aralara çıkıyor döndüğünde işleriyle uğraşıyor, ben öğle arası dışında görev yerimden neredeyse hiç ayrılmıyorum çok gerekli bir durum olmadıkça. Diğer arkadaşlarım yanıma geliyorlar, onlarla konuşuyoruz bir şeyler paylaşıyoruz, dinliyorum, onlarda bu kişide yaşadığım yorgunluğu ve mücadeleyi yaşamıyorum. Mesafe koymak istedim ama olmadı yani ben yine kendimi saçma sapan konuşmaların içersinde buldum. Daha önce kimseyi dinlerken, kimseyle konuşurken bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. Birkaç kez şaka yoluyla kendisini anlatmaya başlayınca sormadım nolur anlatma dedim ama ağladı, ben herhalde çok konuşuyorum dedi. Ben kendimi aşırı kötü hissettim ve tahammülsüz bir insan olduğumu düşünmeye başladım. Etrafınızda hiç böyle insanlar oldu mu, olduysa nasıl bir yol izlediniz bu durumlarda? Ne yapacağımı bilemez durumdayım, nasıl tahammül ederim, nasıl bu insana karşı kendimi daha sabırlı bir dinleyici haline getirebilirim?
Son düzenleme: