• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi nasıl su veriyosunuz??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecrin_krks

evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
205
4
46
İstanbul
herkese merhabalar..oğlum 7.5 aylık 2 aylıktan itibaren su veriyorum ek gıdaya geçince baya bi içmeye başladı..ek gıdaya geçene kdar kaynatılmış su veriyodum kaşıkla sonra dr ek gıdaya başlatınca sordum nekadar su vermeliyim die..dr bana içmek istediği kadar dedi ve kaynatılmış su verme güvenilir markaların şişe suyunu ver dedi(örn. erikli) çünkü kaynatınca bütün mineralleri gider hiçbi faydası kalmaz dedi sadece midesini şişirir dedi..eşimin de dr bi tanıdığı var ona sordutturdum o da aynı şeyi söyledi ve o şekilde vermeye başladım bende..ama etrafımdakiler bunu duyunca olur mu kaynatılmamış su verilir mi die tepki gösterince bide burda bilenlere danışmak istedim..yanlış mı yapıyorum acaba?siz nasıl veriyosunuz suyu kaynatıp mı ?

hayır canım doğru yapıyosun bende 6 aya kadar kaynatılmış su verdim sonra dr banada damacanadan değil ama küçük pet şişlerdeki hazır sulardan verebilirsin demişti o şekilde veriyorum

herkese merhabalar..oğlum 7.5 aylık 2 aylıktan itibaren su veriyorum ek gıdaya geçince baya bi içmeye başladı..ek gıdaya geçene kdar kaynatılmış su veriyodum kaşıkla sonra dr ek gıdaya başlatınca sordum nekadar su vermeliyim die..dr bana içmek istediği kadar dedi ve kaynatılmış su verme güvenilir markaların şişe suyunu ver dedi(örn. erikli) çünkü kaynatınca bütün mineralleri gider hiçbi faydası kalmaz dedi sadece midesini şişirir dedi..eşimin de dr bi tanıdığı var ona sordutturdum o da aynı şeyi söyledi ve o şekilde vermeye başladım bende..ama etrafımdakiler bunu duyunca olur mu kaynatılmamış su verilir mi die tepki gösterince bide burda bilenlere danışmak istedim..yanlış mı yapıyorum acaba?siz nasıl veriyosunuz suyu kaynatıp mı ?

Merhaba,

bizede dr.umuz hazır su vermemizi söylemişti,
ben de doğduğundan bu yana hazır su veriyorum...:7:

ben de 2 haftadır (ek gıdaya geçince) veriyorum. kaynatılınca tüm mineralleri gidiyor suyun ve anlamı kalmıyor. yalnız bikaç hafta önce gittiğimiz markette hayatın bebek suyu vardı(gerçi ne kadar diğerlerinden farklı bilmiyorum) ondan almıştım merak edip. şimdi onları kullanıyorum, bitince de normal şişe su alıcam(damacanadan daha vermem ama)

Benim oğlum 3 ayını bitirdi,şu ana kadar anne sütü dışında bişey vermedim su dahil.
Ama şimdi havalar ısınıyor ve susuz kalmasından endişe ediyorum hem de sanırım bebekler ilk aylar alışmazsa sonra suyu istemiyormuş,sizler ne zaman başladınız ve hangi miktarda verdiniz suyu?
Sadece anne sütü verirken suya başlayan var mı?

kizim nerdeyse 10 aylik olacak ama ben hala kynatilmis su veriyorum,fakat uzun suredir kaynatmadan vermeyi dusunuyorum bahsettiginiz sebeplerden dolayi.Minerali gider mi bilmiyorum ama suyun yapisinin degistigi bir gercek ve yavas yavas gercek dunyaya alismalari lazim bebeklerin,sanirim ufak ufak ben de sise su vermeye baslayacagim.

canım bende bi süre kaynatılmış su verdim sonra bıraktım...bizim buranın çeşme suları içilebiliyor.biz içiyoruz kızımada musluk suyu veriyorum.dünya ya alışmaları lazım ayrıca kaynayan suyun kayıpları ortada...ben hiç sorun yaşamadım canım...
doktorun dediği gibi hazır şişe su verebilirsin bencede...için rahat olsun herkesi takma kafana...

benim kızım da da aylık kayınvaldem devam sütünden hazırladığı sudan vermiş 2-3 kaşık geçen ayki kontrolde sorduk doktora verebilirsiniz ama kaynamış temiz su olsun demişti. 3 haftadır felan veriyoruz 3-4 çay kaşığı ilk verdiğinde kayınvaldem 3.kaşıkta istememiş itmiş diliyle kaşığı ama şimdi alıştı baya içiyo güzelce. görümcem demişti onun oğlu 4 yaşında o geç başlamış su vermeye sonrada çok zorlanmış alıştırana kadar.

su kaynayınca bazı mınerallerı yıtırıyor dıye duymustum. ben hazır su verıyorum 5 aylık oglum bıberonla ıcıyor suyu.az az ama.dıklemıyoruz.

Back