Nasıl özgüvenli olunur?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
Bazen görüyoruz bazen insanlar konu açıyor "Kendime güvenmiyorum, mutsuzum yada özgüvenimi kaybettim" diye konular filan açılıyor. Eee bende baktım dedim ki, kişisel gelişimde genel bir konu açıyım sonuçta kişisel gelişimde en önemli şeylerden biri özgüvendir. Herkes arada sırada bazen özgüvenini kaybedebiliyor. Özgüven bulunduğumuz gittiğimiz heryerde çok önemli birşeydir. Özgüvenli olmak isteyenlerin aradığı soruya burda cevap bulsunlar.

Haydi herkes anlatsın

Nasıl özgüvenli oluyorsunuz? Nasıl özgüveninizi artırıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? giyim,kiyafet, bakım, spor falan filan...

Giyim, kıyafet, spor vb. ile yerine gelecek şey değildir ki özgünven.

Amatör yaşam koçu olarak ve hayatı yüksek enerji ile yaşayan biri olarak bu konu hakkında kitap yazabilirim aslında.
Kim ister ise, mesajda atabilirler, özel konularda da yardımcı olmaya çalışırım seve seve.

Ucundan değinecek olur isek, özgüven kendine saygı ile gelen bir şeydir. Özgüven duvarları kırmak demektir, biraz bencil olmak demektir. En önemlisi de kendinden memnun olmak.
Sırf başkaları beğensin diye hiç bir şeyi yapmamaktır özgüven. Sana tuhaf bakanlara, iki katı tuhaf bakmaktır özgüven.

Hepimiz insanız, neden çekinelim ki birbirimizden? Tabi ki oatavatsızlık saygısızlık en son bahsettiğim şeydir şu yazıda.
Ama düşünün, siz de bir anne evladısınız, karşınızda ki de. Ne kadar zeki, varlıklı olur ise olsun sizi küçümseyen insanlara acıyın. Onlar zavallılardır çünkü, aç gözlülerdir. İlgiye, sevgiye aç gözlülerdir. Kimseyi olduğu gibi kabul edemezler çünkü kendileri asla oldukları kişi değildirler.

Kimse tarafından küçümsenmekten korkmayın, çünkü kimse sizden daha büyük değildir.
Size kötü davrananları boşverin, ve hiç bir şey demeden gitmesini bilin. İçinizi ferah tutun, iyi olun.
Başkaları gibi olmak istemeyin kendiniz olmak isteyin. Sizden daha kötü durumda olanları düşünüp varlığınıza ve yanınızda ki insanların varlığına şükür edin.

Özgüven için de; her zaman aklınızdan geçeni söyleyin, asla size kalmasın. Başkalaşmaz iseniz, insanların sizi olduğunuz gibi kabul ettiğini göreceksiniz. Ama eğer olmadığınız biri olmaya çalışırsanız, size gülmelerine sebebiyet vermiş olursunuz..

öncelikle insanlar giyimleri ile karsılanır, düşünce ve davranışları ile uğurlanır
sözünden yola çıkarak
1----giyim kuşamınız temiz düzenli, ve ortamınıza uygun olmalı..
kullandığınız aksesuarlar aynı şekilde uygun düzenli olmalı

ımmm ne yazabilirimmmm: )
bence önce diyecekki kişi; BANA ALLAHIM YETER....
sırtını hakka dayayacak sonrası çorap söküğü gibi gelir emin ol....
bundan başka ne diyebilirim;
birşeyleri başarmak, mesela bir işi yapıp bitirmek, yada bir planı yapıp bitirmek özgüveni yükseltir diye biliyorum.
en basitinden 1bebek süveterini örüp şuraya koymak özgüveni yükseltir.
7ayetelkürsi okumak okuyan kişiyi koruyup kollar, bol bol okumakta özgüvene bence fayda eder.
yer gök dua ile...
inş faydalı olabilmişimdir: )
ve bu konuyla ilgili çok güzel bir söz var bildiğim, onu bulup paylaşıyım birazdan, çok hoşuma gider, lise zamanında bizim dersanenin duvarında koca bir levha halinde asılı dururdu bu söz.

2--- dürüst olun ; yalan söylemeyin

sonuç ne olursa olsun doğru dürüst olun; zamanla kişiliğiniz anlaşılacak ve de toplum tarafından hiç bir şeyiniz beğenilmese de ''o dürüsttür''ifadesi oluşacaktır...

3---her işe besmele ile başlayıp; Yaradan dan isteyerek hareket etmek gerek o işte ya da o durumda başarınızın hayır olacağı yani duruşunuzun; işinizin ; dersinizin sonucu ALLAH kelamı ile başladığından her şekilde gücünüz kat be kat artacak ve yarışa önde başlayacaksınız...

4---her konuda bilgi edinmeye çalışın; tamamını bilmek zorunda değilsiniz; fikir edinin yeter ; ki her ortamda bir görüşünüz olsun; sohbet ortamında bilgili olduğunuzu göstermek özgüveninizi arttıracaktır

her insan özeldir. sizi diğerlerinden ayıran iyi yönlerinizi düşünerek işe başlayın. tebrik edildiğiniz. hayattaki başarılarınız üzerinden kendinize destek verin. :)

Doğuştan olanı ve sonradan olanı diye ayırabilirmiyiz acaba diye düşündüm bi an !
Ben, sonradan olanı hakkında yazim şimdilik :)
Hımmmm, kendimden pay biçersem, otu boku okurum, her ama her gördüğüm şeyi, insan hayatı, deneyimlerini, maceralarını, üzüntülerini dinlerim izlerim analiz ederim dinlerkende.
Bol bol belgesel izlerim, (hayvan belgeseli değil) kültür, tarih, toplumlar, bilim, teknoloji, psikoloji vs ne kadar diğer insanların çoğunluğunun sıkıldığı zap yaptığı konu ve belgesel varsa mutlaka izlerim !!!
Hiç kimseyi küçük görmem, ama hiç kiimseninde benden büyük olmayacağı gerçeğini aklımdan çıkarmam örneğin.
Beni engelleyen kısıtlayan bilgi ve görüşe, sabit statik ruh haline sahip insanlardan ve etkilerinden uzak dururum.
Negatif elektrik yayan herkesten kaçarım, uzaklaşırım, ve onlar yokmuş gibi düşünür yaşarım. elimden geldiğince.
Hımmm başka başka, he sık sık kendimi zorlarım, rastgele ilgimi az çok çeken bir konu seçer o konu üzerinde makale yazarım oturup, sonra silerim.
Silmeye kıyamadıklarımı saklarım.
Diğer insanların söyledikleirni dinlerim kulak veririm ama düşüncelerimi etkilemeye başladıkları çizgiyi bilmek için devamlı analiz ederim her kelimesini her vücut hareketini.
O çizgiyi bilip ondan sonraki etkilerini ayıklarım o anda.
Vs. Vs. Vs.

kendimi eksikliklerimle seviyorum, beni ben yapan , yaptıgım hatalardır, eksikliklerimdir.
her ne olursa olsun yaptıgımın arkasındayım.
kimseyi umursamam.

eğer ilerde bunlarii soyleyebilecek kıvama gelirsem , ozguvenliyim diyecegım kendıme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…